Výber tých najlepších receptov na tortu z tvarohu. Vyskúšajte ich všetky!

Ľahké tvarohové zákusky sú jedny z najobľúbenejších dezertov vôbec.

Vy si ich môžete upiecť v pokoji z pohodlia domova.

Vyskúšajte tieto lahodné recepty na tvarohové torty a zamilujte sa do ich chutí.

Tvarohová torta s malinovou omáčkou

Výborná, nefalšovaná torta zo smotanového syra, ktorá je doplnená o skvele dochutenú malinovú omáčku. Tento recept si vyžaduje trochu viac kuchárskej zručnosti, ale výsledný produkt si zamilujete.

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  1. 230 g rozdrvených grahamových krekrov
  2. 2 lyžice cukru
  3. Štipka soli
  4. 60 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  1. 900 g smotanového syra
  2. 270 g cukru
  3. Štipka soli
  4. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  5. 4 vajcia
  6. 160 ml kyslej smotany
  7. 160 ml smotany na šľahanie

Na polevu

  1. 475 ml kyslej smotany
  2. 35 g práškového cukru
  3. lyžička vanilkového extraktu

Na omáčku

  1. 340 g čerstvých malín
  2. 100 g cukru
  3. 120 ml vody

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Rozdrvené grahamové sušienky zmiešame s cukrom, soľou a rozpusteným maslom
  3. Na dno tortovej formy vtlačíme grahamovú zmes
  4. Zmes by mala byť rovnomerne rozprestretá
  5. Krustu vložíme do rúry a pečieme približne 10 minút
  6. Potom krustu vyberieme a necháme vychladnúť
  7. Keď krusta v tortovej forme vychladne, formu pevne dookola obalíme alobalom
  8. Alobal musí byť okolo formy pevne omotaný, aby sa nevytvorili diery, ak by v obale boli voda by nimi presiakla a zničila krustu
  9. Formu obalíme aspoň do troch vrstiev
  10. Na tvarohovú náplň si vo väčšej mise ušľaháme smotanový syr a cukor
  11. Zmes mixujeme približne 4 minúty, pokiaľ nebude hladká a krémová
  12. Pridáme soľ, vanilku, kyslú smotanu a vajcia, ktoré pridávame postupne a ďalej mixujeme
  13. Pridáme smotanu na šľahanie a pokračujeme v miešaní
  14. Do väčšieho plechu umiestnime zabalenú tortovú formu a pripravíme si 2 litre horúcej vody
  15. Vytvorenú krémovú náplň nalejeme na kruste z grahamových sušienok
  16. Tortu vložíme do rúry na najnižší rošt
  17. Keď je plech v rúre, začneme doň pomaly vlievať horúcu vodu, kým nedosahuje polovicu výšky plechu
  18. Tvarohovú tortu pečieme v rúre na 160 stupňov približne hodinu a pol
  19. Potom rúru vypneme, dvierka otvoríme a koláč v nej necháme vychladnúť
  20. Tortu tam necháme chladnúť ďalšiu hodinu, aby sme zabránili popraskaniu jeho povrchu
  21. Na polevu si dáme kyslú smotanu do väčšej misky, pridáme cukor a vanilku
  22. Všetko zmiešame dohromady a do hladka
  23. Na malinovú omáčku si dáme maliny do hrnca
  24. Pridáme cukor, vodu a zahrievame na strednej teplote približne 5 minút, kým omáčka nezačne hustnúť, potom zložíme z platne
  25. Maliny potom roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom
  26. Kúsky tvarohového podávame poliate polevou z kyslej smotany a pokvapkané malinovou omáčkou

Ak chcete tortu chladiť v chladničke. Prikryte ho alobalom, aby sa alobal nedotýkal vŕšku torty av chladničke chladte minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc.

Nadýchaná torta s malinovou omáčkou a šľahačkou.
Zdroj: lilluna.com

Nepečená tvarohová torta

Tento zákusok je možné vyrobiť aj v nepečenej podobe. Jeho chuť bude rovnako lahodná a jahodová omáčka všetko krásne dokreslí.

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  1. 225 g grahamových sušienok
  2. 85 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  1. 1½ vrecúška želatíny v prášku
  2. 125 ml studenej vody
  3. 455 g smotanového syra
  4. 175 g práškového cukru
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  6. 250 ml smotany na šľahanie

Na jahodovú omáčku

  1. 450 g čerstvých jahôd
  2. 140 g cukru kryštál
  3. 2 lyžičky škrobu
  4. 2 lyžičky studenej vody

