„Čo bude dnes na obed?“
Túto otázku určite počúvate denne, ako od svojich detí, manžela či manželky, tak určite aj od vás samotných.
Trápi nás to všetkých dnes a denne.
Preto sme si pre vás dnes pripravili 8 skvelých receptov na rýchle obedy.
Užite si ich!
Kuracie wrapy s pikantnou omáčkou
Pikantné kuracie wrapy s farmárskym dresingom prekypujú chuťou a máte ich hotové iba za 5 minút!
Ingrediencie
- 2 šálky vareného (pečeného) kuracieho mäsa, nakrájaného alebo trhaného
- 1/3 šálky pikantnej omáčky plus 2 lyžice rozpusteného masla
- 1 šálka nakrájaného ľadového šalátu
- 1/4 šálky farmárskeho dresingu
- 4 stredné pšeničné tortilly
- voliteľné náplne: paradajky, cibuľa, strúhaný syr
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte natrhané pečené kura a pikantnú omáčku s dvoma lyžicami masla.
- Pikantné kura rozdeľte rovnomerne na tortilly.
- Na kura naneste šalát, farmársky dresing a prípadne ďalšiu voliteľnú náplň.
- Priklopte boky tortill a zrolujte ako burrito.
- Užite si ich teplé alebo studené!

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na plnené tortilly vrátane tipov, ako si pripraviť tú najlepšiu domácu tortillovú placku!
Krémové cesnakové kura s ryžou
Nič neprekoná tento recept na rýchle jedlo na obed, pokiaľ ide o jednoduchosť prípravy! Zaberie vám menej ako 30 minút a stačí vám na to iba jedna veľká hlboká panvica alebo hrniec.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, lisovaného
- 3/4 šálky dlhozrnnej bielej ryže
- 2 a 1/2 šálok kuracieho vývaru
- 2 šálky baby špenátu
- 2 lyžice smotany na šľahanie
Postup
- Kuracie prsia premiešajte so sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
- Zahrejte olivový olej na panvici na strednom plameni.
- Pridajte kuracie prsia do panvice a za častého miešania restujte do zhnednutia asi 3 minúty.
- Pridajte cesnak na panvicu a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Vmiešajte ryžu a kuracie vývar.
- Priveďte do varu, znížte plameň a prikryte pokrievkou.
- Varte 20 minút za občasného miešania.
- Odstavte z ohňa a na ryžu položte baby špenát.
- Prikryte, priklopte pokrievkou a nechajte 5 minút odležať.
- Zložte pokrievku a dobre premiešajte.
- Vmiešajte smotanu a podávajte.

Zemiaky z mikrovlnnej rúry so slaninou a syrom
Pečenie zemiakov v rúre chvíľu trvá, ale pokiaľ vás naháňa čas, môžete na ich prípravu pokojne použiť mikrovlnnú rúru a výsledok bude aj tak luxusný.
Ingrediencie
- 1 veľký zemiakov, umytý a vydrhnutý
- 1 lyžica oleja
- soľ, podľa chuti
- 2 plátky slaniny
- ¼ šálky strúhaného syra čedar
- kyslá smotana, na podávanie
- čerstvá pažítka, na podávanie
Postup
- Vidličkou prepichnite do zemiaka dierky, potom ju potrite olejom a soľou.
- Plátky slaniny položte na rovnaký tanier ako zemiaky, vložte do mikrovlnnej rúry na 7-9 minút, kým slanina nie je chrumkavá a zemiaky mäkké.
- Dávajte pozor, aby sa slanina nepripálila.
- Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
- Zemiaku rozkrojte napoly a potom pomocou vidličky našuchorte vnútro.
- Navrch nasypte syr a potom dajte na ďalších 30 sekúnd do mikrovlnky.
- Ozdobte kyslú smotanu, kúsky drvenej slaniny a pažítkou.
- Užite si to!

