Tie najlepšie recepty na zdravé a svieže zeleninové šaláty na jednom mieste!

Zelenina dodáva telu energiu a dopĺňa potrebné vitamíny.

Nezúfajte, ani pokiaľ jej práve dvakrát nefandíte.

Pripravili sme si pre vás totiž také lahodné recepty na zeleninové šaláty, že si ich obľúbia aj tí najväčší mäsožravci!

Ochutnajte indickú variantu z mrkvy, krásne vyzerajúci šalát niekoľkých vrstiev či obľúbený Coleslaw.

Rozhodne máte z čoho vyberať!

Uhorkový šalát

Tento šalát je úžasne osviežujúci! Studené a chrumkavé uhorky a plátky červenej cibule sú doplnené luxusným bylinkovým dresingom. Je to perfektná ľahká príloha k vašim obľúbeným letným pokrmom.

Ingrediencie

  • 2 veľké uhorky (každá po cca 450 g), nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžička soli a 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžička medu
  • 1 a 1/2 lyžičky jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica mletého čerstvého kôpru
  • 1 lyžička lisovaného čerstvého cesnaku
  • 1/4 strednej červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky

Postup

  1. Nakrájané uhorky vložte do sitka.
  2. Posypte soľou a premiešajte, pričom oddeľujte plátky, aby soľ obalila všetky uhorky.
  3. Premiestnite sitko do chladničky na tanier a nechajte uhorky 30–60 minút odkvapkať.
  4. Medzitým v mise prešľahajte jablkový ocot, olivový olej, majonézu, med, petržlenovú vňať, kôpor, cesnak a korenie.
  5. Dajte do chladu, kým nie ste pripravení dresing použiť.
  6. Vložte červenú cibuľu do jemného sita, prepláchnite a sceďte.
  7. Rozložte uhorky na dvojitú vrstvu papierových utierok.
  8. Navrch položte ďalšiu vrstvu papierových utierok, potom utierky zrolujte (s uhorkami vo vnútri) a stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
  9. Presuňte uhorky a červenú cibuľu do veľkej misy.
  10. Dresing znovu prešľahajte, kým sa nezmieša, a potom nalejte na uhorky.
  11. Premiešajte.
  12. Užite si to!
Studené a chrumkavé uhorky a plátky červenej cibule, doplnené luxusným bylinkovým dresingom, to všetko servírované na tanieri.
www.cookingclassy.com

Načerpajte inšpiráciu aj z našich ďalších receptov na uhorkový šalát . Dá sa pripraviť v mnohých variantoch a jeho príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Oceníte ho nielen ako skvelú prílohu k letnému grilovaniu. Ktorý vyskúšate ako prvý?

Šalát z reďkoviek s vlašskými orechmi a mätou

Vynikajúce a jedinečné spojenie chutí si užijete v tomto recepte. Kombinácia reďkoviek, citrónovej zálievky, vlašských orechov a mäty je jednoducho neodolateľná!

Ingrediencie

Na šalát:

  • ¼ hrnčeka vlašských orechov
  • 2 šálky reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky (použite krájač na zeleninu)
  • morská soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • ¼ šálky citrónovej zálievky (pozri nižšie)
  • 2 lyžice listov mäty

Na citrónovú zálievku:

  • ⅔ šálky olivového oleja
  • ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
  2. Vlašské orechy opekajte na plechu na pečenie s okrajom, raz prehoďte, kým nezozlátnu, 8–10 minút.
  3. Nechajte vychladnúť a potom ich rozdrvte plochou stranou kuchynského noža.
  4. Naaranžujte reďkovky na tanier.
  5. Ľahko dochuťte soľou a korením a pokvapkajte zálievkou.
  6. Zálievku si pripravíte tak, že prešľaháte olej s citrónovou šťavou a dochutíte soľou a korením.
  7. Šalát ozdobte vlašskými orechmi a mätou.
Plátky reďkoviek s citrónovou zálievkou, vlašskými orechmi a mätou servírované na tanieri.
www.bonappetit.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie svieže a zdravé recepty na šaláty z reďkoviek v 7 luxusných variantoch. Inšpirujte sa!

Feniklový šalát s citrónom

Tento šalát, na ktorý potrebujete iba 3 ingrediencie, má jasnú a sviežu chuť, je lahodný, chrumkavý a perfektne sa hodí napríklad ku grilovanému mäsu a rybám, duseným pokrmom a dokonca aj cestovinám. Navyše vám jeho príprava zaberie iba 10 minút!

