Tvarohové rezy sa hodia nielen ako chuťovka ku káve, ale potešia aj návštevu.
Hľadáte tipy na sladké pečenie?
Pozrite sa na kombinácie, ktoré sme pre vás pripravili.
Tvarohové rezy – hrnčekové
Jednoduché, ale dobré. Poteší vďačného aj náročného stravníka.
INGREDIENCIA:
Na korpus:
- 2 vajcia
- 1 hrnček cukru múčky
- ½ hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1 lyžica kakaa
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 2 vanilkové cukry
- 125 g masla
- 500 g tvarohu vo vaničke
Na polevu:
- 100 g tmavej čokolády min. 60%
- 200 ml smotany na šľahanie
POSTUP:
Korpus:
- Vajcia si vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Odoberte polovicu cesta a vylejte na vymastený plech.
- Do druhej polovice pridajte kakao a vylejte na svetlé cesto.
- Dajte piecť na 180 ° C asi na 15 minút.
Krém:
- Pudingy uvarte podľa návodu v polovici litra mlieka.
- Pridajte vanilkové cukry a maslo.
- Do vychladnutej zmesi vmiešajte tvaroh a dôkladne premiešajte.
- Krémom potrite vychladnutý korpus.
Poleva:
- Smotanu priveďte do varu a pridajte k čokoláde rozpustenej v parnom kúpeli.
- Šľahajte do zhustnutia.
- Polejte na vrch rezu a dajte schladiť.

Linecké tvarohové rezy
Tieto linecké rezy s brusnicovo-tvarohovou plnkou pozývajú na vyskúšanie. Vyzerajú pekne, ale sú aj veľmi chutné.
INGREDIENCIA:
Na cesto:
- 250 g lúpaných mandlí
- 100 g mletých lieskových orechov
- 400 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- štipka soli
- 2 lyžičky korenia do perníka
- 250 g zmäknutého masla
- 5 vaječných žĺtkov
Na náplň:
- vanilkový struk
- 400 g polotučného tvarohu v pozlátku
- 70 g cukru
- 1 vajce
- 20 g hladké múka
- štipka drveného klinčeka
- štipka muškátového orieška
- 400 g brusnicovej marmelády
- 1 vaječný žĺtok
POSTUP:
- Rozomleté mandle a orechy zmiešajte s múkou, práškovým cukrom, soľou a korením do perníka.
- Pridajte maslo, vypracujte, potom žĺtky a spracujte.
- Rozdeľte ho na tretiny, zabaľte do potravinovej fólie a dajte schladiť na hodinu do chladničky.
- Potom si z dvoch častí vyvaľkajte rovnomerné pláty a prepichajte ich vidličkou.
- Zo surovín na náplň s výnimkou brusnicovej marmelády si ušľahajte tvarohovú plnku a natrite jej druhý plát.
- Na tvarohovú plnku dajte druhý plát a potrite marmeládou.
- Z tretieho dielu cesta vykrájajte ľubovoľné tvary (napríklad hviezdičky) a ozdobte vrchnú časť rezu.
- Pečte na 180 °C asi 35 minút.

Sypané tvarohové rezy
Pripomínajú kakaovú posýpku, ktorá sa prelína s tvarohovou náplňou s ľahkým nádychom citróna.
INGREDIENCIA:
Na posýpku:
- ⅔ hrnčeka cukru
- 10 lyžíc zmäknutého masla
- 1 a ¼ hrnčeka polohrubej múky
- 1 a ¼ hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka kakaa
- 1 veľké vajcia
Na náplň:
- 3 vajcia
- ½ hrnčeka cukru
- ⅛ lyžičky soli
- ⅓ hrnčeka kukuričného škrobu
- ½ hrnčeka oleja
- kôra z 1 citróna
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 hrnčeka polotučného tvarohu
POSTUP:
- Ingrediencie na posýpku zmiešajte v drobivú zmes, prípadne dodajte cca 2 lyžičky vody.
- ⅔ omrvinky dajte do menšieho pekáča vymasteného maslom.
Náplň:
- Žĺtky si oddeľte od bielkov.
- Bielky vyšľahajte so soľou do tuha.
- V inej mise si zmiešajte žĺtky s 2 lyžicami cukru, tvarohom, citrónovou kôrou a nakoniec pridajte kukuričný škrob.
- Opatrne do tejto tvarohovej zmesi zašľahajte bielky a krém naneste na korpus.
- Vrch posypte zvyšnou posýpkou.
- Pečte pri 180 ° C asi 15 minút.

