Recepty na rýchle rezy Míša alebo ako upiecť najlepší dezert z tvarohu

Hľadáte jednoduchý múčnik na nedeľu?

Máte radi osviežujúce krémové dezerty ?

Stavte na českú klasiku a vyskúšajte naše recepty na Míša rezy !

Vyberte si obľúbený, odľahčený, alebo dokonca vegánsky variant, všetky zvládnete behom chvíľky.

Klasické Míša rezy na plech

INGREDIENCIA

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžičky holandského kakaa

Na krémovú náplň:

  • 150 g zmäknutého masla
  • 500 g tučného mäkkého tvarohu (vo vaničke)
  • 100 g práškového cukru

Na polevu:

  • horká čokoládová poleva (2 balenia)

POSTUP:

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a potom pridajte olej, múku a prášok do pečiva. Opatrne preosejte do misy kakao a dôkladne premiešajte.
  • Obe zmesi opatrne zmiešajte tak, aby sneh úplne nespadol.
  • Cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu a dajte do rúry. Pečte cca 12 minút, potom vyberte von a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na náplň zmiešajte tvaroh, maslo a cukor a vyšľahajte. Náplň rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a dajte do chladničky na cca 45 minút.
  • Rozpustite horkú čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli (alebo podľa návodu na obale) a namažte na stuhnutú tvarohovú náplň. Nechce úplne stuhnúť v chlade po cca 6 hodín.
Recept na klasické tvarohové rezy s čokoládou.
Zdroj: 196flavors.com

K tomuto zákusku by sa hodila aj výborná káva z kávovaru DeLonghi . Mrknite na ich recenziu.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na lahodné dezerty s tvarohom !

Rýchle hrnčekové Míša rezy

Zabudnite na hodiny strávené v kuchyni a pripravte si obľúbené tvarohové rezy v časovo nenáročnom črepníkovom variante.

INGREDIENCIA

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1/4 hrnčeka holandského kakaa

Na krémovú náplň:

  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • 2 vaničky tučného mäkkého tvarohu (vo vaničke)
  • 3/4 hrnčeka práškového cukru

Na polevu:

  • horká čokoládová poleva (2 balenia)

POSTUP:

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • Vo veľkej mise ušľahajte žĺtky s cukrom a potom pridajte olej, múku a prášok do pečiva. Pridajte kakao a dôkladne premiešajte.
  • Obsah oboch mís šetrne zmiešajte tak, aby sneh úplne nespadol.
  • Cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu a dajte do rúry. Pečte cca 12 minút, potom vyberte von a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na náplň zmiešajte tvaroh, maslo a cukor a vyšľahajte. Náplň rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a dajte do chladničky na cca 45 minút.
  • Rozpustite horkú čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli (alebo podľa návodu na obale) a namažte na stuhnutú tvarohovú náplň. Nechce úplne stuhnúť v chlade po cca 6 hodín.
Recept na črepníkové rýchle rezy.
Zdroj: pinterest.com

Máte radi osviežujúce múčniky? Vyskúšajte malú obmenu a pripravte si Míša rezy s ovocím . Je to jednoduché – stačí do tvarohovej náplne zamiešať napríklad čerstvé maliny, čučoriedky alebo banán a dobrota je na svete.

Vegánske Míša rezy bez masla

Fandíte súčasnému trendu rastlinnej stravy? Ani tak sa nemusíte vzdať obľúbeného dezertu! Vyskúšajte vegánsku verziu Míša rezov!

INGREDIENCIA

Na korpus:

  • 280 g hladkej múky
  • 130 g krupicového cukru
  • 2 vrchovaté lyžičky kypriaceho prášku
  • 50 g holandského kakaa
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 50 g rastlinného oleja
  • 1 lyžica jablčného octu
  • štipka soli

Na náplň:

  • 400 g hodvábneho tofu (zoženiete v zdravej výžive)
  • šťava z 2 citrónov
  • 50 g práškového cukru
  • 50 ml kokosového mlieka

Na polevu:

  • čokoládová poleva bez živočíšnych zložiek (zoženiete v zdravej výžive)

POSTUP:

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a holandské kakao.
  • Pridajte kokosové mlieko, olej, ocot a dobre premiešajte.
  • Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a dajte do rúry. pečte cca 30 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na náplň zmiešajte tofu, citrónovú šťavu, cukor a dobre premiešajte. Po troškách pridávajte kokosové mlieko, kým nebude mať náplň konzistenciu tvarohu (nemusíte použiť všetko mlieko).
  • Náplň rozotrite na vychladnutý korpus a dajte do chladničky na cca 45 minút.
  • Rozpustite čokoládovú polevu podľa návodu na obale a rozotrite po celej ploche múčnika.
  • Dajte do chladna aspoň na 5 hodín, aby poleva úplne stuhla a išla krájať.
Recept na vegánske rezy bez živočíšnych produktov.
Zdroj: bloglovin.com

Zaujal vás tento recept? Vyskúšajte aj ďalšie sladké dobroty vo vegánskej úprave .

Odľahčené tvarohové rezy

Máte radi ale pritom si chcete udržať štíhlu líniu? Luxusné Míša rezy si môžete pripraviť aj v odľahčenej verzii! Vyskúšajte light variant sladkých Míša rezov, vďaka ktorým si pochutnáte bez výčitiek.

INGREDIENCIA:

Na korpus:

  • 100 g polohrubej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 20 g holandského kakaa
  • 4 vajcia

Na náplň:

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g masla
  • 110 g práškového cukru

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 80 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica práškového cukru

POSTUP:

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh.
  • V oddelenej mise zmiešajte ostatné ingrediencie na cesto a nakoniec opatrne vmiešajte sneh.
  • Cesto vlejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na náplň vyšľahajte tvaroh s cukrom a maslom. Rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Na polevu rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, primiešame zmäknuté maslo, mlieko a cukor a dobre premiešame.
  • Polevu nalejeme na vychladnutú náplň a dáme na ďalšie 4 hodiny do chladničky.

Recept na odľahčené Míša rezy.
Zdroj: pinterest.com

Fandíte zdravým dobrotám? Vyskúšajte tento rok napríklad zdravé vianočné pečivo , po ktorom nepriberiete ani deko!

Kde sa vzali Míša rezy?

Obľúbený dezert je vlastne český unikát – vznikol totiž ako múčnik inšpirovaný československým výrobkom: nanukom Míša.

Nanuk Míša sa vyrábal od roku 1962 v pražskej mliekarni Laktos. Jeho základ tvoril sladký tvaroh a bol obalený v tmavej čokoládovej poleve. Deti mali rady najmä obal s medvedíkom. Vo viac-menej rovnakej podobe sa nanuk vyrába dodnes.

Spojenie studeného tvarohu a horkej čokolády je natoľko lahodné, že dal vzniknúť rezom s rovnakými ingredienciami. Tvarohové rezy Míša sa stali rýchlo súčasťou nielen domáceho pečenia, ale aj ponuky cukrární.

Chutia vám klasické Míša rezy na plech? Vyskúšajte aj variant v poháriku – malý pohár pre každého stolovníka zvlášť podľa videoreceptu:

Míša pohár (cooking s "Lacusin")

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.