Výborné recepty na grilované pochúťky v alobale na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Tiež milujete grilovanie?

Ale už vám dochádza inšpirácia?

Vyskúšajte naše recepty na grilovanie v alobale!

Máme pre vás 5 pochúťok, ktoré uspokoja aj tie najväčšie fajnšmejkre.

Tak poďme na to!

Grilovaná zelenina v alobale s balzamikovou zálievkou

Výborný teplý predjedlo, doplnok ku grilovaným mäsám, ale aj samostatný hlavný chod, ktorým určite potešíte nielen vegetariánov či hostí na diéte.

INGREDIENCIA

  • 3 papriky
  • 1 cuketa zelená, nakrájaná na plátky
  • 2 huby Portobello alebo veľké šampiňóny
  • 1 biela alebo fialová cibuľa, nakrájaná na hrubé plátky
  • 2 paradajky nakrájané na polovicu
  • 1 kukurica, rozkrájaná na klátiky

Na zálievku:

  • 3/4 šálky kvalitného olivového oleja
  • 1/4 šálky kvalitného balzamikového octu
  • 1 lyžica rozotreného cesnaku
  • 1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (alebo čerstvý rozmarín a tymián)
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia

POSTUP

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie na zálievku.
  2. Všetku nakrájanú zeleninu a huby zalejte pripravenou zálievkou.
  3. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  4. Zeleninu zabaľte do alobalu a vytvorte pevné balíčky.
  5. Vložte buď priamo na gril, alebo môžete grilovať aj v rúre pri 180 ° C asi 20 -30 minút.
Zelenina v alobale pripravovaná na grile.
www.chelseasmessyapron.com

Grilovaný hermelín s olivami

K letu patrí grilovanie ak nemu aj šťavnaté steaky, misky plné čerstvého šalátu a …GRILOVANÝ HERMELÍN! Pochutnajú si na ňom mäsožravce aj vegetariáni a je to rýchla a jednoduchá pochúťka, ktorú pripravíte raz dva.

INGREDIENCIA

  • 2 hermelíny
  • 1 červená cibuľa
  • 10 zelených olív plnených cesnakom
  • 4 strúčiky cesnaku
  • trocha oleja
  • grilovacie korenie
  • pizza korenie

POSTUP

  • Najprv si nastrihajte 2 kusy alobalu, väčšie štvorce, aby ste ich mohli aj s plnkou zavinúť do balíčka.
  • Nakrájajte si červenú cibuľu a zelené olivy.
  • Hermelín vyberte z alobalu a ten vyhoďte.
  • Do stredu alobalu nalejte trošku oleja, posypte grilovacím korením a naň položte hermelín.
  • Hermelín posypte pripravenou cibuľou a olivami, vrch aj dookola.
  • Pokvapkajte troškou oleja, zasyptee pizza korením, zaviňte do balíčkov a dáme na gril.
  • Podávajte s domácimi chipsmi alebo pečenými zemiakmi s rozmarínom, prípadne len tak so šalátom.
Hermelín v alobale s olivami a červenou cibuľkou.
www.tinkinerecepty.sk

Vyskúšajte aj našich ďalších 6 najlepších receptov s hermelínom a vykúzlite svojim stravníkom spokojný úsmev na perách.

Losos na grile s citrónom a kôprom

Kto by nemiloval lososa! A čo ešte grilovaného. Vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý je jednoduchý a chutný a zaručene sa stane hitom vašich letných grilovačiek.

INGREDIENCIA

  • 750 g filetu z lososa
  • 1 malý zväzok čerstvého kôpru
  • 1 stredný citrón plus ďalší na podávanie
  • 2 lyžice rozpusteného masla alebo repkového či olivového oleja
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Lososa vyberte z chladničky a nechajte 10 minút stáť pri izbovej teplote, zatiaľ čo si pripravíte ostatné suroviny.
  • Predhrejte vonkajší gril na teplotu cca 190 stupňov celzia.
  • Plech na pečenie s okrajom (dostatočne veľký, aby sa doň vošiel kus lososa) vyložte veľkým kusom hliníkovej fólie.
  • Alobal zľahka postriekajte olejom v spreji.
  • Potom doprostred naaranžujte niekoľko vetvíc kôpru.
  • Citróny nakrájajte na tenké plátky a polovicu plátkov poskladajte doprostred s kôprom.
  • Navrch položte lososa.
  • Lososa pokvapkajte rozpusteným maslom.
  • Posypte soľou a korením.
  • Navrch nasypte cesnak a na lososa položte ešte trochu kôpru a zvyšné plátky citróna.
  • Nakrájajte asi lyžicu zostávajúceho kôpru a nechajte si ho na podávanie.
  • Sklopte strany alobalu hore a cez vrch lososa, kým nebude úplne uzavretý.
  • Pokiaľ váš kus alobalu nie je dostatočne veľký, položte naň druhý kus a prehnite okraje tak, aby sa vytvoril uzavretý balíček.
  • Vnútri alobalu ponechajte malý priestor na cirkuláciu vzduchu.
  • Zabaleného lososa opatrne nasuňte na gril.
  • Zatvorte gril a grilujte lososa 14–18 minút, kým nebude v najhrubšej časti takmer úplne prepečený.
  • Doba grilovania sa bude líšiť v závislosti od hrúbky vašich filiet.
  • Otvorte gril a opatrne otvorte alobal tak, aby bol vršok ryby úplne odkrytý (pozor na horúcu paru).
  • Zatvorte gril a pokračujte v grilovaní, kým nie je ryba úplne prepečená, ešte asi 3 minúty.
  • Vyberte lososa z grilu.
  • Pokiaľ sa vám zdá, že losos stále nie je úplne hotový, môžete alobal zabaliť späť hore a nechať ho niekoľko minút odpočinúť.
  • Nenechávajte ho však v alobale príliš dlho.
  • Ak chcete podávať, nakrájajte lososa na porcie.
  • Odstráňte vrchné vetvičky kôpru a vyhoďte.
  • Posypte čerstvo nasekaným kôprom a doplňte extra citrónovou šťavou podľa potreby.
Grilovaný losos v alobale s plátkami citróna a čerstvým kôprom.
www.wellplated.com

