Lahodné recepty na medailónky z kuracieho mäsa 5x inak. Rýchle a jednoduché varianty

Kuracie mäso je zdravé a chutné a dá sa kombinovať so všetkým možným.

My sme si pre vás dnes pripravili 5 vynikajúcich receptov na kuracie medailóniky, na ktorých si pochutí celá rodina.

Vyskúšajte variant so šampiňónmi či rozmarínom. Tú odporúčame! 🙂

Hor sa do toho.

Pikantné kuracie medailónky

Jednoduchý recept na korenené medailónky z kuracieho mäsa, ktoré sa skvele hodia k ryži, cestovinám či do šalátu. Navyše naň nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 1 lyžica papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžica sušeného mletého koriandra
  • 1+ lyžica soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 4 kuracie prsia bez kosti a bez kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla

Postup

  • Zmiešajte všetko korenie a soľ v miske.
  • Kuracie prsia nakrájajte na medailónky približne 5 x 5 cm a 2 cm hrubé.
  • Vložte mäso do nádoby a okoreňte ho 3 lyžicami zmesi korenia.
  • Zmesou potrite všetko mäso.
  • Nechajte marinovať niekoľko hodín až cez noc v chladničke.
  • Dajte 1 lyžicu masla a olivového oleja do veľkej panvice na stredne vysokom plameni.
  • Po rozpustení masla pridajte na panvicu mäso, pracujte so 4 až 5 kusmi naraz.
  • Medailóniky opekajte asi 4 minúty z každej strany, kým nebudú obe strany opečené a mäso prepečené.
  • Dávajte pozor, aby ste panvicu nepreplnili.
  • Podľa potreby pridajte zvyšný olej a/alebo maslo na ďalšiu várku medailónov.
  • Medailónky vyberte na tanier a ozdobte čerstvými bylinkami.
  • Podávajte s cestovinami, ryžou, alebo vychladené a nakrájané do šalátu.
Korenené medailóniky z kuracieho mäsa naberané vidličkou.
www.culinarybeets.com

Pozrite sa aj na naše inšpiratívne recepty na medailóniky z morky v 5 rôznych variantoch. Vždy chutne a zdravo!

Medailónky z kuracieho mäsa s hubami a omáčkou Au Poivre

Kuracie medailóniky s hubami a úplne luxusnou omáčkou zo zeleného korenia, bieleho vína, šalotky, sherry a smotany ocenia aj tí najväčší gurmáni. Potešte svoju rodinu či priateľov týmto nezabudnuteľným pokrmom.

Čo budete potrebovať

  • 1,2 kg kuracích pŕs
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 šálka čerstvých šampiňónov alebo sezónnych lesných húb
  • 1 a 1/3 šálky kuracieho vývaru

Na omáčku:

  • 1 lyžička celého zeleného korenia
  • 1 lyžica bieleho vína
  • 2 lyžice nasekané šalotky
  • 1/4 lyžice masla
  • 2 a 1/2 lyžice suchého sherry
  • 2/3 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžica plus 1 lyžička smotany na šľahanie

Postup

  • Zmiešajte guličky korenia a víno v malej panvici.
  • Priveďte do varu a varte, kým sa víno neodparí.
  • Guľôčky korenia nechajte vychladnúť a nahrubo nameľte v mlynčeku na kávu.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo a pridajte šalotku.
  • Restujte na miernom ohni do mierneho zhnednutia a pridajte korenie a sherry.
  • Varte 1 minútu.
  • Pridajte vývar a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a zašľahajte dijonskú horčicu.
  • Zložte z ohňa a zašľahajte smotanu.
  • Dajte bokom.
  • Kuracie prsia nakrájajte na 8 medailónikov.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte mäso.
  • Restujte na strednom plameni dozlatista z jednej strany.
  • Mäso otočte a pridajte huby.
  • Krátko orestujte.
  • Pridajte vývar a varte, kým nie je kura úplne uvarené.
  • Pridajte odloženú omáčku a varte, kým sa nezahreje.
  • Vždy podávajte 2 kuracie medailónky s 1/4 šálkou omáčky.
  • Nechajte si chutiť!
Medailóniky s hubami a omáčkou zo zeleného korenia, bieleho vína, šalotky, sherry a smotany na tanieri s vidličkou.
www.canyonranch.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely. Kto vyhral v našom porovnaní?

