Domov » TOP Recepty » TOP recepty na koláče z červenej repy (nekonečná inšpirácia)
TOP 5 receptov na sladké pečenie z červenej repy – vyskúšajte ich!
28. 10. 2019
Milujete červenú repu?
Skúšate radi nové chute pri varení i pečení?
Vyskúšajte tie najlepšie osvedčené recepty na výborné muffiny sladké dezerty a koláče z červenej repy, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku!
Muffiny z červenej repy s čokoládou a gréckym jogurtom
Tieto lahodné muffiny v sebe skrývajú chuť horkej čokolády a jemnosť gréckeho jogurtu. Vyskúšajte je len tak, alebo je ozdobte bohatou čiapkou zo sladkého krému s mascarpone, ktorý povýši vaše pečenie na skutočný pôžitok .
INGREDIENCIE
250 g varenej červenej repy
3 vajcia
200 g jogurtu gréckeho typu (tučného)
175 g polohrubej múky
50 g kakaového prášku
180g kryštálového cukru
1 čajová lyžička prášku do pečiva
100 g horkej čokolády
POSTUP:
Predhrejte rúru na 180 ° C.
Repu rozmixujte v kuchynskom robote alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.
Zmiešajte rozmixovanú repu, vajcia a jogurt. Pridajte múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva a znovu premiešajte.
Nakrájajte horkú čokoládu na malé kúsky a pridajte do zmesi.
Vložte papierové košíčky do formy na muffiny a vlejte do nich cesto. Nezabudnite% nte naplniť košíčky len do ¾.
Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
Pokiaľ chcete muffiny ozdobiť krémom, zmiešajte vaničku mascarpone s práškovým cukrom a trochou sušené vanilky. Nechajte vychladiť a pomocou zdobiaceho vrecúška naneste na muffiny.
Zdroj: happycookinghealthyliving.com
Milujete americkej muffiny? Vyskúšajte aj ďalšie recepty na sladké muffinky alebo napríklad ich slanú variant.
Pôvodne americká čokoládou nabitá buchta zvaná brownies u nás nie je žiadnou novinkou, ale skúsili ste už jej odľahčený variant? Vďaka červenej repe bude rovnako nadýchaná a vláčna ako originál, ale vy si môžete dopriať o pár kúskov viac úplne bez výčitiek.
INGREDIENCIE
500 g surovej červenej repy (3-4 ks)
100 g masla + tuk na vymastenie
200g horkej čokolády (min. 70% kakaa)
1 lyžička vanilkového extraktu
250 g cukru
3 vajcia
100g hladkej múky
25 g kakaového prášku
POSTUP:
Repu očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kusy. Vložte do misy, podlejte vodou a prekryte potravinovou fóliou. Vložte do mikrovlnnej rúry a pečte na najvyšší stupeň cca 12 minút.
Rúru predhrejte na 180 ° C.
Čokoládu nasekajte na malé kúsky. Vložte do mixéra spolu s pečenú repou, maslom a vanilkou. Repu vkladajte ešte teplú, aby sa maslo rozpustilo. Všetko rozmixujte do hladka.
Zmiešajte cukor a vajcia a vyšľahajte do peny. Opatrne primiešajte repnú zmes a nakoniec múku a kakaový prášok.
Plech s vyšším okrajom alebo pekáčik vymažte tukom a vlejte do nej cesto. Pečte 25 minút a potom nechajte úplne vychladnúť na plechu. Po vychladnutí krájajte na štvorcové kúsky.
Zdroj: bbcgoodfood.com
Rovnaké cesto môžete využiť aj pri pečení bábovky – stačí len použiť inú formu. Bábovka z červenej repy bude skvele vyzerať zdobená rozpustenou čokoládou alebo citrónovou polevou zafarbenou troškou šťavy z červenej repy.
Zdroj: pinterest.com
Jednoduchý koláč s červenou repou „Red Velvet“
Počuli ste niekedy o lahodných koláčoch „Red Velvet“? Doslova to znamená „červený zamat“ a tento názov presne vystihuje ich podstatu: sú na pohľad sfarbené do červena a na jazyku sú hebučké ako jemný zamat . Vyskúšajte osvedčený recept na zamatový koláč z červenej repy aj vy!
