Upečte si na Vianoce chutné a jednoduché pečivo z tvarohu

Ak máte radi tvaroh, určite nepohrdnete ani tvarohovým vianočnými sladkosťami.

Pripraviť si môžete aj klasické tvarohové cesto a upraviť ho na rôzne spôsoby .

Z tvarohového cesta napečie sladké aj pokojne aj slané pochúťky. Pustite sa teda s nami do pečenia vianočných cukroviniek z tvarohu.

Čo hovoríte na tvarohové guľôčky alebo bábovku?

Červené sušienky z tvarohu

Chcete si urobiť trochu netradičné vianočné pečivo s tvarohom?

Aj vzhľadovo sa vám zapáči tieto červené tvarohové sušienky, ktoré vydržia mäkké po celej Vianoce.

INGREDIENCIE

  • 1 balenie cukrárske zmesi od Dr. Oetker (Red Velvet Tortu)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice masla izbovej teploty
  • 2 lyžice mlieka
  • 120 g mäkkého tvarohu

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180 ° C.
  2. Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte zmes Red Velvet Tortu, vajcia, maslo a mlieko.
  4. Akonáhle sa vytvorí husté cesto, dajte do neho ešte tvaroh a cesto dobre zamiešajte.
  5. Za pomoci lyžice si urobte na plech kôpky a trochu ich rozmáčkněte vidličkou.
  6. Sušienky pečieme zhruba 10 minút, a potom ich nechajte vychladnúť.
sušienky z tvarohu vyvedené do červenej farby
Zdroj: momstestkitchen.com

Tvarohové vianočné pečivo s malinami

Chcete tiež vianočné pečivo s ovocím? Čo hovoríte na také maliny?

Upečte si úžasné vianočné pečivo z tvarohového cesta a obohaťte ho o bobuľovité ovocie .

INGREDIENCIE

  • 1 vanička mäkkého tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 hrnček cukru
  • 2/3 hrnčeka malín nakrájaných na kúsky

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 175 ° C.
  2. Vyložte si plech papierom na pečenie.
  3. V miske vyšľaháme tvaroh tak, aby bol našuchorený.
  4. Pridajte vajcia a šľahajte cesto tak, aby sa dokonale spojilo.
  5. Pridajte maliny a cesto zamiešajte.
  6. Potom na plech vytvorte kôpky, jemne ich rozmáčkněte vidličkou, aby sa urobili sušienky.
  7. Tvarohové vianočné pečivo pečte 9 až 12 minút.
cukroví z tvarohu s kúskami malín
Zdroj: allrecipes.com

Nepečený slaný koláč s karamelom

Ak nechcete zapínať rúru, nemusíte.

Stačí si nájsť na nepečené vianočné pečivo recepty. Jeden vám prinášame a zaručujeme vám, že tento koláč si nerobíte naposledy.

INGREDIENCIE

  • 1 hrnček nahrubo nadrcených praclíkov
  • 1/2 hrnčeka roztaveného masla
  • 1/3 hrnčeka cukru
  • 2 vaničky mäkkého tvarohu
  • 1/2 hrnčeka karamelového toppingu
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie

POSTUP

  1. V stredne veľkej miske zmiešajte nahrubo nadrtené praclíky, roztavenej maslo a cukor.
  2. Cesto dajte do stredne veľkej formy na koláč (20 až 25 centimetrov).
  3. Potom si zmiešajte tvaroh, karamelový topping a vanilkový extrakt. Zmes šľahajte do tej doby, než nevznikne hladký krém.
  4. Ušľahajte si šľahačku zo smotany a pomaly ju vmiešajte do krému.
  5. Za pomoci lyžice dajte krém na cesto a dajte koláč na 3 hodiny do chladničky.
  6. Koláč ozdobte karamelovým toppingom a prípadne posypte ešte morskou soľou.
  7. Koláč uchovávajte v chladničke či na chladnom mieste.
koláč s karamelom na slano
Zdroj: yummly.com

Bábovka z tvarohu

Dávate si každý rok na Štedrý deň na raňajky vianočku?

Zabudnite v tomto roku na tradície. Čo tak tvarohová bábovka ? Recept je jednoduchý, rýchly a zvládnete ju upiecť aj deň pred Vianocami.

Prípadne si môžete upiecť aj iné tvarohové pochúťky podľa našich receptov .

INGREDIENCIE

  • 345 g nesoleného masla izbovej teploty
  • 225 g plnotučného tvarohu izbovej teploty
  • 500 g kryštálového cukru
  • 80 g kyslej smotany izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 6 veľkých vajec izbovej teploty
  • 345 g tortové múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 165 ° C. Vymažte si formu na bábovku.
  2. Ušľahajte si maslo.
  3. Pridajte doň tvaroh a šľahajte do tej doby, než nevznikne hladký krém.
  4. Pridajte kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Cesto miešajte do tej doby, než sa všetky suroviny nespoja dohromady.
  5. Pridávajte po jednom vajcia a starostlivo ho do cesta zamiešajte. Po pridaní poslednej vajcia, zastavte mixér a pridajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  6. Cesto mixujte, kým nebude mať krémovú konzistenciu.
  7. Cesto nalejte do pripravenej formy na bábovku.
  8. Tvarohovú bábovku dajte do rúry a pečte 75 až 95 minút.
bábovka z tvarohu s ovocím a šľahačkou ako ozdoba
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Nepečené tvarohové cukroví plné farieb

Urobte si farebné a chutné koláčiky z tvarohu.

Ak máte radi farby, urobte si ich v rôznych farbách, stačí sa vybaviť potravinárskym farbivom.

Ozdobte si týmto sladkosťami nielen stôl na Vianoce, ale pokojne aj na rôznych oslavách a hostinách.

