Vajíčka sú skvelá a zdraviu prospešná surovina . Vďaka obsahu bielkovín zasýtia na dlhú dobu, preto sú veľmi obľúbené najmä v rôznych diétach a tiež ako nevyhnutný doplnok športovcov.
Uľaví sa aj peňaženke a vajcia takmer vždy bez problémov zoženieme v najbližšom supermarkete alebo na farmárskom trhovisku.
Medzi rozšírený mýtus patrí, že pravidelná konzumácia vajec prispieva k vysokému cholesterolu. Podľa odborníkov je však konzumácia 1 až 2 vajíčok denne bez problémov.
Vyskúšajte nasledujúce recepty – napríklad aj pre inšpiráciu čo s vajíčkami v období Veľkej noci .
Vajíčková nátierka za pár minút
Recept vás ohromí svojou jednoduchosťou a báječným prepojením všetkých chutí.
INGREDIENCIE
- 5 uvarených vajec
- 1 červená cibuľa
- majonéza alebo jogurt
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- soľ
- korenie
- čerstvá pažítka
POSTUP
- Vajcia a cibuľu nakrájame nadrobno.
- Vmiešame majonézu alebo jogurt.
- Pridáme horčicu.
- Dochutíme korením a soľou.
- Podávame na čerstvom chlebe a posypeme pažítkou.
Nebesky dobrý vajíčkový šalát
Výborný šalát, ktorého sa nepřejíte. Pripravte radšej z väčšej dávky.
INGREDIENCIE
- 5 uvarených vajec
- 5 paradajok
- 150 g tvrdého syra
- majonéza alebo jogurt
- jarná cibuľka
- soľ
- korenie
POSTUP
- Vajcia, paradajky a syr nakrájame na kúsky a dáme do misy.
- Jarnú cibuľku nasekáme a pridáme do nádoby.
- Pridáme majonézu alebo jogurt.
- Dochutíme soľou a korením.
- Podávame s chrumkavým pečivom.
Plnená vajcia nielen na party
Sníva sa ešte o krapet rýchlejšie, než koľko zabrala príprava.
INGREDIENCIE
- 5 uvarených vajec
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice lučiny
- soľ
- kari
- 100g údeného lososa
POSTUP
- Vajcia si rozpolíme a vyberieme žĺtok.
- Žĺtok vymiešame s maslom a lučinou.
- Dochutíme soľou a kari.
- Každý kúsok vajcia naplníme nátierkou.
- Ozdobíme plátkom lososa.
Predstavili sme vám tri bleskové recepty, ako zužitkovať varené vajcia.
Vedeli ste, že uvarené vajíčka možno obaliť ako rezeň a osmažiť? Stojí za vyskúšanie.
Vyskúšajte aj naše ďalšie studenej vajíčkovej recepty , o ktorých píšeme na webe.