Recepty na rôzne druhy cesta na pizzu na akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!

Milujete taliansku kuchyňu? Neváhajte vyskúšať recepty na cesto na pizzu v pokojnom prostredí vlastnej kuchyne.

Vykúzlite tie najúžasnejšie pochúťky a potešte svojich blízkych aj priatelia.

Neváhajte ochutnať jednotlivé druhy cesta a zistiť, ktoré vám vyhovuje najlepšie, je najchutnejšie a najchrumkavejšie.

Skrátka či spĺňa všetky vaše predpoklady pre tú najlepšiu taliansku pochúťku, čo je možné pripraviť.

Najlepšie cesto na pizzu

Talianska kuchyňa prenikla do našich domácností už dávno a nič neurobí väčšiu radosť ako lahodná pizza. Lenže pripraviť pre ňu naozaj kvalitný základ je často veľmi ťažká záležitosť. S týmto receptom vám to snáď trochu uľahčíme. A ak hľadáte inšpiráciu pre ochutenie, omrknite zaujímavé recepty na pizzu .

Ingrediencie:

  • 250 – 295 g hladkej alebo chlebovej múky
  • 1 vrecko instantného droždia
  • 1 a 1/2 lyžičky cukru kryštál
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 175 ml teplej vody

Postup:

  • Vo veľkej mise zmiešame 125 g múky, instantné droždie, cukor aj soľ. Pridáme olivový olej, teplú vodu a pomocou drevenej varešky dobre premiešame.
  • Prisypeme zvyšnú múku a miešame tak dlho, kým sa neutvorí hladké jednotvárne cesto, ktoré je tak akurát elastické a odťahuje sa od stien.
  • Počítať musíme s tým, že bude cesto trochu lepivé, ale je potrebné ho ešte dôkladne hniesť rukou.
  • Pripravíme si veľkú čistú misu, vnútro vymastíme olivovým olejom a zatiaľ odložíme.
  • Pomúčime si ruky az cesta vytvarujeme guľu, ktorú dáme do vymastenej misy a niekoľkokrát prevrátime, aby sa olej dostal na každý kúsok cesta.
  • Misu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme na teplé miesto kysnúť cca na 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  • Po uplynutí tejto doby si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
  • Cesto rukou jemne vyfúkneme, prenesieme na pomúčenú dosku, krátko prehniteme, aby bolo hladké a valčekom vyvaľkáme na okrúhly plát s priemerom 30 cm.
  • Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, prípadne do guľatej pizza formy potrebnej veľkosti. Okraje ľahko ohneme, aby sa utvoril okraj a tým aj kôrka.
  • Povrch cesta pokvapkáme olivovým olejom a pomocou cukrárskeho štetca či mašlovačky rozotrieme po celom povrchu pizze.
  • Vidličkou prepichneme povrch cesta na niekoľkých miestach, aby sa na ňom počas pečenia netvorili bublinky.
  • Ozdobíme podľa ľubovôle a pečieme v predhriatej rúre zhruba 13 – 15 minút, aby boli suroviny zlatisto hnedé.
  • Potom už len stačí nakrájať a podávať.

Tip: Ak chcete chrumkavejší povrch, zvoľte chlebovú múku, pre mäkšiu kôrku je lepšia hladká.

Najjednoduchšie a najlepšie recept na cesto na pizzu.
Zdroj: https://sugarspunrun.com/

Cesto bez kysnutia

Každý recept ponúka určité vlastnosti, ktoré tvoria základ pre chutnú pizzu a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Príprava je maximálne jednoduchá, rýchla a hlavne bez zdĺhavého kysnutia. Výhodou je aj to, že si môžeme cesto pripraviť aj do zásoby a uložiť do mrazničky.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody (nesmie byť vriaci)
  • 2 polievkové lyžice cukru kryštál
  • 1 lyžica instantného droždia
  • 3 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a nachystáme formu na pizzu alebo plech na pečenie. Vyložíme papierom na pečenie a odložíme nabok.
  • V miske zmiešame vodu, instantné droždie, cukor a necháme 5 minút odležať.
  • Pridáme soľ, múku, korenie a miesime tak dlho, kým sa všetko nespojí. Môžeme použiť aj stojanový mixér s hákom na cesto.
  • Po uhnetení cesto rozdelíme na dve až tri rovnaké časti. Záleží na tom, akú silnú chceme kôrku. Môžeme urobiť aj jednu veľkú pizzu na celý plech.
  • Vial, doštičku či kuchynskú plochu posypeme múkou a pomocou valčeka cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu, prípadne obdĺžnika.
  • Okraje cesta potrieme extra panenským olivovým olejom a prenesieme na pripravený plech či formu.
  • Ozdobíme podľa ľubovôle a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 7 – 10 minút, kým kôrka nezíska zlatohnedý odtieň.
  • Potom vyberieme z rúry, necháme cca 5 minút odpočinúť a až potom nakrájame na jednotlivé porcie.
Pizza cesto bez kysnutia hotové za pár minút.
Zdroj: https://www.theovenlight.net/

