Vynikajúce recepty na vyprážaný hermelín, tak trochu inak! Aký vyskúšate ako prvý?

Vyprážaný syr nemusí byť len jeho nudná variácia v trojobale.

Skúste tieto 3 nevšedné recepty s vyprážaným hermelínom a pochutnajte si ako ešte nikdy!

Mňam!

Vyprážaný hermelín so šunkou, melónom a brusnicami

Bez šunky, dobrý. So šunkou? Výborný!

Čo budeme potrebovať

  • 125 g múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 250 g strúhanky
  • 1 koliesko hermelínu, nakrájané na štvrtiny
  • 120 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 30 ml suchého červeného vína
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • 40 g sušených brusníc
  • 30 ml balzamikového octu
  • 2 lyžičky dijonská horčica
  • 1 lyžička hnedý cukor
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 60 ml repkového oleja
  • nakrájanú parmskú šunku alebo prosciutto
  • melón, olúpaný a nakrájaný
  • 2 lyžičky tekvicových semienok, ľahko opražená
  • Nakrájaná bageta, ľahko opečená, na podávanie

Postup

  • Hermelín obaľte v trojobale a zmrazte, kým nebude pripravený na vyprážanie.
  • Maliny, víno, kryštálový cukor a polovicu soli priveďte do varu na stredne vysokú teplotu.
  • Varte, bobule roztlačte, kým omáčka nezhustne, 8–10 minút.
  • Nechajte vychladiť.
  • Uvarte polovicu brusníc, octu, horčice a hnedého cukru, kým brusnice nezmäknú a ocot sa nezredukuje na polovicu, 8–10 minút.
  • Omáčku necháme mierne vychladnúť a preložíme do mixéra.
  • Pridajte zvyšnú soľ a citrónovú šťavu a mixujte do hladka.
  • Usmažte hermelín.
  • Usmažený hermelín podávajte s malinovou omáčkou a domácim brusnicovým octom, šunkou a melónom, ozdobíme zvyšnými brusnicami, tekvicovými semienkami.
  • Podávame s opečenou bagetou.

Milujete syr? V tom prípade tu pre vás máme ďalšie recepty. Vyskúšajte napríklad hovädziu polievku so syrom alebo syrovú omáčku so smotanou .

Syrové klinky so šunkou, melónom a zeleninou.
Zdroj: saveur.com

Vyprážaný hermelín v rúre

Tento recept na vyprážaný syr je skvelým odľahčeným variantom k starej dobrej klasike.

Čo budeme potrebovať

  • 2 Camembert syr
  • 20 g múky
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 4 lyžice brusnicového džemu
  • šalát (na podávanie)

Postup

  • Predhrejte rúru na 100 °C.
  • Hermelín najprv obrátime v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  • Na panvici rozohrejte olej. Hermelín opečte zo všetkých strán dozlatista.
  • Potom ho preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 100 °C cca. 10–15 min.
  • Ihneď podávame s brusnicovým džemom a zeleným šalátom.
V rúre pečený syr s brusnicovou omáčkou.
Zdroj: cravingsjournal.com

Plnený hermelín hruškami, brusnicami a slaninou

Tento recept na hermelín je nutnosťou pri každej oslave!

Čo budeme potrebovať

  • 100 g hrušiek, nakrájaných na kocky
  • 1 lyžica sušených brusníc
  • 15 g cukru
  • 30 g slaniny
  • 125 g hermelínu (koliesko)

Postup

  • V hrnci zmiešajte na kocky nakrájané hrušky, brusnice a cukor.
  • Pridajte ¼ šálky vody a varte na miernu teplotu, kým hrušky nezmäknú a sirup trochu nezhustne.
  • Slaninu opečte, kým nie je chrumkavá.
  • Hermelínu odrežte jeho hornú časť.
  • Hermelín vydlabajte a syr zmiešajte s hruškovou zmesou a vložte späť do vydlabaného hermelínu.
  • Hermelín zabaľte do alobalu a vložte na 6-10 minút do rúry na 180 ° C, kým nezmäkne.
  • Podávajte s pečivom alebo krekry.

Radi by ste si zaobstarali naozaj kvalitnú panvičku na indukciu ? Mrknite na našu recenziu.

Plnený v rúre pečený hermelín.
Zdroj: marthastewart.com

S čím kombinovať hermelín

Hermelín má jemný chuťový profil a krémovú textúru, ktorá uľahčuje párovanie s množstvom potravín. Tento syr nie je príliš silný, takže je to jednoduchý spôsob, ako ho zakomponovať.

OVOCIE
Hermelín ide najlepšie ruka v ruke so sladkým ovocím, najmä kôstkovinami, ako sú broskyne, figy, marhule a slivky.

Môžete ho tiež spárovať s hroznom a inými bobuľami, ako sú čerstvé čučoriedky, černice, jahody a plátky jabĺk.

Pokiaľ chcete ísť sladšou cestou, skúste uvariť hermelín s karamelizovanými slivkami.

ZELENINA
Hermelín výborne chutí so zemitou chuťou húb, ako sú šampiňóny s rozmarínom a olivovým olejom.

Ďalšou skvelou možnosťou je kombinácia karamelizovanej cibule.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.