Vyberte si jeden z týchto úžasných receptov na cestovinový šalát s tuniakom!
Najlepšie je, že je pripravená za pár minút, bez špinenia veľkého množstva riadu!
Zdravá desiata, ktorá bude chutiť malým aj veľkým gurmánom!
Klasický cestovinový šalát s tuniakom a jogurtom
Tento šalát s cestovinami, z tuniaka, hrášku, zeler a gréckeho jogurtu je rýchly a zdravý, na ktorom si pochutí celá vaša rodina!
Čo budeme potrebovať
- 230 g vašich obľúbených cestovín (malé)
- 200 g konzervovaného tuniaka krídlatého (odkvapkaný)
- 2 zelerové rebrá (nakrájané)
- 60 g červenej cibule (nakrájané)
- 125 g mrazeného hrášku
- 60 ml majonézy
- 60 ml obyčajného gréckeho jogurtu
- sušený kôpor
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
- Do veľkej misy pridajte nakrájanú cibuľu a zeler, hrášok, uvarené cestoviny a scedeného tuniaka.
- V samostatnej miske zmiešajte majonézu a grécky jogurt.
- Polovicu omáčky vmiešame do cestovinovej zmesi a premiešame.
- Dochuťte soľou a korením a sušeným kôprom, podľa chuti.
- Cestoviny a zvyšnú omáčku chlaďte oddelene, zakryté, po dobu 30 minút. Vmiešame zvyšnú omáčku a ihneď podávame.
K dobrému šalátu sa hodí aj dobré pečivo! Vyrobte si vlastný v jednej z týchto skvelých domácich pekární, ktoré prešli našou recenziou ! Upečte si chlieb, ktorý chutí lepšie ako kupovaný!

Zdravý tuniakový šalát so zeleninou
Ochutnajte najlepšie cestovinový šalát s tuniakom a zeleninou. Je jednoduchý na prípravu a pritom tak lahodný!
Čo budeme potrebovať
- 400 g cestovín
- 120 g mrazeného hrášku
- 150 g nakrájanej mrkvy
- 100 g nakrájaného zeleru
- 150 g cherry paradajok
- 100 g fazule
- 150 g kukurice
- 50 g červenej cibule (nakrájané)
- 150 g uhorky (nakrájané na kocky)
- 150 g tuniaka (odkvapkaný)
- 60 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 60 g majonézy
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušeného kôpru
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, posledné 4 minúty varenia pridáme hrášok.
- Sceďte a prepláchnite studenou vodou, dajte bokom.
- Do veľkej misy pridajte mrkvu, zeler, paradajky, fazuľu, cibuľu, kukuricu, uhorku a tuniaka.
- V malej miske prešľahajte jogurt, majonézu, ocot, horčicu, cesnak, kôpor, soľ a korenie.
- Pridajte cestoviny do misy s tuniakom a navrch pridajte dresing. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.

Cestovinový šalát s tuniakom a olivami
Tento recept na šalát z cestovín az tuniaka je ľahkým pohostením na akúkoľvek letnú párty. Tuniak z konzervy, slané čierne olivy, sladké cherry paradajky a šťava z citróna, to všetko sa spája v tomto pokrme.
Čo budeme potrebovať
- soľ
- korenie
- 500 g cestovín
- 60 ml olivového oleja
- ½ lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
- 30 ml citrónovej šťavy
- 500 g cherry paradajok (rozpolených)
- 340 g tuniaka (odkvapkaný)
- 80 g vykôstkovaných čiernych olív (nakrájaných)
- ½ malé červené cibule (nakrájané na plátky)
- 20 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou. Pridajte cestoviny a varte do mäkka.
- V miske rozšľaháme olej, citrónovú kôru a šťavu a ½ lyžičky soli.
- Sceďte cestoviny a pridajte ich do misky s dresingom.
- Pridajte paradajky, tuniaka, olivy, cibuľu a petržlen a dobre premiešajte.
- Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, prípadne dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.
Že sú ryby zdravé to vie každý, tak prečo ich nejesť častejšie? Napríklad v týchto jedinečných receptoch na rybie nátierky !

Objavte podobné tipy
Šalát z tuniaka s cestovinami a avokádom
Tento recept na cestovinový šalát s tuniakom je skvelý ako letný obed, ale aj rýchla večera!
Čo budeme potrebovať
- 340 g rotini
- 1 zelená cibuľka (jemne nakrájaná)
- 2 avokáda (ošúpaná a vykôstkovaná)
- 1 citrón (kôra a šťava)
- 2 lyžice (30 ml) majonézy
- 200 g tuniaka v oleji (odkvapkaný)
- ½ červenej papriky (zbavené semienok a nakrájané na jemno)
- 50 g (rukoly nakrájané na malé kúsky)
Postup
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny al dente. Scedíme a pokvapkáme trochou oleja.
- Medzitým dajte zelenú cibuľku do malej misky a zalejte ju studenou vodou. Sceďte, až budete šalát podávať.
- Vo veľkej mise roztlačte vidličkou 1 avokádo s citrónovou kôrou a polovicou citrónovej šťavy.
- Pridajte majonézu a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
- Vmiešame vychladnuté cestoviny.
- Druhé avokádo nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou.
- Cestoviny podávajte v miskách. Ozdobte tuniakom, paprikou, rukolou, zelenou cibuľkou a plátkami avokáda.

Tuniakový šalát z cestovín a syra feta
Tento odľahčený zdravý cestovinový šalát s tuniakom nevyžaduje majonézu, obsahuje totiž ľahký citrónový dresing a je tak ľahký na prípravu.
Čo budeme potrebovať
- 300 g cestovín
- 400 g tuniaka z konzervy (odkvapkaný)
- ½ nakrájanej červenej cibule
- 100 g rozdrobenej fety
- 10 nakrájaných sušených paradajok
- 50 g píniových orieškov
- ½ nakrájané uhorky
- Hrsť nasekané čerstvé bazalky
Dresing
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 strúčik cesnak rozdrvený
- Soľ a korenie
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, potom scedíme a prepláchneme v studenej vode.
- Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame dohromady.
- Uvarené cestoviny zmiešame s tuniakom, červenou cibuľou, fetou, sušenými paradajkami, píniovými orieškami, uhorkou, bazalkou a dresingom.

Aké sú najlepšie zálievky k cestovinovým šalátom?
Existuje mnoho možností, záleží však na osobných preferenciách.
Medzi najpopulárnejšie patria:
- Vinaigrette: zmes oleja a octu s korením, ako je cesnak, cibuľa a dijonská horčica.
- Majonéza: zmes vajcia, oleja a octu alebo citrónovej šťavy.
- Caesar: zmes majonézy, parmezánu, cesnaku a citrónovej šťavy.
- Ranch: zmes smotany, jogurtu, korenia a korenia.
- Taliansky: zmes oleja, octu, cesnaku, bazalky a parmezánu.
- Tzatziki: zmes jogurtu, cesnaku, uhorky a korenia.
Odporúčame vyskúšať rôzne zálievky a nájsť takú, ktorá vám najviac bude chutiť.