Už ste ochutnali tvarohové muffiny?
Tvaroh sa do múčnikov dokonale hodí. Zjemní ich chuť a dodá im šťavu.
Sú skvelou voľbou na raňajky aj desiaty.
Máme pre vás 6 rôznych druhov… Ktorý recept sa vám páči?
Rýchle muffiny s tvarohom
Ak vám k spokojnosti stačí jemná chuť tvarohu, potom vás určite týmto receptom potešíme. Tieto muffiny s tvarohom si ku všetkému môžete upiecť aj s videom. Ochutnajte!
Ingrediencie na zhruba 8 muffinov:
- 2 vajcia
- 100 g tvarohu
- 50 g cukru
- 50 g erytritolu
- 50 ovsenej múky
- 50 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička vanilkového cukru
Postup:
- Vajcia si rozmiešajte, pridajte k nim tvaroh a opäť premiešajte.
- Pridajte sypké ingrediencie, tj múky, kypriaci prášok, cukor, erytritol, vanilkový cukor a dôkladne premiešajte.
- Hotovým cestom naplňte maslom vymastené a múkou vysypané formičky na muffiny do ¾.
- Pečte na 180 ° C asi 12-15 minút.

Videorecept tu:
Tip: Máte radi tvarohové recepty na sladko? Mrknite na tvarohové múčniky a buchty .
Zdravé čokoládové muffiny
Zdravší variant pečenia nie je problém. Tvarohové muffiny s čokoládou zahrajú na správnu notu a zároveň potešia, že ste sa obišli bez bieleho cukru.
Ingrediencie:
- 3 zrelé banány
- 2 veľké vajcia
- 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 50 g tvarohu
- 3 lyžice medu
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 180 g hladkej múky
- 85 g kakaového prášku
- štipka soli
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 85 g tmavej čokolády
Postup:
- Vajcia si rozšľahajte, k nim potom pridajte roztlačené banány, jogurt, tvaroh, med a vanilku.
- V inej nádobe si zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok, sódu a soľ.
- Potom suché aj vlhké ingrediencie zmiešajte dohromady, dôkladne ich premiešajte.
- Čokoládu nasekajte na malé kúsky a pridajte ju do cesta, premiešajte.
- Takto hotové cesto nalejte do formičiek na muffiny, ktorú ste si vopred vymazali maslom a vysypali múkou.
- Dajte piecť na 175 ° C na dobu 15-20 minút.

Tip: Máte chuť na viac muffinov s čokoládou? Ochutnajte naše recepty na výborné sladučké muffiny ?
Črepníkové tvarohové muffiny
Máte radi múčniky z maku? A čučoriedky u vás bodujú tak rovnako? Tak dlho nezjednávajte a pustite sa do pečenia. Tento recept vás určite milo prekvapí.
Ingrediencie:
- 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
- 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžica jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 1 a ⅓ hrnčeka cukru
- 8 lyžíc zmäknutého masla
- 2 veľké vajcia
- 3 lyžice citrónovej kôry
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 vanička polotučného tvarohu
- ⅓ hrnčeka citrónovej šťavy
- 3 lyžice maku
- 1 a ½ hrnčeka čučoriedok
Na polevu:
- 100 g cukru múčky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica mlieka
- ½ lyžičky citrónovej kôry
Postup:
- Zmiešajte múky, kypriaci prášok a soľ.
- Pomocou mixéra vyšľahajte maslo s cukrom, citrónovou kôrou a vanilkou do peny (asi 3 minúty).
- Pridajte vajcia jedno po druhom a dôkladne vyšľahajte.
- V inej miske si zmiešajte tvaroh s citrónovou šťavou.
- Do maslového cesta primiešajte tvaroh a prešľahajte.
- Pridajte sypké ingrediencie a premiešajte.
- Nakoniec pridajte mak a čučoriedky a zamiešajte.
- Cesto nalejte do ¾ každej z formičiek na muffiny.
- Dajte piecť na 205 ° C na dobu asi 25 minút.
- Medzitým, čo sa muffiny pečú, si môžete pripraviť polevu.
- V mise si zmiešajte všetky ingrediencie a vyšľahajte do hladka.
- Vychladnuté muffiny potom môžete podľa chuti touto polevou ozdobiť.

