Lahodné recepty na torty s jahodami v 5 variantoch. Pečený aj nepečený zákusok pre každého

Plánujete pripraviť tortu na oslavu, návštevu alebo len tak na chuť ku káve či čaju?

Neviete, aký druh zvoliť a hľadáte inšpiráciu a návod, aby ste pripravili naozaj výborný zákusok?

Potom ste tu správne, pretože my sme pre vás pripravili tie najlepšie recepty na jahodovú tortu na jednom mieste!

Inšpirujte sa.

Jahodová torta s mascarpone

Skúsiť môžete túto nahú tortu s mascarpone a jahodami. Recept zvládne aj úplný začiatočník, tak hor sa do toho!

Ingrediencie na korpus

  • 240 g hladkej múky
  • 250 g krupicového cukru
  • 6 ks vajec
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • jahodová marmeláda
  • jahody + na ozdobu

Postup

  • Najprv si rozohrejte rúru na 180 °C.
  • Do dvoch misiek oddeľte bielky od žĺtkov zvlášť. Bielky vyšľahajte so štipkou soli asi dve minúty. Po dvoch minútach prišľahajte krupicový cukor, zvýšte otáčky a vyšľahajte do tuha. Môže to trvať aj 10-15 minút, aby mal sneh naozaj dobrú konzistenciu.
  • V druhej mise vyšľahajte žĺtky s olejom a vanilkovým extraktom, potom ich vareškou zapracujte do pripraveného snehu.
  • Do zmesi preosejte múku s kypriacim práškom a stierkou poriadne zmiešajte.
  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a vzniknuté cesto dovnútra nalejte. Dajte piecť asi na 40 minút, ale skúste špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho potom úplne vychladnúť.
  • Pomocou tenkého noža orežte tortu po obvode, aby ste korpus vybrali z formy von. Potom korpus rozdeľte buď nožom, alebo pomocou nite na 3 rovnaké diely.
  • V mise si zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Vo vedľajšej mise vyšľahajte smotanu do tuha a potom ju zmiešajte so zmesou mascarpone.
  • Prvý plát korpusu namažte jahodovou marmeládou a potom naneste vrstvu krému. Na krém položte na plátky pokrájané jahody.
  • Druhý plát pomažte krémom a tou pomazanou stranou položte na vrstvu jahôd na prvom pláte korpusu. Druhú stranu potom pomažte opäť marmeládou, potom krémom a opäť pokladte jahody.
  • Posledný plát opäť pomažte krémom, tou stranou priklopte na vrstvu jahôd na predchádzajúcom pláte korpusu. Takto máte tortu zostavenú.
  • Zvyšným krémom obmažte boky torty, potom vrch torty a dajte chladiť do chladničky aspoň na hodinu, aby krém pekne stuhol.
  • Hotovú tortu potom ozdobte čerstvými jahodami podľa vašej fantázie a máte hotovo.
Krémová torta s čerstvými jahodami a syrom mascarpone.
Zdroj: buzzfeed.com

Upečte si tiež niektorý z našich jednoduchých, ale tak skvelých receptov na torty v slaných aj sladkých variantoch !

Torta s jahôdkami pre deti

Túto rýchlu a jednoduchú jahodovú tortu na prípravu si zamiluje každý. Nielenže je ľahký, ale aj vďaka želatine veľmi atraktívne pre deti. Upečte ho napríklad na detskú oslavu.

Ingrediencie na korpus

  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g cukru krupica
  • 100 g masla izbovej teploty
  • 3 ks vajíčok
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru

Ingrediencie na krém

  • 400 ml polotučného mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 2 lyžice cukru krupice

Ingrediencie na náplň

  • 500 g čerstvých/kompotovaných jahôd
  • 2 balenia želé v prášku
  • 500 ml vody
  • 3 lyžice cukru krupice

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
  • V mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, pridajte cukor, vanilkový cukor, zmäknuté maslo a vajcia. Pomocou elektrického ručného šľahača potom šľahajte asi 2 minúty. Vzniknuté cesto vlejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
  • Dajte piecť na cca 20 minút, v elektrickej rúre pri 180 °C av teplovzdušnej na 160 °C.
  • Potom korpus nechajte úplne vychladnúť a preložte na tanier, kde ho potom budete zdobiť a plniť. Okolo korpusu dajte umytú tortovú formu, aby všetko držalo a stuhlo tam, kde má.
  • Krém vytvoríte tak, že podľa návodu uvaríte puding so 400 ml mlieka a cukrom. Potom ho nechajte asi 15 minút vychladnúť a následne rozotrite na vychladnutý korpus. Nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si nakrájajte jahody na plátky a vyskladajte ich v kruhoch na pudingový krém. Potom si pripravíte tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu, ktorým polejete jahody a necháte úplne stuhnúť.
  • Po stuhnutí pomocou noža uvoľníte okraj formy a zložíte z torty. Máte hotovo.
Torta s jahodami, želatínou a pudingovým krémom.
Zdroj: chefkoch.de

Vyskúšať môžete tiež niektorý z našich receptov na krtkovú tortu ! Ideálna torta pre deti k narodeninám, ale aj len tak.

Nepečená torta s jahodami

Túto piškótovú jahodovú tortu s tvarohovým krémom si zamilujete. Nielen, že je rýchly, ale aj veľmi chutný. Zvládne ho určite každý!

