Osviežujúce recepty na nepečenú jahodovú tortu nielen do horúcich letných dní. Inšpirujte sa!

Všetci si asi radi zamaškrtíme, ale nie každému sa chce piecť náročné dezerty.

Preto sme si pre vás pripravili jednoduché recepty na nepečené torty s jahodami v 5 lahodných variantách.

Vyskúšajte tiramisu, cheesecake aj výbornú tortu s pudingom.

Užite si to!

Nepečená smotanový torta s jahodami

Obľúbená jednoduchá torta z tvarohu, kyslej smotany, piškót a jahôd, na ktorú nepotrebujete zapínať rúru. Stačí jednoducho všetko navrstviť na seba, dať do chladničky a máte hotovo. Nie je to super?

Čo budete potrebovať

  • 500 ml kyslej smotany
  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 – 3 lyžice práškového cukru
  • 1 veľké balenie okrúhlych piškótov
  • 400 g jahôd (plus pár na ozdobu)

Postup

  • Kyslú smotanu zmiešajte s tvarohom a cukrom.
  • Jahody očistite a nakrájať.
  • Na dno 24 cm tortovej formy rozložte piškóty.
  • Rozotrieme na piškóty tretinu krému a na to dajte polovicu jahôd.
  • Znovu naložte vrstvu piškótov, krému a jahôd.
  • Nakoniec dajte poslednú vrstvu piškótov a krém a tortu odložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, pokojne do druhého dňa.
  • Pred podávaním ozdobte nakrájanými jahodami.
  • Užite si to!
Torta z tvarohu, kyslej smotany, piškót a jahôd.
www.zosrdcadohrnca.sk

Túto tortu si môžete dopriať napríklad k popoludňajšej káve. Možno využijete aj naše recenzie kapsulových kávovarov , kde vám poradíme s výberom toho najlepšieho!

Torta s pudingom, čerstvými jahodami a tortovou polevou

Táto nepečená jahodová torta je jednoduchá na prípravu a chuťovo naozaj lahodná. Skladá sa zo sušienkového základu, pudingu, čerstvých jahôd a tortovej polevy a potrebuje niekoľko hodín na vychladnutie v chladničke.

Čo budete potrebovať

Na sušienkový základ:

  • 200 g BeBe sušienok
  • 100 g masla

Na náplň:

  • 350 ml mlieka
  • 70 g cukru
  • vanilkový extrakt, podľa chuti
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 250 g créme fraîche
  • 1 lyžička limetkovej kôry
  • 500 g jahôd
  • 1 balíček červenej tortovej polevy
  • biela čokoláda, na ozdobu

Postup

  • Maslové sušienky rozdrvte v kuchynskom robote.
  • V hrnci rozohrejte maslo.
  • Pridajte rozdrvené sušienky.
  • Všetko spolu dobre premiešajte.
  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
  • Rovnomerne do nej rozprestrite sušenkovú zmes a polievkovou lyžicou ju dobre pritlačte ku dnu.
  • Formu dajte do chladničky.
  • O niečo menej ako polovicu mlieka zmiešajte s cukrom, vanilkovým extraktom a pudingom.
  • V hrnci priveďte do varu zvyšné mlieko.
  • Hrniec odstavte zo sporáka a vmiešajte puding.
  • Hrniec postavte na sporák a na strednom plameni za stáleho miešania priveďte puding do varu.
  • Vanilkový puding nechajte mierne vychladnúť.
  • Vmiešajte crème fraîche a limetkovú kôru.
  • Jahody umyte, očistite a odstráňte zelené časti.
  • Puding rozotrite na vychladnutý sušienkový základ.
  • Jahody rozpolte alebo rozštvrťte a naaranžujeme na puding.
  • Červenú polevu pripravte podľa návodu na obale a natrieme ju na jahody.
  • Jahodovú tortu dajte vychladiť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
  • Ozdobte kúskami bielej čokolády.
Jahodová torta s pudingom na tácke.
www.yummytemple.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie jahodové recepty ! Chcete knedle, koláče, buchty alebo sirup? U nás si vyberie každý.

Nepečený cheesecake s jahodami

Jednoduchý na prípravu, slaný, sladký a nepečený. Taký je tento dezert, ktorý spestrí váš deň! Navyše ho máte hotový iba za 15 minút. Tak si ho s nami poďte pripraviť!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 1 a ½ šálky solených praclíkov
  • ½ šálky rozpusteného masla
  • 1/3 šálky trstinového cukru

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 1/4 šálky medu, javorového sirupu alebo datľového sirupu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo pasty
  • 500 g čerstvých jahôd na ozdobu

Postup

  • Do misy kuchynského robota pridajte praclíky a pulzujte, kým sa nezačnú tvoriť malé omrvinky.
  • Pridajte cukor a rozpustené maslo a ešte trochu premixujte, kým sa všetko nezmieša.
  • Preneste zmes do tortovej formy a poriadne ju pritlačte ku dnu a na strany.
  • Dajte formu do mrazničky a nechajte ju tam, kým korpus nestuhne, asi 1 hodinu.
  • Na prípravu náplne zmiešajte v malej miske mascarpone, med alebo sirup, citrónovú šťavu a vanilku do hladka.
  • Zmes rovnomerne rozprestrite na vychladený korpus a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.
Cheesecake vo forme ozdobený jahodami.
www.wavesinthekitchen.com

Jahodové tiramisu

Toto tiramisu je úplne luxusné! Vrstvy cukrárskych piškótov, šľahačky, smotanovej zmesi a čerstvých jahôd dohromady vytvára ten najdokonalejší dezert, aký si viete predstaviť.

