Vynikajúci torty plné čokolády

Milujete čokoládu a všetko čo s ňou súvisí? Už ste niekedy skúšali recept na čokoládovú tortu?

Máte obľúbenú čokoládovú pochúťku alebo vám stačí len obyčajná tabuľková?

Všeobecne najvhodnejšie je tá čokoláda, v ktorej je obsiahnutých viac ako 70% kakaa.

Ak milujete čokoládu, určite si pripravte niektorý náš recept na čokoládovú tortu, rozhodne stojí za vyskúšanie.

Čokoládová torta bez múky

Naháňa vás na sladké a nemáte chuť sa zaoberať pečením náročnejšieho torte? Potom skúste jednoduchý čokoládovú tortu, ktorý neobsahuje ani malú štipku múky a napriek tomu chutí úplne božsky.

INGREDIENCIE

  • 250 g masla
  • 170 g cukru múčka
  • 210 g čokolády s obsahom kakaa viac ako 70%
  • 5 vajec
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • kúsok masla a hrsť trstinového cukru na vysypanie formy
  • niekoľko lístkov mäty na ozdobu

POSTUP

  1. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm, vymastíme maslom a vysypeme trstinovým cukrom.
  2. Do misy dáme žĺtky s cukrom a vyšľaháme hustú svetlú penu, do ktorej nakoniec vmiešame rum.
  3. Z bielkov našľaháme tuhý sneh, ktorý si zatiaľ odložíme bokom.
  4. Maslo s čokoládou necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli, necháme chvíľu odstáť a potom po častiach zašľaháme do žĺtkovej zmesi.
  5. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby sa všetko spojilo.
  6. Akonáhle máme hotovo, nalejeme cesto do formy a vložíme ju do rúry predhriatej na 180 ° C.
  7. Pečieme približne 25 až 30 minút, záleží na type rúry.
  8. Po upečení necháme tortu vychladnúť. Akonáhle bude chladný, uložíme ho do chladničky a necháme niekoľko hodiť odležať.
  9. Pred servírovaním vyšľaháme smotanu a torta s jej pomocou ozdobíme. Na kopčeky smotany dáme lístky mäty.

Jednoduchý torta z cokolady bez múky
realsimple.com

Čokoládová torta s ovocím

Ovocie a čokoláda je priamo smrtiaca kombinácia. Ostatne poznáte niečo lepšie, než ovocie namočené v čokoládovej fontáne? Vynikajúci je torta plný čokolády a k tomu lahodné ovocie.

INGREDIENCIE 1

  • 225 g horkej čokolády
  • 175 g masla
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 2 lyžičky vody
  • 100 g mletých vlašských orechov (alebo mix s mandľami a lieskovými orechmi)
  • 50 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 5 vajec
  • 110 g krupicového cukru

INGREDIENCIE 2

  • 125 g Ricotty (môže byť aj Lučina)
  • 8 čerstvých jahôd
  • 220 g horkej čokolády
  • 160 ml smotany na šľahanie (33%)
  • čerstvé broskyne alebo broskyňový kompót (môže byť aj ďalšie ovocie)

POSTUP 1

  1. Budeme potrebovať tortovú formu (20 – 26 cm), ktorú vymastíme, vysypeme, odložíme zatiaľ bokom a dáme si predhriať rúru na 160 ° C
  2. Vezmeme sklenenú misku vhodnú do mikrovlnnej rúry, dáme do nej čokoládu s maslom a necháme na minútku rozpustiť v mikrovlnke.
  3. Misku vyberieme a dôkladne premiešame, až sa maslo s čokoládou úplne spojí.
  4. Kávu rozmiešame vo vode a vmiešame do čokolády, potom necháme vychladnúť.
  5. Do ďalšej misy nasypeme rozomleté orechy, múku, soľ, zmiešame a necháme stáť.
  6. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Celú dobu miešame.
  7. Kedy máme dôkladne premiešané, pridáme sypké ingrediencie, ktoré sme si predtým zmiešali a dobre zamiešame.
  8. Cesto nalejeme na plech a vložíme do predhriatej rúry. Necháme piecť 30 – 45 minút. Upečené necháme úplne vychladnúť.

POSTUP 2

  1. Najskôr zmiešame ricottu s práškovým cukrom, potom očistíme jahody a nakrájame ich na plátky.
  2. Smotanu vlejeme do misky vhodnej pre mikrovlnné rúry, vložíme ju dovnútra a privedieme k varu.
  3. Vytiahneme smotanu z mikrovlnky, nalámeme do nej čokoládu, zamiešame a necháme tak 5 minút odstáť.
  4. Pomocou mixéra (metly) vyšľaháme a dáme vychladiť, tým poleva ešte zhustne.
  5. Keď toto všetko nachystáme, pustíme sa do dokončovacích prác.
  6. Tortu vyberieme z formy a pozdĺžne rozpolíme. Spodná časť potrieme plnkou, na to rozložíme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu.
  7. Povrch torty polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme na plátky nakrájanými broskyňami.
  8. Kto chce, môže ešte vyšľahať smotanu na šľahanie a ozdobiť kopčeky šľahačky.

Ovocny torta s cokoladou
cakeandcupstheblog.wordpress.com

Čokoládová torta s krémom

Torty s čokoládou miluje snáď každý milovník tejto voňavé pochúťky. Keď sa ešte k tomu spojí s krémom z tvarohu, rozhodne sa máte na čo tešiť.

INGREDIENCIE 1

  • 225 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica holandského kakaa
  • 1 vajce
  • 75 g cukru kryštál
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 150 g zmäknutého masla

INGREDIENCIE 2

  • 3 celé vajcia
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 180 g kryštálového cukru
  • 125 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 2 lyžice kakaa

POSTUP 1

  1. Múku preosejeme do misy spolu s kakaom, pridáme 1 vajce, vanilkový cukor s kryštálom, maslo, štipku soli a vypracujeme cesto.
  2. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, vymastíme kúskom masla a vložíme cesto (forma sa nevysypává).
  3. Natlačíme cesto tak, aby sa vytvarovalo podľa formy, a potom urobíme dookola okraj vysoký 3 – 3,5 cm.
  4. Cesto popicháme vidličkou a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.

POSTUP 2

  1. Kým cesto odpočíva, pustíme sa do prípravy krému. Oddelíme žĺtky od bielkov a z tých vyšľaháme tuhý sneh.
  2. K žĺtkom pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, 200 g cukru, pudingový prášok a všetko spoločne vymiešame.
  3. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, premiešame a rozdelíme na polovice.
  4. Do jednej polovice pridáme kakao a druhá zostane, ako je.
  5. Svetlú časť krému rozotrieme na cesto, na to zľahka navŕšime tmavý krém a vložíme do vyhriatej rúry.
  6. Pečieme zhruba 45 – 50 minút na 170 až 180 ° C. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť a až potom krájame.
  7. Kto chce, môže ešte torta poliať čokoládovou polevou, dať hore šľahačku alebo napríklad ozdobiť kakaovým krémom.

Krémová torta z cokolady
delicious.com

Zkuste i naše jablečné dorty. Ještě nebyl nikdo, komu by nechutnaly.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.