Lahodné recepty na toasty na sladko aj na slano 5x inak. Pripravte svojim deťom nezabudnuteľnú desiatu!

Najjednoduchšia desiata, raňajky alebo veľmi ľahký obed či večera.

Prinášame vám jednoduché a rýchle recepty na toasty, ktoré si zamiluje celá vaša rodina.

Vyberte si zo slaných či sladkých variantov!

A ako bonus pre vás máme recept na luxusný domáci toastový chlieb.

Prajeme vám dobrú chuť!

Chleby zapečené so syrom

Najjednoduchší recept, ktorý pozná snáď každý. Použite svoj obľúbený syr a „vytuňte“ si toasty k úplnej dokonalosti!

Ingrediencie

  • toustový chlieb
  • kečup / maslo / horčica
  • syr (niva, hermelín, eidam, gouda, kozí syr,…)

Postup

  1. Hriankový chlieb potrite maslom, kečupom alebo horčicou.
  2. Syr podľa vášho výberu vložte na toasty tak, aby sa príliš nedotýkal ich krajov (mohol by vytiecť).
  3. Toasty ohrejte pomocou sendvičovača, domáceho grilu alebo v rúre.
  4. Hrianky podávajte ešte horúce ihneď po zapečení.
Plátky bieleho chleba zapečené so syrom a servírované na tanieriku.
www.thekitchn.com

Sladké francúzske toasty

Pripravte si neodolateľné sladké víkendové raňajky, ktoré sú neuveriteľné jednoduché a rýchle na prípravu. Vaša rodina ju bude milovať a už nebude chcieť inú!

Ingrediencie

  • 6 plátkov bieleho toastového chleba (nie úplne čerstvého, ten má tendenciu nasiaknuť ingrediencie príliš rýchlo do seba, takže bude vo vnútri mokrý)
  • 2 – 3 lyžice masla

Na vaječnú zmes:

  • 2 veľké vajcia
  • ½ šálky mlieka
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na macerované jahody (voliteľne):

  • 250 g jahôd, polených
  • 1 polievková lyžica cukru

Na servírovanie:

  • javorový sirup, maslo

Postup

  1. V miske rozšľahajte všetky ingrediencie na vaječnú zmes.
  2. Rozpustite 1 polievkovú lyžicu masla v nepriľnavej panvici na strednom ohni.
  3. Do vaječnej zmesi rýchlo namočte plátok toastového chleba a potrite obe strany.
  4. Dajte na panvicu.
  5. Opakujte s viacerými plátkami, aby ste naplnili panvicu, ale nepreplňujte ju (robte 2 alebo 3 naraz).
  6. Pečte 2 a ½ – 3 minúty z každej strany, kým povrch nezozlátne, a potom preložte na servírovacie taniere.
  7. Do panvice pridajte ďalšie maslo a opečte zvyšný chlieb.
  8. Podávajte s maslom a veľkým množstvom javorového sirupu a macerovanými jahodami, pokiaľ používate!
  9. Tie si pripravíte tak, že jahody zmiešate s cukrom a necháte 20 minút odstáť.
  10. Jahody zmäknú a vypotia sa a vytvoria trochu sirupu.
  11. Užite si to!
Opečené chleby servírované na sebe, zaliate sirupom, rozpusteným maslom a macerovanými jahodami.
www.recipetineats.com

Pokiaľ milujete rôzne sladké pokrmy, rozhodne vyskúšajte recepty na vafle . Dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov a vy tak môžete potešiť nielen svojich blízkych, ale aj priatelia či kolegov.

Toasty zapečené s údeninou

Máte radi mäso? Pridajte do toastov šunku, salámu, párok alebo klobásu! Toasty budú dobre chutiť aj s korenenou paštétou.

Ingrediencie

  • toustový chlieb
  • kečup / maslo / horčica
  • údenina (šunka, saláma, párok alebo klobása)

Postup

  1. Hriankový chlieb potrite maslom, kečupom alebo horčicou.
  2. Šunku alebo údeninu podľa vášho výberu vložte na toasty tak, aby sa príliš nedotýkala ich krajov (mohla by sa spáliť).
  3. Toasty ohrejte pomocou sendvičovača, domáceho grilu alebo v rúre.
  4. K toastom môžete pridať strúhaný syr, cibuľu, paradajky alebo inú zeleninu.
Biele plátky chleba servírované na sebe so šunkou a syrom.
www.pxhere.com

Vajcia v chlebe

Lahodné vajcia s tekutým žĺtkom varené priamo uprostred toustu je skvelý spôsob, ako si pochutnať na vajíčku trochu iným spôsobom. A deti to milujú!