Ingrediencie

  • 1 cibuľa feniklu, orezaná a nakrájaná na veľmi tenké plátky
  • 2 lyžice nasekaných feniklových lístkov
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Zmiešajte cibuľu feniklu, listy, olivový olej, 3 lyžice citrónovej šťavy a ½ lyžičky citrónovej kôry v strednej miske.
  2. Dochuťte soľou a dostatočným množstvom korenia.
  3. Šalát nechajte 15 minút pred podávaním odstáť, aby fenikel zmäkol.
  4. Servírujte!
Prúžky feniklu ochutené citrónom, servírované v hlbokom tanieri.
www.zestfulkitchen.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na lahodný feniklový šalát , ktoré si zamilujete!

Šopský šalát

Vynikajúci bulharský šalát z čerstvých ingrediencií a syra feta si zamilujete! Je to obľúbená pochúťka a môžete ho servírovať buď samotný napríklad ako ľahkú večeru alebo ako super chutnú prílohu.

Ingrediencie

  • 1 dlhá, tenká uhorka
  • 1/2 veľké červené cibule
  • 1/2 veľkej zelenej papriky
  • 2 veľké, veľmi zrelé paradajky
  • 1/2 šálky olív Kalamata
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/4 šálky nasekanej listovej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1/2 šálky jemne rozdrobeného syra feta

Postup

  1. Uhorku olúpte tak, aby ste vytvorili pruhovaný vzor a potom ju nakrájajte na kolieska s veľkosťou asi 1,3 cm.
  2. Vhoďte ich do strednej misy.
  3. Nakrájajte cibuľu a papriku na cca 1,3 cm kocky a pridajte ich do misy.
  4. Paradajky zbavte semienok a nakrájajte na kocky a pridajte ich do misy spolu s olivami a petržlenovou vňaťou.
  5. Vyšľahajte olej a ocot a pridajte do zmesi.
  6. Zeleninu miešajte, kým nebude obalená zálievkou.
  7. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
  8. Teraz vložte šalát do servírovacej misy vhodnej veľkosti a posypte fetou.
  9. Pred podávaním nechajte vychladnúť.
Šalát z čerstvej zeleniny a syra feta servírovaný na tanieri.
www.food52.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na populárny balkánsky šalát plný chutnej zeleniny. Tentokrát v 7 rôznych variantoch!

Šalát Coleslaw

Pripravte si tento luxusný kapustový šalát Coleslaw! Potrebujete naň iba pár ingrediencií, je extrémne jednoduchý na prípravu a je skvele krémový a osviežujúci.

Ingrediencie

  • 1 menšia hlávka kapusta
  • 3 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • ocot alebo limetka na pokvapkanie
  • 3 lyžice cukru
  • soľ
  • korenie
  • trocha majonézy a smotany

Postup

  1. Najprv nakrúhajte kapustu na jemno a to isté urobte s mrkvou.
  2. Potom si nakrájajte na malé kúsky cibuľu a pridajte cukor, korenie a trochu osoľte.
  3. Potom pokvapkajte troškou octu alebo limetky a všetko dobre premiešajte s trochou majonézy a smotany.
  4. Užite si to!
Kapustový šalát s mrkvou a majonézovým dresingom servírovaný v mise.
www.cookingclassy.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na šalát Coleslaw ! Máme pre vás pripravené varianty napríklad z červenej kapusty alebo s chrenom.

Vrstvený šalát

Tento šalát je vhodný ako zdravá večera aj pre tú najnáročnejšiu návštevu a nielen, že krásne vyzerá, ale aj skvele chutí. To jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

Na šalát:

  • 2 hlávky rímskeho šalátu alebo iného obľúbeného šalátu
  • 1/2 malé hlávky červenej kapusty, nakrájaná
  • 1 a 1/2 šálky nakrájaného řapíkatého zeleru
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 oranžová paprika, nakrájaná na kocky
  • 2 šálky cherry paradajok, nakrájaných na plátky
  • 170 g čerstvých húb, nakrájaných na plátky
  • 1/2 červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky
  • 6 jarných cibuliek, nakrájaných na kocky plus ďalšie na ozdobenie
  • 1 šálka mrazeného hrášku, rýchlo rozmrazeného pod teplou vodou

