Torty na Veľkú noc: pečieme pre koledníkov

Veľkonočné torty by mali byť dekoratívne, predsa len čakáme zástupy koledníkov.

Tiež chutné, pretože veľkonočné sviatky sú časom hodovania.

Ako docieliť oboch? S nasledujúcim prehľadom 5 najobľúbenejších receptov na veľkonočné torty a niekoľkými dobrými radami to bude hračka!

Veľkonočné kakaový tortu

INGREDIENCIE

cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • hrnček silného instantného kakaa

krém

  • 120 ml mlieka
  • 25 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok

poleva

  • 100 g horká čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie

POSTUP

  1. Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  2. Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  3. Pečieme 40 minút pri 180º C.
  4. Korpus narežeme na pláty.
  5. Mlieko s vopred rozmiešanou múkou na miernom ohni za stáleho miešania privedieme k varu.
  6. Povaríme 2-3 minúty, potom pridáme 2 lyžice kakaa a potom necháme za občasného miešania vychladnúť.
  7. Medzitým zmäknuté maslo dáme do misky a vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny.
  8. Po lyžičkách do neho vmiešame vychladnutú kašu a stále miešame. Krém je hotový.
  9. Krémom poslepujeme pláty torte.
  10. Smotanu dáme do hrnca a privedieme ju k varu.
  11. Nalámanú čokoládu nasypeme do misy a zalejeme ju vriacou smotanou.
  12. Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť.
  13. Za tepla polejeme hotový tortu.
  14. Dozdobíme vajíčkami, hniezdočko alebo inú veľkonočné dekorácií.

Recept na veľkonočné kakaový tortu.

Veľkonočné kávový tortu

INGREDIENCIE

cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • hrnček silnej instantnej kávy

krém

  • 120 ml mlieka
  • 25 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok

poleva

  • 100 g horká čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie

POSTUP

  1. Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  2. Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  3. Pečieme 40 minút pri 180 ° C.
  4. Korpus narežeme na pláty.
  5. Mlieko s vopred rozmiešanou múkou na miernom ohni za stáleho miešania privedieme k varu.
  6. Povaríme 2-3 minúty, potom pridáme 2 lyžice kávy a necháme za občasného miešania vychladnúť.
  7. Medzitým zmäknuté maslo dáme do misky a vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny.
  8. Po lyžičkách do neho vmiešame vychladnutú kašu a stále miešame. Krém je hotový.
  9. Krémom poslepujeme pláty torte.
  10. Smotanu dáme do hrnca a privedieme ju k varu.
  11. Nalámanú čokoládu nasypeme do misy a zalejeme ju vriacou smotanou.
  12. Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť.
  13. Za tepla polejeme hotový tortu.
  14. Dozdobíme kupovanú dekorácií alebo šľahačkou.

Recept na kávový veľkonočné tortu.

Veľkonočný orechový tortu

INGREDIENCIE

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia

krém

  • 120 g masla
  • 80 g cukru
  • 80 g mletých orecha
  • 1 lyžica kakaa
  • rum
  • 50 g mletých orechov na posyp

POSTUP

  1. Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  2. Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  3. Pečieme 40 minút pri 180 ° C.
  4. Korpus narežeme na pláty.
  5. Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  6. Pláty korpusu poslepujeme krémom.
  7. Opatrne natrieme aj vonkajšok torte a obvod torte obalíme v mletých orechoch.
  8. Vršok dozdobíme hniezdočko zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.

Recept na Orechová torta

Veľkonočné kokosový torta

INGREDIENCIE

  • 150 g polohrubej múky
  • 50 g kokosovej múčky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • ružové potravinárske farbivo
  • modré potravinárske farbivo

krém

  • 50 g masla
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 100 g cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 50 g kokosu na posyp

POSTUP

  1. Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  2. Vmiešame trochu oleja, kokosovú múčku, múku a sneh z bielkov.
  3. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti.
  4. Jednu časť dáme hneď piecť, jednu zafarbíme naružovo, jednu namodro.
  5. Každý plát pečieme asi 30 minút pri 180 ° C.
  6. Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  7. Až všetky pláty korpusu ochladí, poslepujeme je krémom.
  8. Opatrne natrieme aj vonkajšok torte.
  9. Vršok dozdobíme hniezdočko zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.

Recept na Veľkonočný kokosový tortu

Veľkonočné mrkvový koláč

INGREDIENCIE

  • 120 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • 80 g strúhanej mrkvy

krém

  • 120 g masla
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 80 g cukru
  • 80 g strúhanej mrkvy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Cukor vyšľaháme so žĺtkami.
  2. Vmiešame trochu oleja, mrkva, múku a sneh z bielkov.
  3. Pečieme 40 minút pri 180 ° C.
  4. Korpus narežeme na 2 pláty.
  5. Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  6. Pláty korpusu poslepujeme krémom.
  7. Opatrne natrieme aj vonkajšok torte.
  8. Vršok dozdobíme kopčeky zvyšného krému a kupovanými dekoráciami.
  9. Aby torta držal tvar, necháme ho 2 hodiny v chladničke vychladiť.

Recept na mrkvový veľkonočné tortu.

Veľkonočné tortový korpus

Piškótový tortový korpus je základom pre všetky veľkonočné torty. Pečieme ho z vajec, cukru a polohrubej alebo hladkej múky.

Piškótu môžeme nastaviť vriacou vodou, pre zjemnenie môžeme pridať aj dve lyžice oleja. Do piškótového cesta sa nepridávajú žiadne kypriace prísady , preto je dôležité dostatočne vyšľahať žĺtky do veľmi hustej peny .

Múku a sneh z bielkov pridávame až nakoniec, najlepšie ručne a len zľahka ich obracaním vmiešame do cesta, aby cesto zostalo čo najviac našľahané.

Recepty na dekoratívne veľkonočné torty

Zdobenie veľkonočného torty

Zdobenie tort je vždy záležitosť šikovnosti a fantázie. Ale aj jednoducho ozdobený tortu, kde sú ozdoby vzájomne zladené, vyzerá slávnostne.

Správna farebnosť je základom úspechu. Tradičné veľkonočné farby sú teplá žltá, oranžová a zelená

Ak tieto tri farby dodržíme, môžeme dozdobiť ružovú, fialovú alebo červenú.

Krásne vyzerá dvojfarebná šľahačka, ktorú vykúzlime použitím bežné bielej v kombinácii s čokoládovou šľahačkou . Smotanu na šľahanie (33%) deň vopred prevaríme s čokoládou, potom ju necháme znova vychladiť v chladničke a až druhý deň vyšľaháme.

V období mimo sviatky vyskúšajte aj naše ovocné torty, napríklad jablková torta .

Aký je ten váš veľkonočné tortu? Pochváľte sa! Zdieľajte recept a fotky s priateľmi!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.