Vynikajúce recepty na šaláty z niekoľkých vrstiev 7x inak. Ochutnajte ich všetky!

Šaláty bývajú zdravou obľúbenou pochúťkou, ktorá dopĺňa jedálniček snáď každého.

Ale už ste vyskúšali niektorý z receptov na vrstvený šalát?

Pokiaľ nie, mali by ste to rýchlo napraviť!

Ide totiž o úplnú delikatesu, ktorá nielen skvele vyzerá, ale aj luxusne chutí.

Užite si to!

Osemvrstvový cestovinový šalát

Inšpirujte sa naším receptom na luxusný, farebný šalát z 8 vrstiev, ktorý sa perfektne hodí napríklad na letný piknik. Je ľahký a vy si ho hravo vyskúzlite behom chvíľky.

Ingrediencie

  • 2 šálky surových cestovín (mušlí)
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 3 šálky nasekaného hlávkového šalátu
  • 4 natvrdo uvarené veľké vajcia, nakrájané na plátky
  • ¼ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky korenia
  • 1 šálka varené šunky, nakrájané na prúžky julienne
  • 1 šálka tvrdej salámy, nakrájanej na prúžky julienne
  • 280 g mrazeného hrášku, rozmrazeného

Na dresing:

  • 1 šálka majonézy
  • ¼ šálky kyslej smotany
  • ⅓ šálky nakrájanej jarnej cibuľky
  • 2 čajové lyžičky dijonskej horčice

Na posypanie:

  • 1 šálka strúhaného syra Monterey Jack
  • 2-3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale; zlejte a opláchnite studenou vodou.
  2. Zalejte ich olejom a premiešajte.
  3. Dajte hlávkový šalát do sklenenej šalátovej misy, na šalát navrstvite cestoviny a na tie nakrájané vajcia.
  4. Posypte soľou a korením.
  5. Ďalej vrstvite šunku, salámu a potom hrášok.
  6. Zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, jarnú cibuľku a horčicu.
  7. Šalát prelejte vzniknutým dresingom.
  8. Pevne zakryte a dajte do chladu na niekoľko hodín alebo cez noc.
  9. Pred podávaním posypte syrom a petržlenovou vňaťou.
  10. Užite si to!
Šalát z cestovín, salámy, hrášku, syra a dresingu posypaný čerstvými bylinkami, servírovaný v sklenenej mise.
www.wishesndishes.com

Vrstvený šalát s brokolicou a čedarom

Vychutnajte si 7 božských vrstiev v tomto skvelom šaláte s brokolicou, slaninou, hráškom a čedarom. Nasledujúci recept je jednoduchý a vy si ho zamilujete!

Ingrediencie

  • 1 a ¼ šálky nízkotučnej majonézy
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice octu
  • 2 veľké rímske šaláty
  • 280 g mrazeného zeleného hrášku, rozmrazeného
  • 1 balíček rozpolených oválnych paradajok
  • 2 šálky nakrájanej brokolice
  • 280 g nasekaného čedaru
  • 500 g osmaženej slaniny, nakrájanej na kocky
  • jarná cibuľka (voliteľne)

Postup

  1. Pripravte si zálievku zmiešaním majonézy, bieleho cukru a octu.
  2. Do sklenenej šalátovej misy navrstvite na dno rímsky šalát, naň paradajky, potom hrášok, čedar a brokolicu.
  3. Zalejte dresingom, zasypte strúhaným syrom, slaninou a prípadne aj jarnou cibuľkou.
  4. Dajte do chladničky, kým nebudete pripravení servírovať.
Zeleninový šalát so syrom a slaninou servírovaný v sklenenej mise.
www.lilluna.com

Šalát niekoľkých vrstiev s červenou repou

Tento vrstvený šalát nielenže úžasne vyzerá, ale aj úžasne chutí! Červená repa mu dodáva krásnu sýtu farbu, zemiaky, vajcia a mrkvu výživnosť a chrumkavé nakladané uhorky sviežosť. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 2-3 stredné zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 2 červené repy
  • 5 vajec
  • 6-8 nakladaných uhoriek
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 250 g majonézy
  • 50 g kyslej smotany
  • 1 stonka jarnej cibuľky
  • pažítka na ozdobu
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Uvarte zemiaky, mrkvu, repu a vajcia.
  2. Zeleninu a vajcia olúpte a nastrúhajte zvlášť na strednom strúhadle.
  3. Nakrájajte jarnú cibuľku na krúžky.
  4. Nakrájajte nakladané uhorky na kocky.
  5. Zmiešajte majonézu s kyslou smotanou.
  6. Umiestnite kruhovú formu na pečenie na veľký plochý tanier.
  7. Dajte dole uhorky.
  8. Ako druhú vrstvu pridajte strúhané zemiaky, prípadne soľ a korenie.
  9. Každú vrstvu potrite šalátovým dresingom z majonézy a kyslej smotany.
  10. Na zemiakovú vrstvu rozprestrite jarnú cibuľku.
  11. Ďalšou vrstvou je mrkva, v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
  12. Nasleduje vajcia.
  13. Hornú vrstvu tvorí repa, ktorú tiež potrite šalátovým dresingom.
  14. Vrstvený šalát dajte na 1-2 hodiny alebo cez noc do chladničky odležať.
  15. Šalát ozdobte petržlenovou vňaťou a pažítkou a servírujte.
Teplý zeleninový šalát s červenou repou ozdobený čerstvými bylinkami, servírovaný na tanieri.
www.foodtempel.com

