Tvoríme vianočné pečivo s pomocou strojčeka: 4 najlepšie recepty

Všetky vianočné cukrovinky pripravená za pomoci strojčeka alebo lisu majú jednu veľkú výhodu v tom, že ich tvarovanie je mimoriadne rýchle.

Preto, ak máte strojček, určite neváhajte a urýchlite si prípravu vianočných dobrôt.

Inšpirujte sa našimi najobľúbenejšími recepty!

Zlepované strojkové cukroví

Recept na toto pudingové zlepované cukroví je ľahký a výsledok je tak chutný! Poďme do toho!

INGREDIENCIE

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 220 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vanilkové pudingové prášky
  • 1 vajce
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na spojenie a zdobenie:

  • čokoláda na varenie
  • marmeláda

POSTUP

  1. Do misy vsypeme sypké suroviny a premiešame.
  2. Dodáme vajcia a maslo a spracujeme do jednoliatej hmoty.
  3. Ak máme viac času, môžeme cesto nechať odležať.
  4. Potom strojčekom vytvárame podlhovasté tvary.
  5. Pokladáme na plech s papierom na pečenie, kde je rozdelíme na požadovanú dĺžku.
  6. Plechy vkladáme do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C a vyťahujeme, akonáhle si všimneme Ružovenie (cca 7-10 minút v závislosti od typu rúry a veľkosti cukrovinky).
  7. Necháme vychladnúť a potom zlepujeme obľúbenou marmeládou.
  8. Nakoniec môžeme okraje namáčať do roztopení čokolády.

Zlepované strojkové cukroví s pudingom patrí k tým druhom, ktoré je potrebné nechať nejakú dobu odležať. Potom bude ich chuť najlepšie.

Ak chcete naozaj vlastné homemade cukrovinky, odporúčame použiť aj domáci marmeládu .

Pudingové strojkové cukrovinky s marmeládou a čokoládou
Zdroj: einfacherezepte.info

Kokosové cukrovinky zo strojčeka

S kokosovým cestom sa veľmi dobre pracuje a vďaka strojčeka vytvoríte skvosty priamo na zožratie.

INGREDIENCIE

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 140 g masla
  • 130 g strúhaného kokosu
  • 1 vajce
  • štipka soli

Na zdobenie:

  • čokoláda na varenie
  • mleté oriešky

POSTUP

  1. Z uvedených ingrediencií spracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade odležať.
  2. Potom použijeme strojček a vytvoríme požadované tvary (môže ísť o obdĺžničky či kolieska).
  3. Pokladáme na papierom na pečenie vyložený plech a dávame do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C. Pečieme asi 8 – 10 minút, vyťahujeme, akonáhle nám cukroví růžoví.
  4. Po vychladnutí môžeme z časti namáčať do čokolády rozpustené vo vodnom kúpeli a potom ešte posypať mletými orieškami.
Strojkové kokosové guľaté cukrovinky s čokoládou a orieškami
Zdroj: gourmandiseries.fr

Strojkové cukrovinky s kakaom a kávou

Skúste lahodné a aromatické cukrovinky, ktorú vykúzli tú pravú atmosféru.

INGREDIENCIE

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g zmäknutého masla
  • 130 g nasekaných mandlí
  • 100 g práškového cukru
  • 30 g kakaa
  • lyžička instantnej kávy

POSTUP

  1. Najskôr uvaríme trochu vody (100 ml) a rozpustíme instantnú kávu. Tú necháme vychladnúť.
  2. V mise potom zmiešame všetky suroviny (i s kávou) a vytvoríme cesto.
  3. Necháme odpočinúť pár hodín v chlade.
  4. Premyslíme si, aké tvary chce pomocou strojčeka vytvoriť a podľa toho volíme nástavec.
  5. Cesto pretlačíme strojčekom, odkrajujeme potrebou veľkosť a pokladáme na vyložený plech papierom na pečenie.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 ° C asi 7 – 10 minút.

Podľa chuti môžeme dozdobiť čokoládovou polevou.

Kakaové strojkové cukrovinky rôznych tvarov
Zdroj: acraftyescape.blogspot.com

Lisované linecké vianočné sušienky

Neexistuje snáď žiadny spôsob prípravy, kedy by linecké koláčiky nechutilo výborne!

INGREDIENCIE

Cesto môžete spracovať tak, ako ste u tohto cukroví zvyknutí, prípadne sa inšpirujte jednou z našich receptov na linecké.

POSTUP

  1. Akonáhle spracujeme cesto a necháme ho odležať, prichádza na rad strojček.
  2. Pripravíme si tiež hladkú múku, ktorú budeme poprašovať jednotlivé kúsky – vďaka tomu sa nám nebudú toľko lepiť.
  3. Rozvaľkáme si cesto a vykrajujeme kolieska.
  4. Tie potom dávame do strojčeka a razíme požadované motívy.
  5. Akonáhle sme s výsledkom spokojní, pokladáme výtvory na plech s papierom na pečenie.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C a vyťahujeme, akonáhle nám začne cukroví zlatnúť (cca 7-12 minút).
  7. Počkáme, až lisované cukrovinky vychladne a potom ich zlepujeme vybranú marmeládou.

Pred podávaním necháme pár dní odležať.

 TIP : Do těsta je možné přidat kakao, skořici, kokos nebo zázvor. 

Lisované linecké koláčiky s vianočnými motívmi, s plechovými krabičkami v pozadí
Zdroj: rotinrice.com

Strojkové aj lisované cukroví je výborné v tom, že sa dá pomocou zdobenie urobiť zakaždým inak. Môžete rôzne kombinovať namáčanie, polevy, marmeládu, oriešky i rôzne posypy.

Čo k tomu dodať? Proste vytiahnite strojček a vrhnite sa na ne, stojí za to je skúsiť!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.