Najlepšie recepty na konzervovanie pečeného mäsa. Doprajte si tú skvelú chuť kedykoľvek vás len napadne!

Viete, že si môžete ušetriť veľa času prípravou obeda?

Výborné pohostenie vytvoríte behom chvíľky bez toho, aby ste stáli celé dopoludnie v kuchyni.

Stačí, keď si upečiete väčšie množstvo mäsa, ktoré potom zavaríte.

Nemusíte si tak lámať hlavu, čo práve vykúzlite na obed – jednoducho vytiahnete túto pochúťku zo špajze a problém je vyriešený.

Vyskúšajte naše luxusné recepty na zaváranie pečeného mäsa, ktoré si zamilujete!

Zaváranie pečeného mäsa do pohárov

Pokiaľ máte k dispozícii zavárací hrniec, ľubovoľné mäso si jednoducho zavarte podľa nášho receptu.

Budete potrebovať

  • mäso (bravčové, kuracie, hovädzie a pod.)
  • korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
  • voda
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Mäso poriadne očistite od šliach, kostí a prebytočného tuku a opláchnite.
  • Pripravte si zmes soli, rasce, cesnaku, korenia a oleja.
  • Mäso nakrájajte na kúsky a potom ho do korenenej zmesi naložte a nechajte v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
  • Medzitým si pripravte zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte a vysušte.
  • Akonáhle je mäso pripravené, vložte ho do pekáča a upečte tak, ako ste zvyknutí.
  • Nezabúdajte, že k mäsu sa nepridáva cibuľka ani iný druh zeleniny.
  • Mäso po upečení naskladajte do pohárov a zalejte vodou – asi 1,5 decilitra.
  • Ak by ste chceli zavariť mäso vo vlastnej šťave, namiesto vody využite vzniknutú šťavu z pekáča.
  • Okraje okolo pohárov poriadne utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
  • Vložte do zaváracieho hrnca, kde za mierneho varu varte asi jednu hodinu.
  • Ak ste mäso upiekli iba do polomäka, zavárajte ešte ďalší deň na 95 stupňov jednu hodinu.
  • Nechajte poháre vychladnúť a uskladnite na tmavom a chladnom mieste.
Pečené mäso naložené v pohároch bez viečok.
zdroj: theprairiehomestead.com

Máme pre vás aj skvelé recepty na nakladané bravčové mäso . Inšpirujte sa!

Konzervovanie pečeného bravčového mäsa

Pri konzervovaní bravčového mäsa si môžete bravčové nakombinovať – skúste bravčový bôčik, krkovičku a pliecku alebo bravčové koleno.

Budete potrebovať

  • 2 kg bravčového bôčika
  • 2 kg bravčovej krkovice
  • 2 kg bravčové pliecko
  • 6 plátkov anglickej slaniny
  • soľ
  • korenie
  • drvená rasca
  • cesnak
  • voda
  • tymian
  • olej
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Najskôr mäso očistite, zbavte šliach, prebytočného tuku a umyte.
  • Mäso nakrájajte na menšie kúsky – tak, aby sa zmestili do pohárov.
  • Vyrobte si marinádu – zmiešajte soľ, korenie, rascu, drvený cesnak a tymián s trochou oleja.
  • Nakrájané kúsky mäsa naložte do marinády a nechajte pár hodín odležať v chladničke.
  • Pripravte si veľký pekáč na mäso a vymažte ho trochou masti.
  • Kúsky mäsa vložte do pekáča, podlejte trochou vody a pečte tak, ako ste zvyknutí.
  • Medzitým si poriadne sterilizujte zaváracie poháre a viečka.
  • Do usušených pohárov upečené mäso vkladajte ešte horúce.
  • Zalejte trochou vody alebo výpekom z pečeného mäsa.
  • Pokiaľ neviete, čo s opečenou kožou z bôčika, môžete kúsok vložiť do pohára s mäsom.
  • Okraj zaváracieho pohára utrite do sucha a zaviečkujte.
  • Vložte poháre do hrnca, ktoré podlejte vodou.
  • Varte jednu hodinu na 95-98 stupňov.
  • Po vychladnutí poháre uskladnite – poháre neotáčame viečkom dole, aby tuk zostal hore.
Pečené bravčové mäso naložené v zaváracom pohári.
zdroj: tastycraze.com

Zaváranie pečeného mäsa v rúre

Aj pečené mäso je možné zavariť v rúre, ktorú máme k dispozícii doma takmer všetci. Tak poďme na to!

