Výborné medailónky z morky: recepty & inšpirácie do vašej kuchyne

Morčacie mäso je také krehkejšie a chuťovo výraznejšie kuracie.

Nemusíme hneď zhotovovať celú morku o niekoľkých kilogramoch, pre bežnú rodinu stačí porciovaná morka, predovšetkým medailónky z morčacieho mäsa.

Pýtate sa ako konkrétne? Inšpirujte sa našimi vynikajúcimi recepty!

Morčacie medailóniky s ryžou

INGREDIENCIE

  • 1 cibuľa
  • 4 farebné papriky
  • 4 morčacie prsia
  • 3 pórovej vňate
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 1 // 2 litra vývaru

POSTUP

  1. Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a papriky.
  2. Morčacie mäso nakrájame na kocky a pridáme k paprikám.
  3. Stiahneme teplotu a zalejeme vývarom.
  4. Po 10 minútach rozmiešame v hrnčeku so studenou vodou múku a vmiešame do omáčky.
  5. Za občasného miešania privedieme opäť k varu a povaríme ešte 5 minút.
  6. Podávame posypané póru, ako prílohu zvolíme zemiakov alebo ryžu.

Morčacie medailónky so zeleninou a ryžou.

Prsné medailónky na mede

INGREDIENCIE

  • 4 morčacie prsné rezne
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička chilli
  • 3 lyžice medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice solamylu
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Zo sójovej omáčky, oleja, medu, solamylu a chilli vymiešame marinádu. Rozdrvíme 1 strúčik cesnaku a pridáme do zmesi. Odolíme, okoreníme.
  2. Nakrájaná morčacie prsia vložíme do misy s marinádou a ponoríme ich.
  3. Dáme do chladničky a necháme uležať cez noc.
  4. Na panvicu nalejeme trochu oleja, rozpálime a orestujeme mäso.
  5. Prilejeme zvyšok marinády.

Grilované morčacie medailóniky na mede

Zdravé morčacie rezančeky na zelenine

Na morčacie minútky krájame mäso na plátky, kocky alebo rezance, všetko podľa receptu alebo vlastnej chuti. Nakrájané mäso môžeme vopred aj marinovať v korenené marináde.

INGREDIENCIE

  • 4 morčacie prsia
  • 4 papriky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka ananásu
  • soľ, korenie
  • štipka kari
  • 2 lyžice oleja

POSTUP

  1. Mäso nakrájame na rezančeky a spolu s cibuľou a cesnakom orestujeme na oleji.
  2. Pridáme na rezance nakrájané papriky, stiahneme teplotu a podlejeme zľahka vývarom alebo vodou.
  3. Osolíme, okoreníme a podusíme pod pokrievkou 10 minút.
  4. Pridáme ananás bez šťavy a ešte 5 minút povaríme.
  5. Podávame s ryžou.

Zdravé morčacie medailóniky na zelenine.

Morčacie mäso môžeme s úspechom aj dusiť, neobvyklé a lahodné kombinácie sú napríklad s ovocím. Dusiť môžeme s jablkami, marhuľami, broskyňami i ananásom.

Ovocie podľa druhu pridávame väčšinou až ku koncu dusenia, aby sa nerozvarilo na kašu.

Mäso s ovocím nie je vôbec taká zlá kombinácia, ako sa občas hovorí. Presvedčte sa o tom s našimi receptami na masové minútky s ovocím .

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.