Recepty na rýchlovky na obed 8x inak alebo pripravte si vynikajúce jedlo do 30 minút!

„Čo bude dnes na obed?“

Túto otázku určite počúvate denne, ako od svojich detí, manžela či manželky, tak určite aj od vás samotných.

Trápi nás to všetkých dnes a denne.

Preto sme si pre vás dnes pripravili 8 skvelých receptov na rýchle obedy.

Užite si ich!

Kuracie wrapy s pikantnou omáčkou

Pikantné kuracie wrapy s farmárskym dresingom prekypujú chuťou a máte ich hotové iba za 5 minút!

Ingrediencie

  • 2 šálky vareného (pečeného) kuracieho mäsa, nakrájaného alebo trhaného
  • 1/3 šálky pikantnej omáčky plus 2 lyžice rozpusteného masla
  • 1 šálka nakrájaného ľadového šalátu
  • 1/4 šálky farmárskeho dresingu
  • 4 stredné pšeničné tortilly
  • voliteľné náplne: paradajky, cibuľa, strúhaný syr

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešajte natrhané pečené kura a pikantnú omáčku s dvoma lyžicami masla.
  2. Pikantné kura rozdeľte rovnomerne na tortilly.
  3. Na kura naneste šalát, farmársky dresing a prípadne ďalšiu voliteľnú náplň.
  4. Priklopte boky tortill a zrolujte ako burrito.
  5. Užite si ich teplé alebo studené!
Pikantné wrapy z kuracieho mäsa s farmárskym dresingom naukladané na sebe.
www.gimmedelicious.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na plnené tortilly vrátane tipov, ako si pripraviť tú najlepšiu domácu tortillovú placku!

Krémové cesnakové kura s ryžou

Nič neprekoná tento recept na rýchle jedlo na obed, pokiaľ ide o jednoduchosť prípravy! Zaberie vám menej ako 30 minút a stačí vám na to iba jedna veľká hlboká panvica alebo hrniec.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, lisovaného
  • 3/4 šálky dlhozrnnej bielej ryže
  • 2 a 1/2 šálok kuracieho vývaru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 2 lyžice smotany na šľahanie

Postup

  1. Kuracie prsia premiešajte so sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
  2. Zahrejte olivový olej na panvici na strednom plameni.
  3. Pridajte kuracie prsia do panvice a za častého miešania restujte do zhnednutia asi 3 minúty.
  4. Pridajte cesnak na panvicu a restujte ďalších 30 sekúnd.
  5. Vmiešajte ryžu a kuracie vývar.
  6. Priveďte do varu, znížte plameň a prikryte pokrievkou.
  7. Varte 20 minút za občasného miešania.
  8. Odstavte z ohňa a na ryžu položte baby špenát.
  9. Prikryte, priklopte pokrievkou a nechajte 5 minút odležať.
  10. Zložte pokrievku a dobre premiešajte.
  11. Vmiešajte smotanu a podávajte.
Ryža, mäso a špenát v jednej panvici s vareškou.
www.tablespoon.com

Zemiaky z mikrovlnnej rúry so slaninou a syrom

Pečenie zemiakov v rúre chvíľu trvá, ale pokiaľ vás naháňa čas, môžete na ich prípravu pokojne použiť mikrovlnnú rúru a výsledok bude aj tak luxusný.

Ingrediencie

  • 1 veľký zemiakov, umytý a vydrhnutý
  • 1 lyžica oleja
  • soľ, podľa chuti
  • 2 plátky slaniny
  • ¼ šálky strúhaného syra čedar
  • kyslá smotana, na podávanie
  • čerstvá pažítka, na podávanie

Postup

  1. Vidličkou prepichnite do zemiaka dierky, potom ju potrite olejom a soľou.
  2. Plátky slaniny položte na rovnaký tanier ako zemiaky, vložte do mikrovlnnej rúry na 7-9 minút, kým slanina nie je chrumkavá a zemiaky mäkké.
  3. Dávajte pozor, aby sa slanina nepripálila.
  4. Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
  5. Zemiaku rozkrojte napoly a potom pomocou vidličky našuchorte vnútro.
  6. Navrch nasypte syr a potom dajte na ďalších 30 sekúnd do mikrovlnky.
  7. Ozdobte kyslú smotanu, kúsky drvenej slaniny a pažítkou.
  8. Užite si to!
Zemiaka so syrom, ozdobená slaninou, kyslou smotanou a pažítkou, servírovaná na tanieriku.
www.buzzfeed.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Chrumkavá lahôdka na 5 spôsobov!

