Vyprážané údené pochúťky 6x inak. Recepty, ktoré si zamilujete!

Údeniny rozhodne nepatria do zdravej stravy, ale dajú sa z nich vykúzliť skvelé dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky.

Navyše keď ich budete konzumovať v obmedzenej miere, nemusíte sa o ne pripraviť.

Vyprážaná vínna klobáska či párok v cestíčku vám zaberie 15 minút a hladnú rodinu neurazí.

Poďme si predstaviť 6 najlepších receptov na vyprážané údeniny!

Vyprážané salámové rolky plnené mozzarellou

Tento nízkosacharidový pokrm z chrumkavej salámy a mozzarelly, ktorá sa vám rozplynie v ústach, skvele poslúži ako predjedlo, ale aj obed či večera.

INGREDIENCIA

  • tenké plátky salámy
  • na prúžky nakrájaná mozzarella

POSTUP

  1. Vezmeme dva plátky salámy tak,a by sa mierne prekrývali a omotáme ich okolo prúžku mozzarelly.
  2. Zahrejeme nepriľnavú panvicu na stredne vysokú teplotu; nie je potrebný žiadny olej.
  3. Každú rolku vložíme do panvice švom dole.
  4. Potrebujú sotva minútu z každej strany, než saláma začne chrumkať.
  5. Vyberieme z panvice a nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  6. Umiestnime na servírovací tanier a podávame teplé.
Rolky zo šunky a mozzarelly servírované na tácke.
www.stepawayfromthecarbs.com

Glazovaná šunka

Tieto glazované plátky šunky sú skvelou alternatívou slaniny, ktorú môžete podávať na raňajky k obľúbenému volskému oku.

INGREDIENCIA

  • plátky šunky
  • med alebo javorový sirup
  • stolný olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Na panvici rozohrejeme na strednom plameni trochu oleja a panvicu nakláňame, aby povrch ľahko zosklovatel.
  2. Na panvicu položíme plátky šunky v jednej vrstve.
  3. Plátky otočíme, keď zo spodnej strany začnú hnednúť.
  4. Pokvapkáme plátkami šunky malým množstvom medu alebo javorového sirupu.
  5. Šunku otočíme, aby sa obalila z oboch strán, a veľmi krátko opečieme do hneda (cukor sa môže rýchlo pripáliť).
  6. Vyberieme z panvice a podávame.
Plátky vyprážané šunky, volské oko a krajec chleba servírované na tanieri.
www.chinesegrandma.com

Máme pre vás aj najlepšie recepty na údeniny z grilu alebo užite si skvelú letnú grilovačku!

Vyprážaná vínna klobása

Vínna klobása patrí medzi obľúbené údeniny. Inšpirujte sa naším jednoduchým receptom, ktorý zvládne aj úplný začiatočník!

INGREDIENCIA

  • vínna klobása
  • niekoľko lyžíc oleja
  • hrnček vývaru
  • hladká múka podľa potreby

POSTUP

  1. Vínnu klobásu nakrájame na dĺžku cca 30 cm, zatočíme, prepichneme špajľou a obalíme v hladkej múke z oboch strán.
  2. Klobásu osmažíme dozlatista.
  3. Pred dopečením môžeme podliať vývarom, ktorým na tanieri pokrm zalejeme.
  4. Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.
Vínna klobása so zemiakovou kašou servírovaná na tanieri s vedľa položeným pohárom piva, príborom a miskou zemiakovej kaše.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyprážané páriky v ázijskom štýle

Tento recept sa vám bude hodiť, pokiaľ práve nebudete mať čas na dlhé varenie, pretože vám zaberie menej ako 10 minút. Párky jednoducho orestujete s korením a omáčkami a hravo tak vykúzlite pochúťku, na ktorej si pochutí celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

  • 15 až 20 koktailových párkov (alebo 4 až 5 frankfurtských párkov nakrájaných na malé kúsky)
  • ½ cibule nakrájané nadrobno
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžica chilli omáčky
  • ½ lyžice korenia Garam Masala
  • jemne nasekané listy koriandra na ozdobu
  • 1 lyžica oleja

POSTUP

  1. Párky nakrájame na 8 až 10 tenkých malých kúskov.
  2. Pokiaľ použijeme koktailové klobásy, môžeme ich použiť tak, ako sú (z plechovky alebo balíčka).
  3. Teraz rozohrejeme panvicu s plochým dnom a akonáhle je rozpálená, pridáme do nej 1 polievkovú lyžicu oleja.
  4. Pridáme kúsky párkov a na strednom plameni miešame, aby sa ľahko osmažili a napoly uvarili.
  5. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, garam masalu a drvené čierne korenie a restujeme 3 až 4 minúty.
  6. Pridáme kečup, chilli a sójovú omáčku a restujeme ďalšie 2 až 3 minúty
  7. Teraz vypneme plameň.
  8. Ozdobíme lístkami koriandra a podávame horúce.
Veľa vyprážaných párkov s cibuľou.
www.foodiesuzrecipes.com

Blíži sa návšteva a iná oslava a potrebujete narýchlo pripraviť skvelé občerstvenie? Inšpirujte sa našimi receptami na údeninové pochúťky !

Vyprážaný saláma v cestíčku

Hoci pre niekoho z vás nebude znieť názov tohto receptu práve najlahodnejšie, je chyba ho nevyskúšať. Síce sa nejedná o práve diétny pokrm, ale zaručene si na ňom pochutnáte!

INGREDIENCIA

  • 4 silné kolieska šunky alebo salámy
  • 4 malé plátky tvrdého syra
  • 2 lyžice oleja
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka strúhanky

POSTUP

  1. Do kolieska šunky alebo mäkkej salámy vložíme plátok syra.
  2. Pripevníme špáradlom a obalíme v cestíčku alebo trojobale.
  3. Vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
  4. Servírujeme s čerstvou zeleninou, napríklad cherry paradajkami.
Vyprážaná rolka zo salámy a syra servírovaná na tanieri so zemiakmi.
www.dobruchut.aktuality.sk

Chrumkavé rolky s párkom

Zostalo vám doma zopár krajcov chleba a párky? Potom máte všetko, čo potrebujete na výdatnú desiatu!

INGREDIENCIA

  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce, rozšľahané
  • párky
  • 8 plátkov bieleho chleba

POSTUP

  1. Okraje chleba odrežeme a chlieb vyrovnáme pomocou valčeka.
  2. Na jeden okraj krajca chleba položíme párok a zrolujeme tak, aby sa uzavrela náplň.
  3. Na okraj otvoru nanesieme rozšľahané vajcia a zľahka zatlačíme, aby sa otvor uzavrel.
  4. Opakujeme so zvyšnými plátkami chleba.
  5. Rožky potrieme vajíčkom a potom obalíme v strúhanke.
  6. Na panvici na strednom plameni rozohrejeme olej.
  7. Položíme rolky švom dole a vyprážame dozlatista a podľa potreby otočíme na druhú stranu.
  8. Vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na mriežke alebo plechu.
  9. Podávame horúce.
Vyprážané závitky plnené párkom servírované v košíčku s miskou dipu.
www.oetker.com.my

Pripraviť si môžete aj údeninu á la plnené rezne. Na plnené rezne využívame plátkové údeniny a náplne z dusených húb, vajec, podusenej zeleniny. Naplnené rezne obalíme a vyprážame.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Podarili sa vám?

Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom, poteší nás to!

Prečítajte si naše recenzie na kvalitné ekologické panvice Woll , ktoré môžete použiť na prípravu nielen vyššie uvedených pokrmov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.