Tipy na grilované pochúťky v alobale

Grilovanie v alobale má svoje výhody. Mäso sa nepripeká na gril, môžeme ich grilovať v menších kúskoch a vhodne dopĺňať nielen ďalšími surovinami, ale aj marinády alebo rôznymi koreniacimi omáčkami vhodnými na grilovanie.

Okrem mäsa sa pri použití alobalu veľmi dobre griluje zelenina alebo ovocie, huby a syry.

Pre tento článok sme pre vás vybrali 5 najlepších receptov na grilované pochúťky v alobale.

Grilovaná zelenina v alobale s balsamicovou zálievkou

Výborný teplý predkrm alebo doplnok ku grilovaným mäsám, alebo ako samostatný hlavný chod ktorým určite potešíte ľudí, ktorí dodržiavajú životosprávu alebo sú vegetariáni.

INGREDIENCIE

  • 3 papriky
  • 1 cuketa zelená, nakrájaná na plátky
  • 2 huby Portobello alebo veľké šampiňóny
  • 1 biela alebo fialová cibuľa, nakrájaná na hrubé plátky
  • 2 paradajky nakrájané na polovicu
  • 1 kukurice, rozkrájané na klátiky

na balsamicovou zálievku

  • 3/4 šálky kvalitného olivového oleja
  • 1/4 šálky kvalitného balzamikového octu
  • 1 lyžica rozotreného cesnaku
  • 1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana a sušeného tymianu (alebo čerstvý rozmarín a tymián)
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

POSTUP

  1. V miske zmiešame všetky ingrediencie na balsamicovou zálievku.
  2. Všetku nakrájanú zeleninu a huby zalejeme pripravenou zálievkou.
  3. Necháme marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  4. Zeleninu zabalíme do alobalu a vytvoríme pevné balíčky.
  5. Vložíme buď priamo na gril, alebo môžeme grilovať aj v rúre pri 180 ° C asi 20 -30 minút.

Grilovaná zelenina v alobale s balsamicovou zálievkou chelseasmessyapron.com

Grilovaný ananás s čili v alobale

Môže byť sladkou bodkou za skvelým obedom alebo večerou.

INGREDIENCIE

  • 1 ks ananásu
  • 2 chilli papričky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica masla
  • vanilková zmrzlina

POSTUP

  1. Ananás olúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Chilli papričky zbavíme semienok, nakrájame na drobno a zmiešame s cukrom.
  3. Pridáme do neho lyžicu rozpusteného masla.
  4. V tejto zmesi potom jednotlivé kolieska ananásu obaľujeme.
  5. Z alobalu si urobíme hniezdo, do ktorého usadíme jednotlivé ananásová kolieska.
  6. Tie grilujeme na už rozpálenom grile.
  7. Ku koncu je z alobalu vyberieme a položke je priamo na mriežku grile, aby cukor zkaramelizoval.
  8. Podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Grilovaný ananás s čili v alobale slevomat.cz

Grilované šampiňóny v alobale

Doprajte si príjemnú zmenu pri grilovaní. Na gril patrí tiež mimo obľúbeného mäsa aj huby.

INGREDIENCIE

  • 4 lyžice roztaveného masla
  • 4 lyžičky zmesi korenia (drvenú rascu, koriander, čierne korenie, zázvor, sladká paprika)
  • petržlenová vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • lyžička citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Maslo premiešame so zmesou korením a ostatnými ingredienciami.
  2. Zmes pridáme k hubám a dobre premiešame.
  3. Huby umiestnime do stredu fólie.
  4. Vytiahneme strany fólie, dvakrát sklopíme a tesne uzavrieme.
  5. Balíčky umiestnime na gril a grilujeme z každej strany 7 -8 minút do mäkka.

Grilované šampiňóny v alobale mccormick.com

Grilovaný hermelín v alobale s dijonskej horčice na pive

Aj keď iste vôňa a chuť šťavnatého mäsa pri grilovaní nemá konkurenciu, svoju obľubu si čím ďalej tým viac získava tiež grilovaný hermelín.

INGREDIENCIE:

  • 1 Hermelín na gril (4 ks syra)
  • 4 lyžičky dijonskej celozrnnej horčice
  • 2 väčšie cibule
  • 60 g kompótových, čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 200 ml svetlého piva
  • soľ

POSTUP:

  1. V hlbokej panvici nahrejeme oleja.
  2. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu a brusnice.
  3. Akonáhle cibuľa začne zlatnúť, prisypeme cukor a miešame, kým sa nerozpustí a nezačne karamelizovať.
  4. Zalejeme pivom, podľa chuti prisolíme a odstavíme.
  5. Hermelíny potrieme horčicou, dáme do alobalu a na každý dáme 1/4 cibule a zabalíme.
  6. Dáme ich na gril a pečieme 5-7 minút z každej strany.

Grilovaný hermelín v alobale s dijonskej horčice na pive vlasta.kafe.cz

Grilované kuracie mäso v alobale

Mäso je klasika, ktorá pri grilovaní iste nikdy nesklame.

INGREDIENCIE

  • kuracie stehná
  • 5 lyžíc lesného medu
  • 30 g zázvor
  • soľ a korenie
  • 75 g rozpusteného masla
  • rozmarín
  • 1 cibuľa
  • 1 citrón

POSTUP

  1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme, rozdelíme na menšie časti.
  2. Do masla pridáme nasekaný rozmarín a nastrúhaný zázvor a med.
  3. Potom kura jemne osolíme a okoreníme.
  4. Kurča položíme na pripravený alobal a celé potrieme pripravenou zmesou.
  5. Potom ku kurčaťu pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a celé dokonale zabalíme.
  6. Vložíme na gril a za postupného otáčania grilujeme na miernom ohni 75 minút.
  7. Po vybratí kura servírujeme s plátkami citróna, aby si ho hostia mohli pokvapkať.

Grilované kuracie mäso v alobale

K prílohám ktoré najčastejšie podávame ku grilovaným pokrmom patrí rozhodne pečivo v rôznych formách, k mäsovým pokrmom zeleninové šaláty.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.