Objavte podobné tipy
Trojfarebné tvarohové rezy
Milujete čokoládu? Tu máme hneď tri – horkú, mliečnu aj bielu. A pozor! Tieto tvarohové rezy sú nepečené.
INGREDIENCIA:
- 125 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 6 plátkov želatíny
- 150 g tmavej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
- 150 g bielej čokolády
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 300 g smotany na šľahanie
POSTUP:
- Sušienky si nadrobte a zmiešajte ich s rozpusteným maslom.
- Túto zmes rozložte do papierom na pečenie vyloženej formy (o rozmeroch 11×26 cm), stlačte a dajte vychladiť.
- Želatínu dajte napučať do studenej vody.
- 100 gz každej čokolády si rozlámte a každú zvlášť dajte nad parou rozpustiť.
- Tvaroh si zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom.
- 3 polievkové lyžice tvarohovej zmesi si odoberte do rajnice a dajte opatrne zahrievať, pridajte vyžmýkanú želatínu a nechajte rozpustiť.
- Túto zmes vmiešajte do zvyšku tvarohovej zmesi.
- Tvarohovú zmes si rozdeľte na tretiny.
- Vyšľahajte si šľahačku a rozdeľte ju taktiež na 3 porcie.
- Do jednej tretiny pridajte vychladnutú tmavú čokoládu s tretinou šľahačky.
- Do druhej tretiny mliečnu čokoládu a druhú tretinu šľahačky
- A do poslednej tretiny bielu čokoládu s poslednou tretinou šľahačky.
- Na korpus rozotrite krém s tmavou čokoládou, naň umiestnite krém s mliečnou čokoládou a nakoniec rozotrite krém z bielej čokolády.
- Dezert dajte cez noc stuhnúť do chladničky.
- Druhý deň dezert vyberte z formy a ozdobte zvyškom rozpustenej tmavej a bielej čokolády.

Videorecept pozrite tu:
Dvojfarebné rezy s tvarohom
Tento rez z tvarohu pripomína strakatú kravu. Môže zaujať malé deti a stať sa tak obľúbenou desiatou.
INGREDIENCIA:
Na korpus:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- štipka soli
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g cukru
- 40 g kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 275 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na krém:
- 250 g masla
- 6 vajec
- 300 g cukru
- 1 kg polotučného tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudingu
- šťava a kôra z 1 citróna
POSTUP:
- Zmiešajte múky, cukor, vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva.
- Maslo si nakrájajte na kocky a pridajte k múke. Vajcia si vyšľahajte a pridajte k zmesi.
- Všetko spolu vyšľahajte a urobte z cesta bochník.
- Bochník si rozdeľte na dve tretiny a tretinu.
- Oba bochníky zabaľte do potravinovej fólie a dajte ich na 30 minút chladiť.
Príprava krému:
- Maslo si dajte rozpustiť a trochu ho schlaďte.
- 2 vaječné bielky si vyšľahajte spolu s lyžicou cukru.
- Do vyšľahaných bielkov pridajte vychladnuté maslo.
- V ďalšej mise si zmiešajte zvyšok vajec spolu s dvoma žĺtkami, zvyškom cukru, pudingom, tvarohom, citrónovou kôrou a šťavou.
- Nakoniec do tejto zmesi vmiešajte bielkovú zmes s maslom.
Finálna úprava:
- Plech na pečenie si vymazajte maslom a vysypte múkou.
- Väčšiu časť cesta (dve tretiny) si vyvaľkajte a rozprestrite na plech.
- Na vrch rozprestrite krém a na krém natrhajte zvyšok kakaového cesta, aby sa vytvorili fľaky.
- Dajte ho piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte zhruba 50 minút.

Tip: Tmavé cesto, ktorým budete tvoriť fliačky si môžete vyváľať a vykrojiť vaše obľúbené tvary (napríklad hviezdy, srdiečka). Bude to vyzerať ešte lepšie.
Krehké tvarohové rezy s mandarínkami
Rezy s tvarohom sú výborné aj s kúskami ovocia. Čo tak mandarínky? Alebo zapojte svoju fantáziu a dajte si tam inú zaváraninu.
INGREDIENCIA:
Na korpus:
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 100 g polohrubej múky
Na krém:
- ½ hrnčeka kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- 500 g polotučného tvarohu
- 250 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 plechovka mandarínok
- 1 balíček želatíny
POSTUP:
- Zmiešajte si všetky ingrediencie na cesto, nalejte do malého pekáča (cca 25×25 cm).
- Dajte piecť na 150 ° C na asi 20 minút.
Príprava krému:
- Tvaroh si zmiešajte s cukrom, pridajte kyslú smotanu, mandarínky bez šťavy a vsypte želatínu podľa pokynov na obale.
- Tvarohovou zmesou potrite korpus a dajte schladiť do chladničky.

Tip: Máte radi rezy s ovocím. Skúste si pripraviť výborné jahodové rezy .
Tvaroh je možné využiť ako krém aj ako základ do cesta. Aké múčniky a dezerty s tvarohom máte najradšej vy?
K nim sa samozrejme hodí aj káva. Akú máte najradšej? Ľahko ju možno pripraviť aj v kávovaroch Krups .
Už ste skúšali skvelú tvarohovú bábovku ? Alebo nazrite, ako upiecť výborné a výdatné tvarohové múčniky .