Lahodné recepty na kuracie stehná na kapustu v 5 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!

Kombinácia kuracieho mäsa a kapusty je veľmi chutná a zdravá.

Preto sme si pre vás dnes pripravili 5 jednoduchých receptov na kuracie stehná na kapustu, ktoré sú vhodné pre celú rodinu.

Máme pre vás varianty s kyslou aj hlávkovou kapustou.

Užite si to!

Kuracie stehná s kyslou kapustou a baby zemiakmi

Jednoduché a chutné kuracie stehná s baby zemiakmi a kyslou kapustou z jednej panvice. Skvelý tip na rodinný obed či večeru!

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 4 x 250 g kuracích stehien
  • morská soľ a drvené čierne korenie
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 300g baby zemiakov, polených
  • ½ lyžičky rasce
  • 2 malé vetvičky bobkový list
  • 540 g kyslej kapusty
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • kyslá smotana na podávanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Rozohrejte olej vo veľkej ťažkej panvici vhodnej do rúry na strednom ohni.
  • Kurča osoľte, okoreňte a kožou dole opekajte 6 minút alebo dozlatista.
  • Otočte a varte opekajte ďalšie 4 minúty.
  • Vyberte mäso z panvice a dajte bokom.
  • Pridajte do panvice cibuľu, zemiaky, rascu a bobkové listy a za stáleho miešania varte 6 minút.
  • Pridajte kyslú kapustu a vývar a premiešajte.
  • Vráťte kurča do panvice, prikryte pokrievkou a preložte do rúry.
  • Pečte 30 minút.
  • Odkryte a pečte 20 minút, alebo pokiaľ nie sú zemiaky a kura zlaté a prepečené.
  • Osoľte, okoreňte a podávajte s kyslou smotanou.
Kuracie stehná s baby zemiakmi a kyslou kapustou v panvici s vareškou.
www.donnahay.com.au

Máme pre vás aj ďalších 7 luxusných receptov na kombináciu mäsa a kapusty , ktoré musíte ochutnať. Vyskúšajte ich všetky!

Kuracie stehná s kapustou a citrónom z jednej panvice

Nie je nad ľahké pokrmy z jednej panvice, na prípravu ktorých neušpiníte hromadu riadu. A presne taký je aj tento recept na pečené kuracie horné stehná s bielou kapustou a citrónmi. Užite si ho!

Čo budete potrebovať

  • 6 kuracích horných stehien (s kosťou as kožou)
  • 2 šálky nakrájanej bielej kapusty
  • 1 veľká nakrájaná cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžičky morskej soli
  • 1,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžičky cesnakového prášku
  • 3 lyžičky provensálskych byliniek alebo tymiánu
  • 0,25 šálky kuracieho vývaru
  • 2 nakrájané citróny
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra predhrieva, pripravte si zeleninu.
  • Cibuľu nakrájajte na polmesiačiky.
  • Kapustu nakrájajte na čo najtenšie kúsky.
  • Citrón nakrájajte na kolieska.
  • Semienka vyhoďte.
  • Kuracie stehná bohato posypte soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a provensálskymi bylinkami alebo sušeným tymianom z oboch strán.
  • Na sporáku rozohrejte panvicu vhodnú do rúry s 2 lyžicami olivového oleja.
  • Kuracie stehná opekajte na stredne vysokej teplote 2–3 minúty z každej strany.
  • Akonáhle je mäso opečené, preložte ho na tanier.
  • Do panvice pridajte kapustu a cibuľu a 1/4 šálky kuracieho vývaru.
  • Vložte mäso späť do panvice a pridajte niekoľko plátkov citróna.
  • Preneste panvicu do predhriatej rúry a pečte (odkryté) 20-30 minút, alebo kým nie je mäso úplne upečené.
  • Pomocou teplomera na mäso skontrolujte vnútornú teplotu kurčaťa.
  • Varené kuracie musí mať v najhrubšej časti mäsa aspoň 73 °C.
  • Na podávanie pridajte nasekanú petržlenovú vňať!
Pečené kuracie horné stehná s bielou kapustou a citrónmi na panvici.
www.foodbyjonister.com

Užite si aj naše recepty na jedlo z jedného hrnca 5x inak! Vychutnajte si napríklad bravčové s ryžou, cestoviny s cuketou a šampiňónmi alebo kapustovú polievku.

Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Chrumkavé a šťavnaté kuracie stehná v marináde zo sezamového oleja a sójovej omáčky pečené spolu s hlávkovou kapustou sú neuveriteľne lahodné a skvele sa hodia ako rýchla večera počas náročného pracovného dňa.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžička oleja neutrálnej chuti
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja alebo olivového oleja
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu (alebo iného)
  • 1 lyžica Srirachy (voliteľne)
  • 8 kuracích stehien
  • 1 štipka soli a korenia podľa chuti
  • 1 hlávková kapusta s hmotnosťou cca 1 – 1,5 kg

