Výborné recepty šaláty z cestovín as kukuricou na jednom mieste. Svieže, ľahké a ľahké na prípravu!

Pochutnajte si na jednoduchých receptoch na cestovinový šalát s kukuricou, ktoré vás ohromia!

Je to skvelá príloha, alebo si ich môžete vychutnať aj samostatne.

Aký skúsite ako prvý?

Cestovinový šalát z pečenej kukurice

Dva obľúbené letné šaláty spojené v tomto cestovinovom šaláte z praženej kukurice. Ako prílohu je možné podávať kukuricu a cestoviny zaliate krémovým dresingom na báze majonézy.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g cestovín
  • 3 kukuričné klasy
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžičky oleja
  • 60 g zelenej cibuľky
  • 30 g cibule
  • 10 g nasekaného čerstvého koriandra
  • 150 g syra čedar

Na zálievku

  • 60 g majonézy
  • 40 g kyslej smotany
  • 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • korenie

Postup

  • Pripravte si cestovinový šalátový dresing. Do misy pridajte majonézu, kyslú smotanu, cesnakový prášok, soľ a korenie. Dobre premiešajte a prikryte a nechajte chute prepojiť.
  • Na cestovinový šalát si najskôr dajte variť hrniec s osolenou vodou na cestoviny. Keď sa voda varí, pridajte cestoviny a uvarte ich al dente.
  • Zatiaľ čo sa cestoviny varí, odrežte kukuričné zrná z klasu.
  • Rozpáľte panvicu, pridať olej. Do horúcej panvice pridajte kukuričné zrná. Dochuťte soľou a korením. Varte 5-6 minút, medzitým miešajte.
  • Kukurica je hotová, keď sa na kukurici objavia malé hnedé škvrny.
  • Cestoviny a kukuricu necháme trochu vychladnúť.
  • Do veľkej šalátovej misy pridajte uvarené cestoviny, restovanú kukuricu, nakrájanú cibuľu, zelenú cibuľku, koriander, syr čedar.
  • Pridajte požadované množstvo pripraveného dresingu. Dobre premiešajte a podávajte.
Lahodný cestovinový šalát so zeleninou a zálievkou.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Mexický pouličný kukuričný cestovinový šalát

Ak ste fanúšikom klasickej mexickej kuchyne, potom si túto zábavnú variantu v podobe šalátu z cestovín.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g cestovín
  • 2 plechovky odkvapkanej kukurice
  • 40 g kyslej smotany
  • 60 g majonézy
  • Kôra a šťava z 2 limetiek
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • ½ lyžičky chilli prášku
  • ¼ lyžičky rasce
  • Soľ
  • čierne korenie
  • 10 g čerstvého koriandra
  • 60 g červenej cibule
  • 1 stredná paprika (nakrájaná na kocky)
  • 50 g šálky syra cotija (alebo fety)
  • nakrájané avokádo

Postup

  • Uvarte si cestoviny podľa návodu na obale, scedíme a opláchneme.
  • Pripravte omáčku zmiešaním kyslej smotany, majonézy, limetkovej kôry a šťavy, cesnaku, chilli, rasce a niekoľkých veľkých štipiek soli a korenia.
  • Do misy dajte kukuricu, vmiešajte cestoviny, koriander, červenú cibuľu, avokádo, papriku a cotiju.
  • Pridajte dresing a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ozdobte podľa ľubovôle avokádom.

Ku sviežemu šalátu z cestoviny je potrebné podávať aj svieži nápoj! Vyberte si jeden z týchto skvelých pomocníkov Soda Stream , ktorý vám pomôže pripraviť lahodné nápoje!

Cestovinový šalát z mašličiek s kukuricou a cibuľkou.
Zdroj: chelseasmessyapron.com

Šalát s cestovinami, kukuricou a slaninou

Perfektný cestovinový piknikový šalát! S kukuricou, slaninou, bazalkou a dresingom podľa vašej chuti.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g cestovín
  • Soľ do vody na cestoviny
  • 4 prúžky slaniny
  • 250 g kukurice
  • 60 g zelenej cibule
  • 60 g červenej papriky
  • 30 g čerstvej bazalky
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Uvarte cestoviny al dente.
  • Asi 1 minútu predtým, ako sú cestoviny hotové, pridajte kukuricu do vriacej cestovinovej vody s cestovinami.
  • Cestoviny a kukuricu sceďte a dajte bokom.
  • Slaninu nakrájajte na kúsky. Vložte na panvicu a zohrejte na strednú teplotu.
  • Varte, kým slanina nezhnedne. Vyberte slaninu na tanier vyložený papierovou utierkou.
  • Do veľkej misy pridajte scedené, vychladnuté cestoviny a kukuricu, slaninu a zvyšné ingrediencie. Premiešajte s dresingom, podľa vášho výberu. Podľa chuti ešte osoľte a okoreňte.
  • Šalát je skvelý grilovaným kuracím mäsom alebo steakom.
Krémový šalát s kukuricou, cestovinami a opečenou slaninou.
Zdroj: closetcooking.com

