Top 4 recepty z čakanky

Potom pridáme ryžu a za neustáleho miešania do zmesi prilievame biele víno, kým nie je ryža uvarená.

Hľadáte niečo naozaj zdravého a chutného? Čakanka je trváca bylina, dorastajúca sa až jedného metra.

Výslednú zmes pokvapkáme šťavou z citróna (pomaranče), olejom, posolíme a okoreníme. Následne dobre premiešame

Postup prípravy

Liter zeleninového vývaru

  • ryža
  • vitamínov.
  • čakanková polievka
  • ingrediencie
  • Čakankové puky prepláchneme a rozpolíme
  • 1 veľká cibuľa
  • {_70_}
  • {_69_}

3-4 Cherry paradajky

  1. Polievku rozmixujeme a môžeme podávať
  2. Zapečená čakanka so syrom
  3. Cherry paradajky rozštvrtíme
  4. Cibuľu s čakankou dáme do zapekacej misy, Na vrch naukladáme plátky syra a pár minút pečieme.
  5. Natrháme čakankové listy na menšie kúsky

myrecipes

Postup prípravy

Liter zeleninového vývaru

  • Cca 200 g plátkového syra
  • liečivým schopnostiam
  • ingrediencie
  • {_70_}
  • {_69_}

Dva väčšie čakankové puky

  1. Skladovanie čakanky
  2. Potom pridáme na panvicu aj čakanku a ľahko osmažíme
  3. Pridáme nastrúhaný parmezán, korenie, soľ a premiešame.
  4. čakanková polievka

recipes-plus

Šťava z polky citróna alebo pomaranča

Liter zeleninového vývaru

  • biele víno
  • ingrediencie
  • Tri čakankové puky
  • Postup

Dva väčšie čakankové puky

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji
  2. Zapečená čakanka so syrom
  3. Teraz len posypeme žeruchou a môžeme podávať
  4. Teraz len pridáme listy čakanky a povaríme do tej doby, než bude čakanka mäkká.

farmison

Pre ďalšie recepty s koreňovou zeleninou určite využite našich ďalších zdravých receptov .

Talianske rizoto s čakankou

Liter zeleninového vývaru

  • ingrediencie
  • olivový olej
  • soľ
  • čakanku
  • {_70_}
  • {_69_}
  • čakanka

Reďkovku nakrájame na kolieska

  1. Pripravený vývar zjemníme smotanou na šľahanie, osolíme a okoreníme.
  2. Na olivovom oleji osmažíme dozlatista nakrájanú cibuľku. Pridáme čakanku a podusíme.
  3. Čakankové puky nakrájame na štvrtiny a očistíme

flaviabi

Čakankový šalát

Ak ste nevypotřebovali všetku čakanku a nejaká vám zostala, potom sa vám mohlo hodiť niekoľko tipov ako ju skladovať. Čakanky sú zvyknuté skôr na nižšiu teplotu. Ideálne okolo 3 ° C. Takisto sa odporúča skladovať ju vo vyššej vlhkosti. Biele puky je navyše treba skladovať po tme a aj to je jeden z dôvodov, prečo aj v obchode môžete naraziť na to, že sú zakryté.

postup prípravy

Okrem možných alergických reakcií nie je známe žiadne riziko pri užívaní, ani dlhodobom. Preto je táto rastlina vhodná aj pre denné užívanie. Ovšem neodporúča sa užívanie pre tehotné ženy a to kvôli stimulačným účinkom na maternicu. Existuje tu teda síce nízke, ale stále riziko vyvolanie potratu.

Čakanka a jej variácie v kuchyni sú proste tou pravou voľbou pre všetkých, čo si chcú dopriať niečo zdravé, čo navyše skvele chutí!

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.