6 top receptov na vianočného pečiva s kokosom: guličky, linecké a ďalšie!

Máte radi kokos? Jeho jemnú vôňu a vláčnu chuť ?

Pozrite sa na nasledujúce recepty, ktoré stihnete aj na poslednú chvíľu a väčšinu ingrediencií máte pravdepodobne vo svojej špajze.

Inšpirujte sa tými najlepšími receptami na kokosové pečivo!

Nepečené kokosové guličky Rafaelo

Vyskúšajte tento obľúbený recept na nepečené vianočné pečivo z kokosu. Najlepšie kokosové potešenie pre vaše chuťové bunky.

Ingrediencie

  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 2 hrnčeky (250g) strúhaného kokosu + za obaľovanie
  • Olúpané celé mandle

Postup

  • V miske zmiešajte kondenzované mlieko so strúhaným kokosom a nechajte v chladničke 15 minút tuhnúť.
  • Pomocou lyžice naberte približne 3/4 polievkové lyžice zmesi a vytvarujte malú guľu.
  • Doprostred gule zatlačte mandľu, zaguľajte a obaľte v kokose.
  • Gule nechajte 30 minút chladiť v chladničke. Uchovávajte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe a spotrebujte ideálne do 10 dní.
Guličky s kokosom, plnené celými mandľami.
Zdroj: juliarecipes.com

Kokosové linecké kolieska

Ozvláštnite si tradičné linecké pečivo prídavkom kokosu. Milovníci kokosu si túto chuť zamilujú.

Ingrediencie

  • 380g hladkej múky
  • 100g práškového cukru
  • 250g Hery (alebo iného tuku)
  • 2 žĺtky
  • Kôra z jedného malého citróna (alebo balenie citrónovej kôry)
  • 50g strúhaného kokosu
  • Marmeláda na zlepovanie

Postup

  • Do misky preosejte múku a práškový cukor. Ďalej prisypte strúhaný kokos a nastrúhanú citrónovú kôru. Poriadne premiešajte.
  • Pridajte dva žĺtky (oddelené od bielkov) a nakoniec zmäknutú Heru.
  • Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto, najlepšie rukami. Potom dajte cesto na hodinu do chladničky.
  • Posypte si dosku hladkou múkou. Cesto potom rozdeľte na niekoľko kusov az tých vyvaľkajte niekoľko milimetrov hrubú placku. Pomocou vykrajovačov vykrajujte rôzne tvary, najlepšie kolieska.
  • Kusy jednotlivých koliesok si prepočítajte, aby vám potom sedel počet na zlepovanie k sebe.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie pokladajte vykrojené tvary aspoň centimeter od seba.
  • Rúru predhrejte na 180 ° C a potom pečivo pečte do zružovenia. Dobu pečenia si pozorne sledujte. Každá rúra sa líši a pečie inak rýchlo.
  • Upečené pečivo nechajte 3 minúty stáť a stvrdnúť, potom preložte na taniere, aby lepšie chladlo.
  • Linecké kolieska skladujte na chladnom mieste. Zmäknuté linecké cukrové potom zlepujte marmeládou. Môžete navyše ozdobiť podľa svojej fantázie napr. čokoládou.
Vianočné linecké pečivo s kokosom, jahodovou marmeládou a posypané cukrom.
Zdroj: pinabresciani.com

Kokosový krém z pudingu do cukroviniek

Vyskúšajte tento rok ako náplň do cukroviniek kokosový krém. Je mimoriadne lahodný.

Ingrediencie

  • 0,5 l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g kokosu
  • cukor (podľa chuti)
  • maslo (podľa chuti)

Postup

  1. Podľa návodu na balenie uvarte hustý puding z dvoch balení. Použite skutočne len pol litra mlieka, aby bol hustý.
  2. Potom vmiešajte strúhaný kokos.
  3. Puding nechajte trochu vychladnúť a potom podľa chuti vmiešajte cukor a maslo.
  4. Podľa potreby zahustíte ďalším kokosom.
  5. Nechajte úplne stuhnúť v chladničke a natierajte na vaše pečivo.
Hotový pudingový krém s kokosom na zlepované pečivo.
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Rýchle kokosové pusinky

Toto pečivo sa skvele hodí nielen na vianočný stôl, ale aj len tak na chuť a posedenie. Kokosovým pusinkám môžete dať mnoho podôb – môžete ich máčať v rozpustenej čokoláde, dať do nich lúpané mandle alebo napríklad potrieť linecké koliesko marmeládou. Záleží na Vašej chuti.

Ingrediencie

  1. 200 g strúhaného kokosu
  2. 3 bielky
  3. 1 limetka v bio kvalite
  4. 225 g práškového cukru
  5. 60 g hladkej múky
  6. 50 lineckých koliesok zhruba s priemerom 3 centimetre ( Recepty na linecké pečivo )

Postup

  • Strúhaný kokos ľahko opražte bez tuku na panvici. Len tak, aby chytil zlatistú farbu. Potom nechajte schladiť.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Najemno postrúhajte kôru z limetky a potom vytlačte šťavu.
  • Do misky dajte bielky a 1 lyžicu limetkovej šťavy a vyšľahajte v tuhý sneh.
  • Pridajte opražený kokos, limetkovú kôru a zostávajúcu limetkovú šťavu.
  • Potom opatrne pridávajte preosiaty práškový cukor a hladkú múku a jemne premiešajte.
  • Na papier na pečenie vyložený plech narovnajte linecké kolieska.
  • Pomocou dvoch lyžičiek dávajte na kolieska vzniknutú kokosovú hmotu (zhruba 1 lyžicu na koliesko).
  • Pečte zhruba 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť a môžete podávať.
Vianočné kokosové pusinky
Zdroj: www.brigitte.de

Zdravé rožky z kokosovej múky

Vyskúšajte túto zdravšiu alternatívu vianočných rožkov. Chuťovo božské a rozpadajúce sa kokosové pečivo.

