Všetci si asi radi zamaškrtíme, ale nie každému sa chce piecť náročné dezerty.
Preto sme si pre vás pripravili jednoduché recepty na nepečené torty s jahodami v 5 lahodných variantách.
Vyskúšajte tiramisu, cheesecake aj výbornú tortu s pudingom.
Užite si to!
Nepečená smotanový torta s jahodami
Obľúbená jednoduchá torta z tvarohu, kyslej smotany, piškót a jahôd, na ktorú nepotrebujete zapínať rúru. Stačí jednoducho všetko navrstviť na seba, dať do chladničky a máte hotovo. Nie je to super?
Čo budete potrebovať
- 500 ml kyslej smotany
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 2 – 3 lyžice práškového cukru
- 1 veľké balenie okrúhlych piškótov
- 400 g jahôd (plus pár na ozdobu)
Postup
- Kyslú smotanu zmiešajte s tvarohom a cukrom.
- Jahody očistite a nakrájať.
- Na dno 24 cm tortovej formy rozložte piškóty.
- Rozotrieme na piškóty tretinu krému a na to dajte polovicu jahôd.
- Znovu naložte vrstvu piškótov, krému a jahôd.
- Nakoniec dajte poslednú vrstvu piškótov a krém a tortu odložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, pokojne do druhého dňa.
- Pred podávaním ozdobte nakrájanými jahodami.
- Užite si to!

Túto tortu si môžete dopriať napríklad k popoludňajšej káve. Možno využijete aj naše recenzie kapsulových kávovarov , kde vám poradíme s výberom toho najlepšieho!
Torta s pudingom, čerstvými jahodami a tortovou polevou
Táto nepečená jahodová torta je jednoduchá na prípravu a chuťovo naozaj lahodná. Skladá sa zo sušienkového základu, pudingu, čerstvých jahôd a tortovej polevy a potrebuje niekoľko hodín na vychladnutie v chladničke.
Čo budete potrebovať
Na sušienkový základ:
- 200 g BeBe sušienok
- 100 g masla
Na náplň:
- 350 ml mlieka
- 70 g cukru
- vanilkový extrakt, podľa chuti
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 250 g créme fraîche
- 1 lyžička limetkovej kôry
- 500 g jahôd
- 1 balíček červenej tortovej polevy
- biela čokoláda, na ozdobu
Postup
- Maslové sušienky rozdrvte v kuchynskom robote.
- V hrnci rozohrejte maslo.
- Pridajte rozdrvené sušienky.
- Všetko spolu dobre premiešajte.
- Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
- Rovnomerne do nej rozprestrite sušenkovú zmes a polievkovou lyžicou ju dobre pritlačte ku dnu.
- Formu dajte do chladničky.
- O niečo menej ako polovicu mlieka zmiešajte s cukrom, vanilkovým extraktom a pudingom.
- V hrnci priveďte do varu zvyšné mlieko.
- Hrniec odstavte zo sporáka a vmiešajte puding.
- Hrniec postavte na sporák a na strednom plameni za stáleho miešania priveďte puding do varu.
- Vanilkový puding nechajte mierne vychladnúť.
- Vmiešajte crème fraîche a limetkovú kôru.
- Jahody umyte, očistite a odstráňte zelené časti.
- Puding rozotrite na vychladnutý sušienkový základ.
- Jahody rozpolte alebo rozštvrťte a naaranžujeme na puding.
- Červenú polevu pripravte podľa návodu na obale a natrieme ju na jahody.
- Jahodovú tortu dajte vychladiť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
- Ozdobte kúskami bielej čokolády.

Vyskúšajte aj naše ďalšie jahodové recepty ! Chcete knedle, koláče, buchty alebo sirup? U nás si vyberie každý.
Objavte podobné tipy
Nepečený cheesecake s jahodami
Jednoduchý na prípravu, slaný, sladký a nepečený. Taký je tento dezert, ktorý spestrí váš deň! Navyše ho máte hotový iba za 15 minút. Tak si ho s nami poďte pripraviť!
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 1 a ½ šálky solených praclíkov
- ½ šálky rozpusteného masla
- 1/3 šálky trstinového cukru
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 1/4 šálky medu, javorového sirupu alebo datľového sirupu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo pasty
- 500 g čerstvých jahôd na ozdobu
Postup
- Do misy kuchynského robota pridajte praclíky a pulzujte, kým sa nezačnú tvoriť malé omrvinky.
- Pridajte cukor a rozpustené maslo a ešte trochu premixujte, kým sa všetko nezmieša.
- Preneste zmes do tortovej formy a poriadne ju pritlačte ku dnu a na strany.
- Dajte formu do mrazničky a nechajte ju tam, kým korpus nestuhne, asi 1 hodinu.
- Na prípravu náplne zmiešajte v malej miske mascarpone, med alebo sirup, citrónovú šťavu a vanilku do hladka.
- Zmes rovnomerne rozprestrite na vychladený korpus a dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.