Repa sa dá využiť na mnoho spôsobov. Nájdite si k repe tú správnu kombináciu. Dúfame, že si aj naše ďalšie recepty na šaláty z červenej repy obľúbite!

Kurací šalát s ananásom a syrom

Vrstvený šalát s kuracím mäsom, syrom a ananásom je úplne luxusná záležitosť, ktorú môžete zahrnúť nielen do sviatočného menu!

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 300 g konzervovaného ananásu
  • 200 g vášho obľúbeného tvrdého syra
  • 4 vajcia
  • majonéza
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 15 g petržlenu

Postup

  1. Kuracie prsia uvarte v osolenej vode a dochuťte ich podľa vašich predstáv.
  2. Konzervovaný ananás nakrájajte najemno a sceďte, aby ste odstránili prebytočný sirup.
  3. Nastrúhajte syr a vajcia zvlášť na malom strúhadle.
  4. Šalát s kuracím ananásom a syrom
  5. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky a petržlenovú vňať nakrájajte nadrobno.
  6. Dajte majonézu do papierového vrecka a odrežte špičku.
  7. Ako prvú vrstvu do servírovacej nádoby dajte kuracie kúsky a lyžicou mierne pritlačte.
  8. Na kura naneste trochu majonézy a potom postupne vrstvite: ananás – majonéza – vajcia – majonéza – syr – majonéza.
  9. Pred nanesením majonézy každú vrstvu zľahka pritlačte lyžicou.
  10. Pokiaľ to veľkosť servírovacej nádoby dovolí, vrstvy je možné opakovať.
  11. Všetko ozdobte strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
  12. Šalát s kuracím ananásom a syrom
  13. Šalát dajte na 30-40 minút do chladničky.
  14. Hotový šalát je šťavnatý a sladkosť ananásu je perfektne kombinovaná s kuracím mäsom a syrom.
Šalát z kuracieho mäsa servírovaných v malých sklenených miskách na drevenom lopári, posypaný čerstvými bylinkami.
www.niftyrecipe.com

Chcete si pripraviť ľahké jedlo, ale nemáte inšpiráciu?
Potom vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na šaláty s kuracím mäsom , na ktorých si pochutnáte!

Sedemvrstvový šalát s stopkovým zelerom

Tento šalát vyzerá dokonale, pokiaľ ho naservírujete v sklenenej miske. Pripravte si ho asi 8 hodín pred podávaním a vaši hostia budú nadšení!

Ingrediencie

  • 1 hlávkový šalát, natrhaný na kúsky
  • 1 šálka zelenej papriky nakrájanej na kocky
  • 1 šálka nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 1 šálka cibule nakrájanej na kocky
  • 280 g mrazeného hrášku, rozmrazeného
  • 2 šálky majonézy (možno použiť nízkotučnú majonézu)
  • 1 lyžica cukru
  • 6 plátkov slaniny, osmažené dochrumkava a rozdrobené
  • 3/4 šálky strúhaného čedaru

Postup

  1. Dajte hlávkový šalát na dno čistej šalátovej misy.
  2. Na šalát navrstvite papriku, stopkatý zeleru, cibuľu a hrášok v uvedenom poradí.
  3. Navrch dajte majonézu, ktorú utesníte zeleninu.
  4. Vrch posypte cukrom, slaninou a syrom.
  5. Pred podávaním pevne zakryte igelitom a dajte na 8 hodín do chladu.
Zeleninový šalát s dresingom posypaný syrom a slaninou, servírovaný v sklenenej mise.
www.almanac.com

Šalát niekoľkých vrstiev á la Tacos

Tento vrstvený šalát má všetky chute tacos, ktoré sú poskladané na seba v malej miske. Perfektne sa hodí ako pohostenie na večierok!