Na dresing:

  • 2 šálky majonézy alebo 1 šálka majonézy a 1 šálka gréckeho jogurtu
  • kôra z jedného citróna
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, voliteľne
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 malá lyžica kryštálového cukru

Na topping:

  • 1 šálka strúhaného syra čedar alebo iného syra podľa vášho výberu
  • jarná cibuľka
  • 6 plátkov slaniny, restovaných dochrumkava a rozdrobených (voliteľne)
  • chrumkavá cibuľka (voliteľne)
  • krutóny alebo vlašské orechy (voliteľne)

Postup

  1. Do hlbokej sklenenej šalátovej misy navrstvite všetku zeleninu v poradí podľa toho, ako sú ingrediencie vypísané vyššie.
  2. Množstvá sú približné a môžete si ich upraviť podľa ľubovôle.
  3. Rímsky šalát nadobudne skoro do tretiny, než naň navrstvíte ostatné ingrediencie.
  4. Všetky ingrediencie na dresing zmiešajte v malej miske a rozotrite na šalát.
  5. Posypte syrom a jarnou cibuľkou.
  6. Pokiaľ pripravujete šalát vopred, prikryte ho pokrievkou alebo plastovou fóliou a dajte do chladničky na 8 hodín.
  7. Tesne pred podávaním šalátom zľahka prehoďte a podávajte s ďalšími toppingmi, ak chcete.
Vrstvy zeleniny servírované na sebe v šalátovej mise, posypané syrom a jarnou cibuľkou.
www.gooddinnermom.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na šaláty z niekoľkých vrstiev 7x inak. Ochutnajte ich všetky!

Zeleninový šalát so slaninou a syrom

Rozhodne najlepšie šalát, ktorý ste kedy jedli! Pripravuje sa z čerstvého rímskeho šalátu, dvoch druhov syra, chutnej slaninky, sladkých cherry paradajok, chrumkavých pražených mandlí a krutónov a to všetko je doplnené sviežou citrónovou zálievkou. Lahôdka!

Ingrediencie

Na šalát:

  • 1 šálka lúpaných mandlí
  • 10 plátkov slaniny
  • 1 a pol hlavy rímskeho šalátu, nakrájaného na kúsky
  • 500 g cherry paradajok, rozpolených
  • 1 šálka strúhaného švajčiarskeho syra
  • 1/2 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • 1 a 1/2 šálky krutónov (z deň starého chleba a talianskeho korenia – viac v postupe)

Na citrónovú zálievku:

  • 3/4 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 a 1/2 lyžičky medu
  • 3/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, podľa chuti

Postup

  1. Pripravte si krutónky.
  2. Deň starý chlieb nakrájajte na asi 2 cm kocky kocky.
  3. Predhrejte rúru na 190 stupňov C.
  4. Kúsky chleba položte tesne vedľa seba na plech, potom ich pomaly a rovnomerne pokvapkajte 2 – 3 lyžicami olivového oleja, potom premiešajte, aby sa obalili.
  5. Dochuťte soľou a korením a trochou talianskeho korenia (asi 3/4 lyžičky).
  6. Pečte v predhriatej rúre dozlatista a chrumkava, raz v polovici pečenia krutónky prehoďte, celkom pečte asi 15 – 20 minút.
  7. Nechajte vychladnúť.
    Do pohára pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, dijonskú horčicu a med.
  8. Osoľte a okoreňte.
  9. Uzavrite viečkom a pretrepte, aby sa všetko premiešalo.
  10. V prípade potreby poriadne premiešajte med, pokiaľ sa drží na dne pohára.
  11. Počas prípravy zvyšku nechajte vychladiť v chladničke.
  12. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  13. Mandle rozložte do rovnomernej vrstvy na malý plech.
  14. Pečte v predhriatej rúre, kým nebudú ľahko zlatisté, asi 6 – 10 minút, raz v polovici opekania prehoďte.
  15. Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť.
  16. Zvýšte teplotu rúry na 200 stupňov.
  17. Vyložte plech s okrajmi alobalom.
  18. Naň naskladajte prúžky slaniny v jednej vrstve.
  19. Pečte v predhriatej rúre, kým nezozlátnu a nie sú takmer chrumkavé (po vychladnutí by mali byť úplne chrumkavé), asi 13 – 18 minút (čas sa bude líšiť v závislosti od hrúbky slaniny).
  20. Slaninu preložte na plech vyložený papierovými utierkami a nechajte vychladnúť.
  21. Po vychladnutí nakrájajte slaninu na malé kúsky.
  22. Rímsky šalát opláchnite pod studenou vodou a nechajte ho dobre uschnúť.
  23. Pridajte šalát do veľkej servírovacej misy.
  24. Pridajte mandle, slaninu, paradajky, švajčiarsky syr a parmezán.
  25. Dresing znovu pretrepte, nalejte na šalát, všetko premiešajte, pridajte krutóny a znova premiešajte.
  26. Ihneď podávajte.
Čerstvý rímsky šalát, dva druhy syra, slaninka, cherry paradajky, pražené mandle a krutóny, to všetko premiešané s citrónovou zálievkou a servírované v mise s vareškami.
www.cookingclassy.com

