3 nadýchané recepty na rýchle rožky s tvarohom! Vychutnajte si ich do sýtosti

Túžite po ceste, ktoré sa vám doslova rozplynie a jazyku? Upečte si jeden z týchto receptov na tvarohové rožky a vychutnajte si toto sladké pokušenie!

Ale pozor toto sladké pečivo je vysoko návykové a môže sa stať, že ho budete piecť stále a stále dookola!

Nadýchanému cestu a krémovej náplni sa len ťažko odoláva. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia s nami.

Rožteky z tvarohového cesta

Toto sladké pečivo je tak chutné a ľahké na výrobu, že sa stane bežnou súčasťou vašich sobotných raňajok alebo ako sladká bodka na záver výborného nedeľného obeda, ku káve. Listové cesto je plnené plnotučným tvarohom a hrozienkami namočených v rume s vanilkovým extraktom.

Čo budeme potrebovať

  1. Balenie lístkového cesta
  2. 230 g tvarohu (alebo smotanového syra)
  3. Veľké vajcia
  4. 50 g cukru
  5. Štipka soli
  6. 60 g hrozienok
  7. Lyžica rumu
  8. Kôra z 1 citróna
  9. Lyžička vanilkového extraktu
  10. Vajcia (na potretie rožkov)

Postup

  1. Rozmrazíme si lisové cesto
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie
  3. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  4. Hrozienka dáme do misky, zalejeme rumom a vanilkovým extraktom a necháme 10 minút odležať
  5. V strednej mise zmiešame tvaroh, rozšľahané vajcia, hrozienka s rumom a vanilkou, cukor a soľ
  6. Na pomúčenú plochu položíme plát lístkového cesta
  7. Cesto vyvaľkáme do kruhu a rozkrájame ho na trojuholníky
  8. Na najširšiu časť cesta pridáme kopček tvarohovej náplne
  9. Cesto od najširšieho konca začneme rolovať smerom k stredu
  10. Postup opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
  11. Každý rožok potrieme rozšľahaným vajcom
  12. Tvarohové rožky pečieme pri 200 stupňoch približne 17-20 minút do zlatohneda
  13. Posypeme ich práškovým cukrom a podávame teplé alebo studené
Nadýchané rožky ala croissant z tvarohového cesta a náplní.
Zdroj: glutenfreeonashoestring.com

Krehké tvarohové rožky ako od babičky

Extrémne jemné a vysoko návykové tvarohové cesto! Toto lahodné, malé pečivo je sviatočný pokrm, ktorý pochádza z ostrova Kréta, ale dnes sa servíruje takmer všade a po celý rok. Podávajte ich ako lahodný dezert k popoludňajšej káve pokvapkaný teplým medom, posypaný škoricou a namletými pistáciami.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g olivového oleja
  2. 250 g jogurtu
  3. Vajcia
  4. 300 g cukru
  5. 1 kg hladkej múky
  6. 4 lyžičky prášku do pečiva
  7. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  8. Šťava z ½ pomaranča
  9. Kôra z 1 citróna

Na náplň

  1. 1 kg plnotučného tvarohu (alebo mascarpone alebo ricotty)
  2. 250 g cukru
  3. Vajcia
  4. Bielok
  5. Lyžička mletej škorice

Na polevu

  1. 2 vajcia
  2. Lyžica vody
  3. Lyžička mletej škorice

Postup

  1. Na prípravu cesta na tvarohové rožky pridáme do veľkej misy olivový olej, cukor, jogurt a vajcia
  2. Všetko spoločne dobre premiešame, kým sa ingrediencie nespoja
  3. Prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme citrónovú kôru a vanilkový extrakt a znova premiešame
  4. Múku preosejeme s práškom do pečiva a postupne pridávame do zmesi
  5. Cesto miesime rukami, kým nezmäkne
  6. V závislosti na múke možno budeme musieť použiť o niečo menej alebo viac múky, než vyžaduje recept
  7. Cesto by malo byť mäkké, ale nie lepivé
  8. Keď je cesto hotové necháme ho asi na 30 minút odpočinúť
  9. Medzitým si pripravíme náplň do rožkov
  10. Do veľkej misy rozmiešame syr a pridáme cukor, vajcia a škoricu
  11. Všetko dobre premiešame, kým sa ingrediencie nespoja
  12. Cesto položíme na pomúčený povrch
  13. Pomocou valčeka cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetrov a do tvaru koláča
  14. Cesto rozkrájame na 8 trojuholníkov
  15. Na koniec každého trojuholníka pridáme lyžicu tvarohovej náplne
  16. Cesto zarolujeme smerom do stredu
  17. Rúru predhrejeme na 180-200 stupňov
  18. Tvarohové rožky dáme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a necháme 20 minút odpočívať
  19. V mise rozšľaháme vajcia a 1 lyžicu vody a touto zmesou rožky potrieme
  20. Posypeme ich škoricou a pečieme asi 25 minút dozlatista
  21. Tvarohové rožky podávame pokvapkané medom

Tvarohu nie je nikdy dosť a preto čerpajte ďalšiu inšpiráciu z výberu tých najlepších tort z tvarohu! Upečte podľa nás napríklad túto nadýchanú mrkvovú tortu a pochutnajte si ako nikdy.