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Chrumkavá lahôdka na 5 spôsobov!
Pikantné cuketové rezance s chrumkavým tofu
Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na obed z cuketových rezancov, chrumkavého tofu, sójovej omáčky a arašidového oleja. Je úplne luxusné!
Ingrediencie
- 340 g extra pevného tofu
- 4–6 cukiet
- sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobenie
Na chilli sezamovú omáčku:
- 1/2 šálky arašidového masla
- 1/3 šálky sezamového oleja
- 1/3 šálky svetlej sójovej omáčky
- 1/4 šálky ryžového octu
- 2 lyžice chilli pasty (ako sambal oelek)
- 2 lyžice cukru
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 kúsoček čerstvého zázvoru, olúpaný a nastrúhaný
Postup
- Všetky ingrediencie na omáčku pretrepte v pohári alebo ich vhoďte do kuchynského robota a premiešajte.
- Z tofu vytlačte prebytočnú vlhkosť.
- Nakrájajte ho na kúsky veľkosti sústa.
- Na nepriľnavej panvici rozohrejte trochu oleja.
- Pridajte tofu a za stáleho miešania opekajte do zlatista.
- Pridajte asi 1/2 šálky omáčky a varte, kým sa omáčka nezačne odparovať / absorbovať do tofu a nezhnedne na panvici.
- Opatrne obracajte a zoškrabujte opečené kúsky z dna.
- Pomocou spiralizéra si z cukiet urobte špirály a premiešajte s asi 1/4 šálky omáčky na porciu.
- Navrch dajte tofu, sezamové semienka a jarnú cibuľku.
- Ihneď podávajte.

Objavte podobné tipy
Šalát s krevetami a avokádom
Luxusný letný šalát z kreviet, avokáda, uhorky, kôpru, pažítky a citrónovej šťavy je rýchly, jednoduchý a zdravý! Užite si ho aj vy.
Ingrediencie
- 230 g kreviet (bez chvosta)
- 1 zrelé avokádo
- 1/2 lyžičky soli
- štipka sušeného cesnaku (voliteľné)
- šťava z jedného citróna
- polovica malé uhorky, nakrájané na kocky
- štipka čerstvého kôpru
- štipka pažítky
Postup
- Priveďte hrniec s vodou do varu.
- Pridajte krevety.
- Varte 3-5 minút do ružova.
- Sceďte a vložte do misky s ľadovou vodou, aby vychladli.
- Po vychladnutí osušte a nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
- Avokádo roztlačte.
- Ak chcete, dochuťte soľou, citrónovou šťavou a sušeným cesnakom.
- Premiešajte spolu krevety, avokádovú zmes, nakrájanú uhorku a bylinky.
- Podľa chuti okoreňte.
- Dobrú chuť!

Hľadáte aj ďalšie výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!
Špagety s cesnakom a olivovým olejom
Tieto luxusné voňavé špagety patria medzi klasický taliansky pokrm, na ktorý potrebujete iba pár lacných ingrediencií, je jednoduchý na prípravu a máte ho hotový za 10 minút. Perfektný recept na rýchly obed bez mäsa!
Ingrediencie
- 450 g špaget alebo iných dlhých cestovín
- 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
- 4-5 strúčikov cesnaku, nakrájaných najemno
- 1 lyžička sušených chilli vločiek alebo podľa chuti (alebo 3 čerstvé chilli papričky)
- 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, hrubo nasekané
- 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu plus ďalší na servírovanie
- soľ, podľa chuti
Postup
- Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou a pridajte špagety.
- Varte do al dente.
- Zatiaľ čo sa špagety varí, pripravte si omáčku.
- Pokiaľ nepoužijete sušené chilli vločky, odstráňte z čerstvých chilli papričiek semienka a nasekajte nadrobno.
- Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčiky cesnaku.
- Na panvici jemne rozohrejte olivový olej.
- Pridajte cesnak a chilli a restujte niekoľko minút domäkka, alebo kým cesnak nezíska svetlo zlatú farbu, ale pozor, aby sa nepripálil.
- Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Špagety sceďte „al dente“ a nechajte si 1/2 šálky vody z varenia nabok.
- Pridajte špagety na panvicu, dobre premiešajte, aby sa obalili olejom, pridajte trochu škrobovej vody z varenia, aby boli cestoviny vlhké a šťavnaté.
- Varte na strednom plameni 30 sekúnd, niekoľkokrát premiešajte.
- Posypte špagety nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
- Užite si to!

