Perfektné recepty na domácu gulášovú polievku s mletým mäsom! Roztancujú vaše chuťové poháriky

Receptov na gulášovú polievku je nekonečno, ale najlepšie je s mletým mäsom.

Malé rozdrobené kúsky mäsa sú nasiaknuté výraznou chuťou tejto maďarskej polievky.

Chuť je intenzívna a nezabudnuteľná.

Ochutnajte ju sami.

Gulášová polievka s mletým hovädzím mäsom

Tento recept na výdatné jedlo je obľúbený v Rakúsku a Maďarsku. Je to skvelé jedlo, ako na obed, tak večeru. Rovnako ako mnoho ďalších pokrmov, ktoré nájdete na našom webe. Skúste napríklad krevety na cesnaku alebo výdatné zapečené cestoviny s kuracím mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice masla
  • 2 biele cibule (nakrájané)
  • 125 g strúhanej mrkvy
  • 2 stonky zeleru (nakrájané na plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 125 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
  • ½ lyžičky papriky
  • 1 lyžička údené papriky
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžica sušeného tymiánu
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 bobkový list
  • 400 g celých lúpaných paradajok (rozmixovaných)
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 125 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • V hrnci na masle orestujte cibuľu, mrkvu, zeler, huby a červenú papriku, kým nezmäknú.
  • Pridajte cesnak, rascu a škoricu a restujte, kým sa zmes nerozvonia.
  • Pridajte mleté hovädzie mäso a smažte, kým nezhnedne.
  • Počas varenia ho dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
  • Pridajte papriku, údenú papriku, tymián, paradajkový pretlak a bobkové listy a minútu zľahka opekajte.
  • Pridajte konzervované paradajky a kuracie vývar a varte 30 minút.
  • Zložte z platne a vmiešajte jogurt a nasekanú petržlenovú vňať.
  • Dobre dochuťte soľou a korením.
Hrniec plný hutnej a výdatnej polievky okorenená paprikou a mäsom.
Zdroj: oliviascuisine.com

Maďarská polievka z mletého mäsa

Tento recept na typickú gulášovú polievku s mletým mäsom si vychutnáte, ako nikdy predtým. Jej chuť je sladká, jemná, ale zároveň ľahko pikantná. Šmrnc všetkému dodávajú zemiaky a zelená pikantná paprika. Je to skvelé predjedlo, pred ľahkým a lahodným talianskym rizotom , vyberte si recept, ktorý vás najviac zaujme.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 1½ lyžičky rasce
  • 3 lyžice sladkej papriky
  • 500 ml mäsového vývaru
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 zemiakov (nakrájaný na kocky)
  • 1 pastinák (ošúpaný a nakrájaný)
  • 1 mrkva (ošúpaná a nakrájaná)
  • 1 stopkový zeler (nakrájaný)
  • 1 zelená chilli paprika (nakrájaná na kocky)
  • 400 g paradajok v plechovke
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • vetvička petržlenu

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a mäso na ňom opekajte 5 minút dozlatista.
  • Pridajte cibuľu a rascu a restujte do zmäknutia.
  • Pridajte papriku a miešajte 1 minútu, potom zalejte vývarom.
  • Priveďte do varu a potom varte, kým mäso nezmäkne, asi 40 minút.
  • Pridajte cesnak, zeleninu a paradajky. Varte ďalších 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Nechajte mierne vychladnúť a potom polovicu zmesi rozmixujte na kašu v kuchynskom robote.
  • Vráťte do hrnca av prípade potreby pridajte trochu vody, aby vznikla hustá polievka.
  • Prehrejte a podávajte s kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou.

Bezkonkurenčne najlepšia gulášová polievka s mletým mäsom je zpomalého elektrického hrnca . Ale nie je to pomocník len na prípravu polievok! Pripravíte v ňom prakticky všetko a oveľa chutnejšie, než klasickým varením. Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si svojho eklektického pomocníka!

Pomalý hrniec plný hustej a chutnej polievky s mäsom a zeleninu.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Polievka s paprikou, mletým morčacím mäsom a zeleninou

Že správny recept na gulášovú polievku s mletým mäsom a zeleninou môže byť len z hovädzieho alebo bravčového? Radi vás vyvedieme z omylu! Pochutnajte si s nami na jej verzii s mletým morčacím alebo kuracím mäskom a rovno si pripravte lahodné rolky , ktoré používajú rovnaký typ mäsa.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g mletého morčacieho mäsa (alebo kuracieho)
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
  • 2 stopkový zeler (nakrájaný na tenké plátky)
  • 1 malá zelená paprika (nakrájaná)
  • 230 g konzerva šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 790 g konzerva paradajok (nasekaných s tekutinou)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 g talianskeho korenia
  • 5 g oregana
  • 5 g petržlenu
  • 5 g cibuľového prášku
  • 5 g cesnakového prášku

Postup

  • Morčacie mäso varte na olivovom oleji, kým nebude ružové.
  • Pridajte cibuľu a zeler, varte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte zelenú papriku a cesnak, niekoľko minút povarte.
  • Pridajte paradajky s tekutinou, huby a ďalšie korenie.
  • Gulášovú polievku prikryte a nechajte dusiť asi 1/2 hodiny. Občas premiešajte.
Hlboký liatinový hrniec plný výdatnej polievky ochutenej bobkovým listom.
Zdroj: ifoodblogger.com

Ako polievku skladovať?

Uvarte polievku a nechajte ju vychladnúť pri izbovej teplote. Zmrazte ju v pevnej nádobe, ponechajte trochu priestoru pre prípadné roztiahnutie av mrazničke ju skladujte po dobu 1 až 3 mesiacov.

Ohrejte ju buď úplne zmrazenú, alebo cez noc ju nechajte rozmraziť v chladničke.

Akonáhle sa zahreje, pridajte polevy (kyslú smotanu) alebo ozdoby (petržlen) a podávajte.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.