Tie najlepšie perníčky na Mikuláša v 3 krokoch

Vedeli ste, že pečenie perníkov patrí aj k mikulášske tradícii? Dnes to už nie je príliš zvykom, ale tá detská radosť v očiach – keď medovníky sú súčasťou nádielky, za trochu práce navyše stojí. Navyše si otestujeme perníkářský um ešte pred Vianocami a druhou várku potom vyladíte k dokonalosti.

Na mikulášske perníčky sú najvhodnejšie vykrajované figúrky a samozrejme by to mali byť predovšetkým figúrky mikulášske trojica , alebo len niektoré z nich. Veľkosť figúrok záleží len na nás. S menšími figúrkami sa lepšie manipuluje a lepšie sa zdobí, veľké figúrky sú zase atraktívnejšie.

Pretože príslušná vykrajovadlá vlastné len málokto, je potrebné si z tuhého kartónu vystrihnúť šablóny, podľa ktorej sa potom budú figúrky vykrajovať nožom.

Pozrite sa, ako upiecť skvelé perníčky len v troch jednoduchých krokoch .

Prvý krok – cesto

Cesto je základom úspechu. S nasledujúcim receptom sa nepomýlite, perníčky budú ako od babičky. Sladké. Krehké. Medové.

INGREDIENCIE

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 120 g medu
  • 190 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • šťava z 1 citróna
  • perníkové korenie
  • 1 žĺtok

POSTUP

  1. Maslo si rozohrejeme a premiešame s medom.
  2. Vmiešame vajíčka.
  3. Do väčšej misy dáme múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, perníkové korenie a citrónovú šťavu.
  4. Maslo s medom a vajciami tiež vlejeme do misy.
  5. Vypracujeme cesto.
  6. Cesto rozdelíme na dve časti a necháme 30 minút stuhnúť v chladničke.
  7. Rúru si rozohrejeme na 170 ° C.
  8. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme obľúbené tvary.
  9. Pečieme približne 10 minút.
  10. Necháme vychladnúť.

Hotový recept na skvelé cesto na mikulášske perníčky

Druhý krok – poleva

Tradičné Bílková poleva. Bez nej je z perníčkov len polovica zážitku.

INGREDIENCIE

  • 2 bielky
  • 350 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Práškový cukor na dvakrát preosejeme cez sito.
  2. Pridáme bielky a citrónovú šťavu.
  3. Ručne šľaháme, kým poleva nezačne držať tvar.

Hotový recept na najlepšiu polevu na mikulášske perníčky

Tretí krok – zdobenie

Už len pár detailov a máme hotovo.

INGREDIENCIE

  • perníčky
  • poleva
  • zdobiace vrecko

POSTUP

  1. Pripravíme si vychladnuté perníčky.
  2. Sáčok naplníme polevou.
  3. Zdobíme tromi základnými typmi čiar.
  4. Rovné čiary – polevu pomaly vymačkne a poukladáme na perník.
  5. Bodky – jednoduché a efektné.
  6. Kvapôčky – vytvoríme bodku a jemne pretiahneme.
  7. Kreslíme čerta, Mikuláša a anjela.
  8. Alebo zdobíme medovníčky klasicky po obvode s prekvapením v stredu.

Skvelý výsledok zdobenie mikulášskych perníkov

Tip : podívejte se na techniky zdobení perníčků.

Pre farebné odtiene polevu rozdelíme do menších mištičiek a zafarbíme potravinárskym farbivom.

Perníčky netreba nechávať odležať, sú okamžite mäkké.

Perníčky dávame ako súčasť mikulášskej nádielky. Svoju funkciu však splní aj ako hravá dekorácia.

Vyskúšajte tiež vianočné medovníčky.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.