Zavárame hrušky: doprajte si ich po celý rok

Vedeli ste, že hrušky sú bohaté na vlákninu, vitamín C a vitamín K?

Sú tiež zdrojom minerálov, ako je meď a draslík.

Aby ich človek mohol jesť po celý rok, zaváranie hrušiek sa stalo najčastejšie úpravou.

Nechajte sa inšpirovať receptami a urobte si zásoby na celý rok.

Nálev na zaváranie

Základom nálevu je cukor a voda – ich množstva upravujeme podľa potreby. Uvedené množstvo je počítané na asi 6 kilogramov hrušiek.

budete potrebovať

  • 2 ¼ hrnčeka cukru
  • 5 ¼ hrnčeka vody
  • 1 lyžica kyseliny citrónovej

postup prípravy

  • Vodu nalejte do hrnca zodpovedajúcej veľkosti.
  • Akonáhle voda začne vrieť, přisypejte cukor a kyselinu citrónovú.
  • Varte do doby, než sa cukor úplne rozpustí.

Zaváranie hrušiek v rúre

budete potrebovať

  • hrušky
  • nálev
  • zaváracie poháre
  • noviny alebo utierku
  • hlboký plech

postup prípravy

  • Sterilizujte zaváracie poháre a pripravte nálev.
  • Rúru si predhrejte na 150 stupňov Celzia.
  • Hrušky umyte a zbavte nechcených častíc.
  • Prekrojte ich na štvrtiny a vložte do pohárov.
  • Podľa chuti môžete do pohárov k hruškám pridať škoricu, klinčeky alebo časť vanilkového struku.
  • Potom hrušky prelejte vychladnutým nálevom až po okraj.
  • Starostlivo poháre uzavrite viečkom a dajte na plech vyložený novinami alebo utierkou.
  • Poháre skladajte ďalej od seba a podlejte ich vodou.
  • Pečieme asi 20 minút.
  • Môžete tiež skúsiť variant, kedy poháre uzavrite viečkom až po vytiahnutí z rúry – viečko ihneď priľne k poháru.
  • Po vytiahnutí z rúry pohára otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť do druhého dňa.
  • Následne ich uložte do vhodného miesta – komora by mala byť tmavá a chladná.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.