Všetky vianočné cukrovinky pripravená za pomoci strojčeka alebo lisu majú jednu veľkú výhodu v tom, že ich tvarovanie je mimoriadne rýchle.
Preto, ak máte strojček, určite neváhajte a urýchlite si prípravu vianočných dobrôt.
Inšpirujte sa našimi najobľúbenejšími recepty!
Zlepované strojkové cukroví
Potom použijeme strojček a vytvoríme požadované tvary (môže ísť o obdĺžničky či kolieska).
30 g kakaa
Na cesto:
- 140 g masla
- Na spojenie a zdobenie:
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- cesto:
- 4 vanilkové pudingové prášky
Na spojenie a zdobenie:
- čokoláda na varenie
- Na cesto:
na
- Do misy vsypeme sypké suroviny a premiešame.
- Dodáme vajcia a maslo a spracujeme do jednoliatej hmoty.
- Ak máme viac času, môžeme cesto nechať odležať.
- Kakaové strojkové cukrovinky rôznych tvarov
- Pokladáme na plech s papierom na pečenie, kde je rozdelíme na požadovanú dĺžku.
- Plechy vkladáme do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C a vyťahujeme, akonáhle si všimneme Ružovenie (cca 7-10 minút v závislosti od typu rúry a veľkosti cukrovinky).
- Necháme vychladnúť a potom zlepujeme obľúbenou marmeládou.
- Nakoniec môžeme okraje namáčať do roztopení čokolády.
Zlepované strojkové cukroví s pudingom patrí k tým druhom, ktoré je potrebné nechať nejakú dobu odležať. Potom bude ich chuť najlepšie.
Ak chcete naozaj vlastné homemade cukrovinky, odporúčame použiť aj domáci marmeládu .

Zdroj: rotinrice.com
Objavte podobné tipy
Na zdobenie:
S kokosovým cestom sa veľmi dobre pracuje a vďaka strojčeka vytvoríte skvosty priamo na zožratie.
30 g kakaa
Na cesto:
- 200 g práškového cukru
- 80 g práškového cukru
- mleté oriešky
- 130 g strúhaného kokosu
- cesto:
- INGREDIENCIE
Kokosové cukrovinky zo strojčeka
- čokoláda na varenie
- Na zdobenie:
na
- Počkáme, až lisované cukrovinky vychladne a potom ich zlepujeme vybranú marmeládou.
- Recept na toto pudingové zlepované cukroví je ľahký a výsledok je tak chutný! Poďme do toho!
- Pokladáme na papierom na pečenie vyložený plech a dávame do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C. Pečieme asi 8 – 10 minút, vyťahujeme, akonáhle nám cukroví růžoví.
- Po vychladnutí môžeme z časti namáčať do čokolády rozpustené vo vodnom kúpeli a potom ešte posypať mletými orieškami.

Strojkové cukrovinky s kakaom a kávou
Skúste lahodné a aromatické cukrovinky, ktorú vykúzli tú pravú atmosféru.
30 g kakaa
- 400 g hladkej múky
- 220 g zmäknutého masla
- 130 g nasekaných mandlí
- 250 g hladkej múky
- marmeláda
- Zdroj: gourmandiseries.fr
na
- Najskôr uvaríme trochu vody (100 ml) a rozpustíme instantnú kávu. Tú necháme vychladnúť.
- V mise potom zmiešame všetky suroviny (i s kávou) a vytvoríme cesto.
- Necháme odpočinúť pár hodín v chlade.
- Premyslíme si, aké tvary chce pomocou strojčeka vytvoriť a podľa toho volíme nástavec.
- Cesto pretlačíme strojčekom, odkrajujeme potrebou veľkosť a pokladáme na vyložený plech papierom na pečenie.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 ° C asi 7 – 10 minút.
Podľa chuti môžeme dozdobiť čokoládovou polevou.

Lisované linecké vianočné sušienky
Neexistuje snáď žiadny spôsob prípravy, kedy by linecké koláčiky nechutilo výborne!
30 g kakaa
Cesto môžete spracovať tak, ako ste u tohto cukroví zvyknutí, prípadne sa inšpirujte jednou z našich receptov na linecké.
na
- Akonáhle spracujeme cesto a necháme ho odležať, prichádza na rad strojček.
- Pripravíme si tiež hladkú múku, ktorú budeme poprašovať jednotlivé kúsky – vďaka tomu sa nám nebudú toľko lepiť.
- Rozvaľkáme si cesto a vykrajujeme kolieska.
- Tie potom dávame do strojčeka a razíme požadované motívy.
- Akonáhle sme s výsledkom spokojní, pokladáme výtvory na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C a vyťahujeme, akonáhle nám začne cukroví zlatnúť (cca 7-12 minút).
- Lisované linecké koláčiky s vianočnými motívmi, s plechovými krabičkami v pozadí
Pred podávaním necháme pár dní odležať.
TIP : Do těsta je možné přidat kakao, skořici, kokos nebo zázvor.

Strojkové aj lisované cukroví je výborné v tom, že sa dá pomocou zdobenie urobiť zakaždým inak. Môžete rôzne kombinovať namáčanie, polevy, marmeládu, oriešky i rôzne posypy.
Čo k tomu dodať? Proste vytiahnite strojček a vrhnite sa na ne, stojí za to je skúsiť!