Nemusíte pripravovať hneď celé kurča, aby ste uvarili výborný obed, ktorým potešíte stravníkov.
Samostatne sa pripravujú kuracie stehná, krídla či prsia.
S našimi receptami si vystačíte práve iba s kuracími prsiami. Inšpirujte sa našimi receptami na kuracie vrecká a závitky.
Kuracie vrecko so syrom a šunkou
Syr aj šunku mávame bežne k dispozícii v chladničke, a príprava tohto receptu preto nie je nijak zložitá.
INGREDIENCIE
- asi 600 g kuracích pŕs
- 120 g dusenej šunky
- 100 g syra – najlepšie údeného
- olej
- asi 1 dl jemného kečupu
- soľ
POSTUP
- Kuracie prsia vykostíme a naklepeme.
- Potom je z oboch strán posolíme.
- Na každej kuracie prso položíme plátok šunky a údeného syra.
- Prsíčka zavinieme a prepichneme ihlou na mäso.
- Potrieme olejom a dáme do pekáča.
- Pečieme asi 30 minút.
- Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

Kuracie vrecko s nivou
Syr s modrou plesňou je pikantná sám o sebe. Niet preto divu, že dodá aj výbornú chuť plneným kuracím prsiam.
INGREDIENCIE
- 4 kuracie prsia
- 100 g syra Niva
- ostrý kečup
- sladká mletá paprika
- cibuľa
- soľ
- korenie
- voda
POSTUP
- Kuracie prsia umyjeme a ostrým nožom narežeme kapsu.
- Do nej vložíme plátok nivy.
- Potom kuracie prsia osolíme, okoreníme a posypeme sladkou mletou paprikou.
- Na panvici rozohrejeme olej a dáme naň opiecť kuracie vrecká.
- Pridáme nakrájanú cibuľu.
- Mierne podlejeme vodou, chvíľu podusíme, až sa voda vydusí a kuracie mäso je mäkké.
- Ako príloha sa k tomuto jedlu hodí americkej zemiaky.

Kuracie vrecko so špenátom
Ak chcete naplniť kuracie kapsu zeleninou, potom výborne sa hodí špenát. Môžeme ho doplniť ešte smotanou a sušenými paradajkami.
INGREDIENCIE
- 4 kuracie prsia
- 200 g tvrdého syra
- 1 téglik sladkej smotany
- 1 téglik kyslej smotany
- špenát – najlepšie čerstvý
- sušené paradajky
- soľ
- korenie
- cesnak
- maslo
POSTUP
- Najprv si pripravíme zmes na naplnenie. Na panvici krátko opečieme umytý špenát.
- Pridáme sušené paradajky, nadrobno nakrájaný cesnak a kyslú smotanu.
- Kuracie prsia opláchneme a narežeme do nich kapsu.
- Do vrecka vložíme pripravenú špenátovou náplň.
- Mäso osolíme a okoreníme.
- Na panvici rozohrejeme tuk a v ňom opečieme kuracie vrecká.
- Potom ich prerobíme do pekáča, posypeme strúhaným tvrdým syrom a zalejeme sladkou smotanou.
- Upečieme domäkka a dozlata.

Objavte podobné tipy
Plnené kuracie závitky
ingrediencie
- 4 kuracie prsné rezne
- 2 nožičky slabého párku alebo klobásy
- 10 dkg údeného syra
- 2 varené vajcia
- cibuľa
- sterilizovaná uhorka
- hladká múka
- vajcia
- strúhanka
postup
- Kuracie rezne naklepeme, osolíme a doprostred plátku položíme pol nožičky párkov alebo klobásy, kúsok syra, polovicu vareného vajcia, plátok cibule a plátok uhorky
- Naplnené rezne prehneme na polovicu, okraje sklepneme a zaistíme špáradlami
- Naplnené rezne obalíme v hladkej múke, vajci a strúhanke ako rezne a osmažíme na oleji

Obalené rezne sa dajú pripraviť aj tak, že ich vložíme do pekáča, prelejeme šľahačkou, vložíme do rúry a upečieme domäkka.
Ako prílohu podávame zemiaky, zemiakovú kašu alebo zeleninový šalát.
Kuracie závitky so šunkou a syrom
ingrediencie:
- 2 kuracie prsia
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra
- soľ
- 2 vajcia
- hladká múka
- strúhanka
- slnečnicový olej na vyprážanie
postup:
- Kuracie prsia umyjeme a pozdĺžne je rozkrojíme, ale nedokrojíme
- Mäso mierne naklepeme a nepatrne osolíme
- Na plát mäsa položíme vedľa seba 2 plátky šunky a syra a mäso zavinieme (menej šikovní kuchári si môžu rezeň spevniť ihlou)
- Zavinutý rezeň obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach av strúhanke
- V panvici na rozohriatom oleji pozvoľna vypražíme dozlatista

Kuracie závitky s Nivou
ingrediencie
- kuracie prsia
- syr Niva
- cibuľa
- korenie
- soľ
postup
- Kuracie prsia očistíme a nožom vytvoríme kapsu
- Strúhanou Nivu, ktorú môžeme zmiešať s jemne nakrájanou cibuľou, naplníme do vreciek
- Môžeme pridať párok a pozdĺžne nakrájanú uhorku
- Na stredne rozpálenej panvičke pomaly vyprážame z oboch strán

Podávame s varenými zemiakmi.
Zapečené kuracie závitky
ingrediencie
- 50 dkg kuracieho mäsa
- 20 dkg šunky
- 15 dkg hustého duseného špenátu osoleného a okoreneného
- 2 varené vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 5 dkg masla
- 2 lyžice oleja
- hovädzí vývar
postup
- Z kuracieho mäsa upravíme plát, ktorý pokryjeme šunkou, na ňu dáme dusený špenát a nakoniec varené olúpané vajcia, ktorým odkrojíme špičku, aby dobre držala za sebou
- Všetko osolíme, okoreníme, zvinieme a roládu starostlivo previažeme niťou
- Takto pripravené mäso dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov približne na 30 minút
- Potom za občasného podlievania pečieme domäkka

Prikladáme k zemiakom alebo zemiakové kašu v rôznych podobách.
Môžu to byť varené zemiaky, zemiakové hranolky alebo americkej zemiaky. Ak máme dosť šťavy, hodí sa k nim aj dusená ryža alebo jemné halušky.