TOP 6 receptov z hriankového chleba

Tiež sa vám často stáva, že nestíhate náročnejší večeru?

Hľadáte stále inšpiráciu na čo najrýchlejší pokrmy?

A vyskúšali ste nejaké recepty na toasty?

V dnešnej dobe sú veľkým hitom toasty a to na akýkoľvek spôsob. Vynikajú rýchlou prípravou, množstvom chuťou a tiež variantov, ale aj univerzálnym použitím pre akúkoľvek príležitosť.

Pripravte si jeden zo 4 jednoduchých receptov na toasty, ktoré sme pre vás pozbierali.

francúzsky toast

Ak milujete klasiku v podobe šunky a syra, skúste tieto dve obľúbené suroviny použiť na francúzsky toast.

INGREDIENCIE

  • 8 plátkov bieleho toastového chleba
  • 4 lyžice majonézy
  • 300 g mozzarelly
  • soľ podľa chuti
  • mleté ​​čierne korenie
  • 220 g šunky od kosti
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice masla

POSTUP

  1. Jednotlivé plátky chleba potrieme majonézou.
  2. Mozzarellu nakrájame na kolieska a rozložíme ich na 4 plátky chleba.
  3. Na mozzarellu rozdelíme plátky šunky a zaklopíme druhú štvoricou chlebov.
  4. Okraje odkrojíme a do misky alebo hlbšieho rozklepneme vajíčka.
  5. Osolíme, okoreníme a rozšľaháme. Pripravené toasty v nich opatrne obalíme z oboch strán.
  6. V panvici rozpustíme maslo a toasty na nich osmažíme.
  7. Ešte teplé podávame. Kto chce, môže ich ešte posypať jemne nasekanou zelenou časťou jarných cibuliek.
Francúzsky toast sa syrom a sunkou
southernkissed.com

Zapečené toasty v rúre

Zapečené toasty sú rýchlou a hlavne teplou večerou, ktorú pripravíte behom chvíľky, a pochutí si celá rodina. Využijete naviac aj bylinky z vlastnej záhradky, prípadne z kuchyne, ak si ich pestujete doma.

INGREDIENCIE

  • 6 plátkov toastového chleba
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany (15%)
  • 1 lyžičku nasekanej pažítky
  • 1/2 lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 plátky šunky
  • 50 g strúhaného tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku

POSTUP

  1. Pripravíme si misku a rozklepneme do nej vajíčka.
  2. Pridáme kyslú smotanu, nasekanú šunku, strúhaný syr a prelisovaný cesnak.
  3. Nakoniec prisypeme bylinky a premiešame.
  4. Toastový chlieb rozložíme do pekáča a potrieme hotovou zmesou.
  5. Vložíme do rúry predhriatej na 170 ° C a približne 15 minút zapekáme.
  6. Hotové toasty môžeme ešte posypať ďalšie pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Rýchlo zapečený toasty
tasteofhome.com

diabolské toasty

Rýchle, chutné, pikantné, skrátka dokonalé, presne také sú tieto diabolské toasty, ktoré poteší vaše chuťové bunky.

INGREDIENCIE

  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 2 veľké cibule
  • 4 feferónky
  • Soľ podľa chuti
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 300 g jemného kečupu
  • 700 ml zeleninového leča (v skle)
  • olej
  • Plátky toastového chleba (podľa počtu stravníkov)
  • strúhaný syr

POSTUP

  1. Do panvice nalejeme trochu oleja, pridáme mleté mäso a prudko opražíme.
  2. Potom osolíme, pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a feferónky.
  3. Necháme trochu opražiť a prihodíme kečup s lečom, ktoré spoločne podusíme.
  4. Nakoniec ešte podľa potreby osolíme a okoreníme.
  5. Toastový chlieb opečieme v hriankovači a nanesieme na neho hotovú diabolskú zmes.
  6. Každý toast ešte posypeme strúhaným syrom.
Pikantných diabolské toasty s feferónka

avokádový toast

Avokádo je veľmi obľúbená a hlavne zdravie prospešnými látkami nadupaná potravina, ktorú by ste rozhodne nemali zabúdať pravidelne zaraďovať na svoj jedálniček.

INGREDIENCIE

  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté štvorfarebná korenie
  • 1 lyžica pražených sezamových semienok
  • 8 plátkov šalátové uhorky
  • Hrsť zrniečok z granátového jablka

POSTUP

  1. Avokádo dáme do misky a pomocou vidličky roztlačíme.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak, čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme.
  3. Prihodíme pražená sezamové semienka a premiešame.
  4. Sendviče opečieme v hriankovači a nanesieme na ne avokádovú zmes.
  5. Každý chlieb ozdobíme plátkami uhorky a zrniečkami granátových jabĺk alebo paradajkami.
Toast s čerstvým avokádom
delish.com

Mäsová zmes na hrianky

Toasty je výborné doplniť pikantná mäsovou zmesou, ktorú si môžeme vyrobiť do zásoby potrebné na zimu.

INGREDIENCIE

  • 500 g chudého bravčového bôčika
  • 250 g cibule
  • 500 g paprík
  • 500 g paradajok
  • 1 menšia palička cesnaku
  • 1 menšia feferónka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá štipľavá paprika

POSTUP

  1. Do tlakového hrnca dáme variť bôčik s prídavkom feferónky.
  2. Papriky, paradajky, cibuľu a cesnak očistíme, všetko nakrájame a osolíme a dáme variť domäkka.
  3. Ako je mäso a zelenina mäkké, všetko zomelieme spoločne na mäsovom mlynčeku na pastu.
  4. Potom do nej pridáme korenie – korenie a papriku a ešte prípadne dosolíme.
  5. Naplníme do pohárov a sterilizujeme po dobu 1 a štvrť hodiny.
Hotový recept na mäsovú zmes na hrianky
Zdroj: mennonitegirlscancook.ca

Cuketová zmes na hrianky

Výborná na prípravu zmesí na hrianky je cuketa.

INGREDIENCIE

  • 1 kg cukiet
  • 4 cibule
  • cesnak podľa chuti
  • 110 ml oleja
  • soľ podľa chuti
  • cukor podľa chuti
  • 2 lyžice balsamika
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 5 lyžíc Worcesteri
  • chilli korenie
  • klobása

POSTUP

  1. V kastróle osmažíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu a spoločne dusíme.
  3. Dochutíme cesnakom, korením a worchester a doplníme nakrájanú klobásou.
  4. Ako je cuketa mäkká, môžeme zmes podávať natretou na hriankach.
Hotový recept na Cuketové zmes na hrianky
Zdroj: afarmgirlsdabbles.com

Hrianky a toasty podávame vždy horúce, ihneď po príprave, pretože len tak sú chrumkavé a dobré. Pre lepší vzhľad i chuť je môžeme dozdobiť surovou zeleninou.

Samotné opečené chleby sú vynikajúce len tak s dipom. Vyskúšajte napríklad jeden z našich receptov na dipy a špeciálne omáčky.

Pripravujeme k nim vhodné nápoje a to ako teplé, tak studené. Výborne sa hodí pivo alebo víno.

Toto bolo 6 jednoduchých receptov na hrianky a toasty.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.