Zdravé a chutné recepty z rybacích filet

Ryby, prečo sú pre nás také dôležité? Možno si to neuvedomujete, ale ryby sú jednou z najdôležitejších potravín v našom jedálničku.

Neviete čo variť, aby to bolo rýchle a chutné. Potom vyskúšajte niektorý z receptov na rybie filé. Rybie filé je jedným z druhov mäsa, ktoré je vždy v ponuke špeciálnych aj bežných obchodov.

Jeho chuť je veľmi špecifická a pozmení stereotyp tradičného mäsa podávaného pri vašom jedálenskom stole. Nielen preto sme pre vás pripravili 4 zdravé recepty z rybieho filé.

Zapečené rybie filé s paradajkami a zemiakmi

INGREDIENCIE

  • 480 g zemiakov, nakrájaných na 1 cm plátky
  • 250 g cherry paradajok
  • 240 g červenej papriky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice čiernych olív, nakrájané jemne
  • 1/3 šálky jemne nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate s plochými listami
  • štipka chilli
  • 4 x 100 g rybieho filé
  • 1 citrón nakrájaný na štvrtiny
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 180 ° C
  2. Vymastíme misu na pečenie a vložíme na dno zemiaky pokrájané na plátky.
  3. Cherry paradajky prekrojíme napoly, papriku prekrojíme na menšie kúsky a pridáme k zemiakom.
  4. Zemiaky, papriku a paradajky pečieme v rúre asi 15 – 20 minút, do mierneho vypečenie vody z nich.
  5. Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a pridáme štipku čili.
  6. Rybie filé pridáme k zemiakom a zelenine do rúry.
  7. Zvýšime teplotu na 230 ° C a spoločne pečieme ďalších 15 minút.
  8. Rybie filé môžeme podávať s ľubovoľným dipom a citrónom.

Zapečené rybie filé s paradajkami a zemiakmi www.foodtolove.co.nz

Vyprážané rybie filé v kukuričných lupienkoch

Bude chutiť hlavne deťom.

INGREDIENCIE:

  • 50 g hladkej múky
  • 150 g kukuričné ​​lupienky (cornflakes)
  • 1 ks vajcia
  • soľ
  • čerstvo namleté ​​korenie
  • štipka chilli
  • rastlinný olej na vyprážanie

POSTUP:

  1. Rybie filé zo všetkých strán osolíme, okoreníme a pridáme štipku čili.
  2. Múku dáme do misky.
  3. Vajcia rozšľaháme v druhej miske.
  4. Kukuričné ​​lupienky dáme do tretej misky a rúk je ľahko rozdrvíme.
  5. V panvici na strednom ohni rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja na 180 ˚C.
  6. Rybie filé obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v kukuričných lupienkoch.
  7. Rybie filé osmažíme dozlatista.
  8. Prebytočný tuk z neho necháme odsať na kuchynskom papieri.
  9. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom, varenými zemiakmi.

Vyprážané rybie filé v kukuričných lupienkoch cookingmatters.org

Polievka z rybieho filé s cuketou

INGREDIENCIE

  • 400 g rybieho filé
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 väčší zemiak
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica čerstvo nasekaného kôpru
  • 200 ml sladkej 12% smotany

POSTUP

  1. Rybie filé nakrájame na menšie kúsky, vložíme ich do hrnca a zalejeme vývarom.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a citrónovú šťavu, soľ a korenie, uvaríme domäkka.
  3. Ku koncu varenia pridáme najemno nastrúhanú zemiak a sladkú smotanu.
  4. Prevaríme ešte asi 15 minút.

Polievka z rybieho filé s cuketou hamanek.cz

Dusené rybie filé v citrónovej omáčke

INGREDIENCIE

  • 4 rybie filety
  • šťava z 2 citrónov
  • 2 strúčiky rozdrveného cesnaku
  • 1 lyžica petržlenových listov (jemne nakrájané)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička masla
  • soľ a korenie
  • 1 lyžička mletej papriky

POSTUP

  1. Rybie filé umyjeme, potrieme citrónovou šťavou.
  2. Potom osolíme, okoreníme a prestrieme mletou paprikou.
  3. Na panvici rozohrejeme olivový olej, rybu prudko osmažíme z oboch strán.
  4. Rybie filé vyberieme z panvice.
  5. Do panvice pridáme maslo, vložíme cesnak a orestujeme.
  6. Zalejeme citrónovou šťavou.
  7. Vložíme späť rybie filé a podusíme v omáčke asi 5 minút.
  8. Podľa potreby omáčku osolíme a okoreníme.
  9. Na konci pridáme do omáčky čerstvo nasekanú petržlen.
  10. Môžeme podávať so zemiakom kašou so syrom a kúskom citróna.

Dusené rybie filé v citrónovej omáčke weekly.ahram.org.eg

Tip: Dobrá ryba mnoho k ochucení nepotřebuje, kvalitní mořská soľ, prvotřídní olivový olej a čerstvé máslo úplně postačí.

Ak chceme niečo viac, čerstvé či sušené bylinky a koreniny jemné rybie mäso krásne zvýrazní a obohatí. Z byliniek môžeme použiť predovšetkým petržlen, trebuľka, koriander, estragón, tymián, majoránku, šalviu, oregano, rasca, aníz, kôpor, fenikel, bazalku, mätu, rozmarín, saturejku, zázvor a cesnak.

Milujete pokrmy z rýb? V letných dňoch si určite pripravte výborné ryby na grile.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.