Tie najobľúbenejšie recepty na veľkonočné judášky, ktoré nesmú na vašom stole chýbať. Inšpirujte sa!

Každý má svoje vlastné recepty na veľkonočných judášov, ktorý patrí k tradičnému veľkonočnému pečivu.

Inšpirujte sa v našom článku a skúste niektorú z našich starostlivo pozbieraných pochúťok, ktoré vám určite prídu na chuť.

Potešíte nielen svoju rodinu, ale aj priateľov, prípadne kolegov v práci.

A čo tak napiecť poriadnu várku týchto veľkonočných lahôdok v niekoľkých verziách a zabaliť do darčekovej krabice ako darček?

Tradičné veľkonočné judáše

Táto pochúťka je obľúbeným kysnutým pečivom v Českej republike, avšak svoje miesto si našla aj v zahraničí. Ostatne chutí skvele, príprava je jednoduchá a oslní každého, kto ju ochutná. Pre skutočných maškrtníkov stoja za pozornosť aj recepty na veľkonočné perníčky .

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 3 žĺtky
  • 100 g cukru kryštál
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 120 g masla

Na potretie:

  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 lyžica mlieka

Na ozdobenie:

  • 2 lyžice medu
  • 50 g rozpusteného masla
  • Trochu rumu

Postup:

  • V malom hrnci rozpustíme maslo a zatiaľ odložíme nabok.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme múku, cukor, citrónovú kôru, suché droždie a premiešame šľahacou metlou.
  • Potom vymeníme za hnetací hák na cesto a prilejeme vlažné mlieko aj vaječné žĺtky. Spustíme miesenie asi na 1 minútu.
  • Prilejeme rozpustené maslo a miesime zhruba 5 – 10 minút, aby bolo cesto dokonale elastické a oddeľovalo sa od stien nádoby.
  • Cesto z nádoby vyberieme a vložíme do sklenenej misky, ktorú vymažeme olejom. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste 1 a 1/2 hodiny kysnúť.
  • Z cesta potom odkrajujeme malé kúsky, asi tak 50 g, ktoré vyvaľkáme do valčekov s dĺžkou 20 – 25 cm a hrúbkou asi 1 cm.
  • Vytvarujeme ich, ako sa nám páči, napríklad do uzlov, slimákov a podobne.
  • Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme znova 30 minút kysnúť.
  • Potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Zmiešame žĺtok s lyžicou mlieka a potrieme každý kúsok cesta.
  • Vložíme do rúry a pečieme do zlatohneda asi 20 minút.
  • Nakoniec zmiešame rozpustené maslo, med aj rum a môžeme servírovať s rumovým prelivom.

Tip: Kto má rád, môže judáša rozrezať na polovice, namazať obľúbenou marmeládou či lekvárom a ozdobiť šľahačkou.

Veľkonočné kysnuté buchty v tradičnom kabátiku.
Zdroj: https://savorylens.com/

Medové veľkonočné judáše

Obľúbené kvasnicové buchty nesmú chýbať na slávnostnej tabuli v žiadnej domácnosti. Majú svoju špecifickú chuť i štruktúru a môžete si ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej hladkej múky
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 25 g čerstvého droždia
  • 80 g cukru kryštál
  • 70 g zmäknutého masla
  • 2 vaječné žĺtky
  • Štipka soli

Na potretie:

  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 lyžica masla
  • 1 vajce

Postup:

  • Do misy rozdrvíme čerstvé droždie, pridáme trochu cukru, 1 lyžicu múky, 100 ml vlažnej smotany a necháme po dobu 15 minút kysnúť.
  • Vezmeme inú misu, dáme do nej múku, soľ, žĺtky, zvyšnú smotanu, maslo, cukor aj kvások a vypracujeme hladké cesto.
  • Miesime ho asi 15 minút, kým sa neprestane lepiť na steny misy. Potom z neho vytvoríme guľu, podsypeme múkou, vložíme späť do misy a zakryjeme kuchynskou utierkou. Necháme zhruba 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Potom cesto vyklopíme na pracovnú plochu, znova prehniteme a rozdelíme na 24 rovnakých kúskov.
  • Vyvaľkáme do tenkých dlhých valčekov, z ktorých tvarujeme rôzne tvary podľa nálady a fantázie.
  • Naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich vajcom zmiešaným s trochou vody.
  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a vložíme plech s judášmi.
  • Pečieme zhruba 15 minút a potom vyberieme z rúry a necháme chvíľku oddýchnuť.
  • Med dáme do hrnca, na miernom ohni zahrejeme, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Za stáleho miešania sa med s maslom spojí a vzniknutou zmesou potrieme upečené kysnuté buchty.
Luxusné pečivo na veľkonočné sviatky s chuťou medu.
Zdroj: https://czechypopolsku.pl/

