Ďalší deň do hrnca pridajte citrónovú šťavu, škoricu, vanilku a klinčeky / kardamóm.
Dolejte do hrnca vodu – len do polovice pohárov.
Podlejte vodou a pečte na 85 stupňov 15-20 minút.
Poradíme vám niekoľko spôsobov na zaváranie orechov.
Nálev na zaváranie
simplyrecipes.com
- 0,5 l vodky
postup prípravy
- Do väčšieho hrnca nalejte požadované množstvo vody – záleží na množstve pohárov.
- Potom pridajte cukor – cukru dávajte viac než vody, najlepšie je pomer 2: 1.
- Zmes zvarte a nechajte vychladnúť.
Zaváranie jadier vlašských orechov
Niekomu možno príde zaváranie vlašských orechov – ich jadier veľmi netradičné.
Vytiahnite ich z rúry a dnom je pretočte hore.
Viečko poriadne zaskrutkujte a vložte do umývačky – pohára musí stáť rovno.
simplyrecipes.com
- Pretrepte raz denne.
- poháre na zaváranie
postup prípravy
- Pre tento recept budete potrebovať ešte nezrelé zelené orechy, ktoré nemajú zrelú vnútornú škrupinu.
- Akonáhle budete mať dostatočné množstvo, jadrá nechajte dôkladne vysušiť – pri zaváraní musí byť naozaj suché.
- Nachystajte si zaváracie poháre požadovanej veľkosti a sterilizujte ich.
- Poháre musia byť riadne suché, než ich jadrami naplníte.
- Jadrá do pohárov nasypte – sypte po častiach a vždy pohár pretrepte, nech sa ich zmestí čo najviac.
- Viečka na pohároch poriadne utiahnite a vložte do zaváracieho hrnca.
- Sú tiež výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín.
- Akonáhle dôjde k varu, stačí ich nechať povariť 10 minút.
- Medzitým si pripravte poháre na zaváranie a sterilizujte ich.
- Oživte svoje ranné sladké raňajky niečím netradičným.

Zaváranie orechov v mikrovlnke
simplyrecipes.com
- orechové maslo
- 1 ½ kg cukru kryštál
postup prípravy
- Pripravte si čisté a suché zaváracie poháre.
- Potom je naplňte ošúpanými jadrami orechov.
- Mikrovlnnú rúru nastavte na 700 Wattov.
- Pohár dajte dovnútra – nevíčkujte, je potrebné, aby sa vo vnútri vytvorila vlhkosť.
- zaváracie poháre s viečkami
- Tekutinu nalejte do čistej novej nádoby a uzavrite.
- Vidličkou je prepichnite z každej strany.

Objavte podobné tipy
Zaváranie orechov v umývačke
simplyrecipes.com
- orechové maslo
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
postup prípravy
- Jadrá orechov vyloupejte a nechajte ich poriadne vysušiť.
- Po vytiahnutí poháre obráťte hore dnom a položte na utierku.
- Zaujímavosťou je však je, že pri zaváraní jadier sa nepoužíva voda ani nálev.
- Nalejte hotový likér do ozdobných pohárov a skladujte v temnom a chladnom mieste.
- Nechajte program dôjsť do konca.
- Potom poháre vyberte, otočte je vekom dole a nechajte vychladnúť.

1 lyžička vanilkového extraktu
simplyrecipes.com
- orechové maslo
- cukor kryštál
- vodu
postup prípravy
- Jadrá zbavte škrupín a nechajte ich poriadne vysušiť.
- Po vysušení je plňte do sterilizovaných zaváracích pohárov.
- Akonáhle sú jadrá naozaj suchá, naplňte nimi poháre.
- Vodu z hrnca vylejte a orechy nechajte vyschnúť.
- Získaný roztok prefiltrujte cez tenkovrstvovú tkaninu.
- Využite toho a naučte sa ich správne skladovať.
- Nápoj môžete dodatočne doplniť o cukor alebo med.
- Nechajte ich do ďalšieho dňa vychladnúť a uložte na správne miesto.