Postup

  • Predhrejte rúru na 220ºC.
  • Nalejte lyžičku oleja neutrálnej chuti do panvice.
  • V malej miske zmiešajte sezamový olej, kokosový olej, sójovú omáčku, ryžový ocot a srirachu, ak používate.
  • Vložte stehná do veľkej misy.
  • Všetko dochuťte soľou a korením.
  • Stehná prelejte 1/4 šálkou pripravenej zmesi a nechajte marinovať, kým sa rúra predohrieva.
  • Kapustu nakrájajte na cca 2,5 cm klinky.
  • Klinky dajte do veľkej misy, všetko dochuťte soľou a korením a zalejte zvyšnou zmesou oleja a sójovej omáčky.
  • Kuracie stehná dajte na pripravený plech a rovnomerne ich rozprestrite.
  • Pečte 10 minút.
  • Vyberte plech z rúry a okolo stehien naskladajte klinky kapusty.
  • Pečte ďalších 20 až 25 minút, alebo kým mäso nezezlátne a neprepečie sa.
  • Vyberte plech z rúry a preneste mäso na tanier, aby si odpočinulo.
  • Kapustu vráťte do rúry a pečte ďalších 10 až 15 minút, alebo kým sa šťava nezredukuje a okraje kapusty neskaramelizujú.
  • Podávajte!
Kuracie stehná v marináde zo sezamového oleja a sójovej omáčky pečené spolu s hlávkovou kapustou v pekáči.
www.alexandracooks.com

Kuracie stehná na červenej kapuste s cesnakovými maslovými fazuľami

Úžasný zimný pokrm z jednej panvice, ktorý vás skvele zasýti aj zahreje. Kombinácia pečených kuracích stehien, sladkej červenej kapusty a šťouchaným maslových fazule s cesnakom je úplne neodolateľná!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie stehná
  • slnečnicový olej
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • polovica veľkej hlávky červenej kapusty
  • 1 červená cibuľa
  • 1 hruška
  • ½ tyčinky škorice
  • ½ lyžičky borievkových bobúľ
  • 1 badián
  • 1 lyžička nového korenia
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 60 ml červeného vína
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 plechovka maslových fazule
  • soľ a korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Kuracie stehná potrite trochou oleja a dobre ich ochuťte soľou a korením.
  • Dajte do rúry na pekáč piecť na 20 minút.
  • Medzitým kocku vývaru zmiešajte s 250 ml vriacej vody.
  • Miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Kapustu rozpoľte a rezom v tvare V odstráňte tuhý stredový koreň.
  • Polovicu kapusty nakrájajte nadrobno.
  • Olúpte a nakrájajte cibuľu.
  • Hrušku aj so šupkou nastrúhajte.
  • Cibuľu s nastrúhanou hruškou zmiešajte vo veľkej panvici vhodnej do rúry s kapustou, škoricou, borievkou, badiánom, novým korením, cukrom, vínom a vývarom.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Kuracie stehná vyberte z rúry a vložte do zmesi z červenej kapusty.
  • Zakryte panvicu pokrievkou alebo tesne priliehajúcou vrstvou alobalu.
  • Znížte teplotu rúry na 190 °C a pečte 40 minút.
  • Zatiaľ čo sa mäso pečie, olúpte strúčiky cesnaku, vložte ich do hrnca s bobkovým listom a len trochu podlejte vodou.
  • Mierne duste 20 minút, kým cesnak úplne nezmäkne.
  • Maslové fazule sceďte a prepláchnite.
  • Pridajte ich do hrnca s cesnakom a varte za mierneho miešania, kým sa úplne nezahrejú, asi 5 minút.
  • Zlejte prebytočnú vodu, odstráňte bobkový list a vidličkou alebo šťouchadlom na zemiaky roztlačte cesnak a fazuľa na hrubú kašu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Vyberte pokrm z rúry a dochuťte kapustu podľa svojich predstáv.
  • Kuracie stehná podávajte na množstve kapusty s roztlačenými fazuľami ako prílohou.
Pečené kuracie stehná so sladkou červenou kapustou v pekáči.
www.riverford.co.uk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie liatinových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Marinované kuracie mäso pečené s mrkvou a kapustou

Kuracie stehná v marináde zo sójovej omáčky, medu a korenia piatich vôní pečené spolu s mrkvou a hlávkovou kapustou do úplnej dokonalosti. Po tomto pokrme sa budete olizovať!

Čo budete potrebovať

  • 2 kg kuracích horných stehien
  • 1 hlávková kapusta, nakrájaná na 2,5 cm klinky
  • 3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na 5 cm klinky
  • 1 lyžica sójovej omáčky alebo tamari
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica korenia piatich vôní
  • 1 lyžička cesnaku
  • 1/4 šálky + 2 lyžice olivového oleja
  • drvené červené chilli na dochutenie
  • jarná cibuľka

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Na veľkú panvicu naaranžujte kapustu a mrkvu, pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja a osoľte 1 lyžičkou morskej soli.
  • V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, korenie piatich vôní, cesnak a ¼ šálky olivového oleja.
  • Vo veľkej miske premiešajte mäso spolu s marinádou.
  • Pečte 35 minút, potom mäso vyberte a pečte zeleninu ďalších 10 minút.
  • Ozdobte vločkami červeného chilli a nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Dobrú chuť!
Kuracie stehná v marináde zo sójovej omáčky, medu a korenia piatich vôní pečené spolu s mrkvou a hlávkovou kapustou v pekáči s lyžicou.
www.thefeedfeed.com

Hlávková kapusta sa vyskytuje v rôznych tvaroch a farbách, vrátane červenej, fialovej, bielej a zelenej. Jeho listy môžu byť vráskavé alebo hladké. Je navyše nabité vitamínmi K a C a minerálmi ako je draslík alebo vápnik. Viete, ako kapusta vypestovať a spracovať? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom podrobnom článku o hlávkovej kapuste !

A ako sa vám naše dnešné recepty na kuracie stehná na kapustu páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.