Vynikajúce recepty na grilovanú bábiku 5x inak. Vyskúšajte všetky varianty a potešte svojich hostí!

Sezóna letných grilovačiek sa blíži.

Rozmýšľate, čím tento rok ohromíte svojich priateľov a rodinu?

Potom sa inšpirujte našimi receptami na bábiku na grile!

Ochutnajte ju zabalenú v slanine či podávanú s lahodnou bylinkovou omáčkou.

Nakoniec pre vás máme aj pár tipov, vďaka ktorým bude vaša bábika jednoducho dokonalá!

Bravčová bábika na grile v slanine

Táto bravčová bábika obalená v slanine je plná chuti a rýchla a jednoduchá na prípravu. Než sa mäso obalí prúžkami slaniny, potrie sa domáca barbecue omáčkou, čo umožní, aby chute prenikli do mäsa na grile. Skvele sa hodí ku grilovaným batátom či zemiakom a čerstvému šalátu.

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice kečupu
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 1/2 lyžičky mletej horčice
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku alebo viac podľa chuti
  • 2 bravčové bábiky (každá s hmotnosťou cca 500 g)
  • 8 plátkov slaniny

Postup

  • Zahrejte plynový gril na teplotu cca 150 – 160 °C alebo rozpáľte gril na drevené uhlie.
  • Zmiešajte kečup, trstinový cukor, sušenú cibuľu, mletú horčicu, čierne korenie, oregano a sušený cesnak v malej miske.
  • Pomocou štetca potrite každú bábiku rovnomerným množstvom omáčky.
  • Plátky slaniny obaľte okolo bravčového mäsa, aby bolo úplne zakryté.
  • Zaistite každý koniec špáradlami alebo rozpolenými drevenými špajľami.
  • Umiestnite bábiky na gril a pečte 20 až 25 minút, každé 4 až 5 minút pootočte.
  • Akonáhle vnútorná teplota bábiky dosiahne 63 stupňov Celzia a slanina je pekne prepečená, stiahnite mäso z ohňa.
  • Mäso nechajte 5 minút odpočinúť a potom opatrne vyberte špáradlá alebo špajle.
  • Nakrájajte mäso na plátky o veľkosti cca 3 cm a podávajte s vašou obľúbenou prílohou.
  • Užite si to!
Dve pokrájané bábiky obalené v slanine na doske.
www.thespruceeats.com

Pripravili sme si pre vás aj recepty na grilované pochúťky v alobale , ktoré uspokoja aj tie najväčšie fajnšmejkre. Inšpirujte sa!

Grilovaná bábika s čučoriedkovou BBQ omáčkou

Luxusná bravčová bábika na grile s omáčkou z čučoriedok, medu a kečupu sa stane hitom vašich letných grilovačiek! Akonáhle ju raz skúsite, už nebudete chcieť grilovať žiadne iné mäso.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • 6 šálok čučoriedok
  • ⅔ šálky medu
  • ½ šálky kečupu
  • 1 stredná paprička jalapeno, zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
  • ½ šálky nakrájané šalotky
  • 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lyžičky čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy
  • ½ lyžičky sušenej horčice

Na bravčové mäso:

  • 900 g bravčovej bábiky, orezané
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  • Zmiešajte ingrediencie na omáčku v strednom hrnci.
  • Priveďte do varu na strednom plameni, znížte teplotu a varte do zhustnutia, asi 45 minút.
  • Omáčku rozdeľte do 2 misiek a dajte bokom.
  • Predhrejte gril na strednú teplotu.
  • Bravčové mäso osoľte a okoreňte.
  • Grilujte zo všetkých strán, 10 až 15 minút.
  • Potrite polovicou barbecue omáčky a za častého otáčania grilujte ešte asi 10 minút.
  • Teplomer vložený do mäsa by mal ukazovať cca 65 stupňov Celzia.
  • Odstavte a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte na plátky a podávajte so zvyšnou barbecue omáčkou.
Dve grilované bravčové bábiky s omáčkou z čučoriedok, medu a kečupu na doske.
www.recipegirl.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na kontaktné elektrické grily . Aké parametre je naozaj nevyhnutné pred ich výberom zvážiť? Vybrali sme pre vás tie najobľúbenejšie výrobky a zhodnotili ich!

Bravčová bábika z grilu s bylinkovou omáčkou

Dokonalá kombinácia trstinového cukru, rímskej rasce, údenej papriky a citrónovej kôry povýši vašu bravčovú bábiku na úplne novú úroveň. Bylinková omáčka jej navyše dodáva ďalší chuťový rozmer. Podávajte s grilom anou zeleninou, ako je špargľa alebo cuketa.

Čo budete potrebovať

Na bravčovú bábiku:

  • kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 1 lyžička drvenej rímskej rasce
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 700 g bravčovej bábiky

Na bylinkovú omáčku:

  • 2 jarné cibuľky (len biele a svetlo zelené časti), nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 lyžice čerstvých listov oregána
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  • V malej miske rozšľahajte citrónovú kôru, trstinový cukor, papriku, rímsku rascu a soľ.
  • Vmiešajte olej a vytvorte pastu.
  • Potrite pastou celé bravčové mäso.
  • Gril na 5 minút predhrejte alebo rozpáľte grilovaciu panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Grilujte bravčové mäso za občasného obracania kliešťami, kým nezuhoľnatie a teplomer s okamžitým odpočtom zasunutý do najhrubšej časti nezaznamená 63 ° Celzia, asi 20 minút.
  • Väčšie bábiky dajte ešte dopiecť do rúry predhriatej na 200 ° Celzia, kým nedosiahnete požadovanú teplotu, ďalších 15 až 25 minút.
  • Nechajte 10 minút odpočinúť.
  • strednej miske zmiešajte jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, olej, cesnak, ocot, oregano a červené chilli; dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Nakrájajte bravčové mäso a naložte ho na tanier.
  • Podávajte s bylinkovou omáčkou.
Nakrájaná grilovaná bábika servírovaná s omáčkou z byliniek na tanieri.
www.delish.com

Grilované špízy z bravčovej bábiky s hoisin omáčkou

Tieto jemné a chutné bravčové špízy sa skvele hodia na letné grilovanie. Podávajte ich s ryžou a s ľubovoľnou zeleninou ako perfektný hlavný chod!