Predhrejte rúru na 180 ° C.
Ak máte to šťastie, že máte orechy priamo na záhrade, je potreba najskôr jadra zbaviť škrupiny.
simplyrecipes.com
- 30 vlašských nezrelých orechov
- Skladujte v chladničke.
- 3 ¼ šálky vody
- Časovač nastavte na 2 minúty.
- budete potrebovať
- Zaváranie orechov v rúre
- Medzitým si pripravte cukrový rozvar.
postup prípravy
- Orechy je potreba najskôr olúpať, na túto prácu použite škrabku a rukavice, aby ste nemali farebné ruky.
- Po 9 dňoch orechy dajte do vriacej vody a nechajte ich tam 10 minút.
- Otočte je hore dnom a nechajte vychladnúť.
- Namočte vlašské orechy do studenej vody a nechajte ich namočené počas 9 dní.
- Medzitým vodu vymieňajte dvakrát denne – zbavíte sa tak horkosti orechov.
- Orechy vám zrejme vyplávajú na povrch, preto je zaistite napríklad keramickou doskou.
- Umiestnite vlašské orechy do hrnca so studenou vodou a umyte ich.
- 2 lyžice čistého javorového sirupu alebo medu
- 4 klinčeky alebo 1 lyžička kardamónu
- Akonáhle voda začne vrieť, dajte do nej orechy a varte ich v rozvaru asi 30 minút.
- Po uplynutí doby varu plameň vypnite, hrniec prikryte pokrievkou a nechajte vychladnúť asi 6 hodín (najlepšie cez noc).
- Vedeli ste, že vlašské orechy obsahujú dvakrát viac antioxidantov ako iné orechy?
- Pomaly ohrievajte a varte ďalších 30 minút.
- Skontrolujte, či sú orechy mäkké – mal by mať textúru syru čedar – pokiaľ je ešte príliš pevný, varte je dlhšie, kým nezmäknú.
- Keď sú vlašské orechy pripravené, nalejte je spolu so sirupom do do sterilizovaných nádob a poriadne zavíčkujte.
- Pre výbornú chuť je nechajte minimálne 6 mesiacov dozrieť na chladnom a tmavom mieste.

Iné možnosti uchovania vlašských orechov
Alebo z nich vytvoriť niečo pre nás dospelákov:
delishably.com
simplyrecipes.com
- utierku
- 300 gramov jadier
- beerntsens.com
- 1/2 šálka vlašských orechov – jadrá
postup prípravy
- Nezrelá orechová jadra nakrájajte na malé kúsky a vložte do fermentačnej nádoby.
- Nalejte na ne alkoholový základ – vodku, pridajte nové korenie s korením a zamiešajte.
- Klasické zaváranie orechov
- Ponechajte na tmavom mieste s izbovou teplotou po dobu 14 dní.
- Pretrepte raz za 1-2 dni.
- Poháre doň naskladajte – 1 centimeter od seba.
- Akonáhle je hotovo, poháre ihneď zamiesiť viečkom.
- Zvyšky vlašských orechov posypte cukrom, pretrepte a nechajte ich 3-4 dni stať, kým sa cukor nerozpustí.
- Nechajte orechy vychladnúť.
- Ale tento spôsob skladovania je najlepšou voľbou.
- Obe zmesi zmiešajte.
- Získaný sirup z vlašských orechov prefiltrujte
- Zapnite ten najdlhší program – väčšinou sa jedná o program na umývanie hrncov.

50 gramov cukru
Zmes dajte do potravinovej fólie a vytvarujte do valčeka.
Iste zabodujete nielen u vašich ratolestí sa sladkým orechovým maslom.
simplyrecipes.com
- 3 guľôčky nového korenia a 3 guličky čierneho korenia
- 1 1/2 lyžičky škorice
- jadrá vlašských orechov
- Hlboký plech na pečenie si vysteľte utierkou.
- 200 g zmäknutého masla
- Zaváranie orechov v rúre
- 1/8 lyžičky muškátového orieška
postup prípravy
- Potom nádobu pevne utesnite.
- Umiestnite vlašské orechy na plech a pečte 8 až 10 minút, aby sa len ľahko opekali.
- 1/4 šálka hnedého cukru
- Vlašské orechy nasekajte na hrubo a vmiešajte do masla.
- Postupne zapracujte všetky ingrediencie.
- Nechajte vychladnúť a skladujte v temnom a chladnom mieste.
- canninggranny.blogspot.com
- 1 lyžička škorice
- Podávať môžete s palacinkami, vafle, toasty pod.
