Upečte si skvelú pizzu aj v zimnom období

Pizzu máme tak trochu podvedome spojenú s množstvom čerstvých paradajok a inej zeleniny.

Takúto pizzu je samozrejme najlepšie piecť v čase prirodzenej zberu, kedy býva všetkého viac než dosť.

Ale pizzi sa nemusíme vyhýbať ani v zimnom období, kedy môžeme využívať zase inú zeleninu a vyskúšať môžeme aj ďalšie suroviny.

Pizza s karamelizovanou cibuľkou a slaninou

Máte chuť na domácu pizzu? Pripravte si ju s cibuľkou a slaninou.

INGREDIENCIE

základné cesto

  • 7 g sušeného kvalitného droždia
  • 1 šálku teplej vody
  • 3 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky soli

náplň na pizzu

  • 3 balenia mozzarelly (cca 300 g), nakrájané na menšie kúsky
  • 200 g anglickej slaniny
  • extra panenský olivový olej
  • 4 cibule (ideálne dve žlté a dve červené), nakrájané na tenké plátky
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • soľ a korenie
  • korenie
  • oregano podľa chuti

POSTUP

    1. Do misy nalejeme teplú vodu, prisypeme sušené droždie a necháme desať minút aktivovať
    2. V inej mise medzitým zmiešame múku, soľ a olivový olej, potom prilejeme „kvások“ a všetko dobre prepracujeme v hladké a mierne lepivé cesto.
    3. Potom ešte na pomúčenej doske alebo v robote hnetieme cca desať minút
    4. Cesto prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme dve hodinky kysnúť.
    5. Cesto si rozrobíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme / vypracujeme tenkú placku do okrúhlejšieho tvaru.
    6. Medzitým si rúru predhrejeme na 250 ° C a pripravíme suroviny na pizzu.
    7. Na troche oleja necháme zosklovatieť cibuľku, pridáme ocot a pod pokrievkou za častého miešania necháme 15-20 minút skaramelizovať.
    8. Akonáhle je cibuľa hotová, ochutíme ju korením, soľou a oreganom.
    9. Výsledná chuť cibuľky má byť jemne sladkastá, ale stále trošku kyslá vďaka octu.
    10. Cesto na pizzu potrieme troškou olivového oleja, posypeme syrom, cibuľkou a na každú dáme kúsky anglickej slaniny.
  1. Pizzu dáme do trouby, pečeme dozlatova, cca 20 minut.

Pizza s karamelizovanou cibuľkou a slaninou www.eatgood4life.com

Pizza s koreňovou zeleninou

A čo keď nemáme čerstvú zeleninu? Nevadí alternatívne a chutnú náhradou môže byť v zime ľahko dostupná a lacná koreňová zelenina.

INGREDIENCIE

  • 400 g základného cesta na pizzu viď. predchádzajúci recept
  • hladká múka na podsypanie
  • 200 g pečené koreňovej zeleniny
  • 150 g feta syra
  • 125 g mozzarelly
  • 50 g paradajkovej šťavy
  • hrsť rukoly
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 200 ° C.
  2. Plech potrieme olejom alebo vyložte papierom na pečenie.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, rozprestrieme na plech a posypeme polovicou mozzarelly.
  4. Rovnomerne naň rozdelíme pečenú zeleninu a ricottu, posypeme zvyšnou fetou, mozzarellou a rozmarínom.
  5. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 20 minút.

Pizza s koreňovou zeleninou www.naturalhealthmag.com.au

Pizza s konzervovanú zeleninou

A ak nemáme v obľube príliš koreňovú zeleninu, môžete použiť aj ľubovoľnú konzervovanú zeleninu.

INGREDIENCIE

  • 400 g základného cesta na pizzu viď. predchádzajúci recept
  • hladká múka na podsypanie
  • 200 g mozzarelly, nastrúhanej
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 100 g sterilizovaných olív
  • 50 g bielej cibule, nakrájané na plátky
  • 50 g paradajkovej šťavy
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 200 ° C.
  2. Plech potrieme olejom alebo vyložíme papierom na pečenie.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, rozprestrieme na plech a potrieme paradajkovou šťavou.
  4. Rovnomerne naň rozdelíme sterilizovanú zeleninu a posypeme mozzarellou.
  5. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 20 minút.

pizza recepty kitchenstories.io

Z mrazenej zeleniny môžeme využívať všetkých možných druhov, ktoré sú k dispozícii.

Ako príklad môže slúžiť listový špenát aj špenátový pretlak, fazuľky, hrášok, kukurica a predovšetkým rôzne zmesi zeleniny.

Mrazenú zeleninu väčšinou musíme vopred tepelne upraviť. Využiť možno aj sterilizovanú zeleninu. Na prvý mieste budú konzervované paradajky, ktorá navodí správnu chuť pizze.

Nemáte-li problém so surovinami, určite si skúste pravé pizze , ktoré chutia ako v reštaurácii.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.