Postup

  1. Rozdrvíme grahamové sušienky
  2. Pridáme do nich rozpustené maslo a spracujeme dohromady
  3. Do pripravenej formy vysypeme grahamovú zmes a vytlačíme ju do jej dna
  4. Na vytlačenie sušienok do dna používajte pohárik
  5. Do vedľajšej misky dáme studenú vodu a nasypeme do nej želatínu
  6. Necháme želatínu 5 minút vo vode pracovať, potom vložíme želatínu na 20 – 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry, aby sa úplne rozpustila a získala tekutú konzistenciu
  7. Na náplň do misy vložíme smotanový syr, preosejeme práškový cukor a miešame
  8. Smotanový syr musí byť nadýchaný a cukor úplne zapracovaný
  9. Pridáme vanilkový extrakt a miešame
  10. Potom pridáme šľahačku a miešame na vysokú rýchlosť, aby sa v kréme vytvorili špičky
  11. Tekutú želatínu pridáme do krémovej zmesi a šľaháme na vysokú rýchlosť
  12. Krémovú zmes navrstvíme na grahamovú krustu a uhladíme
  13. Tortu zakryjeme alobalom a dáme ho na jednu hodinu do chladničky
  14. Na jahodovú omáčku dáme čerstvé jahody do veľkého hrnca a pridáme cukor
  15. V malej miske zmiešame škrob a vodu, kým nevznikne hladká zmes
  16. Túto zmes nalejeme na jahody a varíme na stredne vysokú teplotu približne 5 až 7 minút
  17. Jahody musia zmäknúť a zhustnúť
  18. Omáčku necháme vychladnúť a potom s ňou polievame tvarohovú tortu
Tvarohový zákusok s hromadou jahôd a jahodovou omáčkou.
Zdroj: laurenslatest.com

Mrkvová torta s tvarohovým krémom

Klasická tvarohová torta doplnená o strúhanú mrkvu, ktorá cesto krásne zvláčni ao to viac bude nadýchané. Vyskúšajte tento netradičný recept.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 250 g hladkej múky
  2. 2 žičky jedlej sódy
  3. ½ lyžičky soli
  4. 2 lyžičky škorice
  5. 300 ml oleja
  6. 200 g trstinového cukru
  7. lyžička vanilkového extraktu
  8. 300 g strúhanej mrkvy
  9. 100 g nasekaných orechov (pekanové, vlašské)
  10. 65 g hrozienok (nepovinné)

Na polevu

  1. 225 g smotanového syra
  2. 140 g práškového cukru
  3. 80 ml smotany na šľahanie
  4. 50 g nasekaných orechov na ozdobu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme 180 stupňov
  2. Vymastíme a vysypeme si tortovú formu a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Vo väčšej miske zmiešame múku, jedlú sódu, soľ a škoricu
  4. Vo vedľajšej miske premiešame olej, cukor a vanilku
  5. Dostupne budeme zašľahávať vajcia
  6. Do mokrých ingrediencií postupne vmiešame suché
  7. Cesto musí mať hladkú konzistenciu bez hrudiek
  8. Potom začneme primiešavať mrkvu, orechy a hrozienka
  9. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme približne 35 – 40 minút
  10. Pri teste špajlí, musí byť špajle suchá
  11. Potom čo je torta upečená, vyberieme ju z rúry a necháme ju vychladiť
  12. Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr s cukrom, kým krém nebude nadýchaný a jemný
  13. Prilejeme smotanu a šľaháme na vysokú rýchlosť, kým nebude mať krém tuhšiu konzistenciu
  14. Vychladnutý korpus rozrežeme napoly a polovičky potrieme krémom
  15. Polovica spolu spojíme a vrch torty potrieme opäť krémom a posypeme orechmi
Lahodná mrkvová torta s krémovou polevou.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Míša torta s fondánom

Vychutnajte si klasický Míša zákusok, ktorý sme vylepšili o čokoládový fondán. Tento recept na tvarohovú tortu, prekoná všetky vaše doterajšie skúsenosti s klasickým receptom.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 250 g cukru kryštál
  2. 220 g hladkej múky
  3. 150 g kakaa
  4. lyžička prášku do pečiva
  5. lyžička soli
  6. 200 ml cmar
  7. 125 ml kávy
  8. 125 ml oleja
  9. 2 vajcia
  10. lyžice vanilkového extraktu
  11. 220 ml smotany na šľahanie

Na fondán

  1. 75 g masla
  2. 75 ml javorového sirupu
  3. 115 g horkej čokolády
  4. 220 g cukru
  5. 250 ml smotany na šľahanie
  6. Štipka soli
  7. 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Vymažeme si tortovú formu
  3. Do misy nasypeme suché ingrediencie a všetko premiešame
  4. Pridáme cmar, kávu, olej, vajcia a vanilku
  5. Všetko spoločne zmiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja
  6. Cesto vlejeme do formy a pečieme po dobu 35 – 40 minút
  7. Koláč necháme 10 minút vo forme chladnúť a potom ho z formy vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
  8. Na polevu si vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spoločne s čokoládou
  9. Pridáme javorový sirup a miešame, kým sa všetko nerozpustí a nepremieša
  10. Pridáme cukor, smotanu a soľ a zmes privedieme do varu
  11. Čokoládový fondán varíme po dobu 7 – 9 minút, kým poleva nezačne hustnúť
  12. Pridáme vanilku a zložíme z platne
  13. Kúsky torty servírujte poliate čokoládovým fondánom
Čokoládová torta s krémovou náplňou a čokoládovou polevou.
Zdroj: mamagourmand.com

Zdravá tvarohová torta

A je tu zdravá verzia tejto tortičky. Čo znamená, že si môžete pokojne zahrešiť bez toho, aby ste výrazne porušili svoju diétu a pracne zhodené kilá.