INGREDIENCIE

  • 1/4 hrnčeka nesoleného masla
  • 1 vanička tvarohu
  • 4 až 5 hrnčekov práškového cukru
  • 1 lyžička extraktu – mätového, vanilkového, citrónového, banánového pod.
  • potravinárske farbivo

POSTUP

  1. V hrnci na miernom ohni si rozpustite maslo. Pridajte tvaroh a miešajte zmes, pokiaľ nebude krémová.
  2. Hrniec odstavte a pridajte do neho ešte 4 hrnčeky práškového cukru a zmes zamiešajte. Vznikne vám mäkké sladké cesto.
  3. Ak je cesto príliš tekuté či sypké, pridajte viac cukru, aby sa spevnilo. Cesto by malo byť dostatočne pevné, aby ste z neho mohli tvarovať cukroví.
  4. Cesto si pokojne rozdeľte na niekoľko častí a každú ochuťte iným extraktom a zafarbite iným farbivom. Ak si cesto rozdelíte na 4 časti, potom do každej pridajte 1/4 lyžičky extraktu. Ak len na 2 časti, tak do každej dajte 1/2 lyžičky extraktu.
  5. Vytvarujte si z cesta menšie guľôčky, ktoré potom jemne rozmáčkněte vidličkou.
  6. Cukroví uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ho stuhnúť.
  7. Cukroví uschovajte do chladničky.
nepečené pečivo z tvarohu v rôznom farebnom prevedení
Zdroj: toriavey.com

Tvarohové cukroví plnené orechmi

Orechy k vianočnému času neodmysliteľne patrí.

Vyskúšajte tvarohové vianočné pečivo plnené orechmi.

Pripravte si lahodné vianočné pečivo. Najlepšie recepty na okorenené cukrovinky na našich stránkach nájdete tiež.

INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 3/4 hrnčeka nesoleného masla
  • 1/2 vaničky tvaroh
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte namletej vlašské orechy a zamiešajte. Misku odložte bokom.
  2. Predhrejte si rúru na 180 ° C.
  3. V ďalšej miske utrite maslo, tvaroh a cukor za pomoci ručného šľahača.
  4. Pridajte vanilkový extrakt a ďalšiu minútu ešte zmes šľahajte.
  5. Za stáleho miešania pridajte múčnu zmes, ktorú ste si pripravili na začiatku.
  6. Urobte si z cesta valček a nakrájajte na menšie kúsky (viď obrázok).
  7. Cukroví dajte na plech vyložený papierom a pečte ho 15 minút.
tvarohové orechové koláčiky
Zdroj: countryliving.com

Tvarohové guľky

Predstavte si, že sa zahryznete do jemných a mäkkých guľôčok obalených v orieškovej zmesi.

Tvarohové guľky si môžete urobiť nielen o Vianociach.

Ak nechcete len tvarohové guličky, vytvorte si tiež treba kokosové s rumom .

INGREDIENCIE

  • 1 vanička tvarohu
  • 1/2 hrnčeka masla izbovej teploty
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 3/4 hrnčeka nastrúhanej čokolády, alebo čokoládových miniatúrnych kúskov
  • 3/4 hrnčeka jemne nasekaných pekanových orechov
  • grahamové sušienky

POSTUP

  1. Zmiešajte tvaroh, maslo a vanilkový extrakt tak, aby vznikol hladký krém. Pridajte cukor a čokoládu. Cesto dajte na aspoň 2 hodiny uležať do chladničky.
  2. Z cesta potom robte menšie guličky a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte na hodinu opäť do chladničky.
  3. Tvarohové guľky obaľte v pekanových orechoch.
  4. Podávajte s grahamovým sušienkami.
vianočné gule plné tvarohu
Zdroj: tasteofhome.com

Cesto z tvarohu na slané i sladké pečivo

Určite sa oplatí naučiť sa tvarohové cesto, z ktorého urobíte ako sladké, tak i slané pečivo.

Z tvarohového cesta môžete potom urobiť potrebné taštičky plnené špenátom, ale pokojne aj marmeládou.

Prípadne ho stačí posypať len syrom, nakrájať na tyčinky a nechať zapiecť.

Fantázii sa medze nekladú.

INGREDIENCIE

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 maslo
  • 250 g polohrubej múky

POSTUP

  1. Z uvedených surovín vypracujte cesto.
  2. Z cesta vyvaľkajte plát, a potom z neho urobte cukroví podľa svojej fantázie.

Z tvarohového cesta môžete upiecť štrúdľu plnený nastrúhanými jablkami, hrozienkami a škoricou. Pošmáknete si tiež na slanom štrúdle, do ktorého dáte napríklad kyslú kapustu, soľ, rascu a podobne.

Tvaroh – tradičný mliečny výrobok s dlhou históriou

Tvaroh sa používa pri pečení a varení od pradávna.

Tvaroh je charakteristický smotanovou chuťou, bielou farbou a krémovitú, respektíve hrudkovitú konzistenciou.

Tvarohy sa rozdeľujú na niekoľko kategórií podľa toho, akou technológiou sa vyrába.

Prvú skupinu tvoria tvarohy vyrábané za pomoci čistých mlékařských kultúr, čo sú takzvané tvrdé tvarohy.

Druhým variantom sú mäkké tvarohy, u ktorých sa stretnete s rôznym obsahom tuku. Je libo nízkotučný, alebo plnotučný?

Na pečenie koláčov a dezertov sa používajú práve tie mäkké tvarohy.

Stretnete sa s tvrdením, že tvaroh je ťažko stráviteľný, pritom opak je pravdou. Tvaroh je síce pomaly stráviteľný, avšak nie ťažko.

Veľmi pozitívny vplyv má táto potravina na žlčník, črevá a pečeň.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.