Výborné recepty na vaflovej cesto a recepty z neho

Vafle sa stali veľmi obľúbeným pokrmom všetkých vyznávačov sladkých, ale aj slaných maškŕt.

Sú ľahké, nadýchané a v poslednej dobe úspešne zaujímajú popredné miesta vo výbere medzi palacinkami a lievancov.

Ich príprava je jednoduchá, rýchla a chuť je vynikajúci.

Teraz nasáva čas, kedy sa vonku začínajú piecť krásne voňavé vafle a túto chvíľu by sme si nemali nechať ujsť.

Inšpirujte sa našimi receptami na vafle!

Tradičné belgické vafle

Vafle sa už pred mnohými rokmi rozšírili z Belgicka, odkiaľ pochádzajú, do rôznych kútov sveta. Skúste si pripraviť tradičné belgické vafle.

Ak u stravníkov nepochodíte, ohromte vafle na „český spôsob“.

INGREDIENCIE

základné cesto

  • 300 g hladkej múky
  • 10 g kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 75 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 1/2 litra mlieka

POSTUP

  1. Všetky sypké ingrediencie zmiešame.
  2. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia, mlieko a vyšľaháme na hladké cesto (konzistencie ako na lievance),
  3. Cesto necháme odstáť v chladničke minimálne 20 minút.
  4. Potom cesto nalievame na platničku vaflovače a pečieme dozlata.

 TIP : Hotové vafle můžeme potřít marmeládou, ideálně domácí. Nebo také nutelou či jen tak posypat moučkovým cukrem. 

vafle recepty cookingmumu.com

Jahodové vafle s jogurtom

INGREDIENCIE

cesto

  • viz. predchádzajúci recept na základné cesto

na omáčku

  • 500 g krájaných mrazených jahôd
  • 100 g krupicového alebo vanilínového cukru
  • čerstvá šťava z 1/2 pomaranča

na medový jogurt

Ak chcete dať svojmu telu prírodný životabudič, nie je nič jednoduchšie, než pravidelne konzumovať pravý včelí med.

Jeho pozitívne účinky oceníme predovšetkým pri liečbe chorôb pečene, čriev a chrípkového ochorenia.

  • 500 ml tučnejšieho bieleho jogurtu
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 1-2 lyžice lesného medu

POSTUP

  1. Do kastrólika dáme jahody, cukor a pomarančovú šťavu.
  2. Prikryjeme pokrievkou, privedieme k varu a varíme 1-2 minúty.
  3. Potom odklopíte a pár minút povaríme na čo najmenšom plameni, kým šťava nezhustne.
  4. Upečieme vafle podľa postupu v základnom recepte.
  5. Hotové vafle pocukrujte a prepolí.
  6. Jogurt zmiešajte s pomarančovou kôrou a medom.
  7. Ochutený jogurt servírujte na tanieri s vrstvou jahôd a k tomu pridajte vafle.

Jahodové vafle s jogurtom cz.123rf.com

Smotanové vafle so zmrzlinou

Máte radi zmrzlinu? Voňavá vafle v spojení s jemnou sladkou zmrzlinou sa stáva skutočnou lahôdkou.

INGREDIENCIE

  • 3 ks vajec
  • 100 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g hladkej múky
  • 1/8 l smotany na šľahanie
  • vanilková alebo smotanová zmrzlina
  • med

POSTUP

  1. Maslo ušľaháme do peny s cukrom, žĺtkami a vanilkovým cukrom alebo citrónovou kôrou.
  2. Potom vmiešame do tuha ušľahanú smotanu, múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  3. Smotanové vafle pečieme vo waflovačov.
  4. Zľahka potrieme olejom a postupne pečieme vafle.
  5. Vafle podávame podľa chuti, môžeme ho pokvapkať medom a pridať zmrzlinu.

Smotanové vafle so zmrzlinou deliciouslyorganic.net

Možností přípravy různých těst je doopravdy hodně. Není důvod, proč neexperimentovat.

Osvojíte si čas pečení u vlastního stroje a nejlepší konzistenci, aby se cesto dobře roztíralo, ale zároveň nebylo příliš tekuté.

K vaflím si dejte i něco k pití, doporučit vám můžeme některé z našich banánových smoothie.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.