TOP 5 receptov na sladké pečenie z červenej repy – vyskúšajte ich!

Milujete červenú repu?

Skúšate radi nové chute pri varení i pečení?

Vyskúšajte tie najlepšie osvedčené recepty na výborné muffiny sladké dezerty a koláče z červenej repy, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku!

Muffiny z červenej repy s čokoládou a gréckym jogurtom

Tieto lahodné muffiny v sebe skrývajú chuť horkej čokolády a jemnosť gréckeho jogurtu. Vyskúšajte je len tak, alebo je ozdobte bohatou čiapkou zo sladkého krému s mascarpone, ktorý povýši vaše pečenie na skutočný pôžitok .

INGREDIENCIE

  • 250 g varenej červenej repy
  • 3 vajcia
  • 200 g jogurtu gréckeho typu (tučného)
  • 175 g polohrubej múky
  • 50 g kakaového prášku
  • 180g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 100 g horkej čokolády
  • POSTUP:

  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Repu rozmixujte v kuchynskom robote alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  • Zmiešajte rozmixovanú repu, vajcia a jogurt. Pridajte múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva a znovu premiešajte.
  • Nakrájajte horkú čokoládu na malé kúsky a pridajte do zmesi.
  • Vložte papierové košíčky do formy na muffiny a vlejte do nich cesto. Nezabudnite% nte naplniť košíčky len do ¾.
  • Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Pokiaľ chcete muffiny ozdobiť krémom, zmiešajte vaničku mascarpone s práškovým cukrom a trochou sušené vanilky. Nechajte vychladiť a pomocou zdobiaceho vrecúška naneste na muffiny.
  • Zdroj: happycookinghealthyliving.com

    Milujete americkej muffiny? Vyskúšajte aj ďalšie recepty na sladké muffinky alebo napríklad ich slanú variant.

    Lahodné brownies s cviklou

    Pôvodne americká čokoládou nabitá buchta zvaná brownies u nás nie je žiadnou novinkou, ale skúsili ste už jej odľahčený variant? Vďaka červenej repe bude rovnako nadýchaná a vláčna ako originál, ale vy si môžete dopriať o pár kúskov viac úplne bez výčitiek.

    INGREDIENCIE

  • 500 g surovej červenej repy (3-4 ks)
  • 100 g masla + tuk na vymastenie
  • 200g horkej čokolády (min. 70% kakaa)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 250 g cukru
  • 3 vajcia
  • 100g hladkej múky
  • 25 g kakaového prášku
  • POSTUP:

  • Repu očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kusy. Vložte do misy, podlejte vodou a prekryte potravinovou fóliou. Vložte do mikrovlnnej rúry a pečte na najvyšší stupeň cca 12 minút.
  • Rúru predhrejte na 180 ° C.
  • Čokoládu nasekajte na malé kúsky. Vložte do mixéra spolu s pečenú repou, maslom a vanilkou. Repu vkladajte ešte teplú, aby sa maslo rozpustilo. Všetko rozmixujte do hladka.
  • Zmiešajte cukor a vajcia a vyšľahajte do peny. Opatrne primiešajte repnú zmes a nakoniec múku a kakaový prášok.
  • Plech s vyšším okrajom alebo pekáčik vymažte tukom a vlejte do nej cesto. Pečte 25 minút a potom nechajte úplne vychladnúť na plechu. Po vychladnutí krájajte na štvorcové kúsky.
  • Zdroj: bbcgoodfood.com

    Rovnaké cesto môžete využiť aj pri pečení bábovky – stačí len použiť inú formu. Bábovka z červenej repy bude skvele vyzerať zdobená rozpustenou čokoládou alebo citrónovou polevou zafarbenou troškou šťavy z červenej repy.

    Zdroj: pinterest.com

    Jednoduchý koláč s červenou repou „Red Velvet“

    Počuli ste niekedy o lahodných koláčoch „Red Velvet“? Doslova to znamená „červený zamat“ a tento názov presne vystihuje ich podstatu: sú na pohľad sfarbené do červena a na jazyku sú hebučké ako jemný zamat . Vyskúšajte osvedčený recept na zamatový koláč z červenej repy aj vy!