Kuracie medailóniky s rozmarínom

Pripravte si tieto medailóniky z kuracích pŕs s rozmarínom ako úžasnú a neuveriteľne ľahkú večeru. Cesnak a oregano dodávajú pokrmu klasickú stredomorskú chuť, ktorú si obľúbite.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké kuracie prsia
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého nasekaného rozmarínu alebo ½ lyžičky sušeného
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ⅛ lyžičky soli

Postup

  • Rozohrejte panvicu na strednom plameni.
  • Kuracie mäso nakrájajte na centimetrové plátky, na šírku a mierne diagonálne.
  • Na dno panvice rozotrite olej a pridajte mäso.
  • Posypte polovicou všetkého korenia a byliniek a restujte asi 7-8 minút.
  • Otočte mäso na druhú stranu a posypte zvyšným korením.
  • Restujte ďalších 7-8 minút, alebo pokiaľ obe strany nezískajú zlatohnedú farbu.
  • Užite si to!
Medailóniky z kuracích pŕs s rozmarínom na panvici s vareškou.
www.toastathome.com

Medailónky v slanine s krémovou omáčkou zo šampiňónov

Rýchly, jednoduchý a chutný recept, ktorý si budete pripravovať pokojne niekoľkokrát mesačne. Kuracie mäso obalené v slanine a servírované s delikátnou smotanovou omáčkou zo šampiňónov a koňov poteší vaše chuťové bunky a je takmer nemožné sa tohto pokrmu prejesť. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia
  • 10 plátkov slaniny
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice šalotky nakrájané na kocky
  • 1 šálka šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice koňaku
  • ½ šálky smotany alebo mlieka

Postup

  • Kuracie prsia nakrájajte na asi dvadsať 2,5 až 5 cm kúskov.
  • Plátky slaniny prekrojte napoly.
  • Okolo každého kúska mäsa omotajte plátok slaniny a posypte z oboch strán soľou, korením a provensálskymi bylinkami.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte maslo a olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso do panvice.
  • Varte 5 minút.
  • Kuracie kúsky otočte, prikryte a varte 10 minút.
  • Vyberte mäso z panvice.
  • Pridajte šalotku a šampiňóny a restujte 1-2 minúty, kým nezmäknú.
  • Pridajte koňak a varte asi 1 minútu, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
  • Do panvice pridajte smotanu alebo mlieko a varte, kým omáčka nezhustne.
  • Vráťte mäso do panvice a premiešajte.
  • Medailónky podávajte s ryžou alebo rezancami, zaliate šampiňónovou omáčkou.
Kuracie mäso obalené v slanine podávané s ryžou na tanieri.
www.zestuous.com

A čo také recepty na rolády s mäsom aj bez? Máme pre vás zaujímavé chuťové kombinácie!

Šťavnaté medailónky z kuracích pŕs

Tieto kuracie medailónky sú neuveriteľne jednoduché a chutné. Iba ich cez noc naložíte do zmesi korenia, vajec, smotany a škrobu a druhý deň ich opečiete na panvici do úplnej dokonalosti.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 180 ml smotany na varenie
  • 3 lyžice škrobu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 2 lyžičky oregana
  • 2 lyžičky soli

Postup

  • Kuracie prsia nakrájajte na malé tenké kúsky a cibuľu nakrájajte na dlhšie tenké kúsky.
  • V miske zmiešajte všetky prísady vrátane mäsa a cibule a dajte do chladničky odležať na celú noc.
  • Ďalší deň misku vyberte z chladničky.
  • V panvici si rozohrejte olej a medailónky opečte z oboch strán.
  • Hotové medailónky preložte na tanier a podávajte.
Obaľované medailónky v zmesi korenia.
www.tastelist.sk

Kuracie medailónky sú kúsky mäsa z kuracích pŕs . Obvykle majú rovnakú veľkosť a sú hrubé cca 2 cm . Majú tendenciu sa rýchlo variť, preto ich neprevarte. Môžu sa rýchlo vysušiť .

A ako vám naše dnešné recepty na kuracie medailónky chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.