Čo budete potrebovať

Na jahody:

  • 470 g čerstvých jahôd, zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Na náplň:

  • 230 g smotanového syra, zmäknutého na izbovú teplotu
  • ½ šálky preosiateho práškového cukru
  • 2 lyžičky jahodového džemu, rozpusteného
  • 1 balenie cukrárskych piškótov lady fingers
  • ¼ šálky pomarančovej šťavy

Na ozdobu:

  • 450 g šľahačky
  • 2 lyžičky jahodového extraktu
  • čerstvé nakrájané jahody na ozdobu

Postup

  • Do veľkej misy pridajte nakrájané jahody, kryštálový cukor a citrónovú šťavu.
  • Jemne premiešajte a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a rozpustený jahodový džem.
  • Šľahajte elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať hladkú zmes.
  • Vmiešajte jednu šálku našľahanej šľahačky.
  • Dajte bokom.
  • Dajte piškóty do malej misky a pokvapkajte pomarančovou šťavou.
  • V inej mise prešľahajte zvyšok našľahanej šľahačky s jahodovým extraktom.
  • Dajte bokom.
  • Polovicu smotanovej zmesi rozotrite na dno zapekacej misky 23 x 23 cm.
  • Pokračujte rovnomernou vrstvou piškótov.
  • Potom na piškóty naložte polovicu jahôd (s trochou šťavy).
  • Na jahodovú vrstvu rovnomerne rozotrite zvyšok smotanovej zmesi.
  • Na vrstvu smotanovej zmesi naložte polovicu šľahačky s jahodovou príchuťou.
  • Rovnomerne navrstvite zvyšok piškótov a potom pokračujte so zvyškom jahôd so šťavou.
  • Všetko zavŕšte zvyškom jahodovej šľahačky.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a dajte chladiť cez noc alebo aspoň na 6 hodín.
  • Až budete pripravení na podávanie, ozdobte čerstvými nakrájanými jahodami.
Tiramisu so šľahačkou a čerstvými jahodami na tanieriku.
www.thecountrycook.net

Ak vám dezert chutil, potom vás určite potešia aj naše ďalšie recepty na tiramise , podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.

Nepečená jogurtovo-jahodová torta

Maškrtiť sa dá aj zdravo a tento recept je toho dôkazom. Nielen že je zdravý, ale je aj chutný, jemný, nadýchaný a krásne osviežujúci. Ideálne do horúcich letných dní!

Čo budete potrebovať

Na základ:

  • 350 g ovsených vločiek
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 3 lyžice medu
  • štipka škorice

Na jogurtovú vrstvu:

  • 500 g gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky kokosového cukru
  • 3 lyžice 100% želatíny
  • 3 lyžice vody

Na jahodovú vrstvu:

  • 500 g jahôd (plus nejaké na ozdobu)
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 5 lyžíc kokosového cukru
  • 3 lyžice 100% želatíny
  • 3 lyžice vody
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  • Ovsené vločky rozmixujte na jemnú konzistenciu.
  • V mise zmiešajte ovsenú múku s medom, rozpusteným kokosovým olejom a škoricou.
  • Cesto by malo byť veľmi husté a trochu lepivé.
  • Pripravte si formu na tortu (asi 20 cm v priemere).
  • Rukou alebo stierkou pritlačte ovsené cesto na dno formy a vyrovnajte ho.
  • V menšom hrnci zmiešajte 6 lyžíc želatíny so 6 lyžicami vlažnej vody.
  • Zmes zohrejte na miernom ohni a stiahnite ju z ohňa, akonáhle sa všetka želatína rozpustí vo vode.
  • V miske zmiešajte grécky jogurt, kokosový cukor (alebo iné sladidlo) a polovicu rozpustenej želatíny.
  • Jogurtovú náplň dôkladne prešľahajte a keď už v nej nie sú žiadne hrudky, nalejte ju na pripravený tortový základ.
  • Tortovú formu dajte na pár minút do chladničky.
  • Medzitým umyte a očistite jahody a rozmixujte ich v mixéri s 200 g gréckeho jogurtu, kokosovým cukrom, citrónovou šťavou a zvyškom rozpustenej želatíny do hladka.
  • Keď je jogurtová vrstva navrchu už pevná, jemne ju zalejte jahodovým krémom.
  • Tortu dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  • Nakoniec môžete tortu ozdobiť čerstvými jahodami, lístkami mäty a nakrájať.
Jogurtová torta s jahodami, ozdobená mätou.
www.fitfoodwizard.com

Červené jahody v tvare srdca a posýtené malými semienkami sú jedným z najobľúbenejších druhov ovocia na svete. Chcete vedieť, ako si ich môžete vypestovať? Aké sú ich zdravotné benefity? A ako ich môžete využiť v kuchyni? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o jahodách !

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.