Cedrat, menej známy citrus, ktorý vás prekvapí svojou veľkosťou, chuťou aj benefity pre zdravie. Milan & Ondra 26. 09. 2022 Citrusy sú zdravé a chutné. Jedným zo zaujímavých plodov je cedrát. Prečo zaradiť tento obrie citrón do svojho jedálnička?
Pestrosťou farieb aj chuťou sa paprike iná zelenina vyrovná len ťažko. Viete, že obsahuje viac vitamínu C ako citrusy? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Zelená, žltá a červená, trikolóra, ktorú spájame s paprikami. Kapie i feferónky oživia všetky pokrmy. Čo o paprike možno neviete?️
Vlčí bôb, málo známa strukovina, ktorú ľudstvo konzumuje už tisíce rokov. Zaraďte ju do svojho jedálnička aj vy. Milan & Ondra 26. 09. 2022 Vlčí bôb či lupina nie je len jedovatá rastlina, ale aj prastará strukovina. Vďaka skvelým nutričným hodnotám jej obľuba opäť rastie. ️ ️
Chren, koreňová zelenina so štipľavou chuťou. Čo ďalšie by ste mali vedieť? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Chren, koreňová zelenina so štipľavou chuťou. Aké vitamíny obsahuje? A kde všade sa dá využiť? Dozviete sa v článku!
Egreše, bohatý zdroj antioxidantov a vitamínov. Čo ďalšie by ste o ňom mali vedieť? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Egreše, chlpatá bobule, ktoré poskytuje nášmu telu rad benefitov. Aké zlúčeniny a vitamíny obsahuje? Dozviete sa v článku!
Brusnice, malé červené bobule, ktoré majú silné antioxidačnými účinkami. Čo ďalšie by ste o nich mali vedieť? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Brusnice, malé červené bobule, ktoré majú silné antioxidačné účinky. Pri akých ochoreniach je konzumovať? Všetko sa dozviete v článku!
Ľan, rastlina ktorej semienka sú pre naše telo doslova zázračné! Čo ďalšie by ste o ňom mali vedieť? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Väčšinou máme ľan spojený s výrobou textilného vlákna. V potravinárstve má ale aj svoje zásadné miesto. Prečo? Všetko sa dozviete v článku!
Čakanka, vytrvalá rastlina, ktorá slúži ako náhrada kávy. Čo ďalšie ste o nej nevedeli? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Čakanka, vytrvalá rastlina s modrými kvetmi, rastúce na lúke. Aké má benefity? A ako ju môžeme konzumovať? To všetko sa dozviete!
Rebarbora je zelenina, ktorá sa bežne používa ako ovocie. Viete však, že niektoré jej časti sú jedovaté? Milan & Ondra 26. 09. 2022 Rebarbora, obľúbená surovina do sladkých dezertov. Aká jej časť je toxická a nejedlá? Všetky dôležité informácie v jednom článku.
Kuskus, netradičná cestovinová príloha a oveľa viac. Spoznajte všetky jeho tváre! Milan & Ondra 26. 09. 2022 Všetky dôležité informácie o kuskuse na jednom mieste! Aké sú jeho druhy? Ako ho správne pripraviť? Poďme na to!