Zdravé recepty na závitky z rýb

Plátky mäsa všetkých druhov sa rôzne plní ďalšími surovinami.

Vytvárajú sa tak ďalšie možnosti v chuti a konečnej úprave radu pokrmov. Okrem tradičného bravčového, hydinového a hovädzieho mäsa môžeme plniť aj rybie mäso a vytvoriť si tak chutné rybie závitky.

Spestríme tým domáci jedálniček a vhodnou voľbou ďalších surovín dodržíme aj zásady správnej výživy.

Inšpirujte sa našimi receptami!

Ryba v aspiku

Recept podľa ktorého sa vám Ryba v aspiku zaručene podarí.

INGREDIENCIE

  • 1 kg rýb
  • cibuľa
  • ocot
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • 1 feferónka
  • sterilizovaná zelenina
  • želatína

POSTUP

  1. Ryby zrežeme okolo chrbtice na filetky a chrbticu odstránime.
  2. Filetky nakrájame na porcie tak, aby sme nepřekrájeli rebrové kosti, povaríme s pokrájanou cibuľou a koreňovou zeleninou cca 10 minút v náleve z 1/4 octu a 3/4 vody.
  3. Potom ryby vyberieme a zbavíme rebrových kostí.
  4. Dochutíme rybí vývar, ktorý je zároveň budúcu želatínou, cukrom, korením a soľou.
  5. Do ochuteného horúceho vývaru pridáme sterilizovanú koreňovú zeleninu, pokrájanú feferónku, 1 balenie potravinárskej želatíny a riadne rozmiešame.
  6. Do nádoby kladieme vykostené rybu, prekladáme cibuľou, a postupne zalievame želatínovú zmesí. Po vychladnutí necháme uležať v chladničke cca 3 dni.

Ryba v aspiku ale rybie závitok receptyonline.cz

Rybie závitky so zeleninou

INGREDIENCIE

  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 150 g cukety
  • 150 g mrkvy
  • 1 citrón
  • 8 filiet rýb (treska)
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1 žĺtok
  • 100 gramov smotany na varenie
  • cukor
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP

  1. Ošúpeme mrkvu, cuketu a nakrájame ju na tenké plátky.
  2. Rybie filé opláchnite, pokvapkajte citrónom, osoľte a okoreňte.
  3. Mrkvu a cuketu klaďte na rybie filé.
  4. Zmotajte rybie závitok a zviažte.
  5. Závitok vložte do zeleninového vývaru a krátko povarte asi 10 min.
  6. Na masle veľmi krátko osmažte jednu lyžicu múky.
  7. Pridajte smotanu a trochou rybieho vývaru, pridajte šťavu z jedného citróna, premiešajte a dobre povaríme.
  8. Zjemnite žĺtkom rozšľahaným žĺtkom, povaríme.
  9. Dochuťte soľou, cukrom a korením.
  10. Pridajte čerstvú petržlenovú vňať.

Rybie závitky so zeleninou a citrónovou omáčkou eatsmarter.com

Rybie závitky so špargľou

Máte radi ryby? Tak skúste merlúzy v podobe závitku so špargľou.

INGREDIENCIE

  • 400 g filiet z merlúzy (4 kúsky)
  • 20 ks špargle
  • 1 citrón
  • 100 g masla
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie korenie

POSTUP

  1. Špargľu ošúpeme, odlomíme zdrevnatené konca a povaríme cca 10 minút v osolenej vode s lyžičkou cukru.
  2. Rybie filé osušíme, osolíme, okoreníme a do každého zabalíme 4-5 špargle.
  3. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a na miernom ohni opečieme závitky dozlata.
  4. Vyberieme ich a udržujeme v teple.
  5. Z panvice zlejeme olej a dáme do nej rozohriať maslo.
  6. Maslo na panvici osolíme, pokvapkáme citrónom, prevaríme.
  7. Maslom podlievame rybie závitok pri servírovaní.

Rybie závitky so merlúzy so špargľou thehealthyfoodie.com

K rybím závitkům se hodí vařené nebo opékané brambory a zeleninová obloha nebo zeleninový salát.

Vhodná je i dušená rýže, kterou si můžeme trochu dochutit tak, aby ladila s náplní rybích závitků. Pro různé rýžové přílohy se inspirujte dalšími články na webu.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.