Pikantné cuketové rezance s chrumkavým tofu

Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na obed z cuketových rezancov, chrumkavého tofu, sójovej omáčky a arašidového oleja. Je úplne luxusné!

Ingrediencie

  • 340 g extra pevného tofu
  • 4–6 cukiet
  • sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobenie

Na chilli sezamovú omáčku:

  • 1/2 šálky arašidového masla
  • 1/3 šálky sezamového oleja
  • 1/3 šálky svetlej sójovej omáčky
  • 1/4 šálky ryžového octu
  • 2 lyžice chilli pasty (ako sambal oelek)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 kúsoček čerstvého zázvoru, olúpaný a nastrúhaný

Postup

  1. Všetky ingrediencie na omáčku pretrepte v pohári alebo ich vhoďte do kuchynského robota a premiešajte.
  2. Z tofu vytlačte prebytočnú vlhkosť.
  3. Nakrájajte ho na kúsky veľkosti sústa.
  4. Na nepriľnavej panvici rozohrejte trochu oleja.
  5. Pridajte tofu a za stáleho miešania opekajte do zlatista.
  6. Pridajte asi 1/2 šálky omáčky a varte, kým sa omáčka nezačne odparovať / absorbovať do tofu a nezhnedne na panvici.
  7. Opatrne obracajte a zoškrabujte opečené kúsky z dna.
  8. Pomocou spiralizéra si z cukiet urobte špirály a premiešajte s asi 1/4 šálky omáčky na porciu.
  9. Navrch dajte tofu, sezamové semienka a jarnú cibuľku.
  10. Ihneď podávajte.
Rezance z cukiet s tofu, sójovou omáčkou a arašidovým olejom servírované na tanieri s vidličkou.
www.pinchofyum.com

Šalát s krevetami a avokádom

Luxusný letný šalát z kreviet, avokáda, uhorky, kôpru, pažítky a citrónovej šťavy je rýchly, jednoduchý a zdravý! Užite si ho aj vy.

Ingrediencie

  • 230 g kreviet (bez chvosta)
  • 1 zrelé avokádo
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka sušeného cesnaku (voliteľné)
  • šťava z jedného citróna
  • polovica malé uhorky, nakrájané na kocky
  • štipka čerstvého kôpru
  • štipka pažítky

Postup

  1. Priveďte hrniec s vodou do varu.
  2. Pridajte krevety.
  3. Varte 3-5 minút do ružova.
  4. Sceďte a vložte do misky s ľadovou vodou, aby vychladli.
  5. Po vychladnutí osušte a nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
  6. Avokádo roztlačte.
  7. Ak chcete, dochuťte soľou, citrónovou šťavou a sušeným cesnakom.
  8. Premiešajte spolu krevety, avokádovú zmes, nakrájanú uhorku a bylinky.
  9. Podľa chuti okoreňte.
  10. Dobrú chuť!
Šalát z kreviet, avokáda, uhorky, kôpru, pažítky a citrónovej šťavy servírované v hlbokom tanieri s vidličkou.
www.pinchofyum.com

Hľadáte aj ďalšie výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!

Špagety s cesnakom a olivovým olejom

Tieto luxusné voňavé špagety patria medzi klasický taliansky pokrm, na ktorý potrebujete iba pár lacných ingrediencií, je jednoduchý na prípravu a máte ho hotový za 10 minút. Perfektný recept na rýchly obed bez mäsa!

Ingrediencie

  • 450 g špaget alebo iných dlhých cestovín
  • 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 4-5 strúčikov cesnaku, nakrájaných najemno
  • 1 lyžička sušených chilli vločiek alebo podľa chuti (alebo 3 čerstvé chilli papričky)
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, hrubo nasekané
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu plus ďalší na servírovanie
  • soľ, podľa chuti

Postup

  1. Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou a pridajte špagety.
  2. Varte do al dente.
  3. Zatiaľ čo sa špagety varí, pripravte si omáčku.
  4. Pokiaľ nepoužijete sušené chilli vločky, odstráňte z čerstvých chilli papričiek semienka a nasekajte nadrobno.
  5. Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčiky cesnaku.
  6. Na panvici jemne rozohrejte olivový olej.
  7. Pridajte cesnak a chilli a restujte niekoľko minút domäkka, alebo kým cesnak nezíska svetlo zlatú farbu, ale pozor, aby sa nepripálil.
  8. Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
  9. Špagety sceďte „al dente“ a nechajte si 1/2 šálky vody z varenia nabok.
  10. Pridajte špagety na panvicu, dobre premiešajte, aby sa obalili olejom, pridajte trochu škrobovej vody z varenia, aby boli cestoviny vlhké a šťavnaté.
  11. Varte na strednom plameni 30 sekúnd, niekoľkokrát premiešajte.
  12. Posypte špagety nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
  13. Užite si to!
Špagety posypané syrom a petržlenovou vňaťou servírované v hlbokom tanieri s vidličkou.
www.theclevermeal.com

Rýchla karfiolová ryža

Úžasný nízkosacharidový zdravý variant vyprážanej ryže! Ani nespoznáte, že nejete ryžu, ale karfiol, a zároveň pokrm pripravíte iba za 10 minút.

