Údeniny rozhodne nepatria do zdravej stravy, ale dajú sa z nich vykúzliť skvelé dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky.
Navyše keď ich budete konzumovať v obmedzenej miere, nemusíte sa o ne pripraviť.
Vyprážaná vínna klobáska či párok v cestíčku vám zaberie 15 minút a hladnú rodinu neurazí.
Poďme si predstaviť 6 najlepších receptov na vyprážané údeniny!
Vyprážané salámové rolky plnené mozzarellou
Tento nízkosacharidový pokrm z chrumkavej salámy a mozzarelly, ktorá sa vám rozplynie v ústach, skvele poslúži ako predjedlo, ale aj obed či večera.
INGREDIENCIA
- tenké plátky salámy
- na prúžky nakrájaná mozzarella
POSTUP
- Vezmeme dva plátky salámy tak,a by sa mierne prekrývali a omotáme ich okolo prúžku mozzarelly.
- Zahrejeme nepriľnavú panvicu na stredne vysokú teplotu; nie je potrebný žiadny olej.
- Každú rolku vložíme do panvice švom dole.
- Potrebujú sotva minútu z každej strany, než saláma začne chrumkať.
- Vyberieme z panvice a nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Umiestnime na servírovací tanier a podávame teplé.
Glazovaná šunka
Tieto glazované plátky šunky sú skvelou alternatívou slaniny, ktorú môžete podávať na raňajky k obľúbenému volskému oku.
INGREDIENCIA
- plátky šunky
- med alebo javorový sirup
- stolný olej na vyprážanie
POSTUP
- Na panvici rozohrejeme na strednom plameni trochu oleja a panvicu nakláňame, aby povrch ľahko zosklovatel.
- Na panvicu položíme plátky šunky v jednej vrstve.
- Plátky otočíme, keď zo spodnej strany začnú hnednúť.
- Pokvapkáme plátkami šunky malým množstvom medu alebo javorového sirupu.
- Šunku otočíme, aby sa obalila z oboch strán, a veľmi krátko opečieme do hneda (cukor sa môže rýchlo pripáliť).
- Vyberieme z panvice a podávame.
Máme pre vás aj najlepšie recepty na údeniny z grilu alebo užite si skvelú letnú grilovačku!
Vyprážaná vínna klobása
Vínna klobása patrí medzi obľúbené údeniny. Inšpirujte sa naším jednoduchým receptom, ktorý zvládne aj úplný začiatočník!
INGREDIENCIA
- vínna klobása
- niekoľko lyžíc oleja
- hrnček vývaru
- hladká múka podľa potreby
POSTUP
- Vínnu klobásu nakrájame na dĺžku cca 30 cm, zatočíme, prepichneme špajľou a obalíme v hladkej múke z oboch strán.
- Klobásu osmažíme dozlatista.
- Pred dopečením môžeme podliať vývarom, ktorým na tanieri pokrm zalejeme.
- Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.
Objavte podobné tipy
Vyprážané páriky v ázijskom štýle
Tento recept sa vám bude hodiť, pokiaľ práve nebudete mať čas na dlhé varenie, pretože vám zaberie menej ako 10 minút. Párky jednoducho orestujete s korením a omáčkami a hravo tak vykúzlite pochúťku, na ktorej si pochutí celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
- 15 až 20 koktailových párkov (alebo 4 až 5 frankfurtských párkov nakrájaných na malé kúsky)
- ½ cibule nakrájané nadrobno
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžica chilli omáčky
- ½ lyžice korenia Garam Masala
- jemne nasekané listy koriandra na ozdobu
- 1 lyžica oleja
POSTUP
- Párky nakrájame na 8 až 10 tenkých malých kúskov.
- Pokiaľ použijeme koktailové klobásy, môžeme ich použiť tak, ako sú (z plechovky alebo balíčka).
- Teraz rozohrejeme panvicu s plochým dnom a akonáhle je rozpálená, pridáme do nej 1 polievkovú lyžicu oleja.
- Pridáme kúsky párkov a na strednom plameni miešame, aby sa ľahko osmažili a napoly uvarili.
- Potom pridáme nakrájanú cibuľu, garam masalu a drvené čierne korenie a restujeme 3 až 4 minúty.
- Pridáme kečup, chilli a sójovú omáčku a restujeme ďalšie 2 až 3 minúty
- Teraz vypneme plameň.
- Ozdobíme lístkami koriandra a podávame horúce.
Blíži sa návšteva a iná oslava a potrebujete narýchlo pripraviť skvelé občerstvenie? Inšpirujte sa našimi receptami na údeninové pochúťky !
Vyprážaný saláma v cestíčku
Hoci pre niekoho z vás nebude znieť názov tohto receptu práve najlahodnejšie, je chyba ho nevyskúšať. Síce sa nejedná o práve diétny pokrm, ale zaručene si na ňom pochutnáte!
INGREDIENCIA
- 4 silné kolieska šunky alebo salámy
- 4 malé plátky tvrdého syra
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka strúhanky
POSTUP
- Do kolieska šunky alebo mäkkej salámy vložíme plátok syra.
- Pripevníme špáradlom a obalíme v cestíčku alebo trojobale.
- Vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
- Servírujeme s čerstvou zeleninou, napríklad cherry paradajkami.
Chrumkavé rolky s párkom
Zostalo vám doma zopár krajcov chleba a párky? Potom máte všetko, čo potrebujete na výdatnú desiatu!
INGREDIENCIA
- 100 g strúhanky
- 1 vajce, rozšľahané
- párky
- 8 plátkov bieleho chleba
POSTUP
- Okraje chleba odrežeme a chlieb vyrovnáme pomocou valčeka.
- Na jeden okraj krajca chleba položíme párok a zrolujeme tak, aby sa uzavrela náplň.
- Na okraj otvoru nanesieme rozšľahané vajcia a zľahka zatlačíme, aby sa otvor uzavrel.
- Opakujeme so zvyšnými plátkami chleba.
- Rožky potrieme vajíčkom a potom obalíme v strúhanke.
- Na panvici na strednom plameni rozohrejeme olej.
- Položíme rolky švom dole a vyprážame dozlatista a podľa potreby otočíme na druhú stranu.
- Vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na mriežke alebo plechu.
- Podávame horúce.
Pripraviť si môžete aj údeninu á la plnené rezne. Na plnené rezne využívame plátkové údeniny a náplne z dusených húb, vajec, podusenej zeleniny. Naplnené rezne obalíme a vyprážame.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Podarili sa vám?
Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom, poteší nás to!
Prečítajte si naše recenzie na kvalitné ekologické panvice Woll , ktoré môžete použiť na prípravu nielen vyššie uvedených pokrmov!