Judášske chleby

Veľkonočné judáše sú slávnostnou špecialitou, ktorá nesmie na Veľkú noc rozhodne chýbať. Tvarujú sa ako zakrútené lano symbolizujúce Judášovo obesenie.

Ingrediencie:

  • 60 g cukru kryštál
  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml smotany 12 %
  • 1 kocka droždia
  • 2 vaječné žĺtky
  • 150 g zmäknutého nesoleného masla
  • Strúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
  • Štipka soli
  • 1 vajce na potretie
  • Med na ozdobu

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások a to tak, že dáme do misky 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu múky, trochu vlažnej smotany a rozdrobené droždie.
  • Necháme vybehnúť a medzitým si vezmeme inú misu, do ktorej dáme zvyšný cukor aj múku, vaječné žĺtky, zmäknuté maslo, citrónovú kôru aj šťavu, vanilkový cukor a soľ.
  • Trochu premiešame, pridáme pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto. Miesime zhruba 5 minút, aby bolo pekne vláčne.
  • Podsypeme múkou, cesto necháme v mise a zakryjeme utierkou. Necháme kysnúť asi 1 – 1 a 1/2 hodiny.
  • Potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov a nachystáme si plech s papierom na pečenie.
  • Cesto vyklopíme z misy, ešte raz prehniteme a rozdelíme na rovnako veľké kúsky.
  • Vyvaľkáme ich na valčeky asi 25 cm dlhé, zrolujeme do tvaru špirály a položíme na plech. Akonáhle spracujeme všetko cesto, necháme judáša na plechu ešte 15 minút kysnúť.
  • Potom už len stačí potrieť rozšľahaným vajcom a vložiť do predhriatej rúry na 25 minút.
  • Pri servírovaní ich pokvapkáme zahriatym medom a môžeme ešte pridať aj šľahačku, ale nie je to nutné. Med urobí vynikajúcu chuť.
Špeciálny sviatočný chlieb judáš z kysnutého cesta.
Zdroj: http://czechgastronomy.com/

Sladké pečivo na Veľkú noc

Veľkonočné judáše sú veľkou pochúťkou, ktorú si môžeme s chuťou zahryznúť na raňajky s bielou kávou či obľúbeným kakaom.

Obvykle sú podávané s medom na Zelený štvrtok. Dá sa na ne však namazať aj čerstvé maslo, ale aj obľúbený džem či slivkový lekvár. Skrátka kto čo má rád.

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 30 g droždia
  • 60 g cukru kryštál
  • 250 ml teplého mlieka
  • 60 g zmäknutého masla
  • 4 vaječné žĺtky
  • Štipka soli
  • Tekutý med podľa chuti

Postup:

  • V malej miske rozdrobíme kvasnice, prilejeme polovicu teplého mlieka, pridáme 1 lyžičku cukru a 1 lyžičku múky. Ľahko premiešame a necháme 10 až 15 minút vzísť.
  • Do inej misky dáme zmäknuté maslo s cukrom a zľahka premiešame. Pridáme 2 žĺtky, osolíme a niekoľkokrát premiešame.
  • Po častiach vmiešame vzídený kvások a zvyšné teplé mlieko. Nakoniec prisypávame pomaly múku a vždy spracujeme.
  • Cesto miesime tak, aby bolo krásne vláčne, mäkké, ale nesmie byť veľmi lepkavé. Povrch posypeme múkou, zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto 2 hodiny kysnúť.
  • Potom cesto znovu prehniteme, nakrájame na kúsky a každý rozvaľkáme do tenkých prúžkov s dĺžkou cca 20 cm a šírkou asi 1 cm.
  • Vytvarujeme do špirály, lana, uzla alebo do tvaru písmena S a naukladáme na plech.
  • Necháme ešte 15 minút kysnúť a potom si predhrejeme rúru na 190 – 200 stupňov.
  • Zvyšné 2 žĺtky našľaháme a potrieme všetky buchty. Pečieme zhruba 30 minút dozlatista.
  • Pred servírovaním rozohrejeme med s trochou vody a judáša na tanieri potrieme medovou glazúrou.
Recept na veľkonočné judáša.
Zdroj: http://gourmetpedia.net/

Veľkonočné buchty s polevou

Veľká noc je rovnako ako iné sviatky spojené s bohatou tabuľou. Hojnosť jedla je obohatená aj o sladkosti, pričom nesmie jednoznačne chýbať veľkonočný judáš. Má vynikajúcu chuť a je krásne vláčny.