Rýchla karfiolová ryža
Úžasný nízkosacharidový zdravý variant vyprážanej ryže! Ani nespoznáte, že nejete ryžu, ale karfiol, a zároveň pokrm pripravíte iba za 10 minút.
Ingrediencie
- 700 g ružičiek karfiolu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1/4 lyžičky bieleho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia, rozšľahané
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 170 g ružičiek brokolice, nakrájaných
- 2 mrkvy, olúpané a nastrúhané
- 1/2 šálky mrazenej kukurice
- 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1/2 lyžičky sezamových semienok
Postup
- Pulzujte karfiol v miske kuchynského robota, kým nebude pripomínať ryžu, asi 2-3 minúty.
- Dajte bokom.
- V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, sezamový olej, zázvor a biele korenie.
- Dajte bokom.
- Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na strednej panvici na miernom ohni.
- Pridajte vajcia a smažte ich asi 2–3 minúty z každej strany, otočte iba raz.
- Pred nakrájaním na malé kúsky vajcia nechajte vychladnúť.
- Dajte bokom.
- Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu rastlinného oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cesnak a cibuľu na panvicu a restujte za častého miešania, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3-4 minúty.
- Vmiešajte brokolicu, mrkvu, kukuricu a hrášok a za stáleho miešania varte, kým zelenina nezmäkne, asi 3–4 minúty.
- Vmiešajte karfiol, vajcia, jarnú cibuľku a zmes sójovej omáčky.
- Restujte za stáleho miešania, kým sa karfiol neprehreje a nezmäkne, asi 3–4 minúty.
- Ihneď podávajte, prípadne ozdobte sezamovými semienkami.

Máme pre vás tiež najlepšie recepty na polievky s karfiolom . Inšpirujte sa, sú luxusné!
Bravčové kúsky na cesnaku s fazuľkami
Do 30 minút si môžete vykúzliť tento luxusný víkendový obed v podobe bravčových kúskov v maslovej cesnakovo-citrónovej omáčke so zelenými fazuľkami. Už nebudete chcieť nič iné!
Ingrediencie
- 650 g bravčových kotliet, nakrájaných na 2,5 cm kocky
- 1 lyžica zmesi cajunského korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky zeleninového vývaru
- šťava z 1/2 citróna
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 450 g zelených fazuliek, nakrájaných a blanšírovaných (ak sú tenké, nie je potrebné ich blanšírovať)
- vločky červeného chilli (voliteľne)
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu
- plátky citróna, na ozdobu
Postup
- Na plytkom tanieri posypte bravčové kúsky cajunským korením a premiešajte, aby sa dobre obalili.
- Na panvici rozohrejte 2 lyžičky oleja na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
- Bravčové kúsky opekajte po dávkach 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú okraje chrumkavé a opečené, podľa potreby pridajte ďalší olej.
- Vyberte opečené kúsky z panvice a dajte bokom.
- Znížte teplotu na strednú.
- Pridajte maslo na panvicu a zahrievajte, kým sa nerozpustí.
- Nakrájaný cesnak orestujte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), pričom z panvice zoškrabte všetky zhnedlé kúsky.
- Polejte citrónovou šťavou a zeleninovým vývarom.
- Do panvice vhoďte blanšírované zelené fazuľky a pridajte citrónovo-máslovú omáčku.
- Zelené fazuľky varte 3–4 minúty a pravidelne ich obracajte pomocou klieští.
- Uvarené zelené fazuľky zatlačte ku kraju a bravčové kúsky vráťte do panvice.
- Premiešajte ich s cesnakovo-máslovou omáčkou, aby sa rovnomerne obalili.
- Podávajte mäso a fazuľku s plátkami citróna, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a vločkami červeného chilli, ak chcete.
- Dobrú chuť!

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími vynikajúcimi receptami na kotletky z bravčového mäsa . Máme pre vás zapečené aj grilované varianty!
A ako ste si dnešné recepty na rýchle obedy užili vy? Napíšte nám do komentárov!