Jahodové tiramisu
Toto tiramisu je úplne luxusné! Vrstvy cukrárskych piškótov, šľahačky, smotanovej zmesi a čerstvých jahôd dohromady vytvára ten najdokonalejší dezert, aký si viete predstaviť.
Čo budete potrebovať
Na jahody:
- 470 g čerstvých jahôd, zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Na náplň:
- 230 g smotanového syra, zmäknutého na izbovú teplotu
- ½ šálky preosiateho práškového cukru
- 2 lyžičky jahodového džemu, rozpusteného
- 1 balenie cukrárskych piškótov lady fingers
- ¼ šálky pomarančovej šťavy
Na ozdobu:
- 450 g šľahačky
- 2 lyžičky jahodového extraktu
- čerstvé nakrájané jahody na ozdobu
Postup
- Do veľkej misy pridajte nakrájané jahody, kryštálový cukor a citrónovú šťavu.
- Jemne premiešajte a dajte bokom.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a rozpustený jahodový džem.
- Šľahajte elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať hladkú zmes.
- Vmiešajte jednu šálku našľahanej šľahačky.
- Dajte bokom.
- Dajte piškóty do malej misky a pokvapkajte pomarančovou šťavou.
- V inej mise prešľahajte zvyšok našľahanej šľahačky s jahodovým extraktom.
- Dajte bokom.
- Polovicu smotanovej zmesi rozotrite na dno zapekacej misky 23 x 23 cm.
- Pokračujte rovnomernou vrstvou piškótov.
- Potom na piškóty naložte polovicu jahôd (s trochou šťavy).
- Na jahodovú vrstvu rovnomerne rozotrite zvyšok smotanovej zmesi.
- Na vrstvu smotanovej zmesi naložte polovicu šľahačky s jahodovou príchuťou.
- Rovnomerne navrstvite zvyšok piškótov a potom pokračujte so zvyškom jahôd so šťavou.
- Všetko zavŕšte zvyškom jahodovej šľahačky.
- Zakryte potravinárskou fóliou a dajte chladiť cez noc alebo aspoň na 6 hodín.
- Až budete pripravení na podávanie, ozdobte čerstvými nakrájanými jahodami.

Ak vám dezert chutil, potom vás určite potešia aj naše ďalšie recepty na tiramise , podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.
Nepečená jogurtovo-jahodová torta
Maškrtiť sa dá aj zdravo a tento recept je toho dôkazom. Nielen že je zdravý, ale je aj chutný, jemný, nadýchaný a krásne osviežujúci. Ideálne do horúcich letných dní!
Čo budete potrebovať
Na základ:
- 350 g ovsených vločiek
- 2 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice medu
- štipka škorice
Na jogurtovú vrstvu:
- 500 g gréckeho jogurtu
- 1/2 šálky kokosového cukru
- 3 lyžice 100% želatíny
- 3 lyžice vody
Na jahodovú vrstvu:
- 500 g jahôd (plus nejaké na ozdobu)
- 200 g gréckeho jogurtu
- 5 lyžíc kokosového cukru
- 3 lyžice 100% želatíny
- 3 lyžice vody
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup
- Ovsené vločky rozmixujte na jemnú konzistenciu.
- V mise zmiešajte ovsenú múku s medom, rozpusteným kokosovým olejom a škoricou.
- Cesto by malo byť veľmi husté a trochu lepivé.
- Pripravte si formu na tortu (asi 20 cm v priemere).
- Rukou alebo stierkou pritlačte ovsené cesto na dno formy a vyrovnajte ho.
- V menšom hrnci zmiešajte 6 lyžíc želatíny so 6 lyžicami vlažnej vody.
- Zmes zohrejte na miernom ohni a stiahnite ju z ohňa, akonáhle sa všetka želatína rozpustí vo vode.
- V miske zmiešajte grécky jogurt, kokosový cukor (alebo iné sladidlo) a polovicu rozpustenej želatíny.
- Jogurtovú náplň dôkladne prešľahajte a keď už v nej nie sú žiadne hrudky, nalejte ju na pripravený tortový základ.
- Tortovú formu dajte na pár minút do chladničky.
- Medzitým umyte a očistite jahody a rozmixujte ich v mixéri s 200 g gréckeho jogurtu, kokosovým cukrom, citrónovou šťavou a zvyškom rozpustenej želatíny do hladka.
- Keď je jogurtová vrstva navrchu už pevná, jemne ju zalejte jahodovým krémom.
- Tortu dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Nakoniec môžete tortu ozdobiť čerstvými jahodami, lístkami mäty a nakrájať.

Červené jahody v tvare srdca a posýtené malými semienkami sú jedným z najobľúbenejších druhov ovocia na svete. Chcete vedieť, ako si ich môžete vypestovať? Aké sú ich zdravotné benefity? A ako ich môžete využiť v kuchyni? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o jahodách !
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!