Ingrediencie

  • 240 g piškótov
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 ks mäkkého tvarohu (v sáčku)
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 hrnček uvarenej kávy (podľa chuti)
  • 500 g jahôd

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte tvarohy, smotanu a cukor. Pomôcť si môžete ručným šľahačom.
  • Piškóty môžete namáčať v uvarenej káve, ale nemusíte. Postupne ich skladajte do tortovej formy.
  • Na piškóty naneste tvarohovú náplň a navrch nakrájané jahody. Takto postupujte aj naďalej – piškóty, tvarohová náplň, plátky jahôd.
  • Vzniknutú tortu nechajte v chladničke stuhnúť a podávajte.
Nepečená torta z piškótov, krému a jahôd.
Zdroj: bbcfood.com

Letná torta s jahodami

Výborná nadýchaná torta s jahodami, ktorá sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Vychutnajte si ho aj vy s rodinou pri dobrej káve.

Ingrediencie na korpus

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 ks vajec
  • 3 lyžice horúcej vody alebo mlieka
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 500 g jahôd
  • marmeláda (na potretie korpusu – jahodová, malinová, ríbezľová)

Postup

  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 165 °C.
  • V mise ušľahajte vajcia s cukrom a štipkou soli. Šľahajte asi 10 minút.
  • Potom za stáleho miešania pridajte 3 lyžice vody alebo mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty.
  • Potom pridajte preosiatu múku v troch dávkach.
  • Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej vystlanej tortovej formy a pečte 40-45 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť a medzitým si pripravte náplň.
  • V mise zmiešajte mascarpone so smotanou a cukrom a šľahajte, kým zmes nebude dostatočne pevná.
  • Korpus rozkrojte na dve časti. Prvé poschodie potrite marmeládou a trochou krému. Položte nakrájané jahody a na ne znovu krém.
  • Priklopte druhou časťou korpusu, potrite krémom a vrch ozdobte jahodami. A máte hotovo.
Dvojposchodová torta s krémom z mascarpone a čerstvými jahodami.
Zdroj: gathermoments.blogspot.com

Jahodový cheesecake

Tvarohový koláč s jahodami, ktorý zvládnete aj na poslednú chvíľu. Táto najslávnejšia a veľmi chutná torta sa zje do posledného drobčeka. Inšpirujte sa!

Ingrediencie na korpus

  • 2 hrnčeky rozomletých sušienok
  • 5 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc rozpusteného masla

Ingrediencie na náplň

  • 500 g tvarohu vo vaničke
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 vajcia

Ingrediencie na polevu

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 3 lyžice cukru
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • V mise zmiešajte rozomleté sušienky s cukrom a rozpusteným maslom.
  • Na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie naneste sušenkovú zmes a zatlačte ju do všetkých miest. Dajte piecť na 7 minút, potom vyberte a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte tvaroh s cukrom, kyslou smotanou a vanilkovým extraktom, aby sa všetko spojilo.
  • Potom do tvarohovej zmesi zamiešajte aj vajcia tak, aby náplň bola hladká.
  • Náplň nalejte navrch upečené sušienkovej vrstvy, uhlaďte a dajte piecť na 30 minút. Potom znížte teplotu na 150 ° C a pečte ďalších 45 minút.
  • Po upečení vypnite rúru a nechajte cheesecake vo vnútri ďalších 30 minút. Potom nechajte úplne vychladnúť a dajte do chladničky.
  • Jahodovú polevu pripravíte tak, že nakrájate polovicu jahôd a vložíte do malého hrnca. Posypte ich cukrom a zalejte vodou. Zmes priveďte do varu a varte asi 10 minút domäkka.
  • Potom zložte z ohňa a vmiešajte vanilkový extrakt. Nakoniec zmes nalejte do mixéra a rozmixujte dohladka. Nechajte polevu vychladnúť.
  • Druhú polovicu jahôd naskladajte navrch vychladnutého cheesecaku. Navrch nalejte jahodovú polevu a máte hotovo.
Tvarohový koláč s jahodami a polevou.
Zdroj: laurenlatest.com

Ako na jahodový krém do torty?

Chcete ideálny postup na jahodový krém na akúkoľvek tortu? Máme pre vás výborný maslový, ktorým ozdobíte akúkoľvek tortu, ktorú chcete upiecť napríklad na rodinnú oslavu.

Budete potrebovať:

250 g masla

4 lyžice práškového cukru

1 plechovku kompótovaných jahôd

1 jahodový pudingový prášok

Postup je úplne jednoduchý. Stačí rozmixovať jahody aj so šťavou. Potom pridáte puding, privediete do varu a tým získate hustý základ na krém. Ten necháte vychladnúť a medzitým utrite maslo s cukrom do peny. Túto maslovú zmes nakoniec vmiešate do ovocného pudingu a máte hotovo.

Krém je lepšie ešte nechať odležať aspoň hodinu, dve v chladničke a potom ním môžete potrieť akýkoľvek korpus na tortu. A oslava môže začať. 🙂

Zaujali vás naše recepty na jahodovú tortu? Inšpirovať sa môžete aj našimi najlepšími receptami na tortové korpusy !

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.