Údeniny u nás patria medzi obľúbené pokrmy.
Zbiehajú sa vám sliny pri predstave šunky, párov či salámy?
Potom ste tu správne!
Pripravili sme si pre vás totiž 5 najlepších receptov s údeninami v hlavnej úlohe.
Vyskúšajte rolky zo šunky alebo napríklad klobásové jednohubky.
Šunkové rolky
Tieto šunkové rolky sú jednoduchým a elegantným predjedlom, ktoré si navyše môžete pripraviť vopred. Poteší všetkých vašich hostí!
INGREDIENCIA
- 700 g smotanového syra, zmäkčeného
- 3 lyžice chrenu v pohári
- 2 lyžice nadrobno nakrájané cibule
- 230 g kyslej smotany
- 1 kg šunky, nakrájané na tenké plátky
POSTUP
- V strednej miske zmiešame smotanový syr, chren, cibuľu a kyslú smotanu.
- Zmes rozotrieme na plátky šunky.
- Plátky pevne zrolujeme a zaistíme špáradlá.
- Dobrú chuť!

Vyskúšať tiež môžete naše výborné recepty na rolky z mletého mäsa 5x inak. Pochutnáte si!
Vyprážaný šalát v cestíčku
Tento pokrm nie je nič pre diétarov! Ale veríme, že si nájde svojich fanúšikov. Je jednoduchý na prípravu aj ingrediencie a vaše chuťové bunky potešia najmä po náročnom dni.
INGREDIENCIA
- 400 g salámy
- 3 vajcia
- štipka soli
- 3 lyžice polohrubej múky
- strúhanka
- tuk na vyprážanie
POSTUP
- Olúpanú salámu nakrájame na tenké kolieska.
- Žĺtky dobre premiešame so soľou a múkou, pridáme vodu a rozmiešame.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame k cestíčku.
- Salámu obalíme v zmesi zo žĺtkov a bielkov, potom v strúhanke a na rozpálenom tuku alebo tuku osmažíme dozlatista.
- Podávame so zemiakovou kašou a hlávkovým šalátom.

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie fritovacích hrncov . Kto vyhral v našom porovnaní?
Objavte podobné tipy
Uhorkové jednohubky s klobásou
Skvelá desiata nielen pre fanúšikov nízkosacharidového stravovania! Na tejto pochúťke si pochutnajú aj deti.
INGREDIENCIA
- 1 uhorka, nakrájaná na plátky
- 2 bio kuracie klobásy
- 2 lyžice hummusu
- 6 cherry paradajok
POSTUP
- Ogrilujeme si alebo osmažíme kuracie klobásy.
- Nakrájané uhorky položíme na tácku alebo tanier.
- Na každý plátok uhorky pridáme kopček hummusu.
- Nakrájame klobásy a plátky pokladáme na hummus.
- Nakrájame cherry paradajkami na polovice a každú polovicu položíme na klobásu,
- Nakoniec jednohubky zaistíme špáradlom.
- Môžeme podávať!

Šunkový šalát
Tento šalát zo šunky, majonézy, řapíkatého zeleru a cibule je úplne luxusný! Navyše je jednoduchý a rýchly na prípravu. Vyskúšajte ho aj vy a zamiluje si ho celá vaša rodina.
INGREDIENCIA
- 700 g šunky bez kosti, nakrájané na kocky
- 1 vajce uvarené natvrdo
- 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaná nahrubo
- 2 lyžičky jemne nakrájanej cibule
- ¾ šálky majonézy
- 1 lyžica horčice
- soľ a korenie podľa chuti
- krekry alebo rožky na podávanie
POSTUP
- Šunku, vajcia, stopkový zeler a cibuľu dáme do mixéra alebo kuchynského robota a ochutíme trochou čerstvého čierneho korenia.
- Pulzujeme 20-25 krát, aby sa všetko krásne rozsekalo.
- Zoškrabeme strany mixéra a všetko premiešame.
- Zostávajúce ingrediencie premiešame v samostatnej mise.
- Potom pridáme zmes rozmixovanej šunky a všetko ešte raz premiešame.
- Zakryjeme a dáme na niekoľko hodín chladiť do chladničky.
- Šalát podávame natretý na krekroch či rožkoch.

Spestrite si svoje predjedlá či pohostenie na oslavy našimi receptami na šaláty na chlebíčky 5x inak!
Párky v lístkovom ceste
Dali by ste si nejakú chuťovku? Potom tu pre vás máme inšpiráciu, ktorú ocenia deti aj dospelí. Párky v lístkovom ceste sa skvele hodia na rôzne oslavy, ale môžete si ich pripraviť aj len tak ako desiatu. Navyše na ne potrebujete iba 4 ingrediencie!
INGREDIENCIA
- 275 g chladeného lístkového cesta
- 6 párkov (môžete použiť aj mini páriky)
- 1 vajíčko na potretie
- morská soľ
- rasca alebo sezam
POSTUP
- Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C.
- Na podlhovastý plech položíme papier na pečenie.
- Ak máme obdĺžnikové lístkové cesto, rozvaľkáme si ho na pomúčenej doske na tenký plát.
- Ten rozkrojíme na 6 dlhých pásov, ktorými obalíme párky.
- Takto pripravené a obalené párky poukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby lístkové cesto chytilo pekný zlatistý nádych.
- Podľa chuti môžeme povrch posypať morskou soľou, rascou alebo sezamom.
- Párky v ceste pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 až 20 minút.
- Podávame s kečupom, horčicou alebo obľúbeným dipom.
- Dobrú chuť!

A ako sa vám aše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!