Dymová aróma a výrazná chuť. Takto by sme popísali tieto recepty na nátierku z údeného mäsa.
U nás nájdete tie najlepšie možné varianty, ktoré budete mať možnosť ochutnať.
Vyskúšajte ich všetky. Napríklad ako party dipy na pohostenie pre hostí.
Nátierka z údeného mäsa a krémového syra
Môže sa podávať v miske alebo ju podávajte s chrumkavou zeleninou alebo s krekermi. Vyzerá to veľmi pekne a chutí ešte lepšie. Ak chcete skvele sa hodí ku morčaciemu mäsu alebo šunke. Alebo si ako pohostenie pripravte jedinečné nátierky na hrianky .
Čo budeme potrebovať
- 240 g smotanového syra s pažítkou
- 30 g kyslej smotany
- cukor
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrónová šťava
- štipka cesnakového prášku
- 450 údeného hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké plátky)
Postup
- V stredne veľkej mise zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, korenie, citrónovú šťavu a údené hovädzie mäso.
- Dobre premiešajte. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na hodinu, aby sa všetky chute rozležali.

Syrová nátierka s údeným bravčovým mäsom
Tento recept je plný dymovej, syrovej chuti, ale hlavne domáci od A do Z! Je to perfektné predjedlo pre vaše stretnutie s priateľmi, herný deň s deťmi alebo len rýchlu desiatu. Naplánujte si všetko dopredu, pretože bude trvať niekoľko hodín, kým vaše bravčové mäso dosiahne dokonalú, rozpadajúcu sa štruktúru. Potom s ním tiež môžete naplniť burger alebo bagetu , ako v týchto receptoch.
Čo budeme potrebovať
Na mäso
- 4 kg bravčové pliecko
- korenie chilli paprička
- 250 ml jablčného octu
Na syrovú nátierku
- 240 g žltého čedaru
- 240 g mozzarelly
- 240 g bieleho čedaru
- 240 g syra parenica
- 450 g smotanového syra (Philadelphia)
- 1 paprika (nakrájaná na kocky)
- 1 lyžica chilli korenia
- 30 ml svetlého piva
Postup
- Odstráňte všetok prebytočný tuk z bravčového mäsa a potom ho osušte.
- Zo všetkých strán bohato ochuťte čili papričkou. Potom nastavte pomalý hrniec alebo ak máte na záhrade udiareň na 90 °C.
- Nezabudnite každú hodinu varenia postriekať bravčové mäso jablčným octom.
- Mäso je hotové keď ej jeho vnútorná teplota 100 °C.
- Akonáhle je hotové, vyberte mäso z hrnca, opatrne ho nakrájajte a vložte do liatinovej panvice.
- Do rovnakej panvici pridajte všetky ingrediencie na syrovú nátierku a potom vložte panvicu do rúry.
- Akonáhle sa syr začne taviť, všetko zmiešajte a nechajte variť asi 40 minút.
- Ozdobte pažítkou a vychutnajte si na čerstvom pečive.
Ak nemáte domácu udiareň, nevadí! Aby sa mäso krásne rozpadalo, bude vám stačiťvýkonný pomalý hrniec na varenie . Pozrite sa na našu recenziu, kde nájdete tie najlepšie.

Objavte podobné tipy
Údené mäso v krémovej nátierke
Obľúbené klasické predjedlo, ktoré má každý rád! Údené hovädzie mäso so smotanovým syrom, cesnakom a worcesterom, ideálne na párty alebo piknik. Podávajte jej natretú na krehkom domácom pečive , ktoré si môžete pripraviť s našimi receptami.
Čo budeme potrebovať
- 60 g údeného hovädzieho mäsa
- 240 g smotanového syra
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- 1-2 lyžice mlieka
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na veľmi drobné kúsky.
- Do misy dajte zmäknutý smotanový syr a pridajte cesnakový prášok a worcester a dobre premiešajte vidličkou.
- Po troškách pridávajte mlieko, aby sa konzistencia zjemnila, aby sa nátierka ľahšie roztierala.
- Pridajte nakrájané hovädzie mäso a dobre premiešajte.
- Ochutnajte, podľa potreby pridajte trochu soli a korenia.

Ako skombinovať syry a nátierky?
S toľkými lahodnými nátierkami, z ktorých si môžete vybrať, je párovanie syrov s džemom, horčicou a medom skvelý spôsob, ako si užiť skvelú chuť všetkých ingrediencií.
Korenie a nátierky sa dobre hodí k syrom, pretože prirodzene vyvažujú miernu slanosť syra s trochou sladkosti a vytvárajú vzrušujúce a nečakané chute a textúry. Cieľom sú kombinácie, ktoré sa dopĺňajú alebo kontrastujú, ale nikdy neprekrývajú, takže dosiahnete harmóniu chuti s každým lahodným sústom.
Biely čedar+ malinová marmeláda
Jemne pálivá a krémová textúra čedaru sa dokonale snúbi so sladkosťou malinovou marmeládou. Potrite malinovou marmeládou kúsok čedaru a podávajte s krekermi ako predjedlo, ktoré je jednoduché, rýchle a sladké.
Habanero čedar + javorový sirup
Intenzívna korenitosť Habanero čedaru je kompenzovaná karamelizovanou sladkosťou javorového sirupu. Položte plátok pikantného čedaru na slaný kreker, a potom všetko pokvapkajte trochou javorového sirupu a nasekaným koriandrom pre svieže, sladké a pikantné chute.
Alpský syr + balzamikový ocot
Chuť alpského kravského syra inšpirovaná Švajčiarskom a jeho ľahko drobivá textúra sú dokonale doplnené ostrým ovocným nádychom balzamikového octu. Zmiešajte kúsky alpského syra so svojou obľúbenou jarnou zmesou hlávkového šalátu a potom všetko pokvapkajte dobrým balzamikovým octom.
Žltý čedar + černicový džem
Bohatá, jemná chuť žltého čedaru je dokonale vyvážená kyslou sladkosťou černicového džemu. Naplňte mini košíčky z lístkového cesta černicovým džemom, navrch dajte plátok syra a zapečte.
Provolone + Dijonská horčica
Vylepšite svoj sendvič s Provolone, dijonskou horčicou, údeným mäsom a vašou obľúbenou zeleninou.