Vyprážané rezne – mamičkinho láska zabalená v batohu, dôvod, prečo si dedko vzal babičku, i špecialita môjho obľúbeného motorestu.
Vyprážané rezne hýbu svetom už celé stáročia – a dnes si ich usmažíme my! Strong>
Vyprážaný bravčový rezeň
INGREDIENCIE
- 4 bravčové plátky
- soľ, korenie
- hladká múka, 2 vajcia, strúhanka na trojobal
POSTUP
- Mäso opláchneme a osušíme utierkou. Z vlhkého mäsa by nám pri vyprážaní opadávalo obal.
- Okoreníme a naklepeme.
- Smažíme pozvoľna z oboch strán.
- Usmažené rezne vyberieme a tuk necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Servírujeme s plátkom citróna a zemiakovou kašou.
Objavte podobné tipy
Vyprážané zelerovej rezne
INGREDIENCIE
- 1 veľký zeler
- soľ, korenie
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra
- hl.mouka, 2 vajcia a strúhanka na trojobal
- 2 lyžice masla na vyprážanie
POSTUP
- Nakrájame zeler na 8 plátkov. Plátky vložíme do vriacej vody a 3 minúty varíme na plnom ohni.
- 4 pokryjeme šunkou a syrom a priklopíme zvyšnými 4 plátky. Zaistíme špáradlami, aby držali na sebe.
- Obalíme v trojobale a vyprážame z každej strany asi 3 minúty.
- Teplom sa rezne spoja a môžeme vybrať špáradlá, servírujeme so zemiakmi a zeleninou.
Vyprážané rezne z diviaka
INGREDIENCIE
- 1 kg kančí stehna
- 0,2 l červeného vína
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice horčice
- 3 vajcia
- 1/4 l mlieka
- korenie, jalovec, tymián, soľ podľa chuti
Príprava:
- Očistenú a odležaní strong> stehno nakrájame na rezne.
- Naklepeme a osolíme.
- Červené víno zmiešame s horčicou, olejom a korením.
- Rezne zálievkou potrieme.
- Takto ich necháme uležať aspoň na hodinu v chlade.
- Potom rezne obalíme v trojobale.
- Zvoľna vyprážame v oleji po oboch stranách.
Pre ďalšie recepty z diviny sa nechajte inšpirovať tu!
Vyprážaný kurací rezeň
INGREDIENCIE
- 1 kg prsných rezňov
- soľ, korenie
- Hladká múka, 3 vajcia a strúhanka na trojobal
- 2 lyžice masla
POSTUP
- Kuracie rezne sú veľmi jemné, naklepeme je cez vrecúško, aby sa nerozpadli.
- Okoreníme, obalíme v trojobale.
- Sprudka osmažíme 3 minúty na masle z oboch strán.
- Servírujeme so zemiakovou kašou alebo šalátom.
Vyprážané morčacie rezne
INGREDIENCIE
- 1 kg morčacích pŕs
- soľ, korenie
- špenátové listy (2 hrste)
- smotanový syr alebo nátierkové maslo
- hladká múka, 2 vajcia a strúhanka na trojobal
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
POSTUP
- Morčacie prsia naklepeme a zo strany prerežeme pozdĺžne kapsu.
- Okoreníme.
- Zo špenátových lístkov a smotanového syra vymiešame plnku, ktorú naplníme vrecká v řízkách.
- Rezne obalíme v trojobale.
- Smažíme sprudka 3 minúty na oboch stranách.
Tip na záver: Bezlepkovou variantu řízku snadno vyrobíme tak, že místo strouhanky použijeme nadrcené kukuřičné vločky, hladkou mouku vynecháme úplně.
Určite nezabudnite vyskúšať aj rezne z mletého mäsa . Nebudete ľutovať.
Ktorý rezeň ste ešte neochutnali? Ten z diviaka? Podeľte sa s nami strong> v sekcii komentárov pod článkom!