Ingrediencie

  • 200g mandľovej múky (alebo najemno namletých mandlí)
  • 40g kokosovej múky
  • 100g zmäknutého tuku (napr. Hera)
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 30g práškového cukru + na obaľovanie
  • Štipka soli
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • Kôra z bio citróna

Postup

  • V mise zmiešajte všetky suché suroviny. Potom pridajte vajcia, vareškou premiešajte a pridajte zmäknutý tuk nakrájaný na menšie kúsky.
  • Rukami vytvoríte hladké jednotvárne cesto. Vytvorte guľu, ktorá trochu lepí a dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
  • Stuhnuté cesto potom rozdeľte na 4 diely. Z každého dielu odlupujte kusy cesta, z ktorých vytvarujete guľôčku, tú rozvaľkáte na valček a na plechu zahnete okraje do tvaru rožkov.
  • Ak máte cesto príliš drobivé, pridajte navyše žĺtok. Pokiaľ je naopak príliš mokré, pridajte viac kokosovej múky.
  • Pečte na 160 ° C približne 10-12 minút, podľa druhu rúry a hrúbke rožkov. Hlavne rožteky strážte.
  • Pečieme na 160 stupňov cca 12 minút. Rožky strážte, záleží na ich veľkosti – podľa toho prispôsobte dĺžku pečenia.
  • Ešte teplé rožteky obaľujte v práškovom cukre.
  • Hotové rožteky môžete máčať v čokoláde alebo ich urobiť tenšie a zlepovať marmeládou či krémom.
Vanilkové rožteky s kokosom obaľované v práškovom cukre.
Zdroj: foodtempel.de

Tie najlepšie recepty na vanilkové rožteky nájdete iba u nás! Neváhajte a upečte si vanilkové potešenie.

Kokosové strojkové pečivo

Vyskúšajte tento recept na kokosové pečivo do strojčeka. Nebudete ľutovať!

Ingrediencie

  1. 100 ml kokosového oleja
  2. 70 g trstinového cukru
  3. 2 balíčky vanilkového cukru
  4. 1 lyžička soli
  5. 100 ml kokosového mlieka
  6. 160 g strúhaného kokosu
  7. 200 g hladkej múky
  8. 150 g práškového cukru
  9. 1 lyžica kôry z bio limetky
  10. 4 lyžice limetkovej šťavy

Postup

  • Zahrejte kokosový olej, aby získal tekutú konzistenciu.
  • Utrite rozohriaty kokosový olej, trstinový cukor, vanilkový cukor, soľ a kokosové mlieko.
  • Zmiešajte 100 g strúhaného kokosu, múku a limetkovú kôru a túto zmes primiešajte ku kokosovej zmesi.
  • Postupne pretláčajte strojčekom a tvorte ľubovoľné tvary, pekne budú vyzerať venčeky alebo srdiečka.
  • Hotové tvary pokladajte na papierom na pečenie vyložený plech av predhriatej rúre pečte na 200 ° C približne 20 minút.
  • Z práškového cukru a limetkovej šťavy vytvorte hustú polevu a potierajte jej hotové vary a dávajte do tanierika so zvyšným kokosom. Tým svoje pečivo krásne ozdobíte.
  • Hotové pečivo môžete zlepovať alebo polievať čokoládou a zdobiť cukrárskym zdobením.
Strojkové kokosové pečivo
Zdroj: www.simply-yummy.de

Okrem pridávania do ciest a krému je možné kokos využiť aj na zdobenie . Biela farba dobre ladí s tmavším pečivom a ako posyp na tmavé polevy.

Pokiaľ máte viac kokosu a tiež času, určite vyskúšajte kokosové rezy , po ktorých sa celá vaša rodina utlčie.

Kokosové cesto na pečivo hotové do piatich minút!

Ako bonus vám prinášame kokosové cesto na pečivo, ktoré je hotové naozaj za chvíľku!

Potrebujete iba:

  • 1 vajce,
  • 200g masla
  • 100g strúhaného kokosu
  • 100g práškového cukru
  • 200g hladkej múky
  • Čerstvú citrónovú kôru
  • 1 lyžicu smotany

V miske zmiešajte preosiatu múku, práškový cukor, kokos, zmäknutý tuk, citrónovú kôru a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte, zapracujte cesto a podľa potreby pridajte smotanu. Vytvarujte bochník, zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.

Z cesta potom na pomúčenom doske vyváľajte placku a vykrajujte tvary podľa vašej fantázie. Cesto sa pečie na 180 ° C podľa veľkosti tvarov po dobu 15-25 minút.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.