Tie najlepšie recepty na konzervované feferónky na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Trpíte bolesťami hlavy a migrénami?

Konzumácia pálivých kozích rohov je skvelým spôsobom, ako oklamať vaše telo.

Mozog sa zameria na pálenie v ústach a na bolesť hlavy jednoducho zabudne.

A nielen preto sa oplatí ich mať stále po ruke.

Vyskúšajte naše skvelé recepty na zaváranie feferónok!

Návod na nálev na zaváranie feferóniek

Pripravte si tento jednoduchý sladkokyslý nálev, ktorý potom môžete použiť v nasledujúcich receptoch.

Budete potrebovať

  • 1 l vody
  • 3 dcl octu
  • cukor – podľa chuti
  • soľ – podľa chuti

Postup prípravy

  • Do hrnca vložte vodu a vmiešajte do nej ostatné prísady.
  • Nechajte prejsť varom a odstavte – dávajte pozor, aby sa cukor poriadne rozpustil.
Nakladané feferónky v zaváracích pohároch.
zdroj: beyondgumbo.com

Tradičné konzervovanie kozích rohov

Jednoduchý recept, vďaka ktorému si môžete feferónky zakonzervovať v zaváracom hrnci. Tak poďme na to!

Budete potrebovať

  • feferónky
  • nálev
  • zaváracie poháre s viečkami
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr si nachystajte potrebný počet pohárov na zaváranie a sterilizujte ich – aj s viečkami.
  • Medzitým si feferónky očistite, zbavte jadier a umyte.
  • Môžete ich nakrájať na polovice, štvrtiny, kolieska alebo ich nechať vcelku.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Pripravené feferónky vkladajte do pohárov.
  • Zalejte pripraveným nálevom a utrite okraje pohárov papierovou utierkou.
  • Zaviečkujte a sterilujte pri teplote 85 stupňov 20 minút.
  • Vytiahnite poháre z hrnca, otočte viečkom dole.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Nakladané feferónky v zaváracích pohároch.
zdroj: tastemakermag.com

Máme pre vás aj najlepšie recepty na nakladané baranie rohy . V obchode si ich už nikdy nekúpite!

Zaváranie feferónok v rúre

Aj feferónky je možné zavariť v rúre. Ide o jednoduchý spôsob a vďaka nášmu návodu to bude úplná hračka!

Budete potrebovať

  • feferónky
  • nálev
  • zaváracie poháre
  • hlboký plech
  • utierku

Postup prípravy

  • Najskôr si rúru predhrejte na 90 stupňov.
  • Poháre na zaváranie sterilizujte aj s viečkami.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Nachystajte si feferónky tak, že ich zbavte jadrovníkov, stopiek a umyte ich.
  • Nakrájajte ich na požadovanú veľkosť.
  • Feferónky naskladajte do pohárov a zalejte pripraveným nálevom.
  • Naskladajte poháre do hlbokého plechu, ktorý je nutné vyložiť utierkou.
  • Poháre podlejte vodou a pečte asi 20-25 minút.
  • Po vytiahnutí z rúry pohár otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite na vyhovujúce miesto.,
Nakladané feferónky v zaváracom pohári.
zdroj: allrecipes.co.uk

Nakladané okrúhle feferónky

Skúste si naložiť aj obľúbené okrúhle feferónky. Okrem nálevu z úvodu článku budete potrebovať ešte cibuľu a korenie.

Budete potrebovať

  • okrúhle feferónky
  • nálev
  • cibuľa
  • korenie – nové korenie, korenie, bobkový list
  • zaváracie poháre a viečka

Postup prípravy

  • Poháre na zaváranie sterilizujte aj s viečkami.
  • Medzitým si pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Nachystajte si feferónky – iba ich umyte a nechajte usušiť.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska.
  • Feferónky spolu s cibuľou a korením naskladajte do pohárov a zalejte nálevom.
  • Utrite okraje pohárov a uzavrite viečkami.
  • Poháre naskladajte do hrnca tak, aby mali medzi sebou dostatočný priestor.
  • Varte na 85 stupňov 25 minút.
  • Poháre vytiahnite z hrnca a otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite na tmavé a chladné miesto.
Zavárané feferónky v pohári.
zdroj: recipeswitholiveoil.wordpress.com

Vyskúšajte aj naše recepty na konzervovanie čerešní na mnoho spôsobov. Ktorý si vyberiete vy?

Kozie rohy zavarené v oleji

Zavarte si feferónky v olivovom oleji. Je to lahôdka a vy ju môžete mať vďaka nášmu návodu stále k dispozícii.