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2/3 šálky vody
  • 1 balíček taco korenia
  • 1 hlávka ľadového šalátu, umytého, osušeného a nasekaného
  • 1 plechovka čiernych fazule, opláchnutých a scedených
  • 340 g mrazenej kukurice, uvarené a vychladené
  • 1 uhorka, nakrájaná na kocky
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1/2 šálky salsy
  • 2 lyžičky limetkovej šťavy
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1 šálka rozpolených oválnych paradajok
  • 1/3 šálky nakrájaných čiernych olív
  • 1/3 šálky červenej cibule nakrájanej na kocky
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • 1 šálka drvených Tortilla chipsov
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra

Postup

  1. Orestujte mleté ​​hovädzie mäso vo veľkej nepriľnavej panvici dohneda.
  2. Pridajte vodu a korenie taco.
  3. Varte a miešajte 1 až 2 minúty.
  4. Nechajte vychladnúť.
  5. Pokiaľ je v mäse veľa tuku, pred pridaním vody a korenia ho trochu zlejte.
  6. Do sklenenej šalátovej misy alebo malej sklenenej misky navrstvite ľadový šalát, fazuľu, kukuricu a uhorky.
  7. Na uhorky naukladajte vychladnuté, okorenené mäso.
  8. V strednej mise zmiešajte kyslú smotanu, salsu a limetkovú šťavu.
  9. Zmes rozotrite na mleté ​​hovädzie mäso a posypte syrom.
  10. Paradajky, čierne olivy, červenú cibuľu a avokádo nakrájajte na krúžky.
  11. Posypte drvenými chipsy a koriandrom.
  12. Podávajte ihneď alebo nechce vychladnúť v chladničke, kým nebudete pripravení servírovať.
Šalát s olivami, kukuricou, avokádom, paradajkami, červenou cibuľkou a mletým mäsom, posypaný nachos a servírovaný v sklenenej mise.
www.spicysouthernkitchen.com

Cestovinový šalát s tigriími krevetami

Tradičný austrálsky vrstvený chrumkavý šalát s krevetami, cestovinami, avokádom a luxusnou omáčkou ocenia aj tí najnáročnejší hostia na vašej letnej párty!

Ingrediencie

  • 220 g surových cestovín Fusilli
  • 2 kg veľkých varených tigriích kreviet
  • 300 g cherry paradajok, rozpolených
  • 1 polievková lyžica nasekané čerstvé pažítky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 veľká zrelá avokáda
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 3 veľké uhorky
  • 100 g bazalkového pesta
  • 1 malý ľadový šalát, nasekaný najemno
  • čerstvá petržlenová vňať

Na omáčku:

  • 100 g krémového syra
  • 65 g kyslej smotany
  • 60 g majonézy
  • 2 lyžice paradajkovej omáčky
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica najemno nasekané čerstvé pažítky
  • 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého kôpru
  • 6 kvapiek tabasco omáčky

Postup

  1. Cestoviny uvarte vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vody podľa pokynov na obale.
  2. Opláchnite pod studenou vodou.
  3. Sceďte a dajte bokom vychladnúť.
  4. Medzitým olúpte krevety a nechajte 7 kreviet s chvosty.
  5. Paradajky, pažítku a olej zmiešajte v mise.
  6. Avokádo roztlačte v mise a vmiešajte citrónovú šťavu.
  7. Jemne nakrájajte 2 uhorky.
  8. Olúpte zvyšné 1 na ozdobné stužky.
  9. Kokteilovú omáčku pripravíte pomocou elektrického šľahača, ktorý vyšľahá krémový syr dohladka.
  10. Vmiešajte kyslú smotanu a majonézu.
  11. Vmiešajte zvyšné prísady.
  12. Cestoviny zmiešajte v mise s pestom.
  13. Kokteilovú omáčku rozotrite na dno 3L misky s rovným okrajom.
  14. Navrch dajte šalát, olúpané krevety, nakrájanú uhorku, cestoviny s pestom a avokádo.
  15. Vyhlaďte povrch.
  16. Usporiadajte zvyšné krevety na jednej strane okraja misy.
  17. Uhorkové stužky stočte do zvitkov.
  18. Usporiadajte ich okolo vnútorného okraja misy z oboch strán kreviet.
  19. Naplňte stred paradajkovou zmesou.
  20. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Cestovinový šalát s pestom, zeleninou a tigriími krevetami, servírovaný v sklenenej mise.
www.taste.com.au

Hľadáte výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!

A ako ste si na vrstvených šalátoch pochutnali vy? Napíšte nám do komentárov, budeme sa tešiť na vašu spätnú väzbu!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.