Ingrediencie

  • 700 g ružičiek karfiolu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 170 g ružičiek brokolice, nakrájaných
  • 2 mrkvy, olúpané a nastrúhané
  • 1/2 šálky mrazenej kukurice
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 lyžičky sezamových semienok

Postup

  1. Pulzujte karfiol v miske kuchynského robota, kým nebude pripomínať ryžu, asi 2-3 minúty.
  2. Dajte bokom.
  3. V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, sezamový olej, zázvor a biele korenie.
  4. Dajte bokom.
  5. Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na strednej panvici na miernom ohni.
  6. Pridajte vajcia a smažte ich asi 2–3 minúty z každej strany, otočte iba raz.
  7. Pred nakrájaním na malé kúsky vajcia nechajte vychladnúť.
  8. Dajte bokom.
  9. Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu rastlinného oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
  10. Pridajte cesnak a cibuľu na panvicu a restujte za častého miešania, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3-4 minúty.
  11. Vmiešajte brokolicu, mrkvu, kukuricu a hrášok a za stáleho miešania varte, kým zelenina nezmäkne, asi 3–4 minúty.
  12. Vmiešajte karfiol, vajcia, jarnú cibuľku a zmes sójovej omáčky.
  13. Restujte za stáleho miešania, kým sa karfiol neprehreje a nezmäkne, asi 3–4 minúty.
  14. Ihneď podávajte, prípadne ozdobte sezamovými semienkami.
Vyprážaný karfiol a la ryža so zeleninou, to všetko servírované v mise s vareškou.
www.damndelicious.net

Máme pre vás tiež najlepšie recepty na polievky s karfiolom . Inšpirujte sa, sú luxusné!

Bravčové kúsky na cesnaku s fazuľkami

Do 30 minút si môžete vykúzliť tento luxusný víkendový obed v podobe bravčových kúskov v maslovej cesnakovo-citrónovej omáčke so zelenými fazuľkami. Už nebudete chcieť nič iné!

Ingrediencie

  • 650 g bravčových kotliet, nakrájaných na 2,5 cm kocky
  • 1 lyžica zmesi cajunského korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky masla
  • 1/4 šálky zeleninového vývaru
  • šťava z 1/2 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 450 g zelených fazuliek, nakrájaných a blanšírovaných (ak sú tenké, nie je potrebné ich blanšírovať)
  • vločky červeného chilli (voliteľne)
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu
  • plátky citróna, na ozdobu

Postup

  1. Na plytkom tanieri posypte bravčové kúsky cajunským korením a premiešajte, aby sa dobre obalili.
  2. Na panvici rozohrejte 2 lyžičky oleja na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
  3. Bravčové kúsky opekajte po dávkach 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú okraje chrumkavé a opečené, podľa potreby pridajte ďalší olej.
  4. Vyberte opečené kúsky z panvice a dajte bokom.
  5. Znížte teplotu na strednú.
  6. Pridajte maslo na panvicu a zahrievajte, kým sa nerozpustí.
  7. Nakrájaný cesnak orestujte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), pričom z panvice zoškrabte všetky zhnedlé kúsky.
  8. Polejte citrónovou šťavou a zeleninovým vývarom.
  9. Do panvice vhoďte blanšírované zelené fazuľky a pridajte citrónovo-máslovú omáčku.
  10. Zelené fazuľky varte 3–4 minúty a pravidelne ich obracajte pomocou klieští.
  11. Uvarené zelené fazuľky zatlačte ku kraju a bravčové kúsky vráťte do panvice.
  12. Premiešajte ich s cesnakovo-máslovou omáčkou, aby sa rovnomerne obalili.
  13. Podávajte mäso a fazuľku s plátkami citróna, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a vločkami červeného chilli, ak chcete.
  14. Dobrú chuť!
Bravčové mäso v maslovej cesnakovo-citrónovej omáčke so zelenými fazuľkami servírované v panvici.
www.eatwell101.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími vynikajúcimi receptami na kotletky z bravčového mäsa . Máme pre vás zapečené aj grilované varianty!

A ako ste si dnešné recepty na rýchle obedy užili vy? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.