Budete potrebovať

  • feferónky
  • olivový olej
  • korenie – nové korenie, guličky čierneho korenia, bobkový list
  • zaváracie poháre s viečkami

Postup prípravy

  • Najskôr poháre na zaváranie poriadne sterilizujte – nezabudnite na viečka.
  • Feferónky nakrájajte na kúsky môžete ich ponechať aj vcelku.
  • Naskladajte do pohárov, pridajte korenie a zalejte olejom.
  • Varte pri teplote 90 stupňov 25 minút.
  • Hotové poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite v chladnom a temnom mieste.
Nakladané červené feferónky v pohári.
zdroj: chatelaine.com

Konzervovanie feferónok v rúre

Pokiaľ nemáte zavárací hrniec, môžete si feferónky zavariť aj v rúre, ktorú máme doma k dispozícii takmer všetci.

Budete potrebovať

  • kozie rohy
  • nálev
  • korenie – čierne korenie, nové korenie, bobkové listy, horčičné semienka
  • zaváracie poháre a viečka
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Predhrejte si rúru na 90 stupňov.
  • Všetky poháre na zaváranie sterilizujte aj s viečkami.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Kozie rohy iba umyte – ponechajte jadrá aj stopku.
  • Kozie rohy naskladajte do pohárov, pridajte korenie a zalejte pripraveným nálevom.
  • Naskladajte poháre do hlbokého plechu, ktorý predtým vyložte utierkou.
  • Poháre podlejte vodou a pečte po dobu 20-25 minút.
  • Po vytiahnutí z rúry poháre otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť.
  • Uskladnite do pivnice či špajzu.
Nakladané feferónky v pohároch s vedľa položenou miskou čerstvých feferónok a doskou, na ktorej sú ďalšie kozie rohy.
zdroj: eatlittlebird.com

Skúšali ste zavárať tekvica ? Mrknite na naše recepty a návody!

Zaváranie kozích rohov v mikrovlnnej rúre

Feferónky je možné zavariť aj v mikrovlnke. Chcete vedieť ako na to? Tak čítajte ďalej!

Budete potrebovať

  • feferónky
  • nálev
  • zaváracie poháre a viečka
  • plastová miska

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr si nachystajte poháre na zaváranie a sterilizujte ich – aj s viečkami.
  • Potom si pripravte nálev na feferónky.
  • Feferónky môžete ponechať vcelku alebo ich nakrájať na kúsky.
  • Vložte pripravené feferónky do pohárov.
  • Zalejte feferónky pripraveným nálevom a utrite okraje pohárov.
  • Zaviečkujte a poháre vložte do plastovej misky do mikrovlnnej rúry.
  • Nastavte mikrovlnku na najvyšší výkon 700 Wattov a pre 1 pohár nastavte čas na 6 minút, s každým ďalším pohárom čas zdvojnásobte.
  • Vytiahnite poháre a otočte viečkom dole.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite v pivnici alebo komore.
Nakladané feferónky v zaváracích pohároch.
zdroj: gettystewart.com

Ostatné spôsoby uchovania feferónok

Kto by odolal chrenovému čatní s kozími rohmi alebo feferónkam plneným syrom? Inšpirujte sa obľúbenými receptami!

Feferónová salsa

Budete potrebovať

  • 500 g čerstvých feferónok
  • 1 veľká mäsitá červená kapia
  • 1 veľká alebo 2 malé cibule
  • 1/2 polievkové lyžice soli
  • 2 polievkové lyžice hnedého alebo bieleho cukru
  • 2 lyžice ovocného 4 percentného alebo 1 lyžica 8 percentného octu
  • 1 polievková lyžica mletej pálivej papriky
  • 100 ml vody

Postup prípravy

  • Zeleninu očistite, nakrájajte na hrubo a podlejte vodou.
  • Duste pod pokrievkou do mäkka.
  • Pridajte korenie, rozmixujte a podľa potreby dochucujte.
  • Omáčka by nemala len páliť, ale mala by mať zreteľnú paprikovú chuť.
Čatní z feferónok a chrenu v miske s vedľa položenou koreničkou s korením.
zdroj: chilipeppermadness.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na lahodné čatné alebo omáčky nielen k mäsu. Máme pre vás slané aj sladké varianty!

Nakladané feferónky so syrom

Budete potrebovať

  • okrúhle feferónky
  • 1 čerstvý syr
  • Ricotta
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • nakrájanú bazalkou
  • cesnak
  • provensálske korenie
  • sušené paradajky

Postup prípravy

  • V miske zmiešajte smotanový syr a syr Ricotta a vymiešajte dohladka.
  • Pridajte olej podľa potreby, bylinky, cesnak a nasekané kúsky sušených paradajok.
  • Dochucujte soľou a korením.
  • Každú feferónku vydlabajte od jadier a naplňte ½ lyžičky syrovej náplne (v závislosti od veľkosti feferónok).
  • Naplnené feferónky skladajte do vopred sterilizovaných pohárov.
  • Pridajte celé sušené paradajky, zvyšné korenie a cibuľu, zalejte olejom.
  • Okraje pohárov utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
  • Nechajte naležať pri izbovej teplote, potom vložte do chladničky.
Feferónky plnené syrom v pohári a vedľa položenej čerstvej feferónky.
zdroj: krumpli.co.uk

A ako sa vám dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentára!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.