Smaženú údeninu netreba vydávať za diétne jedlo, je to však rýchlovka a poteší chuťové poháriky.
Vyprážané vínna klobáska či párok v cestíčku nám zaberie 15 minút a hladnú rodinu neurazí.
Poďme si predstaviť 3 najobľúbenejšie recepty na smaženú údeninu !
Vyprážané vínna klobása
INGREDIENCIE
- vínna klobása
- niekoľko lyžíc oleja
- hrnček vývaru
POSTUP
- Vinnou klobásu nakrájame na dĺžku cca 30 cm, zatočíme, prepichneme špajdľou a obalíme v hladkej múke z oboch strán.
- Klobásu osmažíme dozlatista.
- Pred dopečením môžeme podliať vývarom, ktorým na tanieri pokrm zalejeme.
- Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.

Objavte podobné tipy
vyprážaný párok
INGREDIENCIE
- 2 párky podľa chuti
- niekoľko lyžíc oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
- 2 lyžice horčice
POSTUP
- Párky narežeme po dĺžke a vnútorné vrecko natrieme horčicou.
- Vymiešame cesnak a spolu s prúžkom papriky vložíme do vrecka.
- Párky osmažíme dozlatista z oboch strán.
- Podávame so zeleninou a pečivom alebo zemiakmi.

Vyprážaný saláma v cestíčku
INGREDIENCIE
- 4 hrubé kolieska šunky alebo salámy
- 4 malé plátky tvrdého syra
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka strúhanky
POSTUP
- Do kolieska šunky alebo mäkkej salámy vložíme plátok syra.
- Pripevníme špáradlom a obalíme v cestíčku alebo trojobale.
- Smažíme na oleji dozlatista z oboch strán.
- Servírujeme s čerstvou zeleninou, napríklad cherry paradajkami.

Pripraviť si môžete aj údeninu á la plnené rezne . Na plnené rezne využívame plátkové údeniny a náplne z dusených húb, vajec, podusené zeleniny. Naplnené rezne obalíme a vyprážame.
Údeninu možno pripravovať aj zdravšími spôsobmi, a to napríklad ako miešané rolky. Určite vyskúšajte!
Vari ste usmažila? Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom, poteší nás to!
Pro přípravu nejen těchto pokrmů můžete využít kvalitní a ekologické pánve Woll.