Šalát z cestovín as kuracím mäsom

Kto by nemiloval dobrý starý cestovinový šalát s mäsom? Grilované kura a kukurica podávané s klasickým šalátom z penne, baby špenátom, cherry paradajkami a smotanovým dresingom. Jednoduchý, napriek tomu chutný.

Čo budeme potrebovať

  • 3 kuracie prsia s kožou
  • 3 kuracie stehná s kožou
  • 300 g cestovín penne
  • 250 g kukurice
  • 150 g balenia baby špenátu
  • 2 lyžice majonézy
  • 30 g kyslej smotany
  • 1 lyžica horčice
  • 150 g cherry paradajok
  • 150 g balenia slaniny
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 3 lyžičky korenia na pečené kura
  • 1 malý zväzok pažítky

Postup

  • Cherry paradajky rozkrojte napoly. Slaninu na kocky. Osušte kura. Pažítku nasekáme nadrobno. Kurča obalíme v zmesi korenia a dochutíme soľou a korením.
  • Pridajte cestoviny do vriacej vody a varte 6-8 minút, kým nie sú al dente. Sceďte a schlaďte pod studenou vodou. Pokvapkajte trochou olivového oleja, aby sa cestoviny nezlepili.
  • Kurča položte kožou dole na rozpálený gril a grilujte 8–10 minút, potom otočte a pečte ďalších 10 minút.
  • Rozpálime panvicu na stredne vysokú teplotu a pridáme slaninu. Varte 5–8 minút, kým nezhnedne a nezačne chrumkať. Dajte bokom na papierovú utierku.
  • V malej miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, horčicu, pažítku a ocot a dobre premiešajte.
  • Kurča nakrájame nahrubo podľa ľubovôle. Vo veľkej mise zmiešajte špenát, varené cestoviny, paradajky, slaninu a kukuricu. Pridajte dresing a premiešajte.
  • Podávajte s kuracím mäsom.

Pochutnajte si na ďalších receptoch, kde hrajú cestoviny hlavnú rolu. Skúste tieto jednoduché recepty na aglio olio , pochutnáte si ako nikdy!

Lahodný ľahký cestovinový šalát s kukuricou a kuracím mäsom.
Zdroj: cafedelites.com

Druhy kukurice a ako ich použiť?

  1. Kukurica obilná
    Všeobecne platí, že táto kukurica je pomenovaná podľa malej jamky, ktorá sa vytvorí na konci zrna, keď zaschne. Obilná kukurica je primárne to, čo sa používa do krmiva pre zvieratá.
  2. Kukurica pazúrik
    Táto kukurica je veľmi podobná kukurici obilnej. Je pomenovaná takto kvôli svojej extrémne tvrdej vonkajšej škrupine. Je to hrubá kukuričná múka používaná na krupicu, polentu alebo opekaná a mletá na pinole.
  3. Popcorn
    Popcorn je svojim vlastným typom kukurice. Je to odroda pazúrikovej kukurice. Jej vonkajší obal zachytáva vlhkosť v kukuričnom zrne a premieňa ho na paru. Keď sa tlak dostatočne zvýši, praskne.
  4. Kukurica na múku
    Ide o druh kukurice, iba s mäkkou škrupinou. Mäkká škrupina uľahčuje jej mletie na múku. Tá sa potom môže použiť do potravín, ako je kukuričný chlieb alebo muffiny, kedy im kukurica dá drobivejšiu a mäkšiu textúru.
  5. Sladká kukurica
    Na rozdiel od ostatných kukuríc, ktoré sa zbierajú v čase zrelosti, keď sú suché, sladká kukurica sa zbiera mladá v „mliečnej fáze“. V dnešnej dobe existujú najrôznejšie odrody, vďaka ktorým je kukurica stále sladšia.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.