Ingrediencie:

  • 4 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka čerstvého nesoleného masla
  • 2 vajcia
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček jemne nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • Strúhaná kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • Štipka soli

Na glazúru:

  • 1/8 hrnčeka čerstvého nesoleného masla
  • 2 lyžice medu
  • 5 lyžíc rumu

Na ozdobu:

  • Múčkový cukor
  • Med

Postup:

  • Múku preosejeme do misy a uprostred utvoríme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru, prelejeme vlažným mliekom a necháme cca 10 – 15 minút vzísť kvások.
  • Potom pridáme maslo, ktoré nastrúhame, vajcia, orechy, citrónovú kôru a štipku soli.
  • Vypracujeme hladké vláčne cesto, z ktorého vytvoríme guľôčku a tú v miske zľahka poprášime múkou.
  • Zakryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote 30 – 40 minút odpočívať.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Cesto vyklopíme, niekoľkokrát prehniteme a rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.
  • Každý kúsok cesta vyvaľkáme na dĺžku cca 20 – 25 cm hrúbke 2 – 2,5 cm a zamotáme ako uzol.
  • Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 15 minút odpočívať.
  • Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 15 – 20 minút dozlatista.
  • Medzitým v malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme med a rum.
  • Na miernom ohni privedieme do varu a potom hneď zložíme zo sporáka, nech sa nám to nespáli.
  • Akonáhle sú buchty upečené, tak ich ešte horúce potrieme pripravenou glazúrou a poprášime hrubou vrstvou práškového cukru.
  • Pred servírovaním pokvapkáme medom.
Sviatočné jedáše s medovo-rumovou glazúrou.
Zdroj: ttps://theczechguidetocooking.wordpress.com/

Jemné brioškové buchty

Vybrať ten správny recept na veľkonočných judášov nie je ľahké, zvlášť ak máme svoj obľúbený. Nie je ale nič zlé na tom, vyskúšať občas nejakú novinu, ktorá je podobná tomu čo pravidelne robíme, ale napriek tomu v niečom úplne iná.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 70 g zmäknutého čerstvého nesoleného masla
  • 2 veľké vaječné žĺtky (ideálne z vajec veľkosti L)
  • 300 ml vlažnej smotany na šľahanie (35 %)
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vrecko instantného sušeného droždia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna
  • 1 hrsť hrozienok
  • 1 hrsť blanšírovaných plátkov mandlí

Na potretie:

  • 1 veľké vajcia
  • 2 lyžice vlažnej vody

Na glazúru:

  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžica čerstvého neslaného masla

Postup:

  • Pripravíme si misu kuchynského robota a starostlivo odvážime všetky suroviny, ktoré do nej postupne dávame. Začneme múkou, potom pridáme cukor, citrónovú kôru a soľ.
  • Umiestnime na základňu a pomocou hnetacieho háku a rýchlo premiešame. Potom pridáme instantné droždie, vaječné žĺtky a pri nízkej rýchlosti premiešame.
  • Necháme zapnuté a pomaličky budeme prilievať vlažnú smotanu na šľahanie. Cesto bude v tejto fáze drobivejšie, ale nemusíme sa báť.
  • Prihodíme 1 lyžicu zmäknutého masla a miešame cca 5 – 10 minút. Potom zvýšime rýchlosť a miesime asi 5 minút. Výsledné cesto musí byť elastické a nesmie sa lepiť na misu robota.
  • Znížime znova rýchlosť robota na minimum a prisypeme hrozienka s mandľami. Pár sekúnd premiešame.
  • Hotové cesto vyberieme z nádoby a na pracovnej ploche ešte ručne niekoľkokrát prehniteme. Vytvarujeme do guličky, vložíme do misy a zakryjeme utierkou. Odložíme na teplé miesto a necháme 1hodinu odpočívať.
  • Po hodine cesto vyberieme a rozdelíme na 20 totožných kúskov. Každý vyvaľkáme do tenkého lana s dĺžkou cca 25 cm a vytvarujeme do písmena S.
  • Položíme všetko na plech vyložený papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a znovu necháme 20 minút odpočívať.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a zmiešame vajcia s vodou. Tým judáša potrieme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme do zlatohneda.
  • Nakoniec zahrejeme med s maslom, aby ľahko bublal, ale nevaril sa a ešte horúce upečené buchty touto glazúrou potrieme.
  • Kto chce, môže pred servírovaním ešte pocukrovať alebo pristaviť misku s marmeládou, do ktorej si môže napríklad návšteva túto dobrotu namáčať.
Judáša na Veľkú noc zo sladkého brioškového cesta.
Zdroj: https://juliarecipes.com/

