Zákusky na Veľkú noc: ktoré vám budú najviac chutiť?

Veľkonočné sviatky si podobne ako Vianoce zaslúži niečo špeciálne. Prichádzajúcu jar so sebou prináša dobrú náladu a čo nezvládne jar, zvládnu koledníci.

S úsmevom na tvári pre nich, pre seba i svojich blízkych pripravte tentoraz viac i menej tradičné zákusky. Veľkonočné zákusok je dezertom len o niečo väčším ako cukroví.

Zvyčajne je základom cesto a plní rôznymi ľahšími krémy. Následne zdobíme polevami, ovocím, čokoládou, ale aj výbornú domácu šľahačkou.

Obvykle využívame odpaľované alebo piškótové cesto. Skúsené kuchárka iste poznajú, pripomeňme si však radšej základy.

Venčeky alebo veterníčky z odpaľovaného cesta

Tak jemné ako od cukrárky. Tiež sa vám už zbiehajú sliny?

INGREDIENCIE

  • odpaľované cesto zo 150 g múky
  • 0,5 l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc krupicového cukor
  • 250 g masla

POSTUP

  1. Pripravíme si odpaľované cesto podľa postupu vyššie.
  2. Pustíme sa do prípravy náplne.
  3. V mlieku uvaríme puding.
  4. Vmiešame cukor maslo.
  5. Necháme chladnúť.
  6. Rúru predhrejeme na 200 ° C.
  7. Cukrárskym vrecúškom vytvárame z cesta na plechu venčeky alebo veterníčky.
  8. Pečieme 10 minút.
  9. Znížime teplotu na 150 ° C a pečieme ďalších 10 minút.
  10. Ešte teplé venčeky / veterníčky rozkrojíme.
  11. Venčeky plníme pudingovú náplňou.
  12. Pocukrujeme a podávame.

Hotový recept na veľkonočnú zákusok. Venčeky alebo veterníčky z odpaľovaného cesta.

Piškótová roláda

Lahodná a nadýchaná. Doslova sa rozplýva na jazyku.

INGREDIENCIE

  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • ríbezľový lekvár
  • kyslá smotana

POSTUP

  1. Pripravíme si piškótové cesto podľa receptu vyššie.
  2. Rúru si predhrejeme na 200 ° C.
  3. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečieme približne 10 minút.
  5. Upečený plát cesta vyklopíme na navlhčenú utierku.
  6. Cesto zrolujeme a necháme vychladnú.
  7. Opäť rozbalíme a potrieme najprv hojnú vrstvou marmelády a nakoniec kyslou smotanou.
  8. Roládu opäť zabalíme.
  9. Krájame na plátky a podávame.

Veľkonočné zákusok.  Skvelý recept na piškótovú roládu.

Piškótová buchta

Krájame na malé kocky tak, aby nám ju hneď prvý koledníci nezdlábli celú.

INGREDIENCIE

  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • 10 lyžíc práškového cukru
  • 10 vajec
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vaničky plnotučného tvarohu
  • 1 kyslá smotana
  • 1 vanilkový cukor
  • 750 g jahôd
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balenie želatíny v prášku (na 0,5 l tekutiny)

POSTUP

  1. Pripravíme si piškótové cesto podľa receptu vyššie. Nezabudneme na kakao.
  2. Rúru si predhrejeme na 200 ° C.
  3. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečieme približne 10 minút.
  5. Cesto necháme vychladnúť.
  6. Zmiešame tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový aj práškový cukor.
  7. Plát cesta potrieme.
  8. Jahody nakrájame na plátky.
  9. Želatínu pripravíme podľa návodu v 0,5 l tekutiny.
  10. Vmiešame jahody.
  11. Vychladnutou želatínu nalejeme na buchtu.
  12. Podávame.

Hotový recept na vynikajúce piškótovú buchtu.

Cesto na veľkonočné zákusky

odpaľované cesto

Z cesta pečieme venčeky, veterníky, banániky a rezy.

INGREDIENCIE

  • 300 g hladkej múky
  • 0,5 l vody
  • 200 g masla
  • štipka soli
  • 8 vajec

POSTUP

  1. Vodu s maslom a štipkou vody privedieme k varu.
  2. Znížime teplotu a postupne vmiešavame múku. V ceste by nemali vznikať hrudky.
  3. Cesto odstavíme a miešame, kým sa neprestane lepiť.
  4. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne zašľahávame.

Tip: pečieme iba v už vyhriatej rúre, ktorú počas pečenia neotvárame. Cesto by kleslo.

piškótové cesto

Z cesta pečieme rolády, torty a ďalšie zákusky.

INGREDIENCIE

  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • 10 lyžíc práškového cukru
  • 10 vajec
  • štipka soli
  • (2 lyžice kakaa)

POSTUP

  1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Zašľaháme práškový cukor.
  3. Cez sito primiešame aj múku.
  4. Pre tmavé cesto vmiešame kakao.

Pomer ingrediencií držíme 1: 1: 1.

Predstavili sme vám tri chutné recepty, ako možno urobiť radosť počas veľkonočných sviatkov.

Zákusky kladieme na sviatočné tanier a dotvárame tak tú pravú atmosféru domova .

Nebojte sa experimentovať s rôznymi náplňami a polevami, fantázii sa medze nekladú.

Vyskúšajte tiež podobne výborné perníkové rezy.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.