Krehké tvarohové rožky plnené jemným sladkým krémom.
Zdroj: cdkitchen.com

Tradičné nekysnuté rožky z lístkového cesta

Dokonalá chuť a dokonalá textúra. Najlepšie rožteky z tvarohu, ktoré kedy ochutnáte. Veľkou výhodou je, že sú bez kysnutia a naplnené tou najsladšou náplňou, ktorú si môžete len predstaviť.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 kg tvarohu
  2. 125 g práškového cukru
  3. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  4. ½ lyžičky citrónovej kôry
  5. 125 g masla (rozpusteného)
  6. 100 ml olivového oleja
  7. 500 g lístkového cesta
  8. Vajcia
  9. Lyžica mlieka
  10. 2 lyžice kryštálového cukru

Postup

  1. V strednej miske zmiešame tvaroh s práškovým cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou
  2. Zmes dáme do chladničky aspoň na 30 minút
  3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  4. Listové cesto si na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme do tvaru kruhu
  5. Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie alebo ho postriekame sprejom na pečenie
  6. V malej miske vyšľaháme dohromady rozpustené maslo a olivový olej
  7. Zmesou potrieme plát cesta a rozkrájame ho na 8 rovnakých trojuholníkov
  8. Na každý trojuholník navrstvíme náplň z tvarohu
  9. Jednotlivé rohlíčky zarolujeme a znovu potrieme zmesou z masla
  10. V malej miske rozšľaháme vajcia s mliekom
  11. A znovu každý zrolovaný rohlíček potrieme vajíčkom
  12. Rožteky s tvarohom vo vnútri ešte navrch posypeme kryštálovým cukrom
  13. Pečieme ich v predhriatej rúre 40 až 50 minút dozlatista
  14. Pred podávaním ich necháme na 10 minút vychladnúť

Túžite po ďalších chutných, jednoduchých, ale hlavne rýchlych nápadoch na sladké aj slané pečenie? S našimi receptami na slimáky z lístkového cesta už v kuchyni nestrávite viac ako 30 minút! Nestojí to za vyskúšanie? Ja myslím, že áno.

Chrumkavé rožky bez kysnutia s tvarohovou náplňou a poliate cukrovou polevou.
Zdroj: lemontreedwelling.com

Tipy na ďalšie náplne do rožkov

Urobte si naše recepty trochu viac pestré a vyberte si zo širokej škály ďalších lahodných náplní, ktoré sme pre vás pripravili nižšie.

Svätomartinská tvarohová náplň

  1. 250 g tučného tvarohu
  2. Vajcia
  3. Balíček vanilkového cukru
  4. Lyžica cukru kryštál
  5. Hrozienka
  6. Mlieko

Postup

  1. Tvaroh si zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkovým cukrom a rumom
  2. Pokiaľ chceme redšiu zmes môžeme ho zriediť mliekom
  3. Nakoniec pridáme hrozienka

Hrozienka môžeme pred použitím namočiť na 30 minút do rumu.

Lekvárová náplň

  1. 200 g slivkového lekváru
  2. 2 lyžice rumu
  3. Lyžička mletá škorica
  4. ½ balenia vanilkového cukru
  5. Lyžica cukru kryštál
  6. Lyžička citrónovej kôry
  7. Strúhaný perník (perníkové korenie)

Postup

  1. Hustý lekvár zmiešame s rumom, do krémovej konzistencie
  2. Do zmesi pridáme málinko mletej škorice, vanilkového cukru, strúhanej citrónovej kôry a aj trochu cukru
  3. Ak sú lekvár príliš hustý zahustíme ich perníkom

Maková náplň

  1. 200 g mletého maku
  2. 400 ml mlieka
  3. 70 g cukru krupica
  4. ½ lyžičky škorice
  5. Lyžička citrónovej kôry
  6. 2 lyžice rumu
  7. Lyžica hrubej múky

Postup

  1. V hrnci privedieme do varu mlieko a prisypeme namletý mak
  2. Potom znížime teplotu a zľahka mak povaríme, kým než mak nezačne hustnúť
  3. Na konci varenia prisypeme k maku hrubou múkou a premiešame, aby sa mak zahustil
  4. Hrniec s makom stiahneme z platne a ešte horúci mak osladíme, pridáme strúhanú citrónovú kôru, rum a škoricu
  5. Premiešame a necháme vychladnúť

Jablková náplň

  1. 20 g masla
  2. 1 kg jabĺk
  3. 100 g cukru
  4. Kúsok celej škorice

Postup

  1. Jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame
  2. Vložíme ich do hrnca a podusíme ich na masle so škoricou as trochou cukru
  3. Keď je jablčná náplň dostatočne hustá, odstavíme ju z ohňa, škoricu vyberieme a dosladíme podľa chuti
  4. Ak chceme pridáme aj citrónovú šťavu

Orechová náplň

  • 40 g masla
  • 150 g mletých orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 200 ml horúceho mlieka
  • Hrsť drvených piškótov

Postup

  • Maslo si rozpustíme v hrnci a potom na ňom opečieme orechy
  • Pridáme cukor a premiešame a necháme ich pražiť a ľahko skaramelizovať
  • Prilejeme mlieko a dôkladne premiešame
  • Potom hrniec zložíme z platne a necháme vychladnúť
  • Nakoniec orechovú náplň zahustíme hrsťou piškótov a môžeme ju dochutiť trochou rumu

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.