Čo budeme potrebovať

  1. 230 g grahamových sušienok
  2. 200 g masla (rozpusteného)
  3. 340 g odtučnenej ricotty
  4. 230 g smotanového syra
  5. 200 g cukru
  6. Citrónovú kôru
  7. 3 vajcia
  8. 450 g mrazených čučoriedok

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Krekry rozomelieme na prášok
  3. Pridáme rozpustené maslo a premiešame
  4. Grahamavú zmes nasypeme na dno formy a vtlačíme do nej zmes
  5. Formu s krustou vložíme do rúry a pečieme približne 15 minút
  6. Krusta musí mať zlatistú farbu, potom vyberieme a necháme vychladnúť
  7. Potom obalíme formu alobalom, aby bola vrstva nepriepustná
  8. Na náplň necháme odkvapkať ricottu
  9. Pridáme smotanový syr, 150 g cukru a citrónovú kôru a všetko zmiešame
  10. Pridáme vajcia a miešame kým sa všetky ingrediencie nespoja
  11. Krém nalejeme na pripravený korpus
  12. Obalenú formu s krémom vložíme do vysokého plechu a do jeho polovice nalejeme horúcu vodu
  13. Tortu pečieme asi hodinu, kým nezozlátne
  14. Hotovú tortu necháme odpočívať aspoň 4 hodiny
  15. Medzitým si pripravíme čučoriedkovú omáčku
  16. Do hrnca vložíme čučoriedky, citrónovú šťavu a zvyšok cukru
  17. Varíme 5 – 7 minút, kým zmes nezačne mať konzistenciu sirupu
  18. Kúsky torty podávame preliate čučoriedkovou omáčkou
Zdravá torta s čučoriedkovou polevou.
Zdroj: chipmonkbaking.com

Nahá torta s tvarohovým krémom a jahodami

Jeden trochu slávnostnejší recept. Tento štýl je v dnešnej dobe veľmi obľúbený a moderný. Ak organizujete napríklad oslavu narodenín, tak táto torta je tá správna voľba.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 230 g masla (zmäknutého)
  2. 300 g cukru kryštál
  3. Lyžica vanilkového extraktu
  4. 60 g kyslej smotany
  5. 4 vajcia
  6. 380 g hladkej múky
  7. 2 lyžičky prášku do pečiva
  8. Lyžička soli
  9. 180 g cmaru

Na krém

  1. 230 g tvarohu
  2. 340 g masla (zmäknutého)
  3. 960 g práškového cukru
  4. Lyžica vanilkového extraktu
  5. 70 ml smotany na šľahanie
  6. Štipka soli
  7. 500 g čerstvých jahôd (nakrájaných)
  8. Celé jahody (na ozdobu)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov
  2. Tortovú formu (približne 20 centimetrov) si vymastíme alebo vysypeme (budeme robiť tri korpusy)
  3. Do misy pridáme múku, prášok do pečiva a soľ
  4. Vo vedľajšej mise si ušľaháme maslo s cukrom, do krémovej konzistencie
  5. Pridáme kyslú smotanu a extrakt z vanilky
  6. Všetko prešľaháme, aby sa ingrediencie spolu spojili
  7. Postupne za stáleho miešania pridávame vajcia
  8. Opäť miešame, aby sa cesto prepojilo
  9. Pridáme kúsok suchých prísad a polovicu cmaru, znova premiešame
  10. Pridáme ďalšiu časť suchých ingrediencií a zvyšok cmaru
  11. Nakoniec dosypeme zvyšok suchých prísad a všetko spolu premiešame
  12. Cesto si rozdelíme pomocou váhy na tri rovnaké diely a postupne ich upečieme
  13. Korpusy pečieme 15 – 20 minút
  14. Než koláče vyberieme z formy, necháme ich na 10 minút odpočinúť a až potom ich preložíme na mriežku na vychladnutie
  15. Na krémovú polevu zmiešame tvaroh so zmäknutým maslom a cukrom
  16. Zmes miešame pokiaľ nevznikne hladký krém
  17. Pridáme soľ, vanilku a smotanu a mixujeme
  18. Jednotlivé korpusy premazávame veľkým množstvom krému
  19. Na krém skladáme nakrájané kusy jahôd
  20. Keď je torta poskladaná dáme ho na 10 minút do chladničky stuhnúť
  21. Potom jeho obvod potrieme veľmi tenkou vrstvou krému
  22. Vrch môžeme ozdobiť cukrárskym vrecúškom s krémom a celými jahodami
Sviatočná torta s krémom a zdobená jahodami.
Zdroj: californiastrawberries.com

Nemusíte sa držať omáčok a polev, ktoré sú popísané v receptoch. Ak máte svoju obľúbenú nebojte sa ju použiť, ak hľadáte inšpiráciu na inú polevu, vyskúšajte jeden z týchto receptov na dezertné krémy a polevy a ochuťte si svoju tortu z tvarohu po svojom!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.