Fenomenálne rezy z tvarohu pre každú príležitosť: vyberte si svoju sladkú bodku

Tvarohové rezy sa hodia nielen ako chuťovka ku káve, ale potešia aj návštevu.

Hľadáte tipy na sladké pečenie?

Pozrite sa na kombinácie, ktoré sme pre vás pripravili.

Tvarohové rezy – hrnčekové

Jednoduché, ale dobré. Poteší vďačného aj náročného stravníka.

INGREDIENCIA:

Na korpus:

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru múčky
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžica kakaa

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy v prášku
  • 2 vanilkové cukry
  • 125 g masla
  • 500 g tvarohu vo vaničke

Na polevu:

  • 100 g tmavej čokolády min. 60%
  • 200 ml smotany na šľahanie

POSTUP:

Korpus:

  • Vajcia si vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Odoberte polovicu cesta a vylejte na vymastený plech.
  • Do druhej polovice pridajte kakao a vylejte na svetlé cesto.
  • Dajte piecť na 180 ° C asi na 15 minút.

Krém:

  • Pudingy uvarte podľa návodu v polovici litra mlieka.
  • Pridajte vanilkové cukry a maslo.
  • Do vychladnutej zmesi vmiešajte tvaroh a dôkladne premiešajte.
  • Krémom potrite vychladnutý korpus.

Poleva:

  • Smotanu priveďte do varu a pridajte k čokoláde rozpustenej v parnom kúpeli.
  • Šľahajte do zhustnutia.
  • Polejte na vrch rezu a dajte schladiť.
tvarohový rez z hrnčeka
Zdroj: monsieur-cousine.com

Linecké tvarohové rezy

Tieto linecké rezy s brusnicovo-tvarohovou plnkou pozývajú na vyskúšanie. Vyzerajú pekne, ale sú aj veľmi chutné.

INGREDIENCIA:

Na cesto:

  • 250 g lúpaných mandlí
  • 100 g mletých lieskových orechov
  • 400 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžičky korenia do perníka
  • 250 g zmäknutého masla
  • 5 vaječných žĺtkov

Na náplň:

  • vanilkový struk
  • 400 g polotučného tvarohu v pozlátku
  • 70 g cukru
  • 1 vajce
  • 20 g hladké múka
  • štipka drveného klinčeka
  • štipka muškátového orieška
  • 400 g brusnicovej marmelády
  • 1 vaječný žĺtok

POSTUP:

  • Rozomleté mandle a orechy zmiešajte s múkou, práškovým cukrom, soľou a korením do perníka.
  • Pridajte maslo, vypracujte, potom žĺtky a spracujte.
  • Rozdeľte ho na tretiny, zabaľte do potravinovej fólie a dajte schladiť na hodinu do chladničky.
  • Potom si z dvoch častí vyvaľkajte rovnomerné pláty a prepichajte ich vidličkou.
  • Zo surovín na náplň s výnimkou brusnicovej marmelády si ušľahajte tvarohovú plnku a natrite jej druhý plát.
  • Na tvarohovú plnku dajte druhý plát a potrite marmeládou.
  • Z tretieho dielu cesta vykrájajte ľubovoľné tvary (napríklad hviezdičky) a ozdobte vrchnú časť rezu.
  • Pečte na 180 °C asi 35 minút.
Rezy z tvarohu a lineckého cesta
myself.de

Sypané tvarohové rezy

Pripomínajú kakaovú posýpku, ktorá sa prelína s tvarohovou náplňou s ľahkým nádychom citróna.

INGREDIENCIA:

Na posýpku:

  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 10 lyžíc zmäknutého masla
  • 1 a ¼ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 a ¼ hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka kakaa
  • 1 veľké vajcia

Na náplň:

  • 3 vajcia
  • ½ hrnčeka cukru
  • ⅛ lyžičky soli
  • ⅓ hrnčeka kukuričného škrobu
  • ½ hrnčeka oleja
  • kôra z 1 citróna
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeka polotučného tvarohu

POSTUP:

  • Ingrediencie na posýpku zmiešajte v drobivú zmes, prípadne dodajte cca 2 lyžičky vody.
  • ⅔ omrvinky dajte do menšieho pekáča vymasteného maslom.

Náplň:

  • Žĺtky si oddeľte od bielkov.
  • Bielky vyšľahajte so soľou do tuha.
  • V inej mise si zmiešajte žĺtky s 2 lyžicami cukru, tvarohom, citrónovou kôrou a nakoniec pridajte kukuričný škrob.
  • Opatrne do tejto tvarohovej zmesi zašľahajte bielky a krém naneste na korpus.
  • Vrch posypte zvyšnou posýpkou.
  • Pečte pri 180 ° C asi 15 minút.
rezy z tvarohu
Zdroj: cheesecakeseitona.blogspot.com

Trojfarebné tvarohové rezy

Milujete čokoládu? Tu máme hneď tri – horkú, mliečnu aj bielu. A pozor! Tieto tvarohové rezy sú nepečené.

