Najlepšie recepty na uhliarske špagety! Tie jednoducho musíte ochutnať

Nechajte sa uniesť perfektnou a krémovou chuťou týchto receptov na uhliarske špagety!

Ich chuť je taká dokonalá, že sa tento pokrm stane hitom číslo jedna vo vašich kuchárkach, to vám môžeme sľúbiť.

Hodí sa nielen ako rýchla večera uprostred týždňa (pretože ich príprava je super rýchla), ale aj ako sviatočný pokrm alebo ako romantická večera pri sviečkach. Je to jednoducho a jednoducho univerzálne jedlo!

Vychutnajte si ho!

Uhliarske špagety alla carbonara

Naučte sa pripraviť tento skvelý recept na krémové špagety so syrom a vajcami, ktorý je inšpirovaný obľúbeným talianskym pokrmom. So správnou technikou si ho môžete zakaždým perfektne pripraviť.

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g údeného bôčika
  2. 50 g syra pecorino
  3. 50 g parmezánu
  4. 3 veľké vajcia
  5. 350 g špaget
  6. 2 veľké strúčiky cesnaku (ošúpané a ponechané vcelku)
  7. 50 g masla
  8. Morská soľ
  9. Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Dáme variť veľký hrniec s vodou
  2. 100 g údeného bôčika nakrájame nadrobno
  3. 50 g syra pecorino a 50 g parmezánu postrúhame najemno a zmiešame
  4. V strednej miske rozklepneme 3 veľké vajcia a okoreníme trochou čerstvo nastrúhaného čierneho korenia. Všetko dajte bokom
  5. Do vriacej vody pridáme 1 lyžičku soli
  6. Pridáme 350 g špaget, a keď sa voda vráti do varu, varíme ich zakryté zakryté asi 10 minút alebo kým nie sú al dente
  7. Roztlačíme 2 olúpané strúčiky cesnaku čepeľou noža
  8. Zatiaľ čo sa špagety varí, orestujeme si bôčik s cesnakom
  9. Do veľkej panvice dáme 50 g masla, a akonáhle sa maslo rozpustí, pridáme bôčik a cesnak
  10. Necháme, za častého miešania variť na strednú teplotu, asi 5 minút, kým bôčik nezezlátne a nebude chrumkavý
  11. Cesnak teraz vyberieme a vyhodíme
  12. Teplotu pod bôčikom udržujeme nízku
  13. Keď sú cestoviny hotové, vložíme ich do panvice s bôčikom
  14. Vodu z cestovín ešte nevylievame
  15. Väčšinu syra zmiešame s vajcami a malú hrsť si necháme na posypanie na neskôr
  16. Panvicu so špagetami a bôčikom zložíme z platne
  17. Teraz rýchlo vlejeme vajcia a syr, za pomocou klieští alebo vidličky špagety premiešame s vaječnou zmesou, ktorá zhustne a všetko obalí
  18. Pridáme ďalšiu vodu z cestovín, aby uhliarske špagety zostali šťavnaté a krémové
  19. V prípade potreby dochutíme trochou soli
  20. Uhliarske špagety ihneď podávame s trochou zvyšného syra a mletým čiernym korením
najlepšie špagety s vaječnou omáčkou a tučným bôčikom inšpirované v Taliansku.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Špagety po uhliarsku s anglickou slaninou

Len hŕstka ingrediencií vytvára fantastické každodenné jedlo z cestovín, ktoré vás nikdy a za žiadnych okolností nesklame. Toto jedlo si obľúbia malí aj veľkí bez rozdielu veku!

