Vynikajúce recepty na rebrá z grilu na jednom mieste. Už nehovorte nič viac a ochutnajte tie naše

Len pri predstave ako si pripravujete naše recepty na grilované rebrá sa vám musia zbiehať sliny.

Už cítite tú vôňu, ako sa line celou vašou kuchyňou?

Mäsko sa vám rozplynie na jazyku!

Ochutnajte sami.

Grilované rebrá BBQ s pažítkovým dipom

Tieto bravčové rebierka na americký spôsob sú pomaly pomaly grilované, aby boli naozaj krehké. Podávať k nim môžete zapečené zemiaky s modrým syrom . To je ešte len tá správna kombinácia!

Čo budeme potrebovať

  • 2 ks bravčových rebier
  • 2 plechovky coly
  • 2 lyžičky pražených sezamových semienok (voliteľné)

Na omáčku

  • 8 lyžíc paradajkového kečupu
  • 8 lyžíc hnedého cukru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice sladkej chilli omáčky
  • 1 lyžička papriky

Na dip

  • 300 ml polotučnej kyslej smotany
  • 2 lyžice majonézy
  • malý zväzok pažítky (nakrájaný)
  • 6 jarných cibuliek (nakrájaných na plátky)

Postup

  • Rozohrejte rúru na 160 C a rebrá vložte do pekáča.
  • Zalejte colou a dostatočným množstvom vody, aby boli rebrá pokryté, potom plech pevne prikryte alobalom. Pečte 2–3 hodiny, v polovici otočte, a pečte pokiaľ nie sú rebrá naozaj krehké, ale nerozpadajú sa.
  • Medzitým dajte všetky ingrediencie na omáčku do malého hrnca.
  • Jemne zahrejte, potom nechajte prebublávať asi 2 minúty za stáleho miešania.
  • Keď sú rebrá hotové, opatrne ich zdvihnite z pekáča a položte na kuchynský papier, aby uschli.
  • Vylejte tekutinu a plech vytrite.
  • Suché rebrá vložte späť do formy a potrite ich lepkavou omáčkou z hrnca. Prikryte a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu, ale ešte lepšie až 24 hodín. V tejto fáze rebrá možno zmraziť.
  • Zmiešajte ingrediencie na dip a ochlaďte, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Zahrejte gril a počkajte, až plamene utíchnu, alebo rúru rozohrejte na 220 C. Pridajte rebrá (do pekáča, ak používate rúru) a pečte 20 minút, občas otočte a často podlievajte zostávajúcou omáčkou.
  • Keď sú rebrá lepivé a zvonku chrumkavé, nakrájajte ich a servírujte.
  • Ak chcete, posypte ich sezamovými semienkami a na tanieri zalejte zostávajúcou lepkavou omáčkou a podávajte s pažítkovým dipom.

Ďalší výborný spôsob, ako si rebrá pripraviť je vložiť ich dopomalého elektrického hrnca . V našej recézii sa dozviete, že je to všestranný pomocník do kuchyne a ako ho správne vybrať .

Doštička naložená vypečenými rebierkami v BBQ omáčke.
Zdroj: grandbaby-cakes.com

Bravčové rebrá ugrilované v rúre

Kto si počká, ten sa dočká! A presne to isté platí o tomto recepte na grilované rebrá! Chce to čas, aby sa mäso dokonale rozpadalo. Pridajte k nim chrumkavé hranolčeky zo sladkých zemiakov a máte na stole jedlo snov!

Čo budeme potrebovať

Na rebrá

  • 2 kg bravčových rebier
  • 2 stopkový zeler (orezaný a rozpolený)
  • 1 cibuľa (nahrubo nakrájaná)
  • 2 červené čili papričky (pozdĺžne rozpolené)
  • 1 celý cesnak (vodorovne rozpolený)
  • 250 ml jablčnej šťavy

Na BBQ omáčku

  • 125 ml kečupu
  • 150 g tmavého cukru
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička pálivej údenej papriky
  • 1 lyžička sladkej údené papriky
  • 75 ml bieleho vínneho octu
  • 50 ml bourbon whisky