Budete potrebovať

  • mäso na pečenie
  • korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
  • vodu
  • poháre na zaváranie
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Najskôr mäso zbavte kostí, šliach a tuku.
  • Mäso nakrájajte na menšie kúsky, osoľte, posypte rascou a cesnakom.
  • Vložte do pekáča a klasicky upečte.
  • Medzitým si pripravte poháre na zaváranie tak, že ich sterilizujete.
  • Akonáhle je mäso upečené, začnite ho dávať do pohárov – rúru nechajte zapnúť.
  • Nedávajte ho však úplne po okraj, stačí do polovice pohára.
  • Dolejte vodou alebo vzniknutou šťavou z pečenia – záleží, či chcete zavariť mäso vo vlastnej šťave.
  • Hrdlo pohára utrite papierovým uterákom a poriadne zaviečkujte.
  • Pripravte si hlboký plech, ktorý vyložte utierkou – aby poháre nepopraskali.
  • Nezabúdajte na to, že sa poháre nesmú dotýkať, skladajte ich vždy 1 centimeter od seba.
  • Podlejte trochou vody a vložte do rúry.
  • Pečte na 90 stupňov 2 hodiny.
  • Vychladnuté poháre uskladnite.
Nakladané bravčové mäso v zaváracích pohároch s viečkami.
zdroj: preservingthegoodlife.com

Vyskúšajte aj naše recepty na konzervovanie údeného mäsa . Sú vynikajúce!

Uchovanie pečeného mäsa v mikrovlnnej rúre

Skúste si zakonzervovať pečené mäso v mikrovlnke. Je to jednoduché a rýchle!

Budete potrebovať

  • mäso na pečenie
  • olej
  • korenie – soľ, drvená rasca, cesnak
  • vodu
  • poháre na zavarenie a viečka
  • plastová miska

Postup prípravy

  • Najskôr mäso zbavte kostí, šliach a tuku a opláchnite.
  • Zmiešajte korenie s olejom, mäso nakrájajte na kúsky a naložte ho do vzniknutej marinády.
  • Nechajte marinovať v chladničke, ideálne cez noc.
  • Vložte do pekáča a klasicky upečte.
  • Medzitým si sterilizujte zaváracie poháre, ktoré potom poriadne vysušte.
  • Akonáhle je mäso upečené, dajte ho do pohárov a zalejte výpekom.
  • Dôležité je si nechať priestor medzi obsahom a viečkom aspoň 2,5 cm.
  • Zaviečkujte a poháre vložte do plastovej misky do mikrovlnnej rúry.
  • Nastavte najvyšší výkon 700 Wattov – 1 pohár, ktorý má 0,7 l potrebuje na zavarenie 8 – 10 minút, menší pohár stačí 5 – 6 minút.
  • S každým ďalším pohárom čas zdvojnásobte.
  • Vytiahnite poháre, nechajte vychladnúť a uskladnite.
Nakladané bravčové mäso v pohári.
www.bonvivani.sk

Čo by ste mali vedieť o nakladaní pečeného mäsa?

Viete, že aj pri tomto type zavárania musíte dodržiavať isté pravidlá, aby vám mäso v pohároch vydržalo čo najdlhšie?

  • Mäso nakladajte vždy do čistých a suchých pohárov – pred každým zaváraním ich dôkladne sterilizujte.
  • Iste ste zvyknutí pri pečení mäsa vkladať do pekáča spolu s ním aj cibuľku a inú zeleninu – pri zaváraní sa tomuto zvyku vyhnite, cibuľa je známa svojim rýchlo kvasením , teda by v zavarenom pohári narobila poriadnu neplechu.
  • Zaváracie poháre neplňte mäsom až po okraj, vždy nechajte aspoň hornú tretinu pohára voľnú.
  • Na zaváranie mäsa sú špeciálne určené viečka s červenou gumičkou .
  • Zaváranie mäsa nepotrebuje žiadny špeciálny nálev – stačí obyčajná prevarená voda.
  • Pokiaľ mäso zavárate do plechoviek, pamätajte, že plechovky musia byť úplne vo vodnom kúpeli ponorené .
  • Poháre neobracajte hore dnom , aby tuk zostal hore.

Prečítajte si aj, ako nakladať surové mäso a to nielen na horšie časy. Vyskúšajte všetky naše tipy a rady!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.