Pizza bez droždia

Dostali ste chuť na pizzu, ale nemáte doma vôbec žiadne droždie? To nevadí, pretože si ju môžete pripraviť len z toho, čo máte bez toho, aby bolo potrebné riešiť kvasnice. Jednoducho si urobíte cesto na pizzu v alternatívnej verzii.

Ingrediencie:

  • 2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 3/4 hrnčeka + 2 polievkové lyžice
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja

Postup:

  • V mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
  • Do inej misky dáme vodu, pridáme olej, premiešame a po častiach začneme pridávať do múčnej zmesi.
  • Vareškou alebo rukou vypracujeme cesto, ktoré by nemalo byť ani veľmi mäkké, ani príliš lepivé.
  • Keby bolo veľmi suché, pridáme ešte trochu vody.
  • Ľahko pomúčime pracovnú plochu a preložíme na nej hotové cesto.
  • Pomocou valčeka vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm alebo si cesto rozdelíme na 2 rovnako veľké časti a vyvaľkáme dvojicu menších pizz.
  • Prenesieme na plech a ozdobíme podľa chuti. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 – 1 minút dozlatista.
  • Vyberieme z rúry, necháme chvíľku odpočívať a potom už len nakrájame.
Cesto na pizzu bez droždia.
Zdroj: https://www.biggerbolderbaking.com

Luxusné cesto na výrobu talianskej pizze

Určite mi dáte za pravdu, že nie je nič lepšie, než si vychutnať túto pochúťku priamo v Taliansku, ale nie vždy sa pošťastí do týchto končín zavítať.

Musíme si preto vystačiť s tým, čo máme. Pokiaľ sa nám nechceš do reštaurácie, pripravíme si pizzu jednoducho v domácom prostredí.

Ak má byť takýto pokrm dokonalosť sama, potom sú potrebné kvalitné a hlavne čerstvé suroviny, z ktorých to pôjde jedna radosť.

Ingrediencie:

  • 600 ml teplej vody
  • 1 kg hladkej múky
  • 3 polievkové lyžice čerstvého droždia alebo 2 čajové lyžičky sušeného
  • 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky cukru

Na ozdobu:

  • Hrsť čerstvých lístkov bazalky

Postup:

  • Pripravíme si stredne veľkú misu, nalejeme do nej teplú vodu a prisypeme droždie. Miešame, kým sa droždie nerozpustí.
  • Do inej misy dáme múku so soľou, uprostred utvoríme jamku a vlejeme zmes vody a droždia.
  • Pridáme cukor, olivový olej a všetko spoločne miesime zhruba 10 až 15 minút, aby bolo cesto pekne hladké a elastické. Povrch musí zostať pomúčený.
  • Vezmeme čistú misu, vymastíme olejom, vložíme hotové cesto, párkrát s ním otočíme, aby bolo ľahko naolejované zo všetkých strán.
  • Na povrchu cesta urobíme kríž, misu zakryjeme čistou utierkou a odložíme na teplé miesto. Necháme 4 až 5 hodín odpočívať.
  • Akonáhle si cesto oddýchne, predhrejeme si rúru na 180 – 200 stupňov.
  • Vyklopíme ho z misy na pomúčenú dosku, stlačíme, aby sa cesto zbavilo bublín a rozdelíme na polovicu, pričom znova necháme tak 10 minút odpočinúť.
  • Každú polovicu rozvaľkáme na 30 cm kruh a prenesieme na plech či formu na pizzu.
  • Okraje potrieme olivovým olejom a pizzu ozdobíme podľa chuti.
  • Pečieme jednotlivo po dobu cca 10 až 15 minút, záleží na type rúry.
  • Pizzu vyberieme, posypeme ešte strúhaným syrom a dáme znova na pár minút piecť, aby syr utvoril zlatohnedú krustu a okraje pizze boli svetlo hnedé.
  • Vyberieme z rúry a posypeme čerstvou bazalkou, pretože až vtedy to bude tá pravá chuť aj vôňa Talianska.
Výroba cesta na pravú taliansku pizzu, po ktorej sa budete olizovať.
Zdroj: https://www.walksofitaly.com

Cesto na pizzu z jogurtu

V dnešnej dobe sa veľa z nás snaží žiť aspoň trochu zdravšie a prispôsobuje tomu nielen svoj životný štýl, ale aj používané ingrediencie.

