Naj recepty na torty na Veľkú noc na jednom mieste alebo pečieme pre koledníkov. Aký si urobíte?

Torty, ktoré pečieme počas veľkonočných sviatkov, by mali byť dekoratívne, predsa len čakáme zástupy koledníkov.

Tiež chutné, pretože veľkonočné sviatky sú časom hodovania.

Ako docieliť oboje? S nasledujúcim prehľadom 5 najobľúbenejších receptov na veľkonočné torty a niekoľkými dobrými radami to bude hračka!

Veľkonočná mrkvová torta

Vedeli ste, že múčniky z mrkvy sú nielen veľmi chutné, ale plné vitamínov a iných telu prospešných látok. Máte doma mrkvu a neviete čo s ňou? Upečte z nej túto jedinečnú veľkonočnú tortu.

Ingrediencie

  • 120 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • 80 g strúhanej mrkvy

Ingrediencie na krém

  • 120 g masla
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 80 g cukru
  • 80 g strúhanej mrkvy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  • Cukor vyšľaháme so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, mrkvu, múku a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na 2 pláty.
  • Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  • Pláty korpusu poslepujeme krémom.
  • Opatrne natrieme aj vonkajšok torty.
  • Vršok dozdobíme kopčekmi zvyšného krému a kupovanými dekoráciami.
  • Aby torta držala tvar, necháme ho 2 hodiny v chladničke vychladiť.
Recept na mrkvovú veľkonočnú tortu.

S mrkvovými múčnikmi je v poslednej dobe veľký bum. Inšpirujte sa našimi receptami na tortu z mrkvy , ktoré sú naozaj výborné!

Veľkonočná kakaová torta

Ingrediencie na cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • hrnček silného instantného kakaa

Ingrediencie na krém

  • 120 ml mlieka
  • 25 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • poleva
  • 100 g horká čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na pláty.
  • Mlieko s vopred rozmiešanou múkou na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu.
  • Povaríme 2-3 minúty, potom pridáme 2 lyžice kakaa a potom necháme za občasného zamiešania vychladnúť.
  • Medzitým zmäknuté maslo dáme do misky a vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny.
  • Po lyžičkách do neho vmiešame vychladnutú kašu a stále trieme. Krém je hotový.
  • Krémom poslepujeme pláty torty.
  • Smotanu dáme do hrnca a privedieme ju do varu.
  • Nalámanú čokoládu nasypeme do misy a zalejeme ju vriacou smotanou.
  • Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť.
  • Za tepla polejeme hotovú tortu.
  • Dozdobíme vajíčkami, hniezdočkami alebo inou veľkonočnou dekoráciou.
Recept na veľkonočnú kakaovú tortu.

Kávová torta na Veľkú noc

Ingrediencie na cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • hrnček silnej instantnej kávy

Ingrediencie na krém

  • 120 ml mlieka
  • 25 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok

Ingrediencie na polevu

  • 100 g horká čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na pláty.
  • Mlieko s vopred rozmiešanou múkou na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu.
  • Povaríme 2-3 minúty, potom pridáme 2 lyžice kávy a necháme za občasného zamiešania vychladnúť.
  • Medzitým zmäknuté maslo dáme do misky a vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny.
  • Po lyžičkách do neho vmiešame vychladnutú kašu a stále trieme. Krém je hotový.
  • Krémom poslepujeme pláty torty.
  • Smotanu dáme do hrnca a privedieme ju do varu.
  • Nalámanú čokoládu nasypeme do misy a zalejeme ju vriacou smotanou.
  • Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť.
  • Za tepla polejeme hotovú tortu.
  • Dozdobíme kupovanou dekoráciou alebo šľahačkou.
Recept na kávovú veľkonočnú tortu.

Veľkonočná torta s orechmi

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia

Ingrediencie na krém

  • 120 g masla
  • 80 g cukru
  • 80 g mletých orechov
  • 1 lyžica kakaa
  • rum
  • 50 g mletých orechov na posyp

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na pláty.
  • Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  • Pláty korpusu poslepujeme krémom.
  • Opatrne natrieme aj vonkajšok torty a obvod torty obalíme v mletých orechoch.
  • Vršok dozdobíme hniezdočkami zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.
Recept na orechovú tortu

Kokosová torta k Veľkej noci

Ingrediencie

  • 150 g polohrubej múky
  • 50 g kokosovej múčky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • ružové potravinárske farbivo
  • modré potravinárske farbivo

Ingrediencie na krém

  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 50 g masla
  • 90 g cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 50 g kokosu na posyp

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kokosovú múčku, múku a sneh z bielkov.
  • Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti.
  • Jednu časť dáme hneď piecť, jednu zafarbíme naružovo, jednu namodro.
  • Každý plát pečieme asi 30 minút pri 180 ºC.
  • Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  • Až všetky pláty korpusu ochladnú, poslepujeme ich krémom.
  • Opatrne natrieme aj vonkajšok torty.
  • Vršok dozdobíme hniezdočkami zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.
Recept na veľkonočnú kokosovú tortu

Veľkonočný tortový korpus

Piškótový tortový korpus je základom pre všetky veľkonočné torty. Pečieme ho z vajec, cukru a polohrubej alebo hladkej múky.

Piškótu môžeme nastaviť vriacou vodou, na zjemnenie môžeme pridať aj dve lyžice oleja. Do piškótového cesta sa nepridávajú žiadne kypriace prísady , preto je dôležité dostatočne vyšľahať žĺtky do veľmi hustej peny .

Múku a sneh z bielkov pridávame až nakoniec , najlepšie ručne a len zľahka ich obracaním vmiešame do cesta, aby cesto zostalo čo najviac našľahané.

Zdobenie veľkonočnej torty

Zdobenie tort je vždy záležitosť šikovnosti a fantázie. Ale aj jednoducho ozdobená torta, kde sú ozdoby vzájomne zladené, vyzerá slávnostne.

Správna farebnosť je základom úspechu . Tradičné veľkonočné farby sú teplá žltá, oranžová a zelená

Pokiaľ tieto tri farby dodržíme, môžeme dozdobiť ružovou, fialovou alebo červenou.

Krásne vyzerá dvojfarebná šľahačka, ktorú vykúzlime použitím bežnej bielej v kombinácii s čokoládovou šľahačkou . Smotanu na šľahanie (33%) deň vopred zvaríme s čokoládou, potom ju necháme znova vychladiť v chladničke a až na druhý deň vyšľaháme.

V období sviatkov aj mimo nich môžete vyskúšať naše recepty na báječné jablčné torty!

Aká je tá vaša veľkonočná torta? Pochváľte sa ! Zdieľajte recept a fotky s priateľmi!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.