Vyprážaný rezeň je stále kráľom nedeľnej tabule

Vyprážané rezne – mamičkinho láska zabalená v batohu, dôvod, prečo si dedko vzal babičku, i špecialita môjho obľúbeného motorestu.

Vyprážané rezne hýbu svetom už celé stáročia – a dnes si ich usmažíme my!

Vyprážaný bravčový rezeň

INGREDIENCIE

  • 4 bravčové plátky
  • soľ, korenie
  • hladká múka, 2 vajcia, strúhanka na trojobal

POSTUP

  1. Mäso opláchneme a osušíme utierkou. Z vlhkého mäsa by nám pri vyprážaní opadávalo obal.
  2. Okoreníme a naklepeme.
  3. Smažíme pozvoľna z oboch strán.
  4. Usmažené rezne vyberieme a tuk necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  5. Servírujeme s plátkom citróna a zemiakovou kašou.

Bravčový rezeň dominuje slávnostnú tabuľu

Vyprážané zelerovej rezne

INGREDIENCIE

  • 1 veľký zeler
  • soľ, korenie
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra
  • hl.mouka, 2 vajcia a strúhanka na trojobal
  • 2 lyžice masla na vyprážanie

POSTUP

  1. Nakrájame zeler na 8 plátkov. Plátky vložíme do vriacej vody a 3 minúty varíme na plnom ohni.
  2. 4 pokryjeme šunkou a syrom a priklopíme zvyšnými 4 plátky. Zaistíme špáradlami, aby držali na sebe.
  3. Obalíme v trojobale a vyprážame z každej strany asi 3 minúty.
  4. Teplom sa rezne spoja a môžeme vybrať špáradlá, servírujeme so zemiakmi a zeleninou.

Zelerové rezne môžem byť úplne vegetariánske.

Vyprážané rezne z diviaka

INGREDIENCIE

  • 1 kg kančí stehna
  • 0,2 l červeného vína
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice horčice
  • 3 vajcia
  • 1/4 l mlieka
  • korenie, jalovec, tymián, soľ podľa chuti

Príprava:

  1. Očistenú a odležaní stehno nakrájame na rezne.
  2. Naklepeme a osolíme.
  3. Červené víno zmiešame s horčicou, olejom a korením.
  4. Rezne zálievkou potrieme.
  5. Takto ich necháme uležať aspoň na hodinu v chlade.
  6. Potom rezne obalíme v trojobale.
  7. Zvoľna vyprážame v oleji po oboch stranách.

Aj z diviaka možno urobiť rezne
pinterest.com

Pre ďalšie recepty z diviny sa nechajte inšpirovať tu!

Vyprážaný kurací rezeň

INGREDIENCIE

  • 1 kg prsných rezňov
  • soľ, korenie
  • Hladká múka, 3 vajcia a strúhanka na trojobal
  • 2 lyžice masla

POSTUP

  1. Kuracie rezne sú veľmi jemné, naklepeme je cez vrecúško, aby sa nerozpadli.
  2. Okoreníme, obalíme v trojobale.
  3. Sprudka osmažíme 3 minúty na masle z oboch strán.
  4. Servírujeme so zemiakovou kašou alebo šalátom.

Vyprážané rezne sú vhodné na nedeľný obed aj na výlet.
pinterest.com

Vyprážané morčacie rezne

INGREDIENCIE

  • 1 kg morčacích pŕs
  • soľ, korenie
  • špenátové listy (2 hrste)
  • smotanový syr alebo nátierkové maslo
  • hladká múka, 2 vajcia a strúhanka na trojobal
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie

POSTUP

  1. Morčacie prsia naklepeme a zo strany prerežeme pozdĺžne kapsu.
  2. Okoreníme.
  3. Zo špenátových lístkov a smotanového syra vymiešame plnku, ktorú naplníme vrecká v řízkách.
  4. Rezne obalíme v trojobale.
  5. Smažíme sprudka 3 minúty na oboch stranách.

Vyprážané rezne môžu mať aj kapsu s plnkou. Tip na záver: Bezlepkovou variantu řízku snadno vyrobíme tak, že místo strouhanky použijeme nadrcené kukuřičné vločky, hladkou mouku vynecháme úplně.

Určite nezabudnite vyskúšať aj rezne z mletého mäsa . Nebudete ľutovať.

Ktorý rezeň ste ešte neochutnali? Ten z diviaka? Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom!

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.