Zvlášť pokiaľ sa snažíte konzumovať len také potraviny, ktoré majú nízky obsah cukru aj tuku. Tento recept je z gréckeho jogurtu, neobsahuje však droždie a tým pádom nemusí kysnúť. Neváhajte a prejdite si recepty na jogurt podľa vlastnej chuti .

Ingrediencie:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 3/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1 hrnček čistého odtučneného gréckeho jogurtu

Postup:

  • Do veľkej misy nasypeme múku, kypriaci prášok do pečiva, cesnakový aj cibuľový prášok, soľ a starostlivo premiešame, aby sa všetko premiešalo a prevzdušnilo.
  • Pridáme grécky jogurt a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme rovno na dosku.
  • Rozdelíme na dve časti alebo môžeme nechať vcelku.
  • Pomocou valčeka rozvaľkáme na tenkú placku, ktorú prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo potretý olivovým olejom.
  • Predhrejeme si rúru na 225 stupňov.
  • Ozdobíme podľa chuti a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme 12 až 18 minút, aby bol povrch zlatisto hnedý a kôrka chrumkavá, ale nie spálená.
  • Po upečení vyberieme plech z rúry a dáme na 10 minút stranou, aby nebola pizza taká rozpálená.
  • Potom už len stačí rozkrájať na porcie a servírovať.

Tip: Ak sa rozhodneme urobiť menšie pizze a rozdeliť cesto namiesto jednej veľkej napríklad na 4 pizze, musíme dobu pečenia skrátiť na 8 – 10 minút.

Pizza cesto z gréckeho jogurtu.
Zdroj: https://www.simplyscratch.com/

Pizza z chladničky

Domáce cesto môže byť rovnako chutné ako to, ktoré nám pripraví v niektorej reštaurácii. Stačí len zvoliť ten správny variant a držať sa pokynov. Tento recept je jednoduchý a výsledná chuť pizze vynikajúca. Zmiešame len pár ingrediencií a dáme ho odpočívať do chladničky, kde bude zároveň aj trochu kysnúť.

Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky chlebovej múky
  • 1/2 lyžičky instantného droždia
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 hrnčeka vody

Postup:

  • Do misy nasypeme múku, droždie, soľ a premiešame, aby sa suroviny premiešali.
  • Zalejeme vodou a miešame, kým nevznikne hladké cesto.
  • Cesto nemusíme hniesť, stačí jednoducho miešať, aby malo jemnú štruktúru.
  • Misu starostlivo zakryjeme potravinovou fóliou, aby nikde nezostala ani tá najmenšia medzierka a uložíme do chladničky.
  • Necháme odpočívať a pomaly kysnúť 24 hodín. Potom môžeme cesto ihneď použiť.
  • V chladničke môže cesto takto odpočívať až 3 dni. Čím dlhšie totiž odpočíva, tým je kôrka chrumkavejšia.
  • Zhruba hodinu predtým, než budeme chcieť použiť, ho vyberieme z chladničky a necháme odpočívať pri izbovej teplote.
  • Potom si predhrejeme rúru na 220 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ale otočíme ho dnom nahor (lepší by bol kameň na pečenie, ale kto nemá, musí sa uspokojiť s plechom).
  • Zatiaľ čo budeme chystať cesto, dáme si na 10 minút nahriať plech.
  • Cesto rozdelíme na 2 polovice a každú dáme na papier na pečenie o veľkosti plechu. Pomocou valčeka na cesto rozvaľkáme do kruhu s priemerom 30 cm.
  • Nezabudneme cesto podsypávať, aby sa pri váľaní nelepilo.
  • Pizze nazdobíme podľa ľubovôle, napríklad príchuť Hawai, šunkovú alebo napríklad šampiňónovú a opatrne preložíme na nahriaty plech.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 10 až 15 minút, kým nie je povrch zlatisto hnedý a okraje nezačnú získavať svetlo hnedý odtieň.
  • Hotovú pizzu vyberieme aj s plechom z rúry a necháme 10 minút odpočinúť.
  • Rovnakým spôsobom potom spracujeme aj druhé cesto a po upečení môžeme servírovať.
Úžasné kysnuté cesto na pizzu do chladničky bez miesenia.
Zdroj: https://www.blessthismessplease.com/

Bezlepkové pre celiakov

Pokiaľ niekto neznáša lepok, nemusí to hneď znamenať koniec sveta. Jednoducho sa len naučia používať také recepty, ktoré mu budú vyhovovať. Toto cesto na pizzu je jednoduché, rýchlo hotové a aj keď je bez lepku, tak má vo výsledku úžasne chrumkavú kôrku.

