Delikátne recepty na nátierky s údeným mäsom, ktoré si musíte pripraviť! Ochutnajte

Dymová aróma a výrazná chuť. Takto by sme popísali tieto recepty na nátierku z údeného mäsa.

U nás nájdete tie najlepšie možné varianty, ktoré budete mať možnosť ochutnať.

Vyskúšajte ich všetky. Napríklad ako party dipy na pohostenie pre hostí.

Nátierka z údeného mäsa a krémového syra

Môže sa podávať v miske alebo ju podávajte s chrumkavou zeleninou alebo s krekermi. Vyzerá to veľmi pekne a chutí ešte lepšie. Ak chcete skvele sa hodí ku morčaciemu mäsu alebo šunke. Alebo si ako pohostenie pripravte jedinečné nátierky na hrianky .

Čo budeme potrebovať

  • 240 g smotanového syra s pažítkou
  • 30 g kyslej smotany
  • cukor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • citrónová šťava
  • štipka cesnakového prášku
  • 450 údeného hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké plátky)

Postup

  • V stredne veľkej mise zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, korenie, citrónovú šťavu a údené hovädzie mäso.
  • Dobre premiešajte. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na hodinu, aby sa všetky chute rozležali.
Mistička plná lahodného mäsa s opečenými krekermi.
Zdroj: simplywhisked.com

Syrová nátierka s údeným bravčovým mäsom

Tento recept je plný dymovej, syrovej chuti, ale hlavne domáci od A do Z! Je to perfektné predjedlo pre vaše stretnutie s priateľmi, herný deň s deťmi alebo len rýchlu desiatu. Naplánujte si všetko dopredu, pretože bude trvať niekoľko hodín, kým vaše bravčové mäso dosiahne dokonalú, rozpadajúcu sa štruktúru. Potom s ním tiež môžete naplniť burger alebo bagetu , ako v týchto receptoch.

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  • 4 kg bravčové pliecko
  • korenie chilli paprička
  • 250 ml jablčného octu

Na syrovú nátierku

  • 240 g žltého čedaru
  • 240 g mozzarelly
  • 240 g bieleho čedaru
  • 240 g syra parenica
  • 450 g smotanového syra (Philadelphia)
  • 1 paprika (nakrájaná na kocky)
  • 1 lyžica chilli korenia
  • 30 ml svetlého piva

Postup

  • Odstráňte všetok prebytočný tuk z bravčového mäsa a potom ho osušte.
  • Zo všetkých strán bohato ochuťte čili papričkou. Potom nastavte pomalý hrniec alebo ak máte na záhrade udiareň na 90 °C.
  • Nezabudnite každú hodinu varenia postriekať bravčové mäso jablčným octom.
  • Mäso je hotové keď ej jeho vnútorná teplota 100 °C.
  • Akonáhle je hotové, vyberte mäso z hrnca, opatrne ho nakrájajte a vložte do liatinovej panvice.
  • Do rovnakej panvici pridajte všetky ingrediencie na syrovú nátierku a potom vložte panvicu do rúry.
  • Akonáhle sa syr začne taviť, všetko zmiešajte a nechajte variť asi 40 minút.
  • Ozdobte pažítkou a vychutnajte si na čerstvom pečive.

Ak nemáte domácu udiareň, nevadí! Aby sa mäso krásne rozpadalo, bude vám stačiťvýkonný pomalý hrniec na varenie . Pozrite sa na našu recenziu, kde nájdete tie najlepšie.

Miska plná výbornej syrovej nátierky s trhaným bravčovým.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Údené mäso v krémovej nátierke

Obľúbené klasické predjedlo, ktoré má každý rád! Údené hovädzie mäso so smotanovým syrom, cesnakom a worcesterom, ideálne na párty alebo piknik. Podávajte jej natretú na krehkom domácom pečive , ktoré si môžete pripraviť s našimi receptami.

Čo budeme potrebovať

  • 60 g údeného hovädzieho mäsa
  • 240 g smotanového syra
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 1-2 lyžice mlieka

Postup

  • Hovädzie mäso nakrájajte na veľmi drobné kúsky.
  • Do misy dajte zmäknutý smotanový syr a pridajte cesnakový prášok a worcester a dobre premiešajte vidličkou.
  • Po troškách pridávajte mlieko, aby sa konzistencia zjemnila, aby sa nátierka ľahšie roztierala.
  • Pridajte nakrájané hovädzie mäso a dobre premiešajte.
  • Ochutnajte, podľa potreby pridajte trochu soli a korenia.
Mistička plná jemného krémového syra s mäsom.
Zdroj: thekitchn.com

Ako skombinovať syry a nátierky?

S toľkými lahodnými nátierkami, z ktorých si môžete vybrať, je párovanie syrov s džemom, horčicou a medom skvelý spôsob, ako si užiť skvelú chuť všetkých ingrediencií.

Korenie a nátierky sa dobre hodí k syrom, pretože prirodzene vyvažujú miernu slanosť syra s trochou sladkosti a vytvárajú vzrušujúce a nečakané chute a textúry. Cieľom sú kombinácie, ktoré sa dopĺňajú alebo kontrastujú, ale nikdy neprekrývajú, takže dosiahnete harmóniu chuti s každým lahodným sústom.

Biely čedar+ malinová marmeláda
Jemne pálivá a krémová textúra čedaru sa dokonale snúbi so sladkosťou malinovou marmeládou. Potrite malinovou marmeládou kúsok čedaru a podávajte s krekermi ako predjedlo, ktoré je jednoduché, rýchle a sladké.
Habanero čedar + javorový sirup
Intenzívna korenitosť Habanero čedaru je kompenzovaná karamelizovanou sladkosťou javorového sirupu. Položte plátok pikantného čedaru na slaný kreker, a potom všetko pokvapkajte trochou javorového sirupu a nasekaným koriandrom pre svieže, sladké a pikantné chute.

Alpský syr + balzamikový ocot
Chuť alpského kravského syra inšpirovaná Švajčiarskom a jeho ľahko drobivá textúra sú dokonale doplnené ostrým ovocným nádychom balzamikového octu. Zmiešajte kúsky alpského syra so svojou obľúbenou jarnou zmesou hlávkového šalátu a potom všetko pokvapkajte dobrým balzamikovým octom.

Žltý čedar + černicový džem
Bohatá, jemná chuť žltého čedaru je dokonale vyvážená kyslou sladkosťou černicového džemu. Naplňte mini košíčky z lístkového cesta černicovým džemom, navrch dajte plátok syra a zapečte.

Provolone + Dijonská horčica
Vylepšite svoj sendvič s Provolone, dijonskou horčicou, údeným mäsom a vašou obľúbenou zeleninou.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.