Výborné slané dobroty na Veľkú noc: na 3 spôsoby

Čo sladkého dáme na veľkonočný stôl, už máme premyslené. Ale čo ďalšie pohostenie? Okrem sladkého by to určite chcelo aj niečo slaného, ​​prípadne aj trošku pikantnejšie.

K Veľkej noci patrí tradičný symbol vajcia a väčšinou nám zostanú nadbytky tých varených a čo s nimi?

Skúste si pripraviť plnená vajcia.

Veľkonočné chuťovky z vajíčok – plnená vajcia

INGREDIENCIE

  • 8 ks vajec natvrdo
  • 100 g syra gouda
  • soľ a korenie
  • bylinky podľa chuti

Klasická náplň

  • 20 g zmäknutého masla
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 1/2 lyžičky papriky
  • soľ a korenie

Náplň s tuniakom

  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 lyžice syru typu Lučina
  • 1 lyžica dijonskej horčice a citrónovej šťavy
  • soľ a korenie

Náplň s údeným lososom

  • 100 g údeného lososa
  • 150 g žervé
  • 80 g masla
  • 1 limetka
  • mleté ​​korenie alebo chilli

Náplň so šunkou

  • 100 g kvalitnej šunky
  • 50 g taveného syra
  • 50 g masla

POSTUP

  1. Rozpolíme olúpaná vajcia a vyberieme z nich žĺtky.
  2. V miske je vymiešame so syrom, zmäknutým maslom a horčicou.
  3. Ochutíme paprikou, soľou a korením.
  4. Vyšľaháme do peny.
  5. Penou naplníme bielky a ozdobíme.
  6. Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.
  7. Ak robíme plnená vajcia s inými náplňami, vždy všetky suroviny vyšľaháme, pevnejšie rozmixujeme a potom s ostatnými základnými surovinami dobre premiešame.

Veľkonočné chuťovky z vajíčok - plnená vajcia www.ireceptar.cz

Kanapky z vajec

INGREDIENCIE

  • 12 plátkov celozrnné bagety
  • 12 lyžičiek ochutené majonézy
  • 6 ks vajec
  • 1 plechovka sardelových očiek
  • 1 ks citrónu
  • 12 vetvičiek čerstvého kôpru

POSTUP

  1. Vajcia uvaríme natvrdo.
  2. Vychladnuté olúpeme a nakrájame ich na plátky.
  3. Na plátok bagety položíme plátok vajcia, kúsok sardelky, opäť plátok vajcia a kúsok sardelky a zakončíme Plátok vajcia.
  4. Ozdobíme majonézou, kúskom citróna a vetvičkou kôpru.

Kanapky z vajec www.prostreno.cz

crudités

INGREDIENCIE

  • obľúbená surová zelenina (uhorky, mrkva, šaláty, reďkovky …)
  • tepelne upravená zelenina (zemiaky, špargľa, brokolica …)
  • vajcia

POSTUP

  1. Zeleninu ktorú je potrebné tepelne spracovať, očistíme, nakrájame a môžeme upiecť v rúre, poprípade uvariť s korením a soľou.
  2. Zvyšnú zeleninu očistíme a nakrájame.
  3. Zeleninu pripravíme na veľký tanier.
  4. Pridáme obľúbené dipy.

crudités www.deliciousmagazine.co.uk

Ak dávate ale prednosť tradičná klasike, určite si môže pochutnať aj na tradičnom slanom pečive doplnené treba údeninou alebo vínom.

Vrelo odporúčame tiež pečivo plnené.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.