Na šalát

  • 3 žĺtky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 300 ml repkového oleja
  • 3 lyžice naloženého zeleru
  • 2 lyžice nahrubo nasekané čerstvé ploché petržlenové vňate
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Rebrá umiestnite o veľkého kastróla s zelerom, cibuľou, chilli, cesnakom a jablčnou šťavou.
  • Pridajte toľko vody, aby bol zakrytý obsah v hrnci.
  • Zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu.
  • Varte 1-1½ hodiny, kým mäso nezmäkne. Čas od času zoberte všetky nečistoty, ktoré sa pri varení vynoria na povrchu.
  • Medzitým na barbecue omáčku zahrejte na panvici na strednú teplotu kečup a cukor po dobu 2-3 minút, alebo kým sa cukor nerozpustí v kečupe.
  • Pridajte worcesterskú omáčku, údenú papriku a ocot a zmes priveďte do varu.
  • Znížte teplotu, kým zmes nezhustne, a varte 4–5 minút alebo do zhustnutia. Vmiešajte bourbon, potom stiahnite z platne a odstavte. Po vychladnutí dajte do chladničky.
  • Na zálievku šľahajte vo veľkej mise žĺtky, horčicu a ocot, kým sa dobre nespoja.
  • Postupne veľmi tenkým pramienkom za stáleho šľahania pridávajte olej, kým zmes nezhustne a všetok olej sa do nej úplne nezapracuje.
  • Zeler dôkladne sceďte a prebytočnú vlhkosť odstráňte pomocou kuchynského papiera.
  • Do majonézy vmiešame zeler a petržlen a podľa chuti dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Keď sú rebrá hotové, predhrejte rúru na 240 C, alebo na takú teplotu, ako to len pôjde.
  • Vyberte rebrá z hrnca pomocou dierovanej lyžice a preložte na veľký pekáč.
  • Potrite rebrá po celom povrchu barbecue omáčkou, potom pečte v rúre 10–15 minút a každých päť minút otočte, pokiaľ nie sú rebrá lepivé a na okrajoch spálené.
  • Ak chcete grilované rebrá podávať, dajte rebrá na servírovaciu misu a podávajte so šalátom a zvyšné barbecue omáčku.
Doštička s naservírovanými rebrami v BBQ omáčke s hranolkami.
Zdroj: hola.com

Grilované hovädzie rebrá v mede

Tieto medové hovädzie rebrá grilované v rúre sú extrémne krehké. Sú dvakrát pečené a navyše dusená v medovej BBQ omáčke. Najlepšie je k nim podávať domáci nadýchaný chlieb , ktorým môžete vytrieť aj tú poslednú kvapôčku dokonalej grilovacej omáčky.

Čo budeme potrebovať

  • 2 kg hovädzích rebier
  • 40 g dijonskej horčice
  • 70 ml medu
  • 2 lyžice štipľavej omáčky
  • 1 lyžica cibuľového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  • V strednej mise zmiešajte dohromady dijonskú horčicu, med, pálivú omáčku, cibuľový prášok, soľ a mleté čierne korenie.
  • Nalejte ¾ marinádovej omáčky na hovädzie rebrá a vmasírujte do mäsa.
  • Rebrá zabaľte do alobalu. Umiestnite rebrá do pekáča. Pečiete v rúre asi 40 minút.
  • Vyberte rebrá a odstráňte alobal. Rebrá potrieme zvyškom marinády. Pečte ďalších 10 minút.
  • Vyberte rebrá z rúry a pred podávaním ich nechajte aspoň 10 minút odpočívať.
Rebrá obalené v medovej marináde a sezame.
Zdroj: kissmysmoke.com

Ako na rôzne druhy BBQ korenia?

V týchto receptoch na grilované rebrá sa dookola hovorí o BBQ omáčke a marináde, ale vedeli ste, že BBQ koreniacich zmesí je nepreberné množstvo? My vám prinášame niekoľko tipov, ako si ju prepraviť.

BBQ s čiernym korením dvoch chutí

  • 30 g papriky
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1½ lyžičky kajenského korenia
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka

BBQ zmes na kura

  • 50 g papriky
  • 20 g mletého čierneho korenia
  • 20 g soli
  • 30 g chilli prášku
  • 30 g mletej rasce
  • 40 g hnedého cukru
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice kajenského korenia

BBQ s pikantným korindrom

  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky mletého koriandra
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ lyžičky mletého kardamómu
  • ¼ lyžičky mletého zázvoru
  • ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 malý bobkový list, jemne rozdrobený

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.