Máme pre vás aj ďalšie chutné recepty na ryby na grile 6x inak . Pochutí si naozaj každý!

Grilované kuracie prsia v BBQ omáčke so zeleninou

Šťavnaté kuracie mäso naložené v BBQ omáčke grilovanej so zeleninou v alobale zaručene uspokojí vaše chuťové bunky! Lahodné balíčky si môžete pripraviť na grile aj v rúre.

INGREDIENCIA

  • 1 batát, nakrájaný na kocky
  • 2 papriky, nakrájané na plátky
  • 1 cuketa, nakrájaná na polkolieska
  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička chilli
  • 1 lyžička mletej papriky
  • ½ lyžičky sušenej cibule
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ⅓ šálky barbecue omáčky
  • čerstvý koriander na podávanie
  • nakrájané avokádo na podávanie

POSTUP

  • Rozpáľte gril na stredne vysokú teplotu.
  • Na čistú pracovnú plochu položte 4 veľké kusy odolnej hliníkovej fólie (alebo zdvojenej bežnej hliníkovej fólie).
  • Na každý kúsok alobalu položte rovnaké množstvo batátov, papriky a cukety plus 1 kuracie prsia a 1 plátok slaniny.
  • Zmiešajte soľ, korenie, chilli, mletú papriku, sušenú cibuľu a sušený cesnak v malej miske.
  • Kurča a zeleninu pokvapkajte olivovým olejom a posypte korením.
  • Votrite korenie a olej do kuracích pŕs a poriadne zmesou obaľte aj zeleninu.
  • Kurča položte na zeleninu a prsíčka potrite polovicou barbecue omáčky.
  • Zabaľte každý balíček tak, že spojíte dve strany k sebe, sklopíte alobal dole do stredu a prehnete dva konce balíčka.
  • Grilujte balíčky po dobu 15-20 minút, kým kurča nedosiahne vnútornú teplotu 73 °C a zemiaky nie sú uvarené.
  • Z každého balíčka vyberte plátok slaniny a nakrájajte na kúsky.
  • Posypte zmes v balíčku nakrájanou slaninou.
  • Kurča potrite zvyšnú barbecue omáčkou a ozdobte plátkami čerstvého koriandra a avokáda.
  • Užite si to!
Kuracie mäso naložené v BBQ omáčke grilovanej so zeleninou v alobale s vidličkou a plátkom avokáda.
www.easychickenrecipes.com

Grilované zemiaky v alobale

Tento jednoduchý recept na grilované zemiaky v alobale sú skvelou letnou prílohou. Navyše majú úžasnú výraznú chuť!

INGREDIENCIA

  • 1 kg baby zemiakov, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1 žltá paprika, nakrájaná
  • 1 šálka nakrájanej sladkej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1/4 šálky korenia fajita
  • 1/4 šálky čerstvého nasekaného koriandra

POSTUP

  • Predhrejte si gril.
  • Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, papriku, cibuľu a cesnak.
  • V malej miske prešľahajte limetkovú šťavu, olivový olej a fajita korenia.
  • Nalejte koreniacu zmes na zemiaky a premiešajte, aby sa obalili.
  • Umiestnite dva listy silného alobalu na rovný povrch a nasypte zemiaky do stredu.
  • Sklopte strany hore okolo zemiakov a utesnite hore tým, že strany pritlačíte k sebe, aby ste vytvorili balíček.
  • Balíček položte priamo na grilovací rošt a pečte 25–30 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Zemiaky po 15 minútach nezabudnite skontrolovať av prípade potreby ich rýchlo premiešať, aby sa dno nepripálilo.
  • Pred otvorením preneste balíček na rovný povrch.
  • Ihneď podávajte s nasekaným koriandrom.
Zemiaky z grilu so zeleninou v alobale
www.thesuburbansoapbox.com

Nielen grilované jedlá, ale aj chrumkavé kúsky pečiva, si smiete pripraviť v sendvičovačoch. Vedeli ste o tom? Pozrite sa, čo ďalšie tento šikovný spotrebič vie. Odpovede nájdete v našej recenzii sendvičovačov .

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.