Ingrediencie:

  • 234 g bezlepkovej viacúčelovej múky
  • 14 g odtučneného sušeného mlieka
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička xantánovej gumy
  • 1 a 1/2 lyžičky instantného droždia
  • 1 polievková lyžica medu (alebo kryštálového cukru)
  • 227 ml teplej vody
  • 50 ml extra panenského olivového oleja

Postup:

  • Do nádoby stolného mixéra nasypeme bezlepkovú múku, sušené mlieko, kypriaci prášok do pečiva, soľ a dôkladne premiešame.
  • Medzitým si do malej misky dáme med (cukor, podľa toho čo použijeme), teplú vodu, polovicu olivového oleja, instantné droždie a zhruba 80 g suchej zmesi, ktorá sa nám premiešala.
  • Premiešame, aby sa zmes premiešala, pričom nám môžu vzniknúť menšie hrudky, ale tie vôbec nevadia.
  • Necháme 30 minút odpočívať, kým nebude zmes hustejšia a nezačne sa z nej ľanúť vôňa kvasníc.
  • Akonáhle k tomu dôjde, pridáme túto drožďovú zmes k suchým ingredienciám do mixéra a na strednú rýchlosť budeme šľahať asi 4 minúty. Cesto bude husté a lepkavé.
  • Misu zakryjeme a dáme cesto na 30 minút odpočinúť na teplé miesto.
  • Potom si predhrejeme rúru na 200 stupňov a na plech nalejeme zostávajúci olivový olej.
  • Cesto lyžicou zhrnieme na plech s olejom, namočíme si ruky a mokrými prstami začneme cesto od stredu vyťahovať smerom von.
  • Vytvarujeme ho do kruhu o veľkosti cca 28 až 30 cm. Potom necháme cesto 15 minút oddýchnuť.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 8 – 10 minút kým cesto nestuhne.
  • Vyberieme z rúry, necháme chvíľu odstáť, potom ozdobíme tak, ako máme radi a vrátime späť do rúry.
  • Dopekáme zhruba 10 až 15 minút, záleží na type rúry a tiež množstve náplne. Upečieme dozlatista.
  • Po vybratí z rúry ihneď servírujeme.
Chrumkavé bezlepkové cesto na pizzu
Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/

Vegánske pizza cesto

Existuje niečo lepšie, než si pripraviť svoju obľúbenú pochúťku doma? Každá pizza je niečím jedinečná, a pokiaľ patríte medzi vegánov, potom vás tento recept určite zaujme.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka teplej vody
  • 2 1/4 lyžičky aktívneho sušeného droždia
  • 1 lyžička organického cukru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky

Na dohotovenie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice rozpusteného vegánskeho masla

Postup:

  • V malej miske zmiešame teplú vodu, droždie a cukor. Necháme 10 minút aktivovať, aby sa utvorila pena.
  • Vmiešame olej, soľ, 1/2 hrnčeka múky a rúk alebo pomocou stojanového mixéra miesime, kým sa neutvoria gule. Cesto bude lepkavé, ale nesmie byť veľa.
  • Keď bude lepiť naozaj veľa, pridáme 1 – 2 lyžice múky a opäť miesime, kým sa všetko nespojí. Takto pokračujeme zhruba 5 minút.
  • Potom vymastíme čistú misku olejom, vložíme do nej guľôčku cesta, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
  • Vykysnuté cesto stlačíme, vyberieme z misky a ešte niekoľkokrát na pracovnej ploche prehniteme.
  • Cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche na okrúhlu placku o veľkosti 30 cm a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Povrch potrieme olivovým olejom, prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou a necháme pár minút odpočívať.
  • Medzitým si predhrejeme rúru na 220 stupňov. Vložíme cesto a predpečieme si ho zhruba 5 – 7 minút, aby len ľahko zozlatol povrch.
  • Vyberieme z rúry, potrieme rozpusteným vegánskym maslom a potom hneď ozdobíme podľa ľubovôle.
  • Vrátime späť do rúry a necháme piecť ďalších 10 – 15 minút, až kým nebude mať pizza zlatisto hnedú kôrku.
Jednoduché šesťzložkové vegánske cesto na domácu pizzu.
Zdroj: https://www.karissasvegankitchen.com/