Sladké veľkonočné uzlíky

V Českej republike je tradíciou servírovať na veľkonočné sviatky judáša, ktoré patria k populárnym a veľmi chutným kysnutým buchtám.

Ingrediencie:

  • 2 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 a 1/2 hrnčeka mlieka
  • 3 žĺtky
  • 7 lyžíc rozpusteného masla
  • 1/3 hrnčeka medu
  • 1 lyžička cukru kryštál
  • 3 lyžičky sušeného droždia
  • 1/8 lyžičky morskej soli
  • 3 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry

Postup:

  • Mlieko zahrejeme, aby bolo vlažné, odstavíme, 1/2 hrnčeka odoberieme do misky a zvyšok odložíme. K odobranému mlieku pridáme sušené droždie, 1 lyžičku cukru, 1 lyžicu múky a zamiešame. Necháme vzísť.
  • V inom hrnci rozohrejeme maslo s medom a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Ostavíme a necháme trochu vychladnúť.
  • Pridáme smotanu aj žĺtky a miešame po dobu 5 minút. Potom ešte pridáme citrónovú kôru a štipku soli, prilejeme kvások, zamiešame a prilejeme do vlažného mlieka. Dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  • Prisypeme múku a vareškou zamiešame. Prenesieme na pracovnú plochu a miesime tak dlho, až sa vytvorí mäkké, hladké a pekne vláčne cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky.
  • Hotové cesto dáme do misy, ktorú vysypeme múkou a zakryjeme utierkou. Necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 a 1/2 hodiny. Po uplynutí tejto doby prehniteme a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
  • Vykysnuté cesto vyklopíme na plochu, rozdelíme na rovnako veľké kúsky, vyvaľkáme na tenké prúžky a vytvarujeme ako povraz, do písmenka S alebo ako špirálu.
  • Naukladáme na plech vymastený maslom a necháme medzi nimi dostatočné rozostupy. Zakryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút odpočívať.
  • Potom zohrejeme rúru na 200 stupňov a judáša potrieme teplým rozpusteným maslom. Vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút dozlatista. Hlavne nesmieme prvých 10 minút otvárať dvierka rúry ani s nimi búchať.
  • Citrónovú šťavu zmiešame s lyžicou medu, aby bola zmes pekne tekutá a potrieme s ňou ešte horúce buchty.
Judášove veľkonočné buchty.
Zdroj: http://www.recipestudio.com/

Špirálové pečivo na Veľkú noc

Sviatky jari sú spojené s množstvom tradícií a jednou z nich je aj pečenie tradičného pečiva. Judáša majú úžasnú chuť a pripravujú sa vždy na Svätý štvrtok pred Veľkou nocou.

Ingrediencie:

  • 520 g hladkej múky
  • 240 ml vlažného mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 75 g zmäknutého nesoleného masla
  • 1 vaječný žĺtok
  • 70 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 1 celé vajcia
  • Med na glazúru

Postup:

  • Múku preosejeme do väčšej misy a utvoríme uprostred jamku. Rozdrobíme doň droždie, pridáme 1/2 lyžičky cukru a zalejeme 2/3 vlažného mlieka. Lyžicou po stranách vmiešame trochu múky do kvásku, poprášime povrch múkou a necháme vzísť asi 30 minút.
  • Medzitým zahrejeme maslo, aby bolo vlažné, a pridáme ku kvasniciam. Prihodíme žĺtok, štipku soli, cukor, zvyšok vlažného mlieka a pomocou varešky pomaly spracujeme.
  • Pracovnú plochu poprášime múkou, vyklopíme na nej cesto a dôkladne rukami miesime minimálne 10 minút, aby bolo pekné vláčne a hladké. Na ploche ho zakryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.
  • Potom rozdelíme na kúsky s hmotnosťou 80 g. Každý kúsok vyvaľkáme na 25 cm dlhé a 1,5 cm hrubé povrázky, ktoré zatočíme do špirály.
  • Naukladáme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a necháme ďalších 45 minút kysnúť.
  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a všetky buchty potrieme rozšľahaným vajcom.
  • Vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút, až kým nebudú zlatohnedé.
  • Potom už len stačí rozpustiť med a ešte horúce judáša s nimi preliať.
Vynikajúce veľkonočné kysnuté buchty.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com/

Taliansky veľkonočný chlieb

Keď už sme pre vás hľadali zaujímavé recepty na veľkonočných judášov, zabrúsili sme aj do talianskych pochúťok a objavili recept, ktorý sa veľmi podobá tomu nášmu, má takmer totožnú prípravu aj konzistenciu cesta. Prečo neskúsiť na Veľkú noc aj sladkú dobrotu z inej svetovej kuchyne.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 a 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • Štipka soli
  • Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 2 a 1/2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka vlažného mlieka
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého nesoleného masla
  • 1/4 lyžičky soli

Na potretie:

  • 1 vajce
  • 1 lyžica vlažnej vody

Na polevu:

  • Cukrové zdobenie

Postup:

  • Do nádoby kuchynského robota alebo stojanového mixéra dáme múku, soľ, citrónovú kôru, cukor a uprostred utvoríme jamku.
  • Rozdrobíme doň droždie, pridáme vlažné mlieko a vidličkou trochu premiešame. Prihodíme vajcia, nasadíme hnetací hák na cesto a zapneme cca na 1 minútu.
  • Misku zakryjeme plastovým vekom a necháme 2 hodiny kysnúť, pričom každých 30 minút preložíme konce cesta do stredu. Opakujeme to celkom 4-krát.
  • Po dvoch hodinách pridáme maslo a na strednú rýchlosť znova začneme cesto hniesť. Necháme znova 10 minút odpočinúť.
  • Po uplynutí tejto doby zapneme miesenie znova a necháme ho pri strednej rýchlosti pracovať cca 6 minút, až je cesto hladké a nelepí sa na steny misy.
  • Vezmeme sklenenú misku, vymastíme olejom, vložíme do nej hotové cesto, zakryjeme potravinovou fóliou a dáme na 2 hodiny do chladničky.
  • Potom si pomúčime pracovnú plochu a cesto na ňu vyklopíme. Rozdelíme na 8 častí a všetky vyvaľkáme ako lano na dĺžku 25 – 30 cm.
  • Vždy spojíme 2 laná k sebe na jednom konci a otáčame jedno cez druhé, až spojíme druhé dva konce a vytvarujeme z nich kruh/veniec.
  • Takto spracujeme aj ostatné kúsky cesta. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a necháme 2 hodiny na teplom mieste kysnúť.
  • Našľaháme 1 vajce s vodou, potrieme všetky vence a posypeme cukrovým zdobením.
  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a pečieme 20 minút dozlatista.
  • Upečené buchty zložíme z plechu, dáme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Veľkonočné judáša v talianskom štýle.
Zdroj: https://anitalianinmykitchen.com

Zaujímavosti na záver

Maslo používame v kuchyni bežne. Je to nenahraditeľná surovina najmä pre vianočné pečivo, ale samozrejme, že poslúži aj pre iné pochúťky. Ako sa ale také maslo vlastne vyrába? Na to sa môžete žmurknúť v tomto zaujímavom videu.

How It's Made-Butter

Na pečenie je obľúbený aj med. Má vynikajúcu chuť, charakteristickú vôňu a úžasnú štruktúru. Dávame si ho na chlieb s maslom, ako polevu na veľkonočných judášov, ale aj ako medicínu do čaju. Pozrime sa, ako to vyzerá, kým sa k nám med vlastne dostane.

HONEY | How It's Made

Hojne využívanou ingredienciou je aj cukor. Hoci mnoho ľudí sa snaží nesladiť, prípadne mnohí ani nemôžu, je to stále jedna zo surovín, bez ktorej to mnohokrát jednoducho nejde. Ako sa cukor vyrába?

SUGAR | How It's Made

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.