Čo budeme potrebovať

  1. 3 veľké vaječné žĺtky
  2. 40 g parmezánu a navyše na podávanie
  3. 150 g anglickej slaniny
  4. 200 g špaget
  5. Strúčik cesnaku
  6. Extra panenský olivový olej

Postup

  1. Žĺtky dáme do misy, nastrúhame najemno parmezán, okoreníme, potom dobre premiešame vidličkou a dáme bokom
  2. Z anglickej slaniny odrežeme tvrdé okraje a dáme bokom, potom mäso nakrájame
  3. Špagety uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou, tak aby boli al dente
  4. Orezky z anglickej slaniny použijeme na vymazanie dna panvice (dodá to fantastickú chuť, alebo namiesto toho použijeme 1 lyžicu oleja)
  5. Potom teplotu pod panvicou zapneme na stredne vysokú
  6. Cesnak olúpeme a rozdrvíme nožom
  7. Pridáme ho do panvice a necháme ho 1 minútu ochutiť tuk v panvici
  8. Vmiešame nakrájanú slaninu a varíme 4 minúty, alebo pokiaľ nie je zlatistá a vypražená
  9. Cesnak vyberieme a vyhodíme ho z panvice
  10. Potom scedíme špagety as trochou vody z varenia ich pridáme do panvice k slanine
  11. Poriadne premiešame, aby naozaj vstrebali všetku tú chuť
  12. Potom panvicu zložíme z platne
  13. Pridáme lyžicu až dve lyžice vody z cestovín a dobre premiešame
  14. Dochutíme čiernym korením a potom zalejeme vaječnou zmesou
  15. Dobre premiešame a pridáme ďalšiu vodu z cestovín, pokiaľ zmes nebude krémová a lesklá
  16. Uhliarske špagety podávame so strúhaným parmezánom a extra korením

Ak ste rovnakí milovníci cestovín ako ja, potom sa pozrite na ďalšie tipy na tie najlepšie cestovinové pokrmy, omáčky k cestovinám a šaláty, ktoré kedy ochutnáte.
Pre milovníkov lasagní odporúčame vyskúšať všetky tieto recepty na fantastickú zapečenú dobrotu s mletým mäsom a nielen s ním.
Na klasickú červenú omáčku s cestovinami sa pozrite a inšpirujte v týchto receptoch na špagety pomdoro ! Je z čoho naozaj vyberať!
Pre niečo ľahšie vám odporúčam zabrúsiť na šaláty s cestovinami a tuniakom !

Lahodné a krémové cestoviny s opečenou slaninou a vaječnou omáčkou.
Zdroj: foodundco.de

Uhliarske špagety bez smotany

Tu vám ukážem, ako vyrobiť klasickú Carbonaru, ktorá je krémová, ale nepoužíva smotanu. S niekoľkými jednoduchými ingredienciami je to perfektná týždenná večera!

Vo väčšine regiónov Talianska znamená tradičné carbonara nulovú smotanu. Je však celkom jednoduché vyrobiť „krémovú“ carbonaru bez použitia smotany. Nasleduj ma…

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g sušených špaget
  2. 250 g dusené šunky (nakrájané na kocky)
  3. 75 g syra Pecorino (jemne nastrúhané)
  4. 3 vaječné žĺtky
  5. 2 celé vajcia
  6. Strúčik cesnaku (olúpaný a rozdrvený nožom)
  7. Soľ
  8. Drvené čierne korenie
  9. Olivový olej

Postup

  1. V mise ušľaháme 2 celé vajcia a 3 žĺtky, pokiaľ nie je vaječná zmes jednotná
  2. Vmiešame 75 g pecorina a zľahka ochutíme čiernym korením
  3. Zmes dáme bokom
  4. Vložíme špagety do silne osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente (trochu tvrdé)
  5. Ku koncu varenia naberieme šálku cestovinovej vody, ktorú použijeme neskôr
  6. Do panvice pridáme lyžičku olivového oleja a necháme ju na strednej teplote zahriať
  7. Potom pridáme strúčik jemne prelisovaného cesnaku a 250 g dusené šunky do panvice na strednom teplotu
  8. Vyprážame, kým šunka nebude pekne opečená
  9. Odstránime cesnak a vypneme platňu
  10. Do panvice pridáme špagety a okamžite premiešame s opečenou šunkou
  11. Pridáme kvapku cestovinovej vody a pokračujeme v miešaní, pokiaľ nie sú špagety krásne lesklé
  12. Nalejeme vaječnú zmes na špagety a rýchlo pokračujte v miešaní
  13. Je dôležité pracovať rýchlo, inak sa vajcia začnú variť
  14. Pokiaľ začnú špagety osychať, pridáme ďalšiu kvapku cestovinovej vody
  15. Okoreníme a ihneď podávame s extra pecorínom na teplých tanieroch
Perfektne pripravené domáce špagety s omáčkou z vajec a pečeným mäsom.
Zdroj: kelseynixon.com

Recept na domáce cestoviny

Naučte sa robiť cestoviny doma! Tento recept na domáce cestoviny zo 4 ingrediencií sa vyrába až neuveriteľne jednoducho a zakaždým z neho vzniknú lahodné rezance.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g polohrubej múky
  2. 3 veľké vajcia
  3. ½ lyžičky morskej soli
  4. ½ lyžice extra panenského olivového oleja

Postup

  1. Múku vysypeme na čistú pracovnú plochu a vytvoríme kôpku
  2. Pridáme vajcia, olivový olej a soľ do stredu a vidličkou vajcia jemne rozšľaháme, aby sme ale kôpku nenarušili
  3. Rukami jemne začneme pridávať múku do vajíčka, aby sme ju pekne postupne zapracovali
  4. Pokračujeme v spracovávaní cesta rukami, aby sa spojilo do hladkej gule
  5. Cesto miesime 8 až 10 minút
  6. Zo začiatku by malo byť cesto drobivé
  7. Nemusí sa zdať, že sa cesto spojí, ale po 8-10 minútach miesenia by to malo byť jednotné a hladké
  8. Pokiaľ sa nám cesto stále zdá príliš drobivé, namočíme si prsty trochou vody
  9. Pokiaľ sa cesto príliš lepí, nasypeme na pracovnú plochu viac múky
  10. Z cesta vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote
  11. Poprášime si pracovnú plochu trochou múky, vezmeme si hrudu cesta na cestoviny o veľkosti veľkého pomaranča a končekmi prstov ju roztlačíme
  12. Nastavíme stroj na cestoviny na najširšie a vyvaľkáme cez neho hrudu cesta
  13. Ak sa cestoviny lepia, zľahka ich poprášime múkou
  14. Cesto na cestoviny znova vyvaľkáme a cestoviny preložíme napoly a cesto znova rozvaľkáme v stroji na cestoviny
  15. Tento proces opakujeme päťkrát alebo šesťkrát, akonáhle ho preložíme a niekoľkokrát prestrčíme strojom, cesto bude hladké
  16. Cestoviny pri každom váľaní ľahko poprášime z oboch strán trochou múky
  17. Akonáhle cestoviny vyvaľkáme tak, ako ich rovno vytvarujeme alebo nakrájame
  18. Cestoviny schnú oveľa rýchlejšie, než sa môže zdať
  19. Nenechávame ich dlhšie ako minútu alebo dve, než ich nakrájame alebo tvarujeme
  20. Ak chceme predísť vyschnutiu, položíme ich na vlhkú a čistú utierku, ktorá tomu zabráni
Dokonalé domáce cestoviny s úžasnou jemnou štruktúrou.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Ako pripraviť cestoviny bez strojčeka

Ak vo vašej kuchyni nenájdete strojček na spracovanie cestovín, svet sa naozaj nezbúra. Aj naše babičky sa bez neho zaobišli. Aby ste si aj napriek tomu mohli vyrobiť cestoviny doma, pripravili sme tu pre vás video návod, kde sa nielen dozviete akým spôsobom ich vyrobiť, ale aj ako dosiahnuť dokonalú textúru cesta a ako s ním pracovať!

How to Make Pasta - Without a Machine
zdroj: Chef Studio

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.