Šalát z rukoly a avokáda

Jednoduchý šalát z rukoly, avokáda, paradajok, uhoriek a šalotky s výbornou citrónovou zálievkou, ktorá všetko krásne spojí, si zamiluje celá vaša rodina!

Ingrediencie

Na šalát:

  • 140 g rukoly
  • 1 až 2 zrelé paradajky, nakrájané na mesiačiky
  • ½ uhorky, pozdĺžne rozpolená a potom nakrájaná
  • 1 šalotka, nakrájaná na plátky
  • 1 avokádo, zbavené kôstok a nakrájané na plátky

Na zálievku:

  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • kôra a šťava z 1 veľkého citróna
  • 1 až 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Do veľkej misy pridajte olivový olej, citrónovú kôru a šťavu, cesnak, oregano, soľ a korenie.
  2. Šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  3. Do rovnakej misy pridajte rukolu, paradajky, uhorky, šalotku a nakrájané avokádo.
  4. Premiešajte.
  5. Ochutnajte a upravte korenie podľa svojej chuti.
  6. Preložte šalát na servírovací tanier.
  7. Ihneď podávajte.
Rukolový šalát s avokádom, paradajkami, uhorkami a šalotkou, to všetko premiešané s výbornou citrónovou zálievkou a servírované v mise s vidličkou.
www.themediterraneandish.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na rukolové šaláty . Táto listová zelenina v kombinácii s hroznom, pomarančom, sušenými paradajkami či červenou repou je jednoducho dokonalá.

Bombajský mrkvový šalát

Tento ľahký, vegánsky mrkvový šalát z Bombaja s kešu orieškami a hrozienkami je preliaty tým najluxusnejším indickým dresingom. Je jednoduchý na prípravu, zdravý a navyše vegánsky. A pritom je taký lahodný!

Ingrediencie

  • 280 – 340 g mrkvy, strúhané alebo nakrájané na tenké rezančeky (asi 4–5 šálok)
  • 1 lyžica limetkovej alebo pomarančovej kôry (alebo niečo z oboch)
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru, jemne nasekaného (alebo použite zázvorovú pastu)
  • ⅓ šálky hrozienok (zlatých alebo obyčajných)
  • ½ hrnčeka opečených kešu orieškov (alebo lúpaných mandlí)
  • 3 jarné cibuľky
  • ½ šálky koriandra alebo petržlenu, nasekané
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy (alebo jablčného octu)
  • 2 lyžice medu, agáve alebo alternatívneho sladidla
  • ½ lyžičky soli
  • korenie podľa chuti
  • ½ lyžičky mletej kurkumy (alebo použite 1–2 lyžičky čerstvo nastrúhané)
  • 1 lyžička žltého karí
  • ¼ čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľne a/alebo viac podľa chuti)

Postup

  1. Všetky ingrediencie dajte do misy a dobre premiešajte.
  2. Dochuťte.
  3. Upravte slanosť, kyslosť a sladkosť podľa chuti.
  4. Užite si to!
Šalát z mrkvy, kešu orieškov a hrozienok, preliaty indickým dresingom, servírovaný v hlbokej miske s čerstvým koriandrom a vedľa položenou vareškou.
www.feastingathome.com

Máte chuť na niečo diétne, výživné, ale zároveň chutné? Potom vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na mrkvové šaláty !

Šalát z červenej repy

Sladký šalát z červenej repy a jabĺk, ku ktorému sa skvele hodí napríklad opečená bageta, potretá bylinkovým maslom a cesnakom.