Tip: Máte radi mak? Inšpirujte sa našimi receptami na múčniky z maku .
Objavte podobné tipy
Mamičkine tvarohové muffiny s ananásom a kokosom
Hľadáte kokosové pokušenie? V kombinácii s exotickým ananásom vytvára dokonalú šťavnatú chuť. Tieto nadýchané tvarohové muffiny sú nadmieru jednoduchým receptom, takže môžu byť skvelým variantom pre rýchle pečenie.
Ingrediencie:
- 200 g polohrubej múky
- 150 g trstinového cukru
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 100 ml oleja
- 50 g kokosu
- 100 g polotučného tvarohu
- 150 g bieleho jogurtu
- 250 g roztlačeného ananásu
- 1 lyžica mlieka
- 1 vajce
Postup:
- Zmiešajte si vajcia spolu s cukrom, pridajte tvaroh, jogurt, mlieko a zamiešajte.
- Pridajte roztlačený ananás a zamiešajte.
- V inej miske si zmiešajte sypké ingrediencie – múku, kypriaci prášok a kokos.
- Potom suché suroviny primiešajte k tekutým.
- Formičky na muffiny plňte cestom do ¾.
- Pečte pri 170 ° C asi 20-25 minút.

Tip: Ak vám zostal nejaký ananás navyše, čo si z neho treba urobiť ananásovej smoothie na 4 spôsoby ?
Tvarohové muffiny pre deti a ovocím
Hľadáte tip na pečenie s malinami? Môžeme ponúknuť tento recept na muffiny z tvarohu. Sladkokyslá chuť malín spolu s vlašskými orechmi vytvorí skvelú súhru. Tvaroh potom dodá jemnosť, vláčnosť a príjemne zasýti.
Ingrediencie na 24 muffinov:
- ⅔ hrnčeka polotučného tvarohu
- ⅓ hrnčeka zmäknutého masla
- 1 a ½ hrnčeka cukru
- 2 veľké vaječné bielky
- 1 veľké vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- ½ lyžičky soli
- ½ hrnčeka cmaru
- 2 hrnčeky čerstvých alebo mrazených malín
- ¼ hrnčeka nadrobno nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Zmiešajte si maslo s tvarohom, cukrom a vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Pridajte vajcia, bielky a premixujte.
- Prisypte múku s kypriacim práškom, sódou a prilejte cmar.
- Zmes dôkladne premiešajte.
- Pridajte maliny, orechy a premiešajte.
- Maslom vymastené a múkou vysypané formičky plňte cestom do ¾.
- Dajte piecť na 175 ° C na dobu asi 25 minút.

Bezlepkové tvarohové muffiny z červenej repy
Červený zamat, ktorý sa zrodil v newyorskom hoteli Waldorf Astoria. Preslávil sa natoľko, že si získava pozornosť ďalšími experimentmi. Tentokrát vzniká s využitím prírodného zafarbenia červenej repy. Tvarohový krém na muffiny im dodá tú pravú korunu.
Ingrediencie:
- 1 hrnček pyré z červenej repy (asi 2 predvarené repy)
- ½ hrnčeka kešu krému
- ½ hrnčeka kakaového prášku
- ⅛ hrnčeka javorového sirupu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia
- ⅓ hrnčeka nasekanej tmavej čokolády
Na krém:
- 150 g polotučného tvarohu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice práškového cukru
- maliny na ozdobu
Postup:
- Ak máte zakúpenú predvarenú repu, stačí ju rozmixovať pomocou tyčového mixéra.
- Pokiaľ máte čerstvú repu, uvarte ju v hrnci s malým množstvom vody v šupke (trvá to asi 30 minút).
- Pyré z repy zmiešajte s krémom z kešu, javorovým sirupom, kakaom, kypriacim práškom, vanilkou a všetko spolu rozmixujte do hladka.
- Pridajte vajcia a mixujte ďalších 10 sekúnd navyše.
- Cesto nalejte do formičiek na muffiny do ¾ ich objemu.
- Pečte pri 175 ° C asi 15-20 minút.
- Medzitým, čo sa muffiny pečú, si pripravte náplň alebo polevu.
- Potrebné ingrediencie okrem malín spolu vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Polevou môžete ozdobiť vychladnuté muffiny pomocou zdobiaceho vrecka a vytvoriť tak náramné cupcaky.
- Na vrch každého cupcaku položte malinu a ak máte aj lístočky mäty, pokojne ich taktiež zužitkujte.

Tip: Ak vám nejaká tá repa navyše ešte zostane, urobte si napríklad smoothie z červenej repy .
Ako vidíte, tvaroh sa skvele hodí aj do cesta na muffiny. Má to akurát ďalšiu výhodu v tom, že sa samotný múčnik už nemusí krájať a cesto sa v takej malej formičke rýchlejšie upečie.
K týmto receptom už chýba iba jediné… Výborná káva. Tú si môžete behom chvíľky vykúzliť v kávovare Tchibo z našej recenzie .
A najviac lákavý je aj ich vzhľad… Sú jednoducho na zahryznutie.