INGREDIENCIA:

  • 125 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 6 plátkov želatíny
  • 150 g tmavej čokolády
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 150 g bielej čokolády
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 300 g smotany na šľahanie

POSTUP:

  • Sušienky si nadrobte a zmiešajte ich s rozpusteným maslom.
  • Túto zmes rozložte do papierom na pečenie vyloženej formy (o rozmeroch 11×26 cm), stlačte a dajte vychladiť.
  • Želatínu dajte napučať do studenej vody.
  • 100 gz každej čokolády si rozlámte a každú zvlášť dajte nad parou rozpustiť.
  • Tvaroh si zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom.
  • 3 polievkové lyžice tvarohovej zmesi si odoberte do rajnice a dajte opatrne zahrievať, pridajte vyžmýkanú želatínu a nechajte rozpustiť.
  • Túto zmes vmiešajte do zvyšku tvarohovej zmesi.
  • Tvarohovú zmes si rozdeľte na tretiny.
  • Vyšľahajte si šľahačku a rozdeľte ju taktiež na 3 porcie.
  • Do jednej tretiny pridajte vychladnutú tmavú čokoládu s tretinou šľahačky.
  • Do druhej tretiny mliečnu čokoládu a druhú tretinu šľahačky
  • A do poslednej tretiny bielu čokoládu s poslednou tretinou šľahačky.
  • Na korpus rozotrite krém s tmavou čokoládou, naň umiestnite krém s mliečnou čokoládou a nakoniec rozotrite krém z bielej čokolády.
  • Dezert dajte cez noc stuhnúť do chladničky.
  • Druhý deň dezert vyberte z formy a ozdobte zvyškom rozpustenej tmavej a bielej čokolády.
tvarohový rez s čokoládou
Zdroj: suesse-hex.blogspot.com

Videorecept pozrite tu:

Triple Chocolate Cheese Cake I Dreifarbiger Schoko Käsekuchen I No bake I Schokoladekäsekuchen

Dvojfarebné rezy s tvarohom

Tento rez z tvarohu pripomína strakatú kravu. Môže zaujať malé deti a stať sa tak obľúbenou desiatou.

INGREDIENCIA:

Na korpus:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 g cukru
  • 40 g kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 275 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia

Na krém:

  • 250 g masla
  • 6 vajec
  • 300 g cukru
  • 1 kg polotučného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • šťava a kôra z 1 citróna

POSTUP:

  • Zmiešajte múky, cukor, vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva.
  • Maslo si nakrájajte na kocky a pridajte k múke. Vajcia si vyšľahajte a pridajte k zmesi.
  • Všetko spolu vyšľahajte a urobte z cesta bochník.
  • Bochník si rozdeľte na dve tretiny a tretinu.
  • Oba bochníky zabaľte do potravinovej fólie a dajte ich na 30 minút chladiť.

Príprava krému:

  • Maslo si dajte rozpustiť a trochu ho schlaďte.
  • 2 vaječné bielky si vyšľahajte spolu s lyžicou cukru.
  • Do vyšľahaných bielkov pridajte vychladnuté maslo.
  • V ďalšej mise si zmiešajte zvyšok vajec spolu s dvoma žĺtkami, zvyškom cukru, pudingom, tvarohom, citrónovou kôrou a šťavou.
  • Nakoniec do tejto zmesi vmiešajte bielkovú zmes s maslom.

Finálna úprava:

  • Plech na pečenie si vymazajte maslom a vysypte múkou.
  • Väčšiu časť cesta (dve tretiny) si vyvaľkajte a rozprestrite na plech.
  • Na vrch rozprestrite krém a na krém natrhajte zvyšok kakaového cesta, aby sa vytvorili fľaky.
  • Dajte ho piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte zhruba 50 minút.
Zdroj: backina.de

Tip: Tmavé cesto, ktorým budete tvoriť fliačky si môžete vyváľať a vykrojiť vaše obľúbené tvary (napríklad hviezdy, srdiečka). Bude to vyzerať ešte lepšie.

Krehké tvarohové rezy s mandarínkami

Rezy s tvarohom sú výborné aj s kúskami ovocia. Čo tak mandarínky? Alebo zapojte svoju fantáziu a dajte si tam inú zaváraninu.

INGREDIENCIA:

Na korpus:

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 g polohrubej múky

Na krém:

  • ½ hrnčeka kyslej smotany
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 250 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 plechovka mandarínok
  • 1 balíček želatíny

POSTUP:

  • Zmiešajte si všetky ingrediencie na cesto, nalejte do malého pekáča (cca 25×25 cm).
  • Dajte piecť na 150 ° C na asi 20 minút.

Príprava krému:

  • Tvaroh si zmiešajte s cukrom, pridajte kyslú smotanu, mandarínky bez šťavy a vsypte želatínu podľa pokynov na obale.
  • Tvarohovou zmesou potrite korpus a dajte schladiť do chladničky.
rezy z tvarohu a mandarínok
Zdroj: babykindundmeer.de

Tip: Máte radi rezy s ovocím. Skúste si pripraviť výborné jahodové rezy .

Tvaroh je možné využiť ako krém aj ako základ do cesta. Aké múčniky a dezerty s tvarohom máte najradšej vy?

K nim sa samozrejme hodí aj káva. Akú máte najradšej? Ľahko ju možno pripraviť aj v kávovaroch Krups .

Už ste skúšali skvelú tvarohovú bábovku ? Alebo nazrite, ako upiecť výborné a výdatné tvarohové múčniky .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.