Tiež ste fanúšikmi výborného krémového múčnika voňajúceho po káve ?
Potom vás určite potešia nasledujúce recepty na tiramise, podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.
Nechce sa inšpirovať práve teraz!
Pravé tiramisu z mascarpone
Pripravte tiramisu lepšie ako v najbližšej cukrárni.
INGREDIENCIA pre 8 osôb
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 3 žĺtky
- 2 smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
- Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom.
- Vyšľaháme mascarpone a opatrne vmiešame žĺtkový krém.
- Vytvoríme šľahačku a taktiež ju vmiešame do krému.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Podávame.

Tiramisu bez vajec
Dezert nadýchaný ako obláčik. Aj bez vajec je možné hrať veľké divadlo.
INGREDIENCIA pre 8 osôb
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 2 smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
- Mascarpone vyšľaháme s cukrom.
- Ušľaháme šľahačku a opatrne premiešame s mascarpone.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Podávame.

Objavte podobné tipy
Tiramisu z kyslej smotany
Žiadny recept nie je vytesaný do skaly. Skúste nahradiť mascarpone smotanou a užite si výsledok.
INGREDIENCIA pre 8 osôb
- 2 tégliky kyslej smotany
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 lyžica rumu
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s rumom.
- Kyslú smotanu premiešame s vanilkovým cukrom.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme smotanou.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Podávame.

Tiramisu z nátierkového masla
Napadlo by vás, že skvelé tiramisu je možné vytvoriť aj z nátierkového masla? Neveriaci vyskúšajú.
INGREDIENCIA pre 8 osôb
- 2 nátierkové maslá
- 2 smotany na šľahanie
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 2 lyžice rumu
- horkú čokoládu alebo kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s rumom.
- Nátierkové maslo vyšľaháme so smotanou a premiešame s vanilkovým cukrom.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Podávame.

Na prípravu kávy by sa mohol hodiť jeden z kávovarov Siemens z našej recenzie .
Predstavili sme vám štyri skvelé recepty na tiramise.
Vyberú si milovníci tradície aj inovátori. Pre tých, čo radi experimentujú, okrem kyslej smotany a nátierkového masla dobre fungujú aj recepty s lučinou .
Do dezertu môžete vpašovať vrstvu banánov, jahôd, ale aj iné ovocie . Hneď sa stane sviežejším.
Okrem dezertov určite vyskúšajte aj ďalšie talianske recepty na hlavné chody .
Stojí to za to. 🙂