Pizza z domácej pekárne

Faktom je, že tieto prístroje sú už v mnohých domácnostiach, podobne ako umývačka riadu. Ušetrí nám veľa práce nielen pri zarábaní cesta, ale zároveň pri samotnom pečení. Navyše existujú aj modely, v ktorých si pripravíte napríklad aj domácu marmeládu.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky chlebovej múky
  • 1 polievkové lyžice rozpusteného čerstvého masla
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 hrnčeka teplej vody (ohriate na 105 – 100 ° C)

Postup:

  • Pridáme všetky suroviny do pekárne v takom poradí, aké je odporúčané výrobcom našej rúry.
  • Voda musí mať naozaj tú správnu teplotu, inak by kvások nevykysol, ako má.
  • Zapneme pekáreň a nastavíme program na cesto. Priebežne jeho spracovanie v pekárni sledujeme.
  • Dôležité je, aby nebolo cesto ani veľmi mokré, ale ani suché, skrátka tak akurát jemné a vláčne.
  • Cesto v priebehu cyklu pekne nakysne. Akonáhle proces skončí (jeho dĺžka závisí od typu rúry), vyberieme cesto z pekárne na ľahko pomúčenú plochu a dôkladne prehniteme.
  • Vyvaľkáme do guľatej placky o veľkosti 30 cm a dáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo kameň na pizzu. Okraje pizze potrieme olivovým olejom.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Ozdobíme tak ako máme radi a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme cca 18 – 25 minút, aby bola kôrka chrumkavá a povrch zlatisto hnedý.
  • Po vybratí z rúry necháme aspoň 5 minút odpočinúť a potom nakrájame.
Cesto na pizzu pripravované v domácej pekárni.
Zdroj: https://www.momontimeout.com/

Niečo málo z histórie

Predstavovať túto pochúťku obľúbenú po celom svete snáď ani nie je potrebné. Nie je však na škodu mrknúť na pár zaujímavých údajov. Starovekí Egypťania pripravovali koláče, ktoré boli svojim spôsobom určitým variantom pizze. Neskôr sa ich od nich naučili piecť Rimania.

Prvé pizzérie sa začali objavovať už koncom 17. storočia. V tom čase zažívali svoj boom paradajky a tak sa už v 18. storočí začala objavovať pizza, v takej podobe, aká je až doteraz.

Roku 1889 vznikla tá vôbec najznámejšia a najznámejšia pizza a to Margherita, ktorá niesla meno obľúbenej kráľovnej. Na jej počesť žiarila pizza vo farbách Talianska, teda červená, zelená a syr. To znamená paradajka + bazalka + syr.

Postupne sa pizza dostala do celého sveta a napríklad v USA mali svoju prvú oficiálnu pizzu až v roku 1943. Bola to pizza, nesúca názov Chicago-Style. Rok 1948 zaznamenal predaj úplne prvého cesta na pizzu, ktoré bolo pripravené vopred, pričom v roku 1957 sa na trhu objavila prvá mrazená pizza. Netrvalo dlho a toto populárne jedlo sa stalo súčasťou dnes už hojne rozvinutých fast-food stravovacích zariadení.

Zaujímavosti o pizze

V dnešnej dobe je bežné, že sa každý deň oslavuje niečo dôležité či zaujímavé. Preto vás určite neprekvapí, že aj pizza má svoj veľký deň.

Verte alebo nie, ale na 9. február pripadá Medzinárodný deň pizze. Napokon pizza patrí najmä v Taliansku k najobľúbenejším jedlám a podľa rôznych prieskumov je to najpopulárnejší pokrm u 82 % obyvateľov.

V osemdesiatych rokoch 20. storočia dokonca na Floride upiekli obrovskú pizzu, ktorá sa rozdelila skoro na 95 tisíc porcií. Ide tak o úplné prvenstvo v USA. To v Ríme upiekli najväčšiu pizzu na svete roku 2012. Mala 1 261 metrov štvorcových a mohol si na nej pochutnať naozaj ktokoľvek, pretože bola úplne bez lepku.

Dokonca je dobré spomenúť, že existuje aj úplne neoficiálne hlavné mesto pizze a to Sao Paulo v Brazílii. Za svoju prezývku vďačí tomu, že tam funguje viac ako 6 000 pizzérií či reštaurácií a tomu podobných prevádzok, kde sa pizza pravidelne servíruje.

Aké sú najbežnejšie druhy pizze?

  • Margherita
  • Napoletana
  • Tonno
  • Quatro formaggi
  • Frutti di Mare
  • Capricciosa
  • Diavola

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.