Ingrediencie

  • 1 a ½ lyžičky tuku zo slaniny
  • 1 plátok toastového chleba
  • 1 vajce
  • soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. V nepriľnavej panvici na miernom ohni rozpustite tuk zo slaniny.
  2. Vyrežte cca 4 až 5 cm od stredu plátku toastu a dajte na horúcu panvicu.
  3. Keď je spodná strana ľahko opečená, asi 2 minúty, otočte a rozklepnite vajcia do jamky; dochuťte soľou a korením.
  4. Pokračujte v vyprážaní, kým nie je vajcia uvarené az väčšiny pevné.
  5. Znovu otočte a smažte ešte 1 minútu, aby bola zaistená prepečenosť z oboch strán.
  6. Ihneď podávajte.
Plátok bieleho chleba s vajcom uprostred.
www.allrecipes.com

Francúzske toasty s arašidovým maslom a džemom

Úžasné raňajky, ktoré ocenia nielen vaše deti! Kombinácia krémového arašidového masla a sladkého džemu alebo marmelády je úplne luxusná.

Ingrediencie

  • 3/4 šálky arašidového masla
  • 12 plátkov toastového chleba
  • 6 lyžíc džemu
  • 3 veľké vajcia
  • 3/4 šálky 2% mlieka
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice masla

Postup

  1. Namažte 6 plátkov toastového chleba arašidovým maslom; na zvyšných 6 krajcov natrite džem.
  2. Od každého dajte bokom 1 plátok a vytvorte sendviče.
  3. Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, mlieko a soľ.
  4. Obe strany sendvičov namočte vo vaječnej zmesi.
  5. Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednom plameni.
  6. Sendviče opekajte 2–3 minúty z každej strany alebo dozlatista.
Plátky bieleho chleba plnené džemom a arašidovým maslom servírované na sebe na tanieriku.
www.tasteofhome.com

Recept na domáci biely toastový chlieb

Pripravte si svoj domáci toastový chlieb, ktorý je oveľa lepší ako ten kupovaný. Je krásne mäkučký a nadýchaný, jednoducho dokonalý!

Ingrediencie

  • 14 g sušeného droždia
  • 808 ml teplej vody
  • 52 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica soli
  • 44 g masla, nakrájaného na kocky, pri izbovej teplote
  • 1200 g hladkej múky
  • 44 g masla, rozpusteného, ​​na potretie

Postup

  1. V mise mixéra premiešajte droždie v ¾ šálke teplej vody, aby sa rozpustilo a nechajte 5 minút odstáť.
  2. Pridajte zvyšné 2 a ⅔ šálky vody, cukor, soľ, maslo izbovej teploty a 5 šálok múky a premiešajte.
  3. Pomocou hnetača miešajte pri nízkej rýchlosti a postupne pridávajte zvyšnú múku, kým cesto nie je mäkké a trochu lepkavé, ale nie úplne lepivé (možno nebudete musieť použiť všetku múku).
  4. Pokračujte v miesení, kým sa nevytvorí mäkká guľa cesta a nevyčistia sa steny misy, asi 7 až 10 minút.
  5. Cesto dajte do ľahko vymastenej misy a otočte, aby bolo celé potiahnuté.
  6. Zakryte potravinárskou fóliou a dajte na teplé miesto bez prievanu kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem, asi 45 minút až 1 hodinu.
  7. Cesto vyklopte na čistú, ľahko pomúčenú plochu.
  8. Jemne ho zatlačte, aby ste odstránili všetky vzduchové vrecká.
  9. Cesto rozdeľte na dve časti.
  10. Pracujte vždy s jedným kusom a jemne ho vytvarujte do obdĺžnika 23 x 30 cm.
  11. Zrolujte obdĺžnik, počnúc kratším koncom, do veľmi tesného valca.
  12. Uzavrite švy a konce a vložte do vymastených 23 cm foriem na chlieb.
  13. Chleby voľne prikryte a dajte na miesto bez prievanu, kým nezdvojnásobí svoj objem, 30 až 45 minút.
  14. Umiestnite do spodu rúry rošt a predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  15. Bochníky potrieme trochou rozpusteného masla.
  16. Pečte bochníky po dobu 30 až 35 minút (v polovici otočte), kým nie sú zlatohnedé.
  17. Vyberte z rúry a ihneď potrite rozpusteným maslom.
  18. Nechajte 10 minút vychladnúť, potom vyberte z foriem a pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
  19. Užite si ho!
Biely chlieb, rozkrojený, servírovaný na mriežke.
www.browneyedbaker.com

Pokiaľ okrem toastov milujete aj známe slovenské hrianky, inšpirujte sa našimi ďalšími receptami.

A aké toasty chutia vám? Preferujete ich skôr sladké alebo slané? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.