Čo budete potrebovať

  • 700 – 900 g bravčovej bábiky, zbavené striebornej kože, nakrájané na 2,5 cm kúsky

Na omáčku:

  • ½ šálky hoisin omáčky
  • 3/4 lyžičky soli
  • 2 lyžičky korenia 5 vôní
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajové mletého kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 jarné cibuľky na ozdobu, nakrájané na tenké plátky (voliteľne)

Postup

  • Pokiaľ používate drevené špajle, namočte ich aspoň na 30 minút do teplej vody, aby ste zmiernili pripaľovanie na grile.
  • V malej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
  • Odoberte 1/4 šálky omáčky a schovajte si ju na neskôr.
  • Pridajte kúsky bravčového mäsa a zvyšnú omáčku do veľkej misy a premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo.
  • Napichajte bravčové mäso na špízy a medzi každým kúskom mäsa ponechajte cca 0,5 cm medzeru, aby ste podporili rovnomerné grilovanie
  • Nastriekajte špajle po celom povrchu olejom v spreji.
  • Predhrejte gril na vysokú teplotu, vyčistite rošty a pomocou papierových utierok a klieští ľahko potrite rošty kuchynským olejom.
  • Bravčové špízy grilujte 3–4 minúty, kým nezhnednú.
  • Otočte, potrite odloženou omáčkou a grilujte ďalšie 3-4 minúty, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 60 stupňov Celzia.
  • Preneste na tanier a dajte špízy voľne do stanu z alobalu.
  • Nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Posypte jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou.
Bravčové špízy z grilu na tanieri.
www.theyummylife.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty na bravčovú bábiku ! Máme pre vás pečený, zapečený aj grilovaný variant.

Medovo-horčičná bábika z grilu

Toto je tá najjednoduchšia, najlepšia a najzdravšia grilovaná bravčová bábika, akú ste si kedy pripravili! Na lahodnú marinádu potrebujete iba bežne dostupné ingrediencie, ktoré väčšinou nájdete doma v špíze a grilovanie vám zaistí úplne dokonalé mäso.

Čo budete potrebovať

  • 700 – 900 g bravčovej bábiky (ak je bábika hrubá viac ako 6 cm, rozrežte ju pozdĺžne na polovicu, aby ste získali dva tenšie kusy mäsa)
  • šťava z ½ citróna
  • 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • ¼ šálky oleja
  • ½ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 2 lyžičky medu

Postup

  • Bravčovú bábiku osušte papierovou utierkou.
  • Zmiešajte citrónovú šťavu, cesnak, talianske korenie, olej, soľ, korenie, dijonskú horčicu a med.
  • Nalejte polovicu zmesi do veľkého vrecka na zips a pridajte bábiku.
  • Vytlačte prebytočný vzduch, uzavrite vrecko a nechajte 30 minút chladiť.
  • Predhrejte gril na stredný stupeň a rošty naolejujte.
  • Pomocou klieští preložte bravčové mäso na gril.
  • Zatvorte gril a grilujte 15–20 minút, každých pár minút otočte, aby ste zaistili rovnomerné prepečenie av polovici grilovania potrite všetky strany bravčového mäsa rezervovanou marinádou.
  • Pred krájaním a podávaním preložte na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Dobrú chuť!
Nakrájaná grilovaná bravčová bábika s marinádou.
www.lecremedelacrumb.com

Pár tipov na tú najlepšiu grilovanú bravčovú bábiku

  • Keď vytiahnete bravčovú bábiku z obalu, najprv ju osušte papierovou utierkou . Pomôže to korenie priľnúť k mäsu.
  • Pred grilovaním je tiež dobré odstrániť striebornú kožu , spojivové tkanivo, ktoré sa počas grilovania nerozpadne. Ostrým nožom vsuňte špičku pod striebornou kožou na jednom konci bábiky a pomaly veďte nôž z jedného konca bábiky na druhý. Počas toho druhou rukou stiahnite striebornú kožu. Možno budete musieť bábiku otočiť a urobiť to isté aj z druhej strany.
  • Najlepší spôsob, ako bábiku ugrilovať, je nastaviť jednu časť grilu na vysokú teplotu a druhú na nízku . Pri grile na drevené uhlie naskladajte uhlie na jednu stranu grilu a druhú nechajte prázdnu. Časť s vysokou teplotou bude využívaná na grilovanie s priamym ohrevom, časť s nízkou teplotou bude potom zase na grilovanie s nepriamym ohrevom.
  • Priamy ohrev zaistí dokonale chrumkavú kôrku a zuhoľnatenie, zatiaľ čo nepriame teplo vám bábiku prepečie rovnomerne bez toho, aby sa pripálila.
  • Bábika by sa mala grilovať 15 do 20 minút v závislosti od jej hrúbky. Vnútorná teplota mäsa má mať 60 až 63 ° C v najhrubšej časti.

A ako sa vám naše dnešné recepty na bábiku na grile páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.