Ingrediencie

Na šalát:

  • 1 červená repa
  • citrónová šťava
  • jablko
  • cibuľa
  • troška pažítky zo záhradky

Na zálievku:

  • 1 veľký jogurt
  • troška nastrúhaného chrenu
  • 1 lyžica horčice
  • 2 lyžice octu
  • troška medu na osladenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • pol lyžičky mletej rasce

Postup

  1. Repa dôkladne očistite a umyte.
  2. Nakrájajte či nastrúhajte na menšie kocky.
  3. Ihneď pokvapkajte citrónom, aby repa nestratila farbu.
  4. Jablko nastrúhajte na hrubo alebo nakrájajte na kocky a na malé kocky tiež nakrájajte cibuľu a zmiešajte dohromady.
  5. Do bieleho jogurtu dajte nasekanú pažítku, korenie, soľ, rascu, med, chren, horčicu, ocot a všetko dobre premiešajte.
  6. Tým vznikne zálievka.
  7. Tú vmiešajte do repy a nechajte zhruba 30 minút odstáť v chladničke.
Červená repa a jablká premiešané s dresingom, servírované v hlbokom tanieriku s vedľa položenou lyžicou.
www.cooking.nytimes.com

Ak vám pokrm chutil, potom nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na šaláty z červenej repy!

Zelerový šalát

Tento jednoduchý a rýchly šalát z zeleru, feniklu, čakanky a řapíkatého zeleru s úplne úžasným dresingom z majonézy, horčice a čerstvých byliniek je úplný skvost, ktorý si určite zaradíte do svojej zbierky obľúbených receptov.

Ingrediencie

  • 900 g zeleru, umytého, nakrájaného, ​​olúpaného a nakrájaného na prúžky julienne
  • 2 a ½ lyžičky soli
  • ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 a ½ šálky majonézy
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice horčičného semienka
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 a ½ lyžice šampanského octu
  • 1 a ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky mletého bieleho korenia
  • ½ lyžičky cukru
  • 4 stopky stopkového zeleru zeleru, nakrájané na tenké plátky
  • 1 fenikel, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 hlava čakanky, umytá a nasekaná
  • na ozdobu: čerstvá petržlenová vňať a zelerová vňať

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešajte zeler, 1 a ½ lyžičky soli a citrónovú šťavu.
  2. Zmes nechajte stáť pri izbovej teplote aspoň 20 minút.
  3. Medzitým v strednej miske prešľahajte majonézu, dijonskú horčicu, hrubozrnnú horčicu, horčičné semienko, kôpor, petržlenovú vňať, ocot, čierne korenie, biele korenie, cukor a zvyšnú 1 lyžičku soli.
  4. Pridajte stopkový zeler, fenikel a čakanku k zmesi v miske a miešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Pridajte dostatočné množstvo zmesi majonézového dresingu, aby sa šalát mierne navlhčil.
  6. Zostávajúci dresing použite podľa potreby.
  7. Podľa chuti ozdobte zelerovou vňaťou a petržlenovou vňaťou.
  8. Dobrú chuť!
Šalát z zeleru, feniklu, čakanky a řapíkatého zeleru s dresingom z majonézy, horčice a čerstvých byliniek, servírovaný v mise s vidličkou.
www.bakefromscratch.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na zdravé, svieže a výživné zelerové šaláty ! Pozrite sa na osem najobľúbenejších variantov a nájdite si svojho favorita.

Letný šalát z paradajok

Tento svieži paradajkový šalát je neuveriteľne ľahký na prípravu a je perfektnou prílohou na letný večierok či piknik. Vyskúšajte ho aj vy!

Ingrediencie

  • 500 g cherry paradajok, nakrájaných na polovicu
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 stredná šalotka, jemne nakrájaná
  • čerstvá bazalka, nakrájaná
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Vo veľkej mise jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie a podávajte!
  2. Pokiaľ chcete, aby boli paradajky krásne namarinované (voliteľne), prikryte misku a dajte do chladničky na dve hodiny alebo dlhšie.
Paradajkový šalát s bazalkou servírovaný v šalátovej mise.
www.tablefortwoblog.com

Pripravte si tiež aspoň jeden z našich ďalších receptov na paradajkové šaláty . Sú vynikajúce!

A ktorý z dnešných receptov bol vašim favoritom? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.