    INGREDIENCIE

    Na cesto:

  • 2 – 3 veľké repy
  • 175 ml rastlinného oleja
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička škorice
  • 1 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • Na vanilkovú polevu:

  • 225 g smotanového syra (žervé, mascarpone)
  • 120 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžice smotany na šľahanie (33% tuku)
  • 1 vanilkový struk
  • 1 štipka soli
  • POSTUP:

  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Jemne ošúpte a nastrúhajte repu a nastrúhajte ju na jemno.
  • Vyšľahajte olej s cukrom do peny a pridajte vajcia.
  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie a opatrne vmiešajte do mokrej zmesi.
  • Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte cca 25-30 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu a vyšľahajte na vysokom stupni do hladka. Potom naneste rovnomerne na koláč a dajte vychladiť na aspoň 3 hodiny do chladničky.
  • Zdroj: thedomesticrebel.com

    Hrnčekové buchta z červenej repy s malinami (bez múky)

    Netradičné spojenie bielych fazúľ, červenej repy a čerstvých malín dáva vzniknúť originálne chuti koláče, ktorým prekvapíte svojich hostí. Nebojte sa vyskúšať niečo jiného- sladký čokoládový koláč z červenej repy bez múky je zdravý, chutný a osviežujúci zároveň!

    INGREDIENCIE

  • 1 hrnček červenej repy, olúpané a nakrájané na kúsky
  • 1 hrnček bielej fazule v plechovke
  • ½ hrnčeka medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ hrnčeka kokosového oleja
  • 1 vajce
  • ½ šálky jemne drvených ovsených vločiek
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • ⅓ hrnčeka tmavej čokolády
  • ¼ hrnček čerstvých malín
  • POSTUP:

  • Rúru predhrejte na 180 ° C.
  • Vložte repu do hrnca, zalejte vodou a varte cca 12 minút domäkka.
  • V mixéri rozmixujte uvarenú repu, fazuľa, med, vanilkový extrakt, vajcia a kokosový olej. Mixujte, kým nebude zmes úplne hladká. Potom vmiešajte ovsenú múku, sódu bikarbónu, soľ a kakaový prášok.
  • Opatrne vmiešajte kúsky čokolády. Vlejte cesto na plech a posypte čerstvými malinami.
  • Pečte cca 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Zdroj: vegukate.com

    Obľúbili ste si hrnčekové pečenie bez zdĺhavého váženia? Vyskúšajte aj ďalšie črepníkové recepty na jednoduché koláče na plech.

    Raw kokosové guľky s cviklou

    Pokiaľ máte radi nepečené dezerty , alebo chcete pripraviť sladké maškrtenie na oslavu, raw guličky s kokosom a cviklou sú výborná voľba. Ich príprava je jednoduchá a vďaka nezameniteľnej farbe aj chuti určite zaujmú malé i veľké stravníkov!

    INGREDIENCIE

  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 hrnčeka sušených pohánkových klíčkov (zoženiete v zdravej výžive)
  • 1 stredne veľká červená repa (olúpané, nakrájané na menšie kúsky)
  • 1 hrnček sušených datlí, namočených na niekoľko minút v teplej vode
  • lyžička vanilkového extraktu
  • POSTUP:

  • Nasypte kokos a pohánkovej klíčky do mixéra a rozmixujte na zmes o konzistenciu múky.
  • Vmiešajte ostatné ingrediencie a pomocou mixéra vypracujte hladké cesto.
  • Navlhčite si ruky a formujte malé guličky. Tie potom obaľujte v strúhanom kokose.
  • Rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte cez noc stuhnúť v chlade. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe.
  • Zdroj: pinterest.com

    Zaujímajú vás ďalšie sladké recepty z červenej repy? Pozrite sa na videonávod na ten najlepší tortu s červenou repou alebo vyskúšajte nepečené dezerty s repou:

    Zdieľajte svojim priateľom:

    Milan & Ondra

    Milan & Ondra

    Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

    Napísať komentár

    Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.