INGREDIENCIE
Na cesto:
2 – 3 veľké repy
175 ml rastlinného oleja
200 g krupicového cukru
2 veľké vajcia
150 g polohrubej múky
1 lyžička škorice
1 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1 štipka soli
Na vanilkovú polevu:
225 g smotanového syra (žervé, mascarpone)
120 g zmäknutého masla
100 g práškového cukru
1 lyžice smotany na šľahanie (33% tuku)
1 vanilkový struk
1 štipka soli
POSTUP:
Predhrejte rúru na 180 ° C.
Jemne ošúpte a nastrúhajte repu a nastrúhajte ju na jemno.
Vyšľahajte olej s cukrom do peny a pridajte vajcia.
Zmiešajte všetky suché ingrediencie a opatrne vmiešajte do mokrej zmesi.
Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte cca 25-30 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu a vyšľahajte na vysokom stupni do hladka. Potom naneste rovnomerne na koláč a dajte vychladiť na aspoň 3 hodiny do chladničky.
Zdroj: thedomesticrebel.com
Hrnčekové buchta z červenej repy s malinami (bez múky)
Netradičné spojenie bielych fazúľ, červenej repy a čerstvých malín dáva vzniknúť originálne chuti koláče, ktorým prekvapíte svojich hostí. Nebojte sa vyskúšať niečo jiného- sladký čokoládový koláč z červenej repy bez múky je zdravý, chutný a osviežujúci zároveň!
INGREDIENCIE
1 hrnček červenej repy, olúpané a nakrájané na kúsky
1 hrnček bielej fazule v plechovke
½ hrnčeka medu
1 lyžička vanilkového extraktu
¼ hrnčeka kokosového oleja
1 vajce
½ šálky jemne drvených ovsených vločiek
½ lyžičky jedlej sódy
½ lyžičky soli
3 lyžice kakaového prášku
⅓ hrnčeka tmavej čokolády
¼ hrnček čerstvých malín
POSTUP:
Rúru predhrejte na 180 ° C.
Vložte repu do hrnca, zalejte vodou a varte cca 12 minút domäkka.
V mixéri rozmixujte uvarenú repu, fazuľa, med, vanilkový extrakt, vajcia a kokosový olej. Mixujte, kým nebude zmes úplne hladká. Potom vmiešajte ovsenú múku, sódu bikarbónu, soľ a kakaový prášok.
Opatrne vmiešajte kúsky čokolády. Vlejte cesto na plech a posypte čerstvými malinami.
Pečte cca 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Zdroj: vegukate.com
Obľúbili ste si hrnčekové pečenie bez zdĺhavého váženia? Vyskúšajte aj ďalšie črepníkové recepty na jednoduché koláče na plech.
Raw kokosové guľky s cviklou
Pokiaľ máte radi nepečené dezerty , alebo chcete pripraviť sladké maškrtenie na oslavu, raw guličky s kokosom a cviklou sú výborná voľba. Ich príprava je jednoduchá a vďaka nezameniteľnej farbe aj chuti určite zaujmú malé i veľké stravníkov!
INGREDIENCIE
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
1/2 hrnčeka sušených pohánkových klíčkov (zoženiete v zdravej výžive)
1 stredne veľká červená repa (olúpané, nakrájané na menšie kúsky)
1 hrnček sušených datlí, namočených na niekoľko minút v teplej vode
lyžička vanilkového extraktu
POSTUP:
Nasypte kokos a pohánkovej klíčky do mixéra a rozmixujte na zmes o konzistenciu múky.
Vmiešajte ostatné ingrediencie a pomocou mixéra vypracujte hladké cesto.
Navlhčite si ruky a formujte malé guličky. Tie potom obaľujte v strúhanom kokose.
Rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte cez noc stuhnúť v chlade. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe.
Zdroj: pinterest.com
Zaujímajú vás ďalšie sladké recepty z červenej repy? Pozrite sa na videonávod na ten najlepší tortu